לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

כואב, משפיל - אך לא BDSM, גלעד ללא שליט.

זעקה אילמת​(נשלטת)
לפני 15 שנים • 15 במרץ 2009

כואב, משפיל - אך לא BDSM, גלעד ללא שליט.

זעקה אילמת​(נשלטת) • 15 במרץ 2009
אני רוצה לגעת במה שנחשב כיום בעייני כסנטר של העצבים המתוחים של ההוויה הישראלית- גורלו של גלעד שליט.
המחשבה המצמררת של גלעד רובץ במרתף חשוך(במקרה הטוב), נמק בסואג' בשבי, ללא אור ותנאים אנושיים, ממלוכד בחומר נפץ(כלקח הנלמד מניסיון החילוץ של נחשון וקסמן שהיווה פיאסקו צבאי), מפוחד ובעיקר מיואש- תעודת עניות לנו, לכולנו, אינה נותנת לי מנוח.

מחד, בנקל אלך כעיוורת אחר העדר הנגרר אחר הפומנטציה הזועקת לשחרורו, וברמה האישית אני חשה הזדהות מוחלטת עם משפחתו וללא ספק הייתי מתנהלת בדרכם.
מאידך, "המחיר" (מקוממת אותי הזכות לקביעת ערך חיי אדם) המבוקש כתמורה לחייו:
שחרורם של מחבלים, ארכי-טרוריסטים, עם דם על ידיהם, שחרור שיכניס אותנו לתכתיבי החמאס, שחרור שעלול להוות פיקוח נפש ממשי של רבים מאיתנו בעתיד, שחרור העלול להצית חטיפות חוזרות כדרך להשגת שחרור מחבלים, שחרור המשיב כ- 450 מחבלים למעגל הטרור, מהווה נקודה למחשבה.

גלעד הפך לדמות סימבולית. לו לא ישוב כשהוא בחיים, האנטיסיפציה הרווחת היא הרחבת מעגל הסרבנות של הלוחמים אשר יפנימו כי המדינה מתכחשת לאחריות שלה ואינה נוהגת בפידליטיות כלפיי חייליה.
"כי כולנו רקמה אנושית אחת חיה
ואם אחד מאיתנו הולך מעימנו
משהו מת בנו.. ".
אי הפקרת חייל הוא אינו רק ערך חברתי מוסרי, אלא גם נדבך בעל חשיבות בזהות הלאומית שלנו.

האם באמת ניתן להאשים כפי שחלקנו טוענים את המדינה בגין זילות בטיפולו? האם המדינה מתנהלת באופן אבנרומלי בכל הנוגע לשחרור גלעד?
מדוע להתנגד למשא ומתן משום היות החמאס ארגון טרור? והריי משא ומתן מקיימים עם אויבים לא ידידים.
האם מתנגדי השחרור הם אכן עקרי לב? או פשוט אנשים עם ראייה רחבה יותר מחלקנו ויכולת טובה של חשיבה לעתיד? חשיבה אסטרטגית של טולרנציה עכשווית ושמירה על חיים בעתיד כאשר מנוהל משא ומתן עם החמאס במסגרת פתרון מדיני כשגלעד חלק ממנו.
שחרור גלעד תמורת מחבלים יעצים את כוחו של החמאס בעזה. החמאס יתפס כארגון לגיטימי והאינטרס הכללי יזנח לטובת חייל אחד.
האם יש לשחררו בכל מחיר?
לא. מדובר בהחלפת שבויים(לפחות עד כה, עם הזמן המחיר עולה) 10% משלהם לעומת כל שלנו ואומר גלעד שליט. לו הסטיפולציה של שחרורו היא תמורת ראשם של הצמרת הצבאית- אז התשובה היא לא מוחלט. לו החמאס היה מתנה את שחרורו בטרנספר שלנו – שוב, לא.
ברם, עד כמה שזכור לי במלחמה קיים נוהג החלפת שבויים.

כשאנו פה עוסקים בענייננו, קמים בבוקר לריטואל הקבוע של חיינו, במרחק קטן מאיתנו נמצא גלעד זה זמן רב ((But who's counting. מצמית להפנים שגורלו יחרץ על פי תחשיב עלות תועלת.

