amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 15 שנים •
25 ביוני 2009
שבירת גבולות כחלק מדיאלוג השליטה
לפני 15 שנים •
25 ביוני 2009
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 25 ביוני 2009
בעקבות משהו שקראתי במקום אחר, עלתה בי השאלה הבאה: מקובל שלסאבית יש גבולות.
האם יכול להיות מצב בו לגיטימי ששולט ישבור גבול של נשלטת, אם בסשן ואם מחוצה לו- כעונש? האם הגבולות מגדירים גם מהם העונשים הלגיטימיים ומה ה "אסורים"? האם ההגדרה הזאת פוגעת באיזשהו מקום בדיאלוג השליטה? כלומר- שולט שרוצה להעניש את הנשלטת שלו במלוא הרצינות, כחלק מחינוך- איך הוא יכול לעשות זאת אם מראש היא מציבה כגבול את הדברים שעושים לה רע בצורה משמעותית? עד כמה שבירת גבולות ללא אישור הנשלטת הינה לגיטימית במערכת בדס"מית 24/7? *דעתי שלי היא שיש דברים שבפירוש לא אהיה מסוגלת לשאת, ואם יעשו לי, פשוט אקום ואלך. אבל אני לא יודעת אם זה נובע מחולשה, ובכל מקרה, אשמח לשמוע דיעות אחרות, אם יש* |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 15 שנים •
25 ביוני 2009
לפני 15 שנים •
25 ביוני 2009
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 25 ביוני 2009
כחלק מעונש? בשום אופן לא. אמרתי שאסור, אז אסור. להעניש על ידי שבירת גבול, משמעו לא לכבד את הגבולות שלי, משמע כפיה, משמע צא לי מהחיים יא מאנייק.
גבול זה גבול, לא המלצה. אפשר למצוא דרכים להעניש גם מבלי לעבור על החוק. אבל כחלק מהדיאלוג, כחלק מהיחסים, אני חושבת שבהחלט יש מקום. |
|
Morticia |
לפני 15 שנים •
25 ביוני 2009
לפני 15 שנים •
25 ביוני 2009
Morticia • 25 ביוני 2009
אנה דן כתב/ה: צא לי מהחיים יא מאנייק. המשפט הזה פשוט לא נאמר מספיק ומן הראוי לתת לו את הכבוד המגיע לו...! |
|
Truth Seeker |
לפני 15 שנים •
25 ביוני 2009
חציית גבולות - כן, שבירת גבולות - לא
לפני 15 שנים •
25 ביוני 2009
Truth Seeker • 25 ביוני 2009
איימי, קרה לך פעם שרצית לקום מוקדם בבקר, ידעת שלא תהיי מסוגלת בכוחות עצמך ובגלל זה ביקשת ממישהו שיעזור לך לקום? ז"א - יכריח אותך לקום? אני חושב שרובינו רוצים להגיע למחוזות שלא חשבנו שאנחנו מסוגלים להגיע, ורובינו גם צריכים קצת "עידוד" בזה לפעמים. התהליך של חציית גבולות יכול להיות תהליך של התפתחות במערכת היחסים, אבל רק אם הוא בא מהמקום הנכון. לעשות את זה בצורה טכנית וקרה, "החלטתי וזהו", ויותר גרוע - באופן חד-צדדי, זה לדעתי יכול רק לפגוע בנשלטת ובאמון שנבנה בקשר.
ומה אפשר לעשות אם בכל זאת רוצים להעניש באמת? לא חסרות דרכים לעשות את זה מבלי לפגוע בנשלטת. המטרה של העונש היא לבנות ולא להרוס, ושבירת גבולות כעונש בהחלט מכילה בתוכה אמירה שהיא קצת הרסנית. בקיצור, כיף לחצות גבולות ביחד, כיף להעניש מדי פעם, אבל שניהם לא יכולים לבוא בו-זמנית. |
|
פייה{O} |
לפני 15 שנים •
25 ביוני 2009
Re: שבירת גבולות כחלק מדיאלוג השליטה
לפני 15 שנים •
25 ביוני 2009
פייה{O} • 25 ביוני 2009
amy כתב/ה: האם יכול להיות מצב בו לגיטימי ששולט ישבור גבול של נשלטת, אם בסשן ואם מחוצה לו- כעונש?
