שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מתכונים לעוגיות קלות וטעימות

דפי.
לפני 15 שנים • 17 בדצמ׳ 2008

מתכונים לעוגיות קלות וטעימות

דפי. • 17 בדצמ׳ 2008
אשמח לקבל מתכון לעוגיות טעימות, אם למישהו יש כזה.

תודה.
icon_cool.gif
}{מוראנה}{
לפני 15 שנים • 18 בדצמ׳ 2008

עוגיות חמאה מדהימות

}{מוראנה}{ • 18 בדצמ׳ 2008
עוגיות חמאה מדהימות

מצרכים:

400 גר חמאה

כוס ורבע אבקת פודינג וניל (לא אינסטנט)

1 כוס סוכר

3 כוסות קמח



אופן ההכנה:

מכניסים את כל המצרכים למקסר

עד קבלת בצק פריך

מחלקים את הבצק ל-4

מכל רבע מכינים נחש בעובי 4 ס"מ

עוטפים בנייר פרגמנט

מכניסים לתא ההקפאה ל-20 דקות

אחריי 30 דקות מוצאים את נחשיי הבצק וחותכים לעוגיות בעובי חצי ס"מ

מסדרים את העוגיות בתבנית שמרופדת בנייר פרגמנט

ואופים

כשהעוגיות שחומות מוצאים מהתנור

וחותכים אותן בעודן חמות


בתאבון!
Inside your head
לפני 15 שנים • 18 בדצמ׳ 2008

מתכון ל"לוחמה" (Luchma) מבית סבתא

Inside your head • 18 בדצמ׳ 2008
**מרכיבים לבצק:

3 כוסות קמח
25 גרם שמרים (יבשים)
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות חלב פושר (ניתן להחליף את החלב במים פושרים)
2 ביצים

- שמן לטיגון עמוק

**ציפוי:

כוס דבש נוזלי
אגוזי מלך קצוצים

**אופן הכנה:

1.שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק טורפים לבצק חלק ורך מאוד.
2. לאחר קבלת הבצק הרצוי, מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח (בערך שעה וחצי).
3. טורפים את הבצק שוב ומתפיחים פעם שנייה.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק, נוטלים כף מתערובת הבצק ובעזרת כף נוספת מחליקים לתוך השמן.
מטגנים עד לקבלת לביבות מוזהבות עד חומות.
בכל פעם מטגנים מספר לביבות.
5. מניחים על נייר סופג ומכינים שתי צלחות: אחת מלאה בדבש והשניה בשברי אגוזים.
6. לאחר שהשמן נספג יש לטבול את ה"לוחמות" בקערת הדבש ומיד בקערת האגוזים עד לקבלת ציפוי אחיד.
ניתן לצפות את הלוחמה במלואה או חצי ממנה.

בתיאבון. icon_smile.gif