מקגריידי5 |
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
האם מחשבות יוצרות מציאות?
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
מקגריידי5 • 21 ביוני 2007
שוב ושוב אני נתקל לאחרונה בתוכניות במדיה בכל מיני תאוריות שונות ומשונות שהמחשבות שלנו יוצרות את המציאות שאנחנו חווים וכל דבר שקורה לנו שלכאורה אין לנו שליטה עליו, בעצם נוצר עלידי המחשבה שלנו
מספרים לי שבכוח החשיבה החיובית אני יכול להתעשר, למצוא אהבה ולהצליח בכל מה שאני עושה. אני רק צריך לדמיין את זה יום יום וזה יווצר שאם אני ילמד לנטרל עצמי ממחשבות שליליות, אזי דברים רעים בלתי נשלטים לא יקרו לי שאלה: מה דעתכם, יש ממש בכל זה? ( עוצם את העיניים ומנסה לדמיין שהפוסט הזה ילך לכיוונים חיוביים ) |
|
huan |
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
huan • 21 ביוני 2007
תן לי לנחש..ראית את בליפ או בולשיט בסגנון, אני שמער שאתה יכול להבין לבד מה דעתי על העניין.
יכולים לספר לך הרבה דברים, כדי שתבדוק טוב טוב מי מספר לך את זה. |
|
מקגריידי5 |
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
בליפ??
שו עדא בליפ??. באיזה ערוצים אתה צופה בנאדם? מה זה הטלויזיה הפלסטינאית? בכל אופן כל מיני תוכניות טוק-שואו, היום לדוגמא דיברו על זה באופרה וינפרי |
|
Blondie the good(מתחלף) |
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
Re: האם מחשבות יוצרות מציאות?
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
Blondie the good(מתחלף) • 21 ביוני 2007
מקגריידי5 כתב/ה: שוב ושוב אני נתקל לאחרונה בתוכניות במדיה בכל מיני תאוריות שונות ומשונות שהמחשבות שלנו יוצרות את המציאות שאנחנו חווים וכל דבר שקורה לנו שלכאורה אין לנו שליטה עליו, בעצם נוצר עלידי המחשבה שלנו
מספרים לי שבכוח החשיבה החיובית אני יכול להתעשר, למצוא אהבה ולהצליח בכל מה שאני עושה. אני רק צריך לדמיין את זה יום יום וזה יווצר שאם אני ילמד לנטרל עצמי ממחשבות שליליות, אזי דברים רעים בלתי נשלטים לא יקרו לי שאלה: מה דעתכם, יש ממש בכל זה? ( עוצם את העיניים ומנסה לדמיין שהפוסט הזה ילך לכיוונים חיוביים ) יש גרעין של אמת בכך.. אם אתה יודע מה היעדים שלך ותחתור להשיגם גדלים הסיכויים שהם אכן יתגשמו. כך הוכיחו מחקרים כמו כן אם תקרין בטחון עצמי בראיון עבודה נניח, יש סיכוי רב יותר שתקבל את העבודה מאשר אדם שיגמגם ויזיע באותה סיטואציה אך מכאן עד לכל הנימוקים המגוחכים והשרלטניים על "כוח יצירה" של המחשבות הדרך רחוקה מאד |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
זאלופון(שולט) • 21 ביוני 2007
התגובה הראשונית שלי היא: יש כמה דברים שבני אדם מחפשים בהיסטריה - כסף, זוגיות, אושר ותשובה לשאלה "למה?". מכיוון שבני אדם מחפשים בהיסטריה את הדברים האלה, נוצרים לא מעט בעלי אינטרסים שמנסים לעשות כמה ג'ובות על ידי הדרכה כיצד להשיג אותם. את התיאוריה שהצגת אפשר בדרך כלל לשמוע מצד אלו שמוכרים אותה בשביל כסף (או מצד אלו שקנו אותה, כי זה נוח להם). היא מספקת דרך אל האושר ואל הדברים הטובים וגם תשובה מסוימת לשאלה "למה?" (כי אנחנו חושבים על דברים, וככה הדברים הקורים), ולכן יש לה ביקוש.