EOL.
A v​(שולט)
A v​(שולט) • 15 במרץ 2009

כמה נקודות קטנות

לא מפקירים חייל בשטח .זה עיקרון שנקבע בעצם מפעולות ה101 בזמנו גיבלי נפצע והושאר בשטח

על ידי חבריו,כשבעצם הוא זה שממש נלחם איתם שישאירו אותו מבחינתו זה שהם סחבו אותו

האט אותם והוא העדיף להיתפס וששאר חבריו יגיעו הביתה.

"פיאסקו" זה לא ממש היה נסיון החילוץ של וקסמן ז"ל, חוץ מנחשון עצמו נהרג לוחם של הימ"מ

שבמקרה היה חבר ילדות שלי. ולפעמים שנייה לפה או לשם היא ההבדל בין פיאסקו לבין מיתוס...

מדינת ישראל מהרגע הראשון בנושא גלעד שליט התנהגה כרפובליקת בננות כמדינה שאין לה זכות קיום

מצד אחד כל חייל שנשלח לכל מקום על ידי המדינה הזו חייב לדעת שבכל שנייה נתונה

מדינת ישראל תעשה הכול אבל הכול כדי לשחררו.

בפועל חילים היום יודעים שלא בטוח שיחזרו ובטוח שלא ממש יתאמצו לשחרר אותם.

אביבה ונועם נהגו בסדר מופתי לא הרימו קול ויישבו בשקט נתנו למדינה את כל הקרדיט

למרות שזה הרג אותם. ולא משנה איך ינהגו אני מצדיק אותם כל דבר שיעשו לגטימי בעיני

מצד שני נפגעי פעולות האיבה..כן הם נפגעו כמו רבים אחרים שלא פוצים פה

כן סבלם הוא קשה ואני בטוח שרובנו מזדהים איתם. ואם ניקח כל מי שנמצא תחת הגדרה זו

ונשאל אותו לא בטוח שהתוצאה לא תהיה "שחררו את גלעד בכל מחיר"

במדינה שכל אחד יכול לנכס לעצמו בכוח הזרוע או בגרון ניחר הרבה דברים עם כל הכבוד

האמירה שלהם שווה בדיוק כמו של כל אחד אחר.

לא הייתי רוצה להיות שר או ראש ממשלה שצריך להרים ידו בהצבעה על שיחרור מחבלים

תמורת גלעד.מצד שני כבר עשו זאת, הטעות כבר נעשתה ובגדול וכל מה שנשאר זה לתקן בלבד

ותמיד תיקון נראה כמו טלאי....

לא יודע איפה אני בקטע הזה רק יודע דבר אחד.

[size=24]גלעד חייב לחזור הביתה
[/size]

Av
זעקה אילמת​(נשלטת)
זעקה אילמת​(נשלטת) • 15 במרץ 2009
פעולת חילוצו של נחשון בביר נבאללה היתה כושלת, אין על כך ויכוח העובדות קיימות. אם אינני טועה, רבין שהיה אז רה"מ אף לקח אחריות על הכשלון. היה שם כשל מודיעיני, נחשון הוחזק בקומה השניה – דבר שלא היה ידוע לכוחות החילוץ. אם זה מעניין אותך, קרא את הספר " שב"כ בין הקרעים". של כרמי גילון ". ללא כל קשר, ניר פורז שפיקד על הכח ושילם בחייו יזכר כגיבור ואף קיבל את צל'"ש הרמטכ"ל.

מרגע שחרור המחבלים, כל אחד ואחד מאיתנו הוא נפגע טרור בפוטנציה.
ליבי עם ההורים השכולים, ברם על פי ראייתי אין להם משקל עודף על אופן שחרור גלעד. לאלו מהם המובלים ע"י ייצר הנקמה הייתי אומרת " תרפו" , נקמה מעולם לא הועילה לאיש, האם היא מתוקה מהחיים? חיי גלעד? החזרת המחבלים למעגל הטרור הוא טיעון חזק שאין להתעלם ממנו. התזמון, הקונטרה של המשפחות השכולות והגעתם לירושליים כאקט אנטי הקמת המאהל של הורי שליט קומם אותי. אני מבינה עד כמה שניתן את כאבם של המשפחות שכולות, אולם יש לזכור שכרגע לא קיימות אלטרנטיבות אחרות לשחרור שליט מלבד שחרור המרצחים. הורי שליט עושים הכל עבור שחרור בנם בדרכם האצילית, האירופאית. לא הייתי רוצה לחשוב שיהיה מי שידחה אבן אחר נופל ויקשה על הוריי גלעד להשיבו לחיק משפחתם, המקום בו הוא ראוי להיות.

