תשוקה אדומה(לא בעסק) |
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
ולענינים קצת יותר משמחים...
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
תשוקה אדומה(לא בעסק) • 6 ביוני 2008
שבועות
איזה יופי של חג. אם אנסה לסכם אותו בכמה מילים : אולי זה החג הכי טעים שיש לעם היהודי. עוגות, פשטידות ,מאפים ...אממממ ... סלטים ,פסטות וגבינות. שתדבק לשוני לחכי אם לא אטעם מכולן. ובשביל חג זה ( ואף יותר לאלו שיחליטו לאגור מעט אומץ ולנסות ) החלטתי לפתוח שרשור חביב עם מתכון נדיב.( בקלוריות, סתם נו... או שכן .) אתם מוזמנים להוסיף. לחם גבינה ובירה
2 בקבוקי בירה לבנה/שחורה ( אחד ללחם + אחד נוסף לכם ל"עד שתסתיים האפיה" שימו לב לא להגזים בשתיה, שלא תשכחו בסוף מהלחם...! ) 6 כפות סוכר ( הבטחתי קלוריות לא?! ) חצי כוס פירורי גבינה צהובה חצי כוס גבינת פרמז'ן ( לא חובה אפשר גם לזרוק פנימה כל גבינה שהעלתה עובש ) 2 וקצת כוסות קמח תופח 4-5 עלי רוזמרין ו.. 50 גרם חמאה מומסת. ועכשיו להפשיל ידיים ולשטוף את השרוולים טוב טוב במים וסבון. לערבב ! לערבב אמרתי ( טוב ..טוב...שלא יהיו טעויות ) הכל מלבד החמאה. להעביר לתבנית ארוכה ( אינגליש קייק בעברית ) לאפות בתנור 180 מעלות כ- 40 דקות. ולחלק הטעים : לאחר כ- 20 דקות של אפיה ( כשהשוליים מקבלים גוון זהוב ) להוציא ולשפוך מעל את החמאה. וחזרה לתנור... נו קשה ???!!! שיהיה בתאבון... |
|
עלומה(אחרת) |
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
עלומה(אחרת) • 6 ביוני 2008
אין לי כלום מהמצרכים שרשמת,
עממה את מוזמנת לאפות ולהביא. |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 6 ביוני 2008
אחח, איזה חג נפלא
אני, אגב, מאוד בעד בלינצ'ס גבינה, בעיקר גבינה מתוקה וצימוקים... |
|
תשוקה אדומה(לא בעסק) |
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
??
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
תשוקה אדומה(לא בעסק) • 6 ביוני 2008
עלומה כתב/ה: אין לי כלום מהמצרכים שרשמת,
עממה את מוזמנת לאפות ולהביא. אממ... אני מנסה להבין מה זאת המילה הזאת "עממה " ???? מילה לשונית חדשה ?! אגב , גם לי לא היו המצרכים אז עשיתי תחלופה.. במקום בירה שמתי קצת סודה ויין אדום שישב שבועיים במקרר . במקום גבינות שמתי בצל משומש.. יצא פצצות. |
|
תשוקה אדומה(לא בעסק) |
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
בררר...
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
תשוקה אדומה(לא בעסק) • 6 ביוני 2008
amy כתב/ה: אחח, איזה חג נפלא
אני, אגב, מאוד בעד בלינצ'ס גבינה, בעיקר גבינה מתוקה וצימוקים... תעבירי מתכון. ( או שאת מתכוונת לנצל את כישורי המטבח של עלומה כדי שהיא תכין לך .. ולי ) |
|
סמית(שולט) |
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
תחלופת מוצרים...
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
סמית(שולט) • 6 ביוני 2008
תשוקה אדומה כתב/ה: עלומה כתב/ה: אין לי כלום מהמצרכים שרשמת,
עממה את מוזמנת לאפות ולהביא. אממ... אני מנסה להבין מה זאת המילה הזאת "עממה " ???? מילה לשונית חדשה ?! אגב , גם לי לא היו המצרכים אז עשיתי תחלופה.. במקום בירה שמתי קצת סודה ויין אדום שישב שבועיים במקרר . במקום גבינות שמתי בצל משומש.. יצא פצצות. בבקשה ממך, אמר עני לאשתו, עשי לי חביתית. רוצה אני לטעום טעם מאכל זה, שהעשירים רדופים אחריו. אמרה לו אשתו: ביצים אין לנו. החזיר הבעל: מה בכך ? אפשר לעשות חביתית ללא ביצים. חמאה אין לנו. חמאה לאו דוקא. תבלינים אין לנו. מה יוסיף קמצוץ של תבלינים? שמן אין לנו. מה יוסיף קורטוב של שמן? מחבת אין לנו. גחלים יש לנו. נטלה האישה קמח, קישקשה במים, עשתה עיסה והניחה על הגחלים, נחרכה העיסה מלמטה ולא נאפתה מלמעלה והיה טעם ה"חביתית" מר מלענה. אכל העני, רקק ואמר: מה ראו העשירים להיות להוטים אחרי טינופת זו? |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
Re: בררר...
