סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

זה לא "השינאה" או "האהבה" - טמבלים !!! -

עוזרד​(שולט)
לפני 17 שנים • 27 ביולי 2007

זה לא "השינאה" או "האהבה" - טמבלים !!! -

עוזרד​(שולט) • 27 ביולי 2007
תמיד אני מגלה את זה באיחור, הלוואי והיה לי יותר זמן לקרוא את שפע הטיפשויות שנכתבות כאן עלי. אבל על הטיפשות הקולוסאלית הזאת כבר ראוי שנאמר משהו...

ובכן, אחת, לא ממש חכמה, זוגתה של אחת כעורה ממש, כתבה כאן בבלוג שלה בלשון של תהייה, על מקורות "השינאה" של ...נו.. ממש "קשה" לנחש במי מדובר. הרמז דק כפיל .http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=100270&blog_id=12764

ואל תטעו לחשוב, לא מדובר ב"אהבה" או ב"שינאה" מהסוג הרומנטי חס וחלילה ביני לבין הבריות הללו. שהרי רק לעצם המחשבה על כיוונים מעוותים כאלו, הבשר נעשה חידודים חידודים, אלא על מה שאתם כבר מנחשים,- על הכתיבה שלי. ועוד הרחיקה לכת הטיפשה הזאת וקישרה מניה ובניה בין אותו תשעה באב "שכידוע " ( האומנם ??? ) "חרב בגלל שינאת חינם " ( ואני דווקא חשבתי שלא היתה זו שינאת חינם, אלא סתם לאומנות וטיפשות מדינית שהוליכה לחורבן ההוא ומן הדין שנבדוק היטב מי יהיו אלו שבמדיניות הכיבוש, הגזל והאפרטהייד הגזעני יביאו גם לאובדנו של הבית השלישי .. - אבל נניח לזה לעת עתה )

ובכן , ראוי שנקדים מיד ובלשון ברורה שאין עימה ולו שביב מזערי של ספק. זה לא "השינאה" או "האהבה" טמבלים !!! - לא בזה מדובר, אלא במהלכה הבלתי נמנע של ההיסטוריה , בלשונו של הפילוסוף הגרמני היגל.

שהרי כבר הקדמתי כאן לא פעם והודעתי לכם. אין לי יד ורגל בעיסוק שלכם, במאניירות החברתיות שלכם, בחיזורי הקש שלכם, בסערות בכוס התה הדלוחה שלכם, ובלשונו של קאפקא, כתבתי כאן ש"ארצי איננה ארצכם, ושפתי איננה שפתכם " - בקיצור, כדי "לאהוב" , או "לשנוא" נדרשת מעורבות רגשית עצמית - אין לי כזאת כלפיכם. מכל סוג שהיא.

אז מה אני עושה כאן ? - ובכן גם על זה כבר השבתי מכבר - אני נמצא כאן בעמדת התצפית של מבקר התרבות, של האנתרופולוג - והאנתרופולוג איננו "שונא" או "אוהב" את מושא מחקרו. מה שהוא משתדל לעשות זה לפקוח זוג עיניים חוקרות ולאבחן, מה שצריך וראוי לאבחן בימים אלו.

מי שזכה להיפגש עמי, אם ביחידות, או "באירועים חברתיים" שלכם - יכול להעיד שאפילו שפת הגוף שלי, ההתמקמות הפיזית שלי, משדרת את עמדת האאוט-סיידר, את עמדת האנתרופולוג המשקיף מן הצד. וכידוע האנתרופולוג איננו "שונא או אוהב" את מושא מחקרו. הוא מביט בו בעין בוחנת, חפה מכל עמדה רגשית מהסוג של "אהבה" או "שינאה".

אבל תשאלו באיזה הקשר אני מתבונן בכם, מה טעם מצאתי "לעשות מחקר " אנתרופוגי דווקא עליכם - ובן, מי שער לדקויות, לעמדות הכלליות שלי, לבלוג הנוסף שלי ב"תפוז" הנושא שם זהה לשמו של הבלוג שלי כאן, יודע - אני בודק את קהילת ה- b.d.s.m משום שהתפשטותה, התרחבותה, זליגתה למרכז הווית החיים הבורגנית בישראל, מסמלת את שקיעתה והתפוררותה של החברה בישראל, לא התופעה כשלעמה, אלא עוצמתה ומרכזיותה באסקפיזם הישראלי. זוהי שיאה של שקיעה הולכת ונמשכת, בבחינת המהלך הבלתי נמנע של ההיסטוריה, בלשונו של היגל, של כל חברה שטבעה בפשע הכיבוש, שהוליד את הגזענות, הלאומנות צרת האופק , את הדיכוי, את ההתנגדות, את הטירור, - ובעקבותיהם את אובדן התיקווה והעתיד - ומכאן נותר רק האסקפיזם שמסתחרר לו בחווית חושים המסלימה שוב ושוב, ושיאה כיום - מרכזיותו של ה - B/D/S/M בישראל.