בנוסף, התיאוריה הזו מאד לא מורכבת ולא דורשת מחשבה, מה שאומר שההמון מאד ישמח לעוט עליה ולאמץ אותה. אם משלבים את הצורך שהיא משרתת אצל מי שמוכר אותה (כסף) ואצל מי שקונה אותה (תשובה לשאלות קיומיות) יחד עם הפשטות שלה וחוסר המאמץ שהיא דורשת, לא קשה להבין למה התיאוריה הזו פופולרית. אבל המציאות מורכבת מכדי שיהיה אפשר לשלול את הרעיון כולו. המחשבות והאמונות שלנו דווקא כן משפיעות על מה שקורה, אולי לא באופן מוחלט כמו שהתיאוריה הזו מוכרת, אבל באופנים מסוימים כן. למשל, באופן הזה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A4%D7%A7%D7%98_%D7%94%D7%A4%D7%9C%D7%A6%D7%91%D7%95 או באופן הזה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A4%D7%A7%D7%98_%D7%A4%D7%99%D7%92%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%9F (שהוא בערך מה שתיאר בלונדי) כך שכדאי לאמץ חשיבה טיפה מורכבת כדי לבחון את הסוגיה הזו, חשיבה שכמובן מנוגדת מהותית לתיאוריה עצמה. |
|
לא קשורה |
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
לא קשורה • 21 ביוני 2007
כל כך הרבה מידע ורעש, שהתרגלנו לדבר בסיסמאות. המשפט עצמו, מופיע בכל כך הרבה גישות ותפיסות החל מתפיסות שאנטי וניו אייג' דרך קבלה ועד תאורית הקוואנטים ותחומי מחקר מסויימים ברפואה ופסיכולוגיה, שזה בהחלט הפך כמעט לסיסמא ריקה. אבל, ודי באופן דומה לטיעון שמעלה זאלופון, אם יוצאים רגע מתחום הטייטל אל תחום המעשה, זו לא בהכרח שטות מוחלטת. אלא שאז, זה קצת יותר סיזיפי, קצת פחות סקסי וגם דורש עבודה. ברפואה, יש בהחלט מספיק מקרים שמראים כי נכונותו של אדם להלחם במחלה, מצבו הנפשי ואופטימיות משפיעים על בריאותו (והפוך). גם במרבית התפיסות הרוחניות לא מדובר על הבלתי אפשרי, אלא, על קבלה והבנה כי דברים שלא ניתן לשנות ומציאת מה שכן אפשרי. יש למשל, הגדרות של דמיון חיובי ודמיון שלילי. מי שעומד בפני שינוי או החלטה על שינוי ורק מדמיין את הקשיים ימנע מהשינוי או יתקשה בו. מי שמדמיין את היתרונות, יסתגל אליו מהר יותר. (לאו דווקא כסוג של חלימה בהקיץ, גם לשבת ולכתוב בטבלה את היתרונות והחסרונות או לחשוב זה ישפיע על שגרת החיים, הם הפעלת דמיון לגבי שינוי). המחשבה לכשעצמה לא מספיקה, היא סוג של שלב ראשון בדרך. לדמיין את עצמך מצליח ומשיג השגים ואז לא לנקוף אצבע בכיוון, לא יברא שום מציאות, אבל, לדמיין את עצמך מגיע להישג כלשהו ואז לפרוט את הדרך לשם למעשים שעליך לעשות, לתחנות ביניים וגם להתחיל לעשות את אותם הדברים, בהחלט יכולים לגרום לכך שהדברים יתרחשו בסופו של דבר. כהצהרת כוונות וכבחירת כיוון למעשים, זה יכול לעזור לשנות מציאות לכיוון רצוי. |
|
האמפרי |
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
האמפרי • 21 ביוני 2007
התשובה היא כן.
huan, משהו שסיגלתי לעצמי עם השנים נקרא "הקשבה לזהב". הכוונה שלי היא שרוב הזמן אנחנו שומעים כל מיני דברים על כל מיני נושאים בין אם טרוויאלים או עמוקים יותר ולא מעט פעמים - במיוחד אם הם מגיעים נניח מאדם שאין לנו הערכה מיוחדת כלפיו (ממש לא אישי, מקגריידי) - אנחנו נוטים לבטל אותם ולא לקחת מהם דבר עבור עצמנו רק משום שזה יצא מפי אותו אדם. ב"להקשיב לזהב" אני מתכוון, שלא משנה כמה הררי זבל אני עתיד לשמוע עכשיו מפי אותו אדם, אני אחפש שם את הזהב עבורי. מה אני יכול לקחת מתוך כל זה עבור עצמי. זה יכול לבוא גם סתם למשל אחרי שאחד ההורים שלך אומר לך בפעם האלף דבר מה שנדמה לך שכבר שמעת. "הקשבה לזהב" מבטלת ציניות ואת "אההה..נו. הייתי כבר בסרט הזה" ומאפשרת לך (אולי) לראות דבר מה חדש עבור עצמך והזהב תמיד נמצא שם פשוט צריך לחפש אותו אבל הוא שם ובאחריות שלך למצוא אותו. (בעניין הלמה זה עובד אז אולי אחר כך. חייב אוכל קודם). |
|
מקגריידי5 |
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
