סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

אדון טוב: דמויות וצללים (בהשראת הנושא החשוב של "חתולת ה

Homelander​(שולט)
לפני 15 שנים • 13 באוק׳ 2009

אדון טוב: דמויות וצללים (בהשראת הנושא החשוב של "חתולת ה

Homelander​(שולט) • 13 באוק׳ 2009
טוב, תחילה, היות ואני יודע שאי-אפשר להימנע מזה,
אז לכל המנסים לקטול\לעקוץ\לזרוק ירידות\להתנגח וכו':
תדעו מראש שאתם- מטומטמים, נבובים, סרי-טעם, עלובים, מחפשי-צומי, דאווינרים, אפסים, סתם חארות ואני לא באמת מתייחס ברצינות לתגובות שלכם או אליכם באופן כללי...
ועכשיו אחרי שסגרנו את כל החשבונות, אפשר לגשת לעניין האמיתי icon_whipper.gif

אמשיך בלהזכיר שעלתה פה שאלה מעניינת במסגרת החיפוש המתמיד אחר התשובה הנצחית ודומותיה- השאלה מהו אדון טוב ולפי אלו אמות-מידה ניתן למדוד את זה?
אז לכל הצדקנים המתחסדים, כן זו רק דעתי (לא משנה שהיא הנכונה)- ואין לכם מה לדאוג שהרי אנחנו לא בתחום-עיסוק בו כופים על אחרים דברים.

ובכן:
אדון טוב, אין לו- לא אמה ולא מידה, לא אם, לא אב ולא סרט מדידה;
אך כפי שמלמדים אותנו חכמי-חלם של הקומיקסים בשגיאותיהם, גם לטוב יש דואליות ולכן כנגד לשון השלילה של הלא, יש גם את ההיפך- מה שאומר שגם טיבו של אדון מדיד בכל-זאת והכלי למדוד אותו הוא כמובן
אמתו.

היות וכולנו מעוניינים שאמותינו (שאסור שיעלו על 1.68 בתכלית), יהיו שביעות-רצון, כי דרכו של עולם מראה שכך גם אנו נהיה שבעי-רצון- אז אני שמח להזמין אתכם לדיון שלא יכול להיות לו- לא דין ולא דיין על פרצוף (כי על טעם וריח אין להתווכח); ולא סתם פרצוף, אלא הפרצוף של האדון בכבודו ובעצמו (במידה שיש לו כבודו, עצמו ואת השילוב המוזר בין שניהם...)

אי-לכך ובהתאם לזאת, אתם כולכם מתבקש לדמיין אזמל... טוב לא אזמל, זה יותר מדי ג'ק המרטש; פשוט תדמיינו את המנתח עצמו, אותו מנתח שהוכיח לכולנו שבעידן עדין ושברירי שכזה, עדיין ניתן לעשות ניתוחים פלסטיים לחוצנים ששמם מייקל ג'קסון ולאף הבעייתי שלהם.
ז"א בקצרה שגם פרצוף אפשר לעצב.

אך פרצופו של אדון לא מסתכם בטיפול פנים עם מסיכות מוזרות ומלפפונים על העיניים (מישהו יודע להסביר לי למה אנשים הופכים את עצמם לגינת-ירק?), אלא שהוא מסתכם באישיותו, היות ובתחום שלנו כולם כבר טוענים שהם מסכימים שהמראה הוא לא זה שחשוב אלא האופי והדופי.

כעת, היות ואנחנו מדברים על פנים, אז ניתן לאופי מראה חדש ונקרא לו "דמות" שהרי אתה אמנם רואה את דמותך במראה, אבל בפועל אופייך הוא המתגלה בפניך (תלוי כמובן עם האחורה של המראה כושף ע"י מכשפה, או שהוא עשוי מאלומיניום פשוט).