וכן, זה לא יחודי לישראל. כך היה גורלה של סייגון לפני נפילתה, אלו יו הימים אחרונים של אובדן הקיסרות הרומית העתיקה, כך זה היה בפורטוגל, צרפת, הולנד , אנגליה - בימים לפני קריסת האמפריות שלהם. גורלכם נחרץ - ימיכם ספורים.

אבל אם לא "אהבה" או "שינאה" אינני חש כלפכם - אז אולי לפחות חמלה, רחמים על הגורל הבלתי נמנע הזה, שהרי אולי תטענו שאתם בגדר "חפים מפשע" - לא במעשיכם קם ונהיה הדבר, אתם רק הסימפטום למחלה הממארת של הכיבוש האוכלת בחברה הישראלית ( ולו היתה בכם התבונה - כך הייתם קוראים את הפוסט בבלוג שלי על הסיור "במקומות שאין מהם מפלט " ולא מנסים לנחש רכלנית במי ובמה מדובר. שהרי זה בכלל לא חשוב. ביותר מידי מסיבות מהסוג שתיארתי נטלתי חלק. המסקנות שלי נבנו על מסד נתונים נרחב מאוד של אירועים ) - אבל גם "חמלה" אין לי כלפיכם, שהרי ליבכם שלכם, גם וערל ואינכם שומעים או רואים את קולות היאוש הצער של עם אחר העולים ממחוזות הכיבוש שאינם מרוחקים משדה ההתרחשות אותו תיארתי כאן, יותר משעת נסיעה אחת, לעיתים אפילו הרבה פחות מזה. אז למה שאני אחוש חמלה כלפיכם ?
Afroditi

אותי רק מעניין דבר אחד.

Afroditi • 27 ביולי 2007
אחרי כל הידוע עליו ועל יחסו או חוסר יחסו למה שקורה פה ולאנשים סביבו, מי עוד מזמין אותו

לארועים כלשהם ????????????????????

מי נותן לו בכלל דריסת רגל ???????

או אפשרות להתקרב ?????????

devilwitch.gif
Josephin​(לא בעסק)

Re: זה לא "השינאה" או "האהבה" - טמבלים !

Josephin​(לא בעסק) • 27 ביולי 2007
עוזרד כתב/ה:

שהרי כבר הקדמתי כאן לא פעם והודעתי לכם. אין לי יד ורגל בעיסוק שלכם, במאניירות החברתיות שלכם, בחיזורי הקש שלכם, בסערות בכוס התה הדלוחה שלכם, ובלשונו של קאפקא, כתבתי כאן ש"ארצי איננה ארצכם, ושפתי איננה שפתכם " - בקיצור, כדי "לאהוב" , או "לשנוא" נדרשת מעורבות רגשית עצמית - אין לי כזאת כלפיכם. מכל סוג שהיא.

אז מה אני עושה כאן ? - ובכן גם על זה כבר השבתי מכבר - אני נמצא כאן בעמדת התצפית של מבקר התרבות, של האנתרופולוג - והאנתרופולוג איננו "שונא" או "אוהב" את מושא מחקרו. מה שהוא משתדל לעשות זה לפקוח זוג עיניים חוקרות ולאבחן, מה שצריך וראוי לאבחן בימים אלו.

מ

אתה מפוטר לאלתר מתפקידך כתצפיתן , צופה , וכמבקר מכל סוג שהוא ובכל תפקיד אחר שלקחת על עצמך .
עכשיו אתה יכול להרגיש חופשי ללכת ולא לחזור ,איש לא יתגעגע אליך .
כמה שעמום ופלצנות יכול להיות בבן אחד , פשוט מדהים. (מפהקת)

offtopic.gif
Inside your head
Inside your head • 27 ביולי 2007
משעמם..

רפי, תחדש לי...
dahanc​(שולט)

משעמם.............

dahanc​(שולט) • 27 ביולי 2007
אזהרה !

זה חוזר שוב על עצמו...........

אבל אתם שוב תיפלו בפח..ותעניקו לו את מה שהו חפץ יותר מכול.......!!!

ת-ש-ו-מ-ת ל-ב......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Black Lotus​(מתחלפת){זאלופון}

Re: זה לא "השינאה" או "האהבה" - טמבלים !