מולנו אנשים חסרי ערך לחיי האדם, בריונים העוסקים בכיפוף ידיים, רוצחים המשחקים בכללי משחק שאנו לעולם לא נבין ואף לא נשחק. עלינו לפעול בדרכים שברשותנו על מנת לשחררו.

על דבר אחד אין מחלוקת, גלעד חייב לשוב הבייתה ובמהרה.
huan
huan • 15 במרץ 2009
על האינפנטיליות שבה לוקה החברה הישראלית נכתב כבר רבות.
חבל שאין לך/לכם דבר טוב יותר לעשות מלהדגיש שוב ושוב את היותכם ילדים קטנים, חסרי בגרות אשר חוץ מלרקוע ברגליים ולזעוק "רוצה" אינה מסוגלים לדבר - במיוחד לא לחשוב עם פרספקטיבה עתידית מנימלית והשלכות ההולכות מעבר לדממוגוגיה טהורה.
אנדרפוט
אנדרפוט • 15 במרץ 2009
זעקה, יפה כתבת (מלבד המילים שאינן קיימות בעברית או בלעז, מעניין אולי את דוברת לטינית).

יש כאן עסק מורכב ולא פשטני. לדעתי צריך לשחרר את שליט משום שאנחנו לא רוסיה שבה חייל שנופל בשבי צריך להתאבד בכדי למנוע לארצו בעיות. אנחנו קצת יותר הומאניים מזה, יושב בן אדם בשבי ומחכה שנפדה אותו, יושב כבר יותר מדי זמן אם תשאלי אותי. בסוף הרי ישלחו אותו לאיראן והוא יגמור כמו רון ארד.

הטיעון כאילו אנחנו משחררים ילד זך ותמים תמורת מאות ארכי רוצחים הוא קצת דמגוגי. הרי שליט עצמו הוא רוצח נתעב בעיני הצד שמחזיק בו - הוא יושב בטנק שמפציץ ילדים, ולכן הוא שווה מוסרית לאותם לוחמים-רוצחים שאנחנו מחזיקים. הטענה כאילו שאנחנו מחזיקים ברוצחים מקצועיים שזהו משלח ידם היא קצת חלשה, בסך הכל מדובר בחיילים של הצד השני שמפאת מחסור במטוסים וטנקים נוקטים בשיטות לוחמה של גרילה וטרור.
המחשבה שאם נמשיך להחזיק אותם בכלא אז נציל חיים היא גם חלשה, הרי יש מספיק מחבלים מחוץ לכלא שיכולים לחטוף לפוצץ לשגר ולדקור. שיחרור השבויים תמורת שליט לא יגרום לפתע לחברה הפלסטינית להיות מוצפת ברוצחים, הם גם ככה כבר מוכנים לרצוח אותנו ממילא.

אז מהי הסיבה האמיתית שלא מוכנים לשחרר אותם תמורת שליט? נקמה. הרצון להראות לערבים שאנחנו קשוחים ולא פחות "משוגעים" מהם. ערך חיי האדם חשוב לנו? לא! זוהי הרי חולשה.

אם לא משחררים את שליט ישראל היא מדינה מפגרת.
Tish Adams
Tish Adams • 15 במרץ 2009
מסכימה עם אנדרפוט ובנוסף,
יש כאן בעיה כי 'עסקות' כאלה עושים במלחמה מול צבא, מול מדינה. לא מול גוף טרור.
יש אנשים שההבדל הזה מהותי עבורם.
ואם לא לשחרר מחבלים ששבויים אצלנו, מה האפשרות האחרת?
מלך הארץ​(לא בעסק)
מלך הארץ​(לא בעסק) • 15 במרץ 2009
עכשיו קראתי שמאז שנת 2000 נרצחו 180 ישראלים ע"י מחבלים ששוחררו.

הפעם מדברים על יותר רוצחים עם יותר דם על הידיים כך שיש להניח שיהיו יותר קורבנות.

מה עובר בראש של משפחות הנפגעים כשהם רואים את רוצחי משפחותיהם מתקבלים בביתם כגיבורים - רק השטן וממלא מקומו יודעים.

