tch(נשלט) |
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
מחר מתגייסים להציל את עומרי מחולון
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
tch(נשלט) • 20 בנוב׳ 2007
|
|
המלכה קארינה(שולטת) |
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
המלכה קארינה(שולטת) • 20 בנוב׳ 2007
מחר אני שם !!!
|
|
Diz |
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
שלום לכולם!!
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
Diz • 20 בנוב׳ 2007
יש בארץ המון חולים וכולם צריכים תרומות, כולם נמצאים במצב מסוכן וקשה מאוד. אז למה דווקא לעומרי בן ה-13??? כי למשפחה שלו יש מספיק כסף לפרסם את זה בכל מקום אפשרי? או בגלל שרוצים לפתח מודעות למחלה הזו בקרב הציבור בעזרת התמונה שלו ולעורר רחמים?? כשרציתם ללכת לבית המשפט להפגין נגד צב"ח-אמרתי "למה לא..." זה משהו כללי מאוד וזה בשביל להגן על זכויות בעליי החיים. אבל כאן...אין הרבה מה לעשות! תרומה של מוח עצם, זה לא סתם תרומת דם! זאת פעולה רפואית שצריך להיות מוכן אלייה נפשית ומסוגל פיזית...
אז למה דווקא עומר? כל שבוע מתים המון אנשים בתאונות דרכים, בספורט אתגרי וכו'. אז למה דווקא עומר??? תתרמו לו!!! הוא צריך את התרומה, לא אמרתי שלא. אבל כשאתם תורמים לו-תענו לעצמכם על השאלה: "מה גורם לי לעשות דווקא את הפעולה הזאת" פ-י-ר-ס-ו-ם. למה שלא תתרמו מוח עצם בכללי?-תמיד ימצאו למי לתרום אותו. |
|
מUחדת |
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
מUחדת • 20 בנוב׳ 2007
Rabinya כתב/ה: יש בארץ המון חולים וכולם צריכים תרומות, כולם נמצאים במצב מסוכן וקשה מאוד. אז למה דווקא לעומרי בן ה-13??? כי למשפחה שלו יש מספיק כסף לפרסם את זה בכל מקום אפשרי? או בגלל שרוצים לפתח מודעות למחלה הזו בקרב הציבור בעזרת התמונה שלו ולעורר רחמים?? כשרציתם ללכת לבית המשפט להפגין נגד צב"ח-אמרתי "למה לא..." זה משהו כללי מאוד וזה בשביל להגן על זכויות בעליי החיים. אבל כאן...אין הרבה מה לעשות! תרומה של מוח עצם, זה לא סתם תרומת דם! זאת פעולה רפואית שצריך להיות מוכן אלייה נפשית ומסוגל פיזית...
אז למה דווקא עומר? כל שבוע מתים המון אנשים בתאונות דרכים, בספורט אתגרי וכו'. אז למה דווקא עומר??? תתרמו לו!!! הוא צריך את התרומה, לא אמרתי שלא. אבל כשאתם תורמים לו-תענו לעצמכם על השאלה: "מה גורם לי לעשות דווקא את הפעולה הזאת" פ-י-ר-ס-ו-ם. למה שלא תתרמו מוח עצם בכללי?-תמיד ימצאו למי לתרום אותו. הבדיקה איננה רק למען עומרי. בדיקת הדם מכניסה את תורמו למאגר תורמים פוטנציאליים שיכולים לעזור לכל מי שזקוק להשתלת מח עצם. מי שביצע את הבדיקה בכל שלב (חיילים מתגייסים למשל נותנים דגימת דם בגיוסם ומצורפים למאגר התורמים הישראלי) נמצא כבר במאגר ואין צורך במתן בדיקה נוספת. יש לזכור שעלות כל דגימה כזו- הנשלחת למעבדות מיוחדות בארה"ב לשם קבלת התוצאה- עלותה כ-250 ש"ח. גם מי שמכל סיבה שהיא אינו מסוגל לתרום דם (אנשים מעל גיל 50, הסובלים ממחלות מסויימות וכו'. רשימה מפורטת מפורסמת בלינקים ש-tch צירף) יכול לעזור במתן תרומה, ולו הסמלית ביותר. עומרי הוא נער צעיר שסיפור מחלתו נחשף בתקשורת אך כמוהו ממתינים להשתלת מח עצם למעלה מעשרה אנשים נוספים ברחבי הארץ- ויום ההתרמה הזה הוא בשביל כל אחד ואחת מהן, ולצערנו (ושמחתנו) גם למען האחרים שעוד יזדקקו לכך בעתיד. |
|
Diz |
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
אם זה ככה...