עוזרד כתב/ה:

מי שזכה להיפגש עמי, אם ביחידות, או "באירועים חברתיים" שלכם - יכול להעיד שאפילו שפת הגוף שלי, ההתמקמות הפיזית שלי, משדרת את עמדת האאוט-סיידר, את עמדת האנתרופולוג המשקיף מן הצד. וכידוע האנתרופולוג איננו "שונא או אוהב" את מושא מחקרו. הוא מביט בו בעין בוחנת, חפה מכל עמדה רגשית מהסוג של "אהבה" או "שינאה".

מלינובסקי, חזרת? אז שתדע שהיומנים שלך נחשפו כבר ואנחנו יודעים שגם אז לא ממש חיבבת את הגינאים ואת הטרוביינים, אבל האסכולות החדשות באנתרופולוגיה כבר מרשות לחוקר להיות חלק מהמחקר וגישות הפוסט כבר מודעות להשפעתו על השדה בפועל ובסיקור ואומרות שאין דבר כזה אובייקטיביות. נוח על משכבך בשלום.
כובש יצרה​(שולט)

הכלוב כמקום לפרוק תסכולים

כובש יצרה​(שולט) • 27 ביולי 2007
אני קורא, מזה זמן, בשעשוע את הגיגיו של אותו יצור המתכנה בשם עוזרד. מאחר ואותו יצור לקח לעצמו את הזכות המפוקפקת לנתח את אופיה של קהילת הב.ד.ס.מ. ארשה לעצמי לנתח במקצת את אופיו של אותו יצור. אני קורא לאותו אחד יצור ולא בן אדם מאחר והוא שבר את כל שיאי החוצפה .

כפי שאני מבין וכפי שזה משתקף מהתוכן של כתביו יש לו השכלה נרחבת בעיקר בפילוסופיה. בגלל ההשכלה הפורמלית שלו הוא מחשיב את עצמו לאינטלקטואל ואת כל מי שיש להם השכלה פורמלית פחותה משלו כאנשים נחותים ממנו. על מנת להבדיל את היחוד שלו הוא תמיד יבחר בעמדה שהיא נוגדת את דעת הרוב וכמה שהיא נוגדת ומקוממת יותר זה גורם לו להרגיש נעלה יותר על האחרים.

הבעיה של אותו יצור היא שאותם אנשים שהוא יודע שיש להם השכלה כמוהו שלא לדבר על עולה עליו פשוט לא מעריכים אותו כאינטלקטואל אמיתי ויש להם סיבה טובה לחוסר הערכה שלהם. את התיסכול האישי שלו הוא בחר להוציא בכלוב ועל קהילת הב.ד.ס.מ הישראלית.

מה שאנשי הקהילה לא מבינים זה שכמה שתשנאו אותו יותר ככה הוא ירגיש טוב יותר עם עצמו. הוא לא מחפש את הערכה שלכם הוא מחפש את השנאה שלכם.

אפילו בקריאה שטחית אפשר להבין למה מי שבאמת אינטלקטואל לא מעריך אותו ככזה. גיבוב של משפטים מפוצצים שאין מאחריהם דבר. אוסף כזה של שטויות וחוסר דיוק בעובדות מזמן לא קראתי.

ניקח למשל משהו שמאוד קומם אנשים בקהילה ההתבטאות שלו כלפי השמנות. היצור הזה טוען שכל מי ששמנה היא מכוערת ודוחה, נניח. אם נקבל את דבריו אז את התמונה של המונה ליזה צריכים לזרוק לזבל במקום לשים אותה בלובר בפריז ומי שצייר אשה מכוערת ודוחה כזאת, לאונרדו דה וינצי, אז הוא לפי טענת היצור פשוט אדיוט שלא לדבר שרובנס לפי היצור הזה אהב לצייר רק נשים מכוערות ודוחות.

או הטענות המגוכחות שלו שסייגון ורומי נפלו בגלל שהם עסקו בב.ד.ס.מ. ואני לתומי חשבתי שהם נפלו בגלל שלטון מושחת. צרפת הפסיקה להיות אימפריה בעקבות המפלה שנחלה בווטרלו כמו שספרד בגלל השמדת הארמדה בקרב טרפלגר.

אז אותו יצור יכול לעמוד על כסא באמצע החדר ולנפנף בכמה תעודות שרק ירצה אבל תעודות לא הופכות אדם לחכם וציטוט של משפט מהוגי דעות ידועים לא הופך את האדם לאינטלקטואל.
רחפנית-הדומית המרחפת​(שולטת)

שוב חוזר הניגון?

