שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

"שולט"

devotion​(מתחלפת)
לפני 16 שנים • 22 בינו׳ 2008

"שולט"

devotion​(מתחלפת) • 22 בינו׳ 2008
מבלי להתחכם עם המגדרים.
אני משתמשת במילה שולט מתוך הכרותי עם בדס"מ ישראלי, שבו ההגדרות למשיכה לעולם הזה
נתחמות במילים הבאות
שולט/ת
נשלט/ת
מתחלף/ת

ועכשיו לשאלתי.

אשמח לקרוא את הפרשנות האישית של כל אחד/ת מכם לשאלה:

כשאתה אומר : אני שולט, מה זה אומר לי?

הכוונה מאחורי השאלה, היא התהייה שיש לי לגבי מה הבדל בין להכיר גבר, ללהכיר גבר שמגדיר עצמו כשולט.
אני חושבת שבתחילת דרכי, ראיתי גבר שמוגדר כשולט ע"פ התפיסה שלי לבדס"מ , כמישהו שהוא "סופרגבר" ,
יותר אחראי, יותר שולט בעצמו, יותר בוגר וכו' מהגבר המצוי וכו'
בעבר הייתה לי תחושה מוטעית שהמילה שולט מעצם משמעותה נותנת לפעמים תחושה שגבר שאומר "אני שולט" זה ממקסם במיידית את האופי שלו . רק בגלל התחושה והפנטזיה.
ברור שטעיתי..

הקונוטציה הפנטזיונרית שהייתה לי לגבי "שולט" שנבעה ככל הנראה מעצם הקונוטציה של המילה "שליטה", התמוססה עם הזמן שבו הכרתי אנשים שיודעים להעביר סשן אבל אינם שולטים בשום אספקט אחר של חייהם.

הודעה זו לא נועדה לפגוע באף אחד! אני פשוט עוברת אי אלו תהפוכות לגבי איפה אני בעולם הזה
אשמח אם תביעו את דעתכם על מה זה אומר לכם/ן "שולט".
ברור לי היום, כפי שיהיה ברור לחלקכם. שהתחושה הפנטזיונרית שהייתה לי על המילה שולט, מופרכת מהמציאות. לא צריך להכנס בי על זה..
electro-z
electro-z • 22 בינו׳ 2008
באופן אישי אני לא חובב הגדרות. לכן נמנעתי מלצרף הגדרה כזו או אחרת ליד הניק שלי פה באתר או בכלל.
אני סבור שהגדרות מקבעות את המחשבה והדמיון ומטעות בסופו של דבר לגבי מהותו של האדם שאתה עומד מולו.

זה שאני דומיננטי בחיי לא עושה אותי "שולט" למעשה אינני רוצה לשלוט באף ישות אחרת מלבד עצמי.
זה שאני אוהב לחוות כאב באופן כזה או אחר בסקס ומעריך אותו (כן, כן - גם עם כאלה שהגדירו את עצמן נשלטות) לא הופך אותי לנשלט של אף אחד.

לרוב הסיטואציה מורכבת מלהיות תחומה בהגדרות נוקשות, לכן הייתי מעדיף שמי שבוחנת את האפשרות להיות איתי בקשר תלמד אותי באותה מידה שאני מעוניין ללמוד אותה, אם זה בשיחה בובה העיניים, קריאת בלוג או כל מקור מידע אחר.
amy​(נשלטת){מבטלעיניים}
electro-z כתב/ה:
באופן אישי אני לא חובב הגדרות. לכן נמנעתי מלצרף הגדרה כזו או אחרת ליד הניק שלי פה באתר או בכלל.
אני סבור שהגדרות מקבעות את המחשבה והדמיון ומטעות בסופו של דבר לגבי מהותו של האדם שאתה עומד מולו.

זה שאני דומיננטי בחיי לא עושה אותי "שולט" למעשה אינני רוצה לשלוט באף ישות אחרת מלבד עצמי.
זה שאני אוהב לחוות כאב באופן כזה או אחר בסקס ומעריך אותו (כן, כן - גם עם כאלה שהגדירו את עצמן נשלטות) לא הופך אותי לנשלט של אף אחד.