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
Diz • 20 בנוב׳ 2007
אז אין לי טענות.
אבל תשתדלו לעשות את זה בשכל ולא לפגוע בעצמכם-תלכו לרופא שלכם ותשאלו אם המצב שלכם מאפשר לתרום. הלנה |
|
ים_yam(לא בעסק) |
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
Re: אם זה ככה...
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
ים_yam(לא בעסק) • 20 בנוב׳ 2007
Rabinya כתב/ה: אז אין לי טענות.
אבל תשתדלו לעשות את זה בשכל ולא לפגוע בעצמכם-תלכו לרופא שלכם ותשאלו אם המצב שלכם מאפשר לתרום. הלנה בכתבה ב YNET כבר חשבו על זה: "מי יכול לתרום? כדי לתרום, עליכם לענות על הקריטריונים הבאים, לבטיחותכם ובטיחות מקבל התרומה: אנשים בריאים בגילאי 18 עד 50 בלבד. החל ממשקל 45 ק"ג ומעלה. מי שלא נבדק בעבר לדגימת מח-עצם. נשים בהריון רשאיות להיבדק ובמידה ותימצאנה מתאימות תוכלנה לתרום מח עצם לאחר הלידה. חולי סוכרת המטופלים באינסולין אינם יכולים לתרום מח-עצם, בשל תופעות לוואי מהתרופה "נופוגן" הניתנת בתרומת מח העצם. עם זאת, חולי סוכרת מבוגרים המטופלים בכדורים יכולים להיבדק ולתרום במידה ונמצאו מתאימים. מי שחולה במחלות סרטן או מחלות דם אינו יכול לתרום מח-עצם. אנשים מצוננים, עם שפעת קלה, חום או מחלה חולפת זמנית אחרת, יכולים לבוא ולהיבדק. מי שסובל ממחלה כרונית יכול לברר האם יוכל להיבדק בטלפון 03-927-7777" |
|
ללא גבולות' |
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
ללא גבולות' • 20 בנוב׳ 2007
הבדיקה אכן מכניסה את מי שנבדק למאגר שמשמש את כל האוכלוסיה
ומספיק פעם אחת . אני עשיתי לפני שלוש שנים, פעם אחת , חד פעמי וכך נכנסתי למאגר. מומלץ שכולם ילכו, יתנו כמה CC של דם וכך יכנסו למאגר, לצערי לא ניתן לדעת מתי גם אנחנו עלולים להזדקק לזה . בעיקר בארץ זה חשוב כי המאגר קטן ומגוון מדי בגלל המקומות השונים מהם הגיעה האוכלוסיה ולכן כל נבדק חשוב. לגבי התרומה עצמה, אם נפלה בחלקך זכות להציל חייו של אדם ונמצאת מתאים , היום מדובר בתהליך פשוט וכמעט שלא מטריד שרק כולל כמה זריקות והצלת חיים, זכות גדולה. יאללה לכו ותנו דגימה. |
|
DARLING |
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
Re: שלום לכולם!!
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
DARLING • 20 בנוב׳ 2007
ציטוט: "אז למה דווקא לעומרי בן ה-13???......."
למה לא ? |
|
רחפנית-הדומית המרחפת(שולטת) |
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
רחפנית-הדומית המרחפת(שולטת) • 20 בנוב׳ 2007
אני רשומה כבר 12 שנים במאגר מח העצמות בארץ.
ממליצה לכל מי שבריא לעשות כמוני, אנחנו יכולים להציל חיים. |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 בנוב׳ 2007
מיתוסית(שולטת) • 20 בנוב׳ 2007
מישהו יכול להסביר איך הולכת ההתרמה עצמה במידה ונמצאים מתאימים ומה כרוך בכך?
לא משנה, כבר ראיתי בכתבה |
|