Gentlewhip(שולט) |
לפני 15 שנים •
27 ביולי 2009
המאסטר-גישות שונות
לפני 15 שנים •
27 ביולי 2009
Gentlewhip(שולט) • 27 ביולי 2009
הקטע שמצוטט כאן מספרו של אושו מדבר על המאסטר ככלי בידי אחרים המשמש לעזרתם
זוהי גישה מלאת ענווה וצניעות אני יודע שיש גישות אחרות הרואות את המאסטר יותר כמכתיב עמדות, כמורה דרך סוחף אשר דורש הענות מוחלטת מול עמדותיו אני יותר אוהב ומאמין בעמדה המובאת כאן של אושו: Until the inner guide is found, a master is needed. Once the guide is found, you have found the master within yourself. The master is there simply to say something to you which is being said by your heart already. But you cannot hear it so it has to be said from the outside, because we can listen to something from the outside more easily than to something that comes from the inside. The master outside is just a representation of the guide within. So the inner guide and the outer master are not two phenomena; they speak the same language. Surrendering to the master is really surrendering to your own inner guide, because the outer master functions only as an echoing point, as a mirror: he reflects you. He makes things clear which are not clear to you, that’s all. He simply says loudly that which is being said by your heart silently. He magnifies the still small voice. OSHO |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 15 שנים •
27 ביולי 2009
לפני 15 שנים •
27 ביולי 2009
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 27 ביולי 2009
ג'נטל וויפ- קשה מאוד לקרוא את הפונט שלך. אולי תוכל, בעתיד, להשתמש בפונט שיבלוט יותר על הרקע השחור (מבחינת צבעו)?
תודה! |
|
morgause(מתחלפת){מ} |
לפני 15 שנים •
27 ביולי 2009
לפני 15 שנים •
27 ביולי 2009
morgause(מתחלפת){מ} • 27 ביולי 2009
מאסטר- במובן של מורה, לא אדון בדס"מי.
|
|
Gentlewhip(שולט) |
לפני 15 שנים •
27 ביולי 2009
Re: המאסטר-גישות שונות
לפני 15 שנים •
27 ביולי 2009
[הקטע שמצוטט כאן מספרו של אושו מדבר על המאסטר ככלי בידי אחרים המשמש לעזרתם
זוהי גישה מלאת ענווה וצניעות אני יודע שיש גישות אחרות הרואות את המאסטר יותר כמכתיב עמדות, כמורה דרך סוחף אשר דורש הענות מוחלטת מול עמדותיו אני יותר אוהב ומאמין בעמדה המובאת כאן של אושו: Until the inner guide is found, a master is needed. Once the guide is found, you have found the master within yourself. The master is there simply to say something to you which is being said by your heart already. But you cannot hear it so it has to be said from the outside, because we can listen to something from the outside more easily than to something that comes from the inside. The master outside is just a representation of the guide within. So the inner guide and the outer master are not two phenomena; they speak the same language. Surrendering to the master is really surrendering to your own inner guide, because the outer master functions only as an echoing point, as a mirror: he reflects you. He makes things clear which are not clear to you, that’s all. He simply says loudly that which is being said by your heart silently. He magnifies the still small voice. OSHO[/quote] [/size][/color] נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שני יול' 27, 2009 10:35 am, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
Gentlewhip(שולט) |
לפני 15 שנים •
27 ביולי 2009
בשמחה
לפני 15 שנים •
27 ביולי 2009
amy כתב/ה: ג'נטל וויפ- קשה מאוד לקרוא את הפונט שלך. אולי תוכל, בעתיד, להשתמש בפונט שיבלוט יותר על הרקע השחור (מבחינת צבעו)?
תודה! [לבן זה טוב? |
|
Here And There(נשלטת) |
לפני 15 שנים •
28 ביולי 2009
לפני 15 שנים •
28 ביולי 2009
Here And There(נשלטת) • 28 ביולי 2009
קודם כל תודה על הקטע, תמיד מעניין לקרוא גישות שונות על השליטה.
אבל אני לא מסכימה עם הגישה הזו של הבדס"מ, הגישה שבו השולט הוא בעצם "מורה הדרך" או ה"מטפל" של הנשלטת. נפש האדם זה דבר מאוד מורכב, אני מניחה שלא צריך להגיד לך, ולנסות ולפתור בעיות, במיוחד כשמדובר בבעיות קשות של מישהו, מבלי שיש את ההשכלה והכלים המתאימים (כלומר תואר במדעי החברה, ואת הניסיון הדרוש)- יכול (בעיניי לא רק יכול אלא שכמעט בטוח) להחמיר את המצב של אותו אדם. |
|
פעם פרח(נשלטת) |
לפני 15 שנים •
28 ביולי 2009
לפני 15 שנים •
28 ביולי 2009
פעם פרח(נשלטת) • 28 ביולי 2009
fairy כתב/ה: קודם כל תודה על הקטע, תמיד מעניין לקרוא גישות שונות על השליטה.