באמא ש'ך תמשיך להתעסק עם א "המדהימה" שלך
שבולעת תרתי משמע כל דבר שלך ועזוב אותנו בשקט.
באמת שמיצינו אותך מכל החורים-אתה אפילו כבר לא מרגיז, סתם פאטתי המעורר
רחמים, לא חמלה יקירי, אלא פשוט רחמים פרופר.
venus in our blood​(שולטת)

או, במילים אחרות, לפעמים צריך גם אינטילגנציה רגשית

venus in our blood​(שולטת) • 27 ביולי 2007
כובש יצרה כתב/ה:
אני קורא, מזה זמן, בשעשוע את הגיגיו של אותו יצור המתכנה בשם עוזרד. מאחר ואותו יצור לקח לעצמו את הזכות המפוקפקת לנתח את אופיה של קהילת הב.ד.ס.מ. ארשה לעצמי לנתח במקצת את אופיו של אותו יצור. אני קורא לאותו אחד יצור ולא בן אדם מאחר והוא שבר את כל שיאי החוצפה .

כפי שאני מבין וכפי שזה משתקף מהתוכן של כתביו יש לו השכלה נרחבת בעיקר בפילוסופיה. בגלל ההשכלה הפורמלית שלו הוא מחשיב את עצמו לאינטלקטואל ואת כל מי שיש להם השכלה פורמלית פחותה משלו כאנשים נחותים ממנו. על מנת להבדיל את היחוד שלו הוא תמיד יבחר בעמדה שהיא נוגדת את דעת הרוב וכמה שהיא נוגדת ומקוממת יותר זה גורם לו להרגיש נעלה יותר על האחרים.

הבעיה של אותו יצור היא שאותם אנשים שהוא יודע שיש להם השכלה כמוהו שלא לדבר על עולה עליו פשוט לא מעריכים אותו כאינטלקטואל אמיתי ויש להם סיבה טובה לחוסר הערכה שלהם. את התיסכול האישי שלו הוא בחר להוציא בכלוב ועל קהילת הב.ד.ס.מ הישראלית.

מה שאנשי הקהילה לא מבינים זה שכמה שתשנאו אותו יותר ככה הוא ירגיש טוב יותר עם עצמו. הוא לא מחפש את הערכה שלכם הוא מחפש את השנאה שלכם.

אפילו בקריאה שטחית אפשר להבין למה מי שבאמת אינטלקטואל לא מעריך אותו ככזה. גיבוב של משפטים מפוצצים שאין מאחריהם דבר. אוסף כזה של שטויות וחוסר דיוק בעובדות מזמן לא קראתי.

ניקח למשל משהו שמאוד קומם אנשים בקהילה ההתבטאות שלו כלפי השמנות. היצור הזה טוען שכל מי ששמנה היא מכוערת ודוחה, נניח. אם נקבל את דבריו אז את התמונה של המונה ליזה צריכים לזרוק לזבל במקום לשים אותה בלובר בפריז ומי שצייר אשה מכוערת ודוחה כזאת, לאונרדו דה וינצי, אז הוא לפי טענת היצור פשוט אדיוט שלא לדבר שרובנס לפי היצור הזה אהב לצייר רק נשים מכוערות ודוחות.

או הטענות המגוכחות שלו שסייגון ורומי נפלו בגלל שהם עסקו בב.ד.ס.מ. ואני לתומי חשבתי שהם נפלו בגלל שלטון מושחת. צרפת הפסיקה להיות אימפריה בעקבות המפלה שנחלה בווטרלו כמו שספרד בגלל השמדת הארמדה בקרב טרפלגר.

אז אותו יצור יכול לעמוד על כסא באמצע החדר ולנפנף בכמה תעודות שרק ירצה אבל תעודות לא הופכות אדם לחכם וציטוט של משפט מהוגי דעות ידועים לא הופך את האדם לאינטלקטואל.

אינטלקט , העומד בפני עצמו בלבד, ניראה שומם וחלול , כשהוא נטול קורטוב של אינטילגנציה רגשית.
וחוצמזה,
כל מילה- בסלע.
מקבי​(מתחלף)
מקבי​(מתחלף) • 27 ביולי 2007
ציטוט: כפי שאני מבין וכפי שזה משתקף מהתוכן של כתביו יש לו השכלה נרחבת בעיקר בפילוסופיה.

הבנתי הפורמלית בפילוסופיה רחוקה מלהיות מספקת ומקיפה, ואפילו אני הצלחתי למצוא שפע אי-דיוקים ולעיתים אף הנפצות מוחלטות בכתביו של הנ"ל.

עוד-זרג פה הוא טרול לכל דבר, ועדיף לא להאכיל אותו.

שבת שלום לכולם. icon_smile.gif