אז ככה- אנחנו בני-האדם, כאשר נותנים בידנו כוח, אותו כוח משחית... וזאת משום שכאשר עושים שימוש לא נכון בכוח, הוא יכול רק להשחית וברור שבני-אדם עושים דבר-ראשון שימוש לא נכון במה שנותנים להם; תזכרו איזה גן הם קיבלו בתחילת דרכם ומה הם עשו בו.
אז כאשר אדון מקבל כוח לידיו, פתאום הוא מתמלא דופי, פתאום צללים של אפלה-כוחנית מאפילים על דמותו האמיתית ויותר אין מראה ואין אמיתי.
אבל, כמו שמורנו ורבנו לאונרד כהן אמר- יש סדק בכל דבר, ככה האור נכנס.
גם באפלה הזו יש סדק, צללים אף-פעם לא מחוברים באמת שהרי אז הם היו צל אחד גדול.
הסדק חושף ומאיר על דמותו האמיתית של האדון (ממש כמו שהאף המתקלף של מייקל הראה לעתים שהוא בעצם ג'קסון).
וכאן נותרת רק ההארה (ולא במובן העילאי וההיתולי של גורואים ושו"ת), הארה במובן שאם האדון יבין שהוא צריך לעבוד קשה כדי להיות ראוי לתפקידו, רק אז כולם יהיו שבעי-רצון ויוכלו לחייך חיוכים דביליים בשקט בסמיילים מגוחכים של אינטרנט.

עבודה זו מתקשרת כמובן, כמתבקש, כפי שהיה ברור- ישירות למנתח (זוכרים את המנתח?)...
אותו אחד שמעצב פנים (זוכרים את הפנים?) אותם אלו שמסמלים את האופי (עוד איך זוכרים את האופי!) אותו אחד שמסמל את הדמות.
וזה מתקשר כי אדון טוב בעיקרו של עניין, פשוט צריך להיות המעצב של אישיותו- הוא צריך לבנות את דמותו, לקרוץ מעצמו את החומר שממנו נוצרו אדונים טובים.
וכאשר אני אומר לעצב את דמותו, אני מתכוון לעיצוב מתמיד, לא מתקלף כמו זה של מייקל מיודענו ז"ל.
ולכן אדון טוב, הוא זה שיבין שאדון בה להנהיג את שפחתו, הוא בא לכוון גם בתחומים שמעבר לחדר-המיטות; ולכן כמו כל מנהיג טוב הוא צריך להוות דוגמה אישית.

אז כמו למשל היות ואני דורש משפחה שתדאג לגוף שלה, גם אני לדידי מתמיד בכושר; כמו שאני מצפה משפחה שתתן לי להכריח אותה לעשות דברים שאולי היא מתעצלת אבל הם לטובתה, אני גם-כן משקיע בלימודי בקריירה שלי וטורח ועומל כדי לבנות את עצמי בעצמי וכדי שאוכל לומר בסוף שכל מה שזכיתי בו, הוא פרי עמלי; וכמו שאני מאלץ את השפחה להתגבר על פחדיה או דוחק בה להמשיך מעבר לגבולות היכולת, אני עושה את זה בעצמי (ולראיה, אפילו תיקנתי את שגיאות-הכתיב שלי בהודעה הזו), גם אם אני צריך לעבור קורסים או כל דבר שיעזור לי בזה.
ואל תקחו את הדברים בפשטם כי העטיפה תמיד יפה...
תעמיקו תנברו ותבינו שאני מדבר על כל אספקט בחיינו; אדונים נועדו לעזור לשפחות שלהם לבנות את עצמן בעצמן כמו שהן רוצות ותוך כדי לשמור עליהן שלא יעשו שטויות, ולהוות בשבילן רשת-ביטחון עם הן נופלות.
גם אם הם צריכים להמציא את עצמם כל פעם מחדש (ראו בפרופיל שלי)

או במילים יותר פשוטות, אחרי שמפשיטים את כל ההתפלפלויות:
אדון טוב, הוא זה שמעצב את הדמות שהוא רואה בעיניו שאליה הוא מעוניין להפוך- אותה דמות של אדון טוב.
ורק אמתו בסופו של דבר תוכל להוות בשבילו את אמת-המידה להצלחה שלו באותו ניסיון.
האדונים שלא מצליחים לעמוד במשימה הזו הם רק צללים שיתפזרו מחיי השפחות והשליטה בהמשך.

