בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

למה התכוון המשורר?

שוטרת* שוטרת*
לפני 18 שנים • 3 בנוב׳ 2007

למה התכוון המשורר?

שוטרת* • 3 בנוב׳ 2007
All five horizons revolved around her soul"
As the earth to the sun"

http://www.zshare.net/audio/44056615f2a71a/

בשיר המדהים הזה , ישנה שורה מדהימה אף יותר. אך לא ממש הבנתי למה הכוונה ב-five horizons

ידיד חכם נתן לי את ההסבר לפי דעתו. מעניין אותי אם ישנן דיעות נוספות.
הנה ההסבר המרתק שלו , שעשה את המשפט הזה לעוצר נשימה אפילו עוד יותר:

לפי התפישה של העולם העתיק, כדור הארץ נייח, וסביבו סובבות הפלנטות (כוכבי הלכת). שאר הכוכבים (כוכבי השבת) תקועים ברקיע כמו אבנים טובות בתכשיט, והרקיע גם הוא סובב סביב כדור הארץ, השטוח כמו כדור כחלחל של וואליום.

שבע הפלנטות העתיקות הן:
1. SOL - השמש
2. MERCURY - כוכב חמה
3. VENUS - נוגה
4. LUNA - הירח
5. MARS - מאדים
6. JUPITER - צדק
7. SATURN - מאדים

כיום אנו יודעים ש...
1. השמש איננה פלנטה, ואיננה סובבת את הארץ, אלא להיפך.
2. הפלנטות לא סובבות סביב הארץ, אלא (יחד עם הארץ) סביב השמש.
3. הירח אכן כן סובב סביב הארץ, ולכן איננו פלנטה אלא ירח, לווין של כדור הארץ.
4. יש עוד לפחות שלושה כוכבי לכת שלא היו ידועים אז (לפני המצאת הטלסקופ): אורנוס, נפטון ופלוטו.
5. גם לפלנטות אחרות מלבד ארץ יש ירחים, לחלקן אפילו כמה.

ובכן, אם נתייחס רק לפלנטות העתיקות, אבל לפי היידע של היום, מלבד הארץ יש עוד 5 הסובבות את השמש.

הורייזן - קו אופק - זה קו קצה הראיה שלנו על פלנטה, בגלל שהיא בעצם כדורית, ולא מישורית. מכאן אפשר לומר שפלנטה=הורייזן. אם אני רואה 3 פלנטות בו זמנית (נניח דרך 3 מצלמות טלוויזיה הממוקמות כל אחת על פני פלנטה אחרת) אני רואה בו-זמנית שלושה קווי אופק, 3 הורייזנים.

כלומר, אפשר לחשוב שלראות 5 הורייזנים נוספים זה בעצם לראות את המציאות מכל מקום, מכל מבט אפשרי.

המחבר מדבר על 5 הורייזנים המסתובבים סביב הנשמה שלה, נשמה באנגלית - SOUL. וזה מבוטא בדיוק כמו המלה SOL שפירושה שמש. ויתר על כן, הוא דוחף להבנה הזאת, כי הוא משווה את חמשת ההורייזנים המקיפים את ה-SOUL שלה, לכדור הארץ המקיף את השמש, אם כי הוא משתמש במלה SUN כדי להגיד שמש. אני בכל זאת, לא יכולתי שלא לשים לב לדמיון הפונטי SOUL=SOL, ולעובדה שהשמש מוזכרת בהמשך המשפט.

עד כאן ההסבר הפשטני. אבל קרוב לוודאי שיש כאן מטפורה. הוא מתייחס ל-5 יישויות המקיפות את נשמתה. מהן אותן 5 יישויות?

קראתי שיש החושבים שאלה 5 החושים. יכול להיות. אפשר להעלות כל מיני השערות. אין לדבר סוף.