כמה ירצחו מכך שישראל מאבדת את היכולת להרתיע רוצחים פוטנציאלים - רק השטן וכל מי שמקבל ממנו משכורת יודע.

ובכלל יוצא שחטיפת ישראלי זה עסק משתלם, אולי כדאי לחטוף פעם הבאה חייל או חיילת משוחררת בתאילנד או הודו - הרבה יותר פשוט.

אבל כל זה לא ירתיע את עם ישראל להכנע לטרור, עצבינו חלשים.

האלטרנטיבה "הרבה יותר גרועה" - האלטרנטיבה זה להכות בפלסטינאים עד שלא יהיה עם מי לדבר שם בכלל, עד שהם יזכרו את היום בו נחטף גלעד שליט כיום הארור ביותר בהיסטוריה שלהם. - אבל זו לא אופציה לעם שמוכן לשלם "כל מחיר" ובלבד שיהיה הקורבן האולטימטיבי. שתמיד ירחמו עלינו ולא יכעסו עלינו. גם המבצעון האחרון בעזה היה יותר מדי בשבילנו.

בקיצור - דרושים לפחות 180 ישראלים שמוכנים למסור את עצמם "על החשבון" לחמאס במקום גלעד שליט, וצריך לסגור עם החמאס (שבכלל לא עומד בהסכמים) שכל פעם שמתחשק לאחד הרוצחים המשוחררים שלו לפוצץ אוטובוס שיפוצץ עשר- עשרים מאלו שהקריבו את עצמם.

- וחברה בלי לתכמן: לא יתקבלו זקנים מדי, חולים מדי, אנשים שבכל מקרה רצו להתאבד.
A v​(שולט)

זעקה

A v​(שולט) • 15 במרץ 2009

בטח שיש דרכים אחרות לשחרר

ובטח ובטח במחיר הרבה יותר זול.

אם מחר יקום מישהו עם סמכות נגיד ראש ממשלה ונגיד שבין לילה גם יגדלו לו ביצים

והוא יאמר שאף אסיר פלסטיני לא זכאי יותר לביקורים מכל גורם,משפחה ,עורכי דין,צלב אדום

אין יותר טלפונים הביתה אין יותר קנטינה אין יותר חדרי משחקים ופנאי אין טלויזיה

אין לימודים, אין טיול בחצר.אין סיפריה וכולי וכולי.ויחזירו את המיסוך לבתי הכלא כך שלא יוכלו

להבריח טלפונים פנימה. עד לרגע שגם גלעד יקבל כל זאת.

ואז אין כסף לראשות.אין אספקת מים חשמל דלק וגז לרצועה עד שגלעד יחזור.

אבל זה בערך כמו מדע בדיוני פה שיקום אחד עם ביצים...

ויקומו כל שונאי ישראל ולא אני לא מתכוון לערבים אלא אלה מבנינו שיזעקו לשמיים איך מדינה

"נאורה" עושה כאלה דברים כי המחבלים בעזה יותר חשובים... ויש להם זכויות.

ולגלעד? לפי עולמם גלעד הוא המחבל למרות שהוא וחבריו מעולם אוכלוסיה אזרחית לא היוותה יעד

יש מה לעשות...השאלה למי יש אומץ סוף סוף לקחת אחריות על המדינה המתפוררת הזו.

Av
זאלופון​(שולט)

המחיר:

זאלופון​(שולט) • 15 במרץ 2009
1) חיזוק אדיר של הקיצונים ושל הקיצוניות ברחוב הפלסטיני. אם אנחנו רוצים להבטיח שחמאס יוסיף לשלוט בעזה ויעלה גם בגדה, זו הדרך. הנה, הם מקבלים את מה שאבו-מאזו לא מקבל. הנה, אם עושים שרירים ליאהוד ויורים עליהם אפשר לקבל מהם הכל. היידה הנייה.

2) הגברת המוטיבציה לבצע חטיפות ולהעלות את הדרישות תמורת החטופים העתידיים. אם היהודים מתחרפנים מחטוף אחד ומוכנים לתת תמורתו בלי שום פרופורציה, שווה להמשיך לחטוף ושווה לדרוש בלי שום פרופורציה. ישראל עודדה את אויביה לא אחת לחטוף חיילים ואזרחים משלה בעסקאות מופרכות, והיא פשוט לא לומדת. חטיפת גלעד שליט עצמה היא תוצר של עסקאות "בכל מחיר" שנעשו בעבר. מן הסתם יהיו חטופים אחרים שיהיו תוצר של עסקת גלעד שליט, בין היתר.

