ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

האם יש מקום לערך "דאנג'ן" בויקיפדיה?

לא סתם עוד עבד
לפני 17 שנים • 14 ביוני 2007

האם יש מקום לערך "דאנג'ן" בויקיפדיה?

לא סתם עוד עבד • 14 ביוני 2007
אתמול בבוקר נכנסתי לויקיפדיה. זו הייתה בסך הכל פעם שנייה או שלישית שנכנסתי לשם. חיפשתי שם כמה ערכים, וביניהם את הערך "דאנג'ן". לא מצאתי, לא היה עדיין ערך כזה. אז כתבתי את הערך הזה, לא משהו רציני, משהו ראשוני, בערך 15 שורות שתיארו את שנת פתיחת המועדון, הייחודיות שלו כמועדון הסאדו-מאזו והפטיש הראשון בישראל, החשיפה התקשורתית שהוא זכה לה ותרומתו לקהילת הבדס"מ הישראלית. צירפתי גם לינק לאתר הרשמי של המועדון.

אתמול בערב נכנסתי לשם שוב, וגיליתי שהערך נמחק, בטענה שהוא מהווה "חומר פרסומי" ושאין לו "חשיבות אנציקלופדית". אתם יודעים מה עמדתי לגבי מחיקות, חסימות והחרמות, ולכן לא ויתרתי ופתחתי שם דיון על מחיקת הערך. בין היתר ציינתי שם, שבשיטוט אקראי שנמשך 5 דקות גיליתי ערכים קיימים שמוקדשים לגופים המסחריים: סינמה סיטי, דיזינגוף סנטר, קניון איילון, הסופרלנד, "טיב טעם" וערוץ הספורט. בכל הערכים צורף גם לינק לאתר הרשמי של הגוף המסחרי. תהיתי מדוע זה כן לגיטימי שיהיו ערכים שמתייחסים לגופים מסחריים אחרים, והדגשתי שוב את הייחודיות של הדאנג'ן לעומת מועדונים רגילים, בהיותו חדשני וראשוני.

בלילה ראיתי שהערך הוחזר, קוטלג בקטגוריה של "ערכים שזקוקים לשכתוב" ונוספה לו למעלה שורת אזהרה שמדובר ב"חומר פרסומי". זו נראתה לי פשרה הוגנת לתקופת ביניים, שבה תינתן לאנשים אפשרות לשכתב ולשדרג את הערך, ובו בזמן תינתן לאנשים אפשרות לחוות את דעתם בדבר הלגיטימיות/נחיצות של הערך.

הערב גיליתי שהערך שוב נמחק, בלי כל הודעה או הסבר. כמובן שאני לא מתכוון לוותר וכבר כתבתי הודעה על כך שם.

הפנייה שלי אליכם היא כפולה:

1. בהנחה שבקרוב הערך שוב ישוחזר, הוא ייכנס שוב לקטגוריית "ערכים שזקוקים לשכתוב". אני מבקש מכם שתיכנסו ותערכו את הערך, תוסיפו לו תוכן ונפח על פי מיטב ידיעותיכם ושיפוטכם.

2. תיכנסו לשיחה שפתחתי שם בנושא הערך "דאנג'ן" ותביעו את דעתכם. אני בטוח שיש כאן כאלה שבקיאים הרבה יותר טוב ממני בעולם הויקיפדיה, על כלליו הבלתי ברורים ועל מנהליו, ואולי ביחד נוכל לשכנע שיש מקום לערך "דאנג'ן" בויקיפדיה.

הלינק לשיחה הוא:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%AA_%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%9E%D7%A9:Lostam

כאמור, הידע שלי והמעורבות שלי בויקיפדיה הוא מינימלי (אם כי נדלקתי וסביר להניח שהוא ישתפר בקרוב), וההשתתפות והמעורבות שלכם נחוצה ותזכה לתודה. אגב, כשאתם מגיבים רצוי שתעשו זאת לאחר הרשמה, כי הם נוטים להחשיב יותר תגובות של משתתפים רשומים.
שלומציון

אתה באמת

שלומציון • 14 ביוני 2007
לא סתם עוד עבד .
Agni​(מתחלף)

לא סתם עוד עבד.

Agni​(מתחלף) • 14 ביוני 2007
עיינתי בעיון רב בערך ובתרעומת שלך כלפי ווינקיפדיה.
לא הבנתי משו...
כתבת שם שאינך נמנה על הבעלים או המנהלים של המקום הנ"ל.
משום מה כל הפוסטים שלך ככלל עם או בלי קטסטרופה הם פרו-דאנג'ן באופן מוצהר בעליל.

נהגי מוניות עושים את העבודה שלהם כמו שצריך בארץ?
כיף ליסוע עם דרק בישראל?
כל אחד והעבודה שלו.

ותכניס אותוו טוב טוב ל...
icon_wink.gif
teacher​(שולט)

התגובה הרשמית

teacher​(שולט) • 14 ביוני 2007
בהנחה שכל הלחץ יעזור icon_biggrin.gif
אנחנו נתגייס ונכין תיק היסטורי / ביוגרפי של תולדות המועדון.
ומי יודע.. אולי במסגרת הארכיאולוגיה נגלה עוד איזה כוך לא ידוע מתחת למיני-דאנג'ן...

teacher