אישית, אני רואה בדסמ כדרך נהדרת להתענגות, פריקת יצרים קמאיים, ולעיתים גם להעמקת היחסים ולהעצמה אחד של השניה. בגבולות שלי יש דברים שיפגעו בי פיזית או נפשית בצורה קשה, אולי אפילו בלתי הפיכה, ויש גם דברים שפשוט לא יהיו לי כיפיים ולא יסבו לי שום עונג, אלא סתם יבאסו אותי. אני לא רואה שום סיבה שאהובי שרוצה בסופו של דבר בטובתי ובעונג של שנינו ישבור גבול מכל סוג שהוא. |
|
נוריתE |
לפני 15 שנים •
25 ביוני 2009
לפני 15 שנים •
25 ביוני 2009
נוריתE • 25 ביוני 2009
ישנם גבולות,שאפשר לכנות אותם the last frontier
אלו הם אלו שאסור לחצות אותם,מאף צד, ואלו הם הנוגעים לשלומה הנפשי והפיזי,של השפחה (/נשלטת/סאבית). הגבולות האלו הינם מאוד מאוד אישיים וסובייקטיביים והגבול של אחת אינו הגבול של אחרת,. לכן בנאדם צריך להכיר את זאתי שתחת שליטתו וזה לוקח זמן אז הוא ידע מה לעשות ומתי ובאיזו סיטואציה.וכמה להרחיק לכת ועד איפה.וגם לבלום אותה לפעמים ,בסיטואציות מסויימות, מלהרחיק לכת ... |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 15 שנים •
25 ביוני 2009
Re: חציית גבולות - כן, שבירת גבולות - לא
לפני 15 שנים •
25 ביוני 2009
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 25 ביוני 2009
TalTul כתב/ה: איימי, קרה לך פעם שרצית לקום מוקדם בבקר, ידעת שלא תהיי מסוגלת בכוחות עצמך ובגלל זה ביקשת ממישהו שיעזור לך לקום? ז"א - יכריח אותך לקום? אני חושב שרובינו רוצים להגיע למחוזות שלא חשבנו שאנחנו מסוגלים להגיע, ורובינו גם צריכים קצת "עידוד" בזה לפעמים. התהליך של חציית גבולות יכול להיות תהליך של התפתחות במערכת היחסים, אבל רק אם הוא בא מהמקום הנכון. לעשות את זה בצורה טכנית וקרה, "החלטתי וזהו", ויותר גרוע - באופן חד-צדדי, זה לדעתי יכול רק לפגוע בנשלטת ובאמון שנבנה בקשר.
ומה אפשר לעשות אם בכל זאת רוצים להעניש באמת? לא חסרות דרכים לעשות את זה מבלי לפגוע בנשלטת. המטרה של העונש היא לבנות ולא להרוס, ושבירת גבולות כעונש בהחלט מכילה בתוכה אמירה שהיא קצת הרסנית. בקיצור, כיף לחצות גבולות ביחד, כיף להעניש מדי פעם, אבל שניהם לא יכולים לבוא בו-זמנית. כן, כן, זה מה שרציתי להגיד! ניסחת את מה שאני חושבת יותר טוב ממני |
|
Truth Seeker |
לפני 15 שנים •
26 ביוני 2009
Re: חציית גבולות - כן, שבירת גבולות - לא
לפני 15 שנים •
26 ביוני 2009
Truth Seeker • 26 ביוני 2009
אנה דן כתב/ה: כן, כן, זה מה שרציתי להגיד!
ניסחת את מה שאני חושבת יותר טוב ממני איזה כיף תודה |
|
harper lee |
לפני 15 שנים •
26 ביוני 2009
לפני 15 שנים •
26 ביוני 2009
harper lee • 26 ביוני 2009
והנה דרך נהדרת לשלב את שני הפוסטים האחרונים שלך, איימי.
הגבולות הם בעצם בידי השולט הוא יכול לשבור אותם מתי שבא לו הנשלטת? תמיד יכולה להגיד מילת בטחון.... |
|
נוריתE |
לפני 15 שנים •
26 ביוני 2009
לפני 15 שנים •
26 ביוני 2009
נוריתE • 26 ביוני 2009
harper lee כתב/ה: והנה דרך נהדרת לשלב את שני הפוסטים האחרונים שלך, איימי.
''
הגבולות הם בעצם בידי השולט הוא יכול לשבור אותם מתי שבא לו הנשלטת? תמיד יכולה להגיד מילת בטחון.... לא לא לא הוא לא "יכול לשבור אותם מתי שבא לו" ממש לא. זאת הנקודה שבכל הדיון הזה. אוי ואבוי לזאתי שאדונה יחליט ש"גבולות" הם לא בשבילו" לעומת זאת אנחנו,יכולות לבחור אם להגיד או לא להגיד מילת ביטחון ואז לבקש רשות ממנו לגבי ההחלטה שלנו. |
|