3) ירידה במוטיבציה של מי שאמורים לעצור מחבלים. למה לעצור אותם, תוך סיכון חיים, אם במילא משחררים אותם? עדיף שלא ייעצרו ולא יוכלו להוות קלף מיקוח.

4) העצורים אינם סתם זורקי אבנים. שחרורם בהחלט יחזק את הטרור ויגבה קורבנות, חיי חיילים ואזרחים.

המחיר הזה כבד מאד בעיניי. אי אפשר להתעלם מכך שהוא כולל הרעה במצב האסטרטגי (שתביא לקורבנות), הגברת המוטיבציה לבצע חטיפות נוספות (שתביא לקורבנות) וכוח אדם מיומן שישוב לשורות הטרור (ויביא לקורבנות). האם חירותו של חייל אחד מפורסם כאן ועכשיו שווה את כל הקורבנות העתידיים, חסרי השם והפנים? מבחינה פופוליסטית בוודאי, שהרי הוא כאן ועכשיו ויש לו שם ופנים, והם אלמונים שאף אחד לא מכיר כרגע. בראייה טיפה יותר רחבה - אני בספק.
האמפרי

Re: המחיר:

האמפרי • 15 במרץ 2009
זאלופון כתב/ה:
1) חיזוק אדיר של הקיצונים ושל הקיצוניות ברחוב הפלסטיני. אם אנחנו רוצים להבטיח שחמאס יוסיף לשלוט בעזה ויעלה גם בגדה, זו הדרך. הנה, הם מקבלים את מה שאבו-מאזו לא מקבל. הנה, אם עושים שרירים ליאהוד ויורים עליהם אפשר לקבל מהם הכל. היידה הנייה.

2) הגברת המוטיבציה לבצע חטיפות ולהעלות את הדרישות תמורת החטופים העתידיים. אם היהודים מתחרפנים מחטוף אחד ומוכנים לתת תמורתו בלי שום פרופורציה, שווה להמשיך לחטוף ושווה לדרוש בלי שום פרופורציה. ישראל עודדה את אויביה לא אחת לחטוף חיילים ואזרחים משלה בעסקאות מופרכות, והיא פשוט לא לומדת. חטיפת גלעד שליט עצמה היא תוצר של עסקאות "בכל מחיר" שנעשו בעבר. מן הסתם יהיו חטופים אחרים שיהיו תוצר של עסקת גלעד שליט, בין היתר.

3) ירידה במוטיבציה של מי שאמורים לעצור מחבלים. למה לעצור אותם, תוך סיכון חיים, אם במילא משחררים אותם? עדיף שלא ייעצרו ולא יוכלו להוות קלף מיקוח.

4) העצורים אינם סתם זורקי אבנים. שחרורם בהחלט יחזק את הטרור ויגבה קורבנות, חיי חיילים ואזרחים.

המחיר הזה כבד מאד בעיניי. אי אפשר להתעלם מכך שהוא כולל הרעה במצב האסטרטגי (שתביא לקורבנות), הגברת המוטיבציה לבצע חטיפות נוספות (שתביא לקורבנות) וכוח אדם מיומן שישוב לשורות הטרור (ויביא לקורבנות). האם חירותו של חייל אחד מפורסם כאן ועכשיו שווה את כל הקורבנות העתידיים, חסרי השם והפנים? מבחינה פופוליסטית בוודאי, שהרי הוא כאן ועכשיו ויש לו שם ופנים, והם אלמונים שאף אחד לא מכיר כרגע. בראייה טיפה יותר רחבה - אני בספק.

זאלו,
הכל נכון והמחיר אולי גבוה אבל מי שצריך לבלוע כאן את הגלולה
המרה זאת ישראל ולא גלעד שליט.
תתייחס לזה כמו לענייני בריאות. אתה לא מונע מעצמך ניתוח או
תרופה מציליי חיים בגלל מינוס בבנק.
קשה? מורכב? נכון, אבל זאת ההחלטה הנכונה ברגע האמת.
(ברק, זוז מכאן).