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 6 ביוני 2008
תשוקה אדומה כתב/ה: amy כתב/ה: אחח, איזה חג נפלא
אני, אגב, מאוד בעד בלינצ'ס גבינה, בעיקר גבינה מתוקה וצימוקים... תעבירי מתכון. ( או שאת מתכוונת לנצל את כישורי המטבח של עלומה כדי שהיא תכין לך .. ולי ) אין לי מתכון. קיוויתי שמישהי תכין ותחלק לכל באי הכלוב הרעבים |
|
foxy lady |
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
טוב. כך עושים בלינצ'ס לשבועות
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
foxy lady • 6 ביוני 2008
כך עושים בלינצ'ס:
3/4 כוס קמח כוס ושליש חלב 50 גרם חמאה מרגרינה לשימון לפי הצורך (2 כפות) ומלח לפי הצורך. מילוי 500 גרם גבינה 9% 5 כפות גבינת שמנת 3 כפות גבינת ריקוטה 2 חלמונים 6-4 כפות סוכר קליפה מגורדת מ-2 לימונים 1 כפית תמצית וניל ריבת תותים, תותים טריים אבקת סוכר, לקישוט שמים במעבד את החלב והקמח עם קצת מלח כאשר את החלב מוזגים בסוף דרך המשפך. מערבבים במעבד עד שאין גושים ומצננים במקרר לשעה. ממיסים בסיר קטן חמאה מעל אש נמוכה ושמים בצד לקירור. יוצקים את החמאה המומסת לתערובת הקודמת כשהיא נוזלית מעט. אם היא קשה מוסיפים כפית חלב. מקציפים מעט במקצף ידני. משמנים מחבת טפלון במרגרינה ומחממים מעל אש בינונית גבוה ושופכים את התערובת בשכבה אחידה דקה על המחבת. מזהיבים כדקה ומוציאים את הקרפ עם הצד הלא שחום למעלה. כדי למנוע הדבקה מברישים עם המרגרינה המומסת לפי הצורך. משחימים בערך 12 קרפים. מערבבים את חומרי המלית פרט לתותים הטריים וחלק מריבת התות ושמים על הקרפ. מקפלים ושמים שוב מרגרינה מומסת במחבת. משחימים באש נמוכה חמש דקות בכל צד. שמים בתבנית להגשה אפשר לקשט מלמעלה בתותים ובריבת תותים או בקצפת ותותים אני לא זוכרת מאיפה התמונות אבל הן לא מהאפיה שלי. אני חושבת שמצאתי אותה כשחיפשתי מתכונים בפרש. |
|
foxy lady |
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
לבנות שלא אוהבות לאפות. מתכון מנצח ללא אפיה
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
foxy lady • 6 ביוני 2008
המתכון המנצח קל ללא אפיה. מבוסס על בישקוטים.
500 מ"ל שמנת מתוקה 38% 3 כפות אינסטנט פודינג וניל 23 כפות ברנדי גביע קטן של גבינת שמנת. 300 גרם בישקוטים 1/2 כוס נס קפה 3 כפות ברנדי לקישוט: שוקולד מריר מגורד מקציפים שמנת, אינסטנט פודינג וניל וברנדי לקרם.. מוסיפים את גבינת השמנת ומקציפים עד שהתערובת חלקה. מערבבים קפה וברנדי בקערה אחרת. מחצית מהבישקוטים טובלים בקפה-ובברנדי ושמים בתחתית כלי ההגשה. שמים את מחצית מהגבינה ומכסים בשכבת בישקוטים טבולים בתערובת הקפה והליקר. מעל לשכבה השניה יוצקים את שארית התערובת. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר 3 שעות. מקשטים בשוקולד מגורד ומגישים התמונה לא מהמטבח שלי. המאכלים נעלמים לפני הצילום. |
|
foxy lady |
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
לפני 16 שנים •
6 ביוני 2008
foxy lady • 6 ביוני 2008
במתכון: לא 23 כפות ברנדי אלא 2 או 3 כפות ברנדי. אל תשפכו בקבוק שלם.
|
|