whip.gif
בת אדם

Re: אדון טוב: דמויות וצללים (בהשראת הנושא החשוב של "חתו

בת אדם • 13 באוק׳ 2009
princeOFdream כתב/ה:
,

או במילים יותר פשוטות, אחרי שמפשיטים את כל ההתפלפלויות:
אדון טוב, הוא זה שמעצב את הדמות שהוא רואה בעיניו שאליה הוא מעוניין להפוך- אותה דמות של אדון טוב.
ורק אמתו בסופו של דבר תוכל להוות בשבילו את אמת-המידה להצלחה שלו באותו ניסיון.
האדונים שלא מצליחים לעמוד במשימה הזו הם רק צללים שיתפזרו מחיי השפחות והשליטה בהמשך.

whip.gif

כל מילה בסלע ידידי,כל מילה בסלע icon_razz.gif
סנסה​(נשלטת)

סנסה​(נשלטת) • 13 באוק׳ 2009
princeOFdream כתב/ה:
אדונים נועדו לעזור לשפחות שלהם לבנות את עצמן בעצמן כמו שהן רוצות ותוך כדי לשמור עליהן שלא יעשו שטויות, ולהוות בשבילן רשת-ביטחון עם הן נופלות

ומי שומר על אדונים שלא יעשו שטויות?
nerissa​(אחרת)

nerissa​(אחרת) • 13 באוק׳ 2009
סנסה כתב/ה:
princeOFdream כתב/ה:
אדונים נועדו לעזור לשפחות שלהם לבנות את עצמן בעצמן כמו שהן רוצות ותוך כדי לשמור עליהן שלא יעשו שטויות, ולהוות בשבילן רשת-ביטחון עם הן נופלות

אמותיהם כמובן. הן שומרות על השומרים. רק ליתר ביטחון לרשת ביטחון.
מישהו צריך להיות מבוגר אחראי, לא?

חוצמזה, בובמה של פוסט. סוף סוף חיוך icon_smile.gif
נוריתE
נוריתE • 13 באוק׳ 2009
אם אין בנאדם טוב אז אין גם "אדון טוב".
Homelander​(שולט)

Homelander​(שולט) • 13 באוק׳ 2009
nerissa כתב/ה:
סנסה כתב/ה:
princeOFdream כתב/ה:

אמותיהם כמובן. הן שומרות על השומרים. רק ליתר ביטחון לרשת ביטחון.
מישהו צריך להיות מבוגר אחראי, לא?

חוצמזה, בובמה של פוסט. סוף סוף חיוך icon_smile.gif

כיף לשמוע את זה דווקא ממך icon_twisted.gif

ובדיוק כפי שהשכלת את לומר והשכילו אחרים להוסיף, זה עניין של מערכת-הדדית כמו כל מה שבזוגיות, נכתב מעלי וארחיב- אם אין אנשים טובים, אין אדונים טובים, משמע שאם השפחה לא תהיה בעצמה אדם טוב, כדי להוות מדד אמיתי לטיב אדונה, אז זה לא יפעל בבירור והוא לא ידע מה חסר לו שהוא צריך לעצב באישיותו.
Lakshmi​(נשלטת)
לפני 15 שנים • 16 באוק׳ 2009
Lakshmi​(נשלטת) • 16 באוק׳ 2009
היי^_^

חח,זה היה נחמד..
לקרוא את הבלוג הזה ובדיוק לפני יומיים דיברנו על אותו הנושא

כפי שאמרתי לך אז, אדון צריך לבנות את השפחה שלו ולקחת אותה למקום שבו היא חזקה חזקה

ולא להוריד אותה למטה ולשלוט עליה במקום שבו היא חלשה ,חסרת בטחון ומעורערת,זה לא אדון- זה אדם רע וחסר בטחון.

icon_idea.gif
Homelander​(שולט)
Homelander​