חיית מחמד |
לפני 17 שנים •
10 ביוני 2007
המלצה חמה לסרט הערב בהוט
לפני 17 שנים •
10 ביוני 2007
חיית מחמד • 10 ביוני 2007
ראשית אזהרה: מדובר בסרט אימה, ואפקטיבי למדי.
הערב, בהוט פריים ב 23:35 ישודר "המבט" (Don't Look Now). המדובר בסרט בריטי משנת 1973 שהוא לטעמי (ולא רק לטעמי) אחד מסרטי האימה הטובים בכל הזמנים. "המבט" הוא בראש וראשונה דרמה אינטליגנטית ומרגשת, משוחקת נפלא (דונאלד סאתרלנד וג'ולי כריסטי) ומבויימת בוירטואוזיות שמעטות כמותה בידי ניקולאס רוג. (האיש שנפל מכוכב אחר, המכשפות, שאלה של זמן) אני לא ארבה במילים, רק אציין שלא כדאי לפספס את סצינת הפתיחה, שרק עליה אפשר לבסס קורס בעקרונות בימוי קולנועי. הסרט מבוסס על סיפור קצר של דפנה דה מורייה, שכתבה גם את "רבקה" ו"הציפורים", אותם עיבד היצ'קוק לקולנוע. שידור נוסף הלילה ב- 4:40. ושוב, לא מומלץ לצפות בזה בלילה, אני מזהיר מראש. עדיף להקליט |
|
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} |
לפני 17 שנים •
25 ביולי 2007
לפני 17 שנים •
25 ביולי 2007
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 25 ביולי 2007
הורדנו את הסרט, צפינו בו ואי אפשר לומר שהכתובת לא היתה על הקיר - כשלסרט קוראים אל תצפה עכשיו (בתרגום חופשי)- אל תצפה בו.
האימה היחידה (חוץ מלראות את דונלד סאתרלנד מצדיק את השפם שיש לו בסרט) שעברה בי בסרט הזה היא מהסיכוי להרדם מבלי לצחצח שיניים, והיה מאכזב לחכות משך מעל לשעה וארבעים כדי שהדבר הכי טיפשי בעולם יקרה וכך יסתיים הסרט. סורי, לא אימה ולא אפקטיבי. בתכל'ס גם כותב התסריט לא עשה עבודה שוס - בחצי מהסרט סאתרלנד רק נוהם! נכון שלא למדתי מעולם בימוי אבל מעבר הסצנות היה בעיניי סתם מוזר (בואו ניתקע משך 20 שניות על דלת ואז נעבור למקום וזמן אחר כאילו אין דבר כזה עקביות) ומשיכת הסצנות האין סופית גרמו לי רק לרצות להריץ קדימה. למי שביים את זה כנראה התחשק לטייל קצת בונציה. זו המסקנה הכי חזקה שלי מהסרט הזה. בכדי לסיים בנימה חיובית קבלו המלצה לסרט ממש טוב (הכי טוב שראיתי השנה) - חיים של אחרים. סרט גרמני על תקופת מזרח גרמניה והשטאזי. מקסים! |
|