לרוב הסיטואציה מורכבת מלהיות תחומה בהגדרות נוקשות, לכן הייתי מעדיף שמי שבוחנת את האפשרות להיות איתי בקשר תלמד אותי באותה מידה שאני מעוניין ללמוד אותה, אם זה בשיחה בובה העיניים, קריאת בלוג או כל מקור מידע אחר.

אז אולי אתה סתם ונילי קינקי, סליחה שאני מקללת icon_wink.gif
devotion​(מתחלפת)
electro-z כתב/ה:

תודה אלקטרון
ובנימה אישית,
מאוד מתחברת לתשובתך, ובגלל שאתה כמו שאתה, תמיד חיבבתי לך icon_wink.gif
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 22 בינו׳ 2008
ציטוט: אז אולי אתה סתם ונילי קינקי, סליחה שאני מקללת

באמת עמי, צריך לרחוץ לך את הפה עם סבון icon_cool.gif

ולעניין: בשבילי "שולט" היא מילה המתארת עולם ומלואו. כשאני מתאר את עצמי כשולט, אני מתייחס לא רק לסשן אלא גם לאופי, ולא רק לאופי שלי אלא גם לאופן של האינטרקציות שלי עם אחרים. זו לא רק דומיננטיות במובן השטחי, אלא דרך חיים של ממש, שפירושה נטילת אחריות על עצמי, על האחר ועל הסיטואציה, הובלה כשצריך והכלה כשצריך. גם אין מדובר רק בפעולות עצמן אלא התזמון הוא בעל חשיבות עליונה - לדעת מתי להניע את עצמי או את האחר לפעולה, ולדעת מתי פשוט להיות שם, במובן הכי פשוט אבל הכי עמוק. מי שאינו מסוגל לכך, אינו שולט בעיניי. ואולי מעל הכל, שולט הוא אדם אשר נכון לתת מעצמו עבור מי שעליו קיבל את השליטה, ואם אין באדם יכולת או רצון לתת, אל יכנה עצמו "שולט".

סתם, אני מזיין את השכל. כשאני מכנה עצמי "שולט" כוונתי היא שאני נמשך לבדסמ, והצד שבו אני מעדיף לחוות בדסמ הוא הצד שלמעלה. סה טו. האופי שלי, נפלא ככל שיהא, לא קשור להעדפה הזו (הגם שמן הסתם משפיע על טיב השולט שאהיה ועל התאמתי לנשלטות מסוג זה או אחר).
devotion​(מתחלפת)
זאלופון כתב/ה:
ציטוט: אז אולי אתה סתם ונילי קינקי, סליחה שאני מקללת

באמת עמי, צריך לרחוץ לך את הפה עם סבון icon_cool.gif

ולעניין: בשבילי "שולט" היא מילה המתארת עולם ומלואו. כשאני מתאר את עצמי כשולט, אני מתייחס לא רק לסשן אלא גם לאופי, ולא רק לאופי שלי אלא גם לאופן של האינטרקציות שלי עם אחרים. זו לא רק דומיננטיות במובן השטחי, אלא דרך חיים של ממש, שפירושה נטילת אחריות על עצמי, על האחר ועל הסיטואציה, הובלה כשצריך והכלה כשצריך. גם אין מדובר רק בפעולות עצמן אלא התזמון הוא בעל חשיבות עליונה - לדעת מתי להניע את עצמי או את האחר לפעולה, ולדעת מתי פשוט להיות שם, במובן הכי פשוט אבל הכי עמוק. מי שאינו מסוגל לכך, אינו שולט בעיניי. ואולי מעל הכל, שולט הוא אדם אשר נכון לתת מעצמו עבור מי שעליו קיבל את השליטה, ואם אין באדם יכולת או רצון לתת, אל יכנה עצמו "שולט".

סתם, אני מזיין את השכל. כשאני מכנה עצמי "שולט" כוונתי היא שאני נמשך לבדסמ, והצד שבו אני מעדיף לחוות בדסמ הוא הצד שלמעלה. סה טו. האופי שלי, נפלא ככל שיהא, לא קשור להעדפה הזו (הגם שמן הסתם משפיע על טיב השולט שאהיה ועל התאמתי לנשלטות מסוג זה או אחר).

תודה על תשובתך זאלו
בלבלת אותי.
התכוונת לסתור את עצמך בכוונה?