אבל אני לא מסכימה עם הגישה הזו של הבדס"מ, הגישה שבו השולט הוא בעצם "מורה הדרך" או ה"מטפל" של הנשלטת. נפש האדם זה דבר מאוד מורכב, אני מניחה שלא צריך להגיד לך, ולנסות ולפתור בעיות, במיוחד כשמדובר בבעיות קשות של מישהו, מבלי שיש את ההשכלה והכלים המתאימים (כלומר תואר במדעי החברה, ואת הניסיון הדרוש)- יכול (בעיניי לא רק יכול אלא שכמעט בטוח) להחמיר את המצב של אותו אדם. יש הבדל (משמעותי ומהותי אפילו) בין "מורה דרך" ו"מטפל" לפעמים שולט/ת טובים יודעים להוביל את הנשלט/ת אל מקומות שעוזרים להם כמו למשל להפנות אותם לטיפול בעת הצורך, או להפנות אותם לדרך שתהיה להם טובה, לעזור להם לשנות דברים שקשה להם לשנות בעצמם. |
|
Here And There(נשלטת) |
לפני 15 שנים •
29 ביולי 2009
לפני 15 שנים •
29 ביולי 2009
Here And There(נשלטת) • 29 ביולי 2009
פרח גדולה כתב/ה: fairy כתב/ה: קודם כל תודה על הקטע, תמיד מעניין לקרוא גישות שונות על השליטה.
אבל אני לא מסכימה עם הגישה הזו של הבדס"מ, הגישה שבו השולט הוא בעצם "מורה הדרך" או ה"מטפל" של הנשלטת. נפש האדם זה דבר מאוד מורכב, אני מניחה שלא צריך להגיד לך, ולנסות ולפתור בעיות, במיוחד כשמדובר בבעיות קשות של מישהו, מבלי שיש את ההשכלה והכלים המתאימים (כלומר תואר במדעי החברה, ואת הניסיון הדרוש)- יכול (בעיניי לא רק יכול אלא שכמעט בטוח) להחמיר את המצב של אותו אדם. יש הבדל (משמעותי ומהותי אפילו) בין "מורה דרך" ו"מטפל" לפעמים שולט/ת טובים יודעים להוביל את הנשלט/ת אל מקומות שעוזרים להם כמו למשל להפנות אותם לטיפול בעת הצורך, או להפנות אותם לדרך שתהיה להם טובה, לעזור להם לשנות דברים שקשה להם לשנות בעצמם. אני לא בטוחה שמי שרואה את עצמו כמורה דרך לא רואה את עצמו גם כמטפל. את אומרת שאולי שהוא יפנה אותה לטיפול או אולי יראה לה דרך שתהיה לה טובה, אם הוא מפנה אותה לטיפול מה טוב, לגבי מפנה אותה לדרך שהיא יותר טובה, זה כשלעצמו בעיניי ניסיון לטפל כיוון שזה ניסיון למצוא פתרון ואיך הוא יכול לדעת שהדרך הנכונה בעיניו היא באמת הדרך הנכונה לה? ואיך הוא יודע שהדרך שהוא בחר לעזור לה לשנות דברים באמת עוזרת ולא מזיקה? צריך להבין בהתנהגות האדם כדי לדעת מה הם הדברים שיכולים להוות טריגר להתדרדרות המצב ומה יכול לשפר. בכל אופן אני חושבת שאם השולט מרגיש שהסאבית שלו איתו בגלל שהיא צריכה טיפול/הדרכה/עזרה ומדובר בבעיות נפשיות קשות, הוא לא צריך לנסות לעזור אלא להפנות אותה לטיפול. |
|
Here And There(נשלטת) |
לפני 15 שנים •
29 ביולי 2009
ועוד משהו קטן שעכשיו חשבתי עליו
לפני 15 שנים •
29 ביולי 2009
Here And There(נשלטת) • 29 ביולי 2009
בעניין של קשר בדס"מי כתחליף לטיפול מדברים הרבה על הבעיתיות של הסמכה, אבל זה לא רק בעיה של הסמכה אלא גם המסגרת שבה ניתנת ה"טיפול" כביכול.
טיפול אמיתי צריך להינתן במסגרת קשר שהוא אפלטוני לחלוטין ומבוסס על שיחות, ולא ע"י אדם שיש איתו אינטימיות וקירבה כמו שיש בקשר בדס"מי (או כל קשר מיני אחר). אני לא בטוחה שזה נכון ואשמח אם מי שלומד/למד מדעי החברה יוכל לתקן אותי במידה ואני טועה, אבל אני מניחה שאחת הסיבות לכך היא שבמצב כזה יכולה להיווצר תלות ע"י המטופל, בעיה כלשעצמה וכמובן גם פוגע בטיפול. |
|
Gentlewhip(שולט) |
לפני 15 שנים •
29 ביולי 2009
להבדיל
לפני 15 שנים •
29 ביולי 2009
Gentlewhip(שולט) • 29 ביולי 2009
אושו כמובן כתב את הקטע על מאסטר לחיים בלי ההקשר הבדסמי
בהקשר שלנו,מאוד ברור ששולט או מאסטר איננו מטפל וחובה עליו כאדם מן השורה ,אם הוא מזהה בעיות נפש או בעיות פסיכולוגיות ,לדאוג לכך שהנשלט או הנשלטת יטפלו באופן מקצועי אם תרצו להשוות אז מאסטר בסגנון הזה שמתאר אושו הוא יותר מאמן קואצ'ר שגם נעזר בדיסיפלינה ביהביוריסטית אך ורק כדי לכוון ולהדריך את הנשלט לכוון שהנשלט היה שואף להגיע בחיים ולפי הגדרתו עצמו של הנשלט היתרון של מאסטר שהוא יכול להשתמש גם בשיטות שאינן אורטודוקסיות למשל סשן מכוון או עונש שוב יש להבדיל בין טיפול לבין הדרכה והכוונה אני רוצה להאמין שאף מאסטר כולל אלה בעלי תואר בפסיכולוגיה לא יקחו על עצמם טיפול בנשלט או יומרה לרפא אותו ממשהו |
|