לא קשורה כתב/ה: כל כך הרבה מידע ורעש, שהתרגלנו לדבר בסיסמאות. המשפט עצמו, מופיע בכל כך הרבה גישות ותפיסות החל מתפיסות שאנטי וניו אייג' דרך קבלה ועד תאורית הקוואנטים ותחומי מחקר מסויימים ברפואה ופסיכולוגיה, שזה בהחלט הפך כמעט לסיסמא ריקה. אבל, ודי באופן דומה לטיעון שמעלה זאלופון, אם יוצאים רגע מתחום הטייטל אל תחום המעשה, זו לא בהכרח שטות מוחלטת. אלא שאז, זה קצת יותר סיזיפי, קצת פחות סקסי וגם דורש עבודה. ברפואה, יש בהחלט מספיק מקרים שמראים כי נכונותו של אדם להלחם במחלה, מצבו הנפשי ואופטימיות משפיעים על בריאותו (והפוך). גם במרבית התפיסות הרוחניות לא מדובר על הבלתי אפשרי, אלא, על קבלה והבנה כי דברים שלא ניתן לשנות ומציאת מה שכן אפשרי. יש למשל, הגדרות של דמיון חיובי ודמיון שלילי. מי שעומד בפני שינוי או החלטה על שינוי ורק מדמיין את הקשיים ימנע מהשינוי או יתקשה בו. מי שמדמיין את היתרונות, יסתגל אליו מהר יותר. (לאו דווקא כסוג של חלימה בהקיץ, גם לשבת ולכתוב בטבלה את היתרונות והחסרונות או לחשוב זה ישפיע על שגרת החיים, הם הפעלת דמיון לגבי שינוי). המחשבה לכשעצמה לא מספיקה, היא סוג של שלב ראשון בדרך. לדמיין את עצמך מצליח ומשיג השגים ואז לא לנקוף אצבע בכיוון, לא יברא שום מציאות, אבל, לדמיין את עצמך מגיע להישג כלשהו ואז לפרוט את הדרך לשם למעשים שעליך לעשות, לתחנות ביניים וגם להתחיל לעשות את אותם הדברים, בהחלט יכולים לגרום לכך שהדברים יתרחשו בסופו של דבר. כהצהרת כוונות וכבחירת כיוון למעשים, זה יכול לעזור לשנות מציאות לכיוון רצוי. מילים כדורבנות, יפה לא קשורה |
|
מקגריידי5 |
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
האמפרי כתב/ה: התשובה היא כן.
huan, משהו שסיגלתי לעצמי עם השנים נקרא "הקשבה לזהב". הכוונה שלי היא שרוב הזמן אנחנו שומעים כל מיני דברים על כל מיני נושאים בין אם טרוויאלים או עמוקים יותר ולא מעט פעמים - במיוחד אם הם מגיעים נניח מאדם שאין לנו הערכה מיוחדת כלפיו (ממש לא אישי, מקגריידי) - אנחנו נוטים לבטל אותם ולא לקחת מהם דבר עבור עצמנו רק משום שזה יצא מפי אותו אדם. ב"להקשיב לזהב" אני מתכוון, שלא משנה כמה הררי זבל אני עתיד לשמוע עכשיו מפי אותו אדם, אני אחפש שם את הזהב עבורי. מה אני יכול לקחת מתוך כל זה עבור עצמי. זה יכול לבוא גם סתם למשל אחרי שאחד ההורים שלך אומר לך בפעם האלף דבר מה שנדמה לך שכבר שמעת. "הקשבה לזהב" מבטלת ציניות ואת "אההה..נו. הייתי כבר בסרט הזה" ומאפשרת לך (אולי) לראות דבר מה חדש עבור עצמך והזהב תמיד נמצא שם פשוט צריך לחפש אותו אבל הוא שם ובאחריות שלך למצוא אותו. (בעניין הלמה זה עובד אז אולי אחר כך. חייב אוכל קודם). אולי לא הבנתי אותך אבל אני חושב שהתנסחת בצורה קצת נבזית וחבל, מיותר לחלוטין... |
|
huan |
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
21 ביוני 2007
huan • 21 ביוני 2007
לתגובתי אין כל קשר לאדם זה או אחר אלה לנושא שעלה לא פעם ושזהב אין שם ולא היה שם, עם רצונך בכך אתה מוזמן לחפש ואני מוזמן לבטל את הרעיון.
מעבר לזה שלמרות הגוון הפרקטי שהדיון תפס הרוב מתעלמים מהגוןן ההרבה יותר עמוק ופילוספי העומד בבסיס השאלה של מקריידי והיא יחודיותו של האדם - נגזרת ישירה מ"יכלותו" להשפיע על הסביבה ולשנותה בעזרת מוחו, נשמתו, האנרגיות הקוסמיות שלו או מה שלא יהיה. אני לחלוטין לא שולל את אפקט הפלציבו או את סגולותיה של השפעות גישה על האדם עצמו והאנשים הסובבים אותו ודוגמאות נוספות שהובאו כאן (דרך אגב למכניקת הקוואנטים אין כל קשר ליכולתו של האדם לשנות את המציאות וזהו רעיון פסאדו מדעי הנובע מהבנה חסרה שכל מיני אנשים קישרו לתחום פיזקלי זה בעקבות אי אילו ניסויים, ממצאים ועקרונות). העניין הוא שאפקט הפלציבו עצמו איננו מחשבה בלתי תלוי השמפיעה על הסביבה - אלה דוגמא טובה לסביבה המשפיעה על מחשבותיו של האדם המשפיעות על הסביבה, שכן הרעיון עצמו שכדור, תרופה או אמצעי יכולים לרפא אדם ממחלתו, שהם הבסיס לאפקט הפלציבו מקורו הוא הסביבה המנחילה רעיון זה לאדם, כנל לגבי יתר המקרים שהוצגו כאן. |
|