אבל נגעת בדיוק בנקודה שאני מתקשה להסביר במילותי,
יש נגזרת מסויימת של קונוטציות שהמילה "שולט" מעוררת, ואלו בדיוק הדברים שתיארת בחלק הראשון של תשובתך.

"כשאני מכנה עצמי "שולט" כוונתי היא שאני נמשך לבדסמ, והצד שבו אני מעדיף לחוות בדסמ הוא הצד שלמעלה. "

מה זה בעצם אומר להיות למעלה?
להיות היד המצליפה בלבד?
Madame T​(שולטת)

שאלה מענינת

Madame T​(שולטת) • 22 בינו׳ 2008
העלית כאן, בתי icon_razz.gif ולמרות הסתירות בתשובתו של זאלו, (המכוונות או הלא מכוונות) אצטט כאן את חלקו הראשון של דבריו:

"בשבילי "שולט" היא מילה המתארת עולם ומלואו. כשאני מתאר את עצמי כשולט, אני מתייחס לא רק לסשן אלא גם לאופי, ולא רק לאופי שלי אלא גם לאופן של האינטרקציות שלי עם אחרים. זו לא רק דומיננטיות במובן השטחי, אלא דרך חיים של ממש, שפירושה נטילת אחריות על עצמי, על האחר ועל הסיטואציה, הובלה כשצריך והכלה כשצריך. גם אין מדובר רק בפעולות עצמן אלא התזמון הוא בעל חשיבות עליונה - לדעת מתי להניע את עצמי או את האחר לפעולה, ולדעת מתי פשוט להיות שם, במובן הכי פשוט אבל הכי עמוק. מי שאינו מסוגל לכך, אינו שולט בעיניי. ואולי מעל הכל, שולט הוא אדם אשר נכון לתת מעצמו עבור מי שעליו קיבל את השליטה, ואם אין באדם יכולת או רצון לתת, אל יכנה עצמו "שולט".

אני בהחלט מזדהה עם הדרך בה זאלו תיאר מה זה בשבילו להיות שולט. אני חושבת שיש גם תשובה בדבריו לגבי מה זה 'למעלה' ומה זה 'למטה' - יש מי שמוביל ויש מי שמובל בקשר הזה, אם כי יש תמיד אינטראקציה בין הצדדים, כשכל אחד מודע ל'מקומו' בקשר הזה.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 22 בינו׳ 2008
devotion כתב/ה:

תודה על תשובתך זאלו
בלבלת אותי.
התכוונת לסתור את עצמך בכוונה?

אבל נגעת בדיוק בנקודה שאני מתקשה להסביר במילותי,
יש נגזרת מסויימת של קונוטציות שהמילה "שולט" מעוררת, ואלו בדיוק הדברים שתיארת בחלק הראשון של תשובתך.

"כשאני מכנה עצמי "שולט" כוונתי היא שאני נמשך לבדסמ, והצד שבו אני מעדיף לחוות בדסמ הוא הצד שלמעלה. "

מה זה בעצם אומר להיות למעלה?
להיות היד המצליפה בלבד?

הדיון הזה התקיים כאן בעבר בצורות שונות (מיהו "דום אמיתי", מהי "שליטה", אילו פנטזיות של סאביות חסרות ניסיון "דומים מסוכנים" מנצלים וכדומה), והחלק הראשון של תשובתי הוא תמצית של הגדרות שעלו בדיוני עבר ושאיתן אני רחוק מלהסכים, אך סביר שהיו מופיעות בדיון הזה בלאו הכי (אם כי עכשיו, אולי כבר לא...). כוונתי היתה להנגיד את כל ההגדרות המורכבות, המקיפות ויש שיגידו - הפלצניות ונעדרות אחיזה במציאות, להגדרה הפשוטה של "שולט הוא בסך הכל מי שנמשך לבדסמ מלמעלה".

כשאני אומר "להיות למעלה" אני מתכוון פוטנציאלית לכל מה שעשוי להיות כרוך בכך, כל סוג של אינטרקציה בדסמית שבה אני הוא זה שמחליט, שמכאיב, שמשפיל וכדומה. מעשית, כמובן שחלק מהדברים עושים לי את זה וחלק לא, אבל זה כבר לא קשור להיותי "שולט" אלא לסוג השולט שאני.

אגב, אני מבדיל בין "שולט" לבין "שולט טוב", שאליו ניתן אולי לייחס חלק מהתכונות שמניתי לפני שסתרתי אותן icon_smile.gif
אדון שי​(שולט)
אדון שי​(שולט) • 22 בינו׳ 2008
devotion .
אני מתנצל מראש אם התשובה שלי היא מתחכמת .
אבל כאשר את אומרת "נשלטת " למה את מתכוונת ?
האם בהכרח כל נשלטת היא אישה חסרת ביטחון שלא שולטת בחייה ?
האם אין נשלטות אסרטיביות בחיי היום יום ?
ונשים בעלות נסיון לא מוצאות עצמן הכי מחוברות לתפקיד הנשלטת ?

בעיניי התשובה היא שהמונח שולט מצביע על תפקיד בעולם השליטה . עצם ההגדרה של התפקיד לא מעצים או מנחית ( מלשון נחות ) . מה שמעצים הוא התוכן שכל אחד יוצק בתפקידים הללו ( גם מהצד הנשלט ). שולט בעיניי היא הגדרה הזהה מבחינת האיכויות שלה להגדרה "גבר" . ולא כל גבר מחזיק באותן התכונות הקלאסיות של גבר . וכנ"ל גם כלפי ההגדרה "אישה " .
הנוחות בשימוש בהגדרות הללו של שולט ונשלט היא יותר למטרות פילוח בעיניי .
לדוגמא :
אני גבר שולט ואני תר אחר אישה נשלטת .
ואין בכך לרמוז על תכונות אחרות פרט לתפקיד אותו אני מייעד לעצמי בקשר של שליטה .
התוכן של התפקיד מתמלא מתוך האישיות . ולא התפקיד מעיד על האישיות .
וכפי שיש נשלטות רבות שהן עצמאיות בתחומי החיים . אסרטיביות ובעלות נסיון . כך מן הסתם יהיו דוגמאות הפוכות מהצד של השולטים .
המבחן האמיתי הוא מבחן התוצאה . איך אותו שולט מתפקד בקשר . וברור שיש כאן עדיפות למנוסים ולבוגרים . אם כי לא ניתן לבטל גם נטיה מולדת או אינסטינקטים בריאים שיכולים להיות גם אצל שולט צעיר ולא מנוסה .
huan
huan • 22 בינו׳ 2008
אני חושב שההגדרה הפוסט מודרניסטית ל"מה היא אומנות" היא המתאימה ביותר לשאלה "מה/מי הוא שולט".
"שולט" הוא אדם הקורא לעצמו שולט - לא יותר ולא פחות. ובניגוד לדעתו של זאלו - אין הדבר אפילו אומר שאותו אדם נמשך בהכרח לבדסמ או ל"למעלה" שלו. (הדוגמאות לכך בכלוב הן רבות מספור ובשפת העם נהוג לקרוא להם דומיקלואים/מחפשי זיון ועוד).

אין זה משנה מה את חושבת שהמילה שולט אומרת או אילו תכונות את מייחסת לאדם המתהדר בתואר זה אלה מה אותו שולט חושב על כל העניין.
ושוב חוזר אותו ניגון ישן באשר לעובדה שהבדסמ וה"עולם הוונילי" הם בדיוק אותו העולם וחלים אליהם בדיוק אותם כללים וחוקים - רק שבעולם הוונילי לאור ניסיון חיים זה או אחר למדנו לראות מעבר לסטראוטיפים וברור לנו לחלוטין שאדם הקורא לעצמו "אמן" יכול להיות בל יכולת ציור של ילדה בת 3,"אחראי אחזקה ראשי" יכול להיות סהכ שיפוצניק בבית ספר ו"ריטה חוזת העתידות וקובעת הגורלות" סביר להניח שתהיה שרלטנית בגיל העמידה שאוהבת לשתות הרבה קפה והחליטה להפוך את זה ל"מקצוע".

ולסיכום התשובה ל"כשאתה אומר אני שולט, מה זה אומר לי?" היא שזה לא אומר כלום, אפס, נדע - כי בניגוד לרופא שלכל הפחות יודעים שלמד 7 שנים רפואה, כל אחד יכול לקרוא לעצמו שולט ואנשים חדשים/ישנים/תמימים ימשיכו לא להבין את זה - במיוחד שכל ניסיוןלרגולציה של המצב נקבר על ידי השולטים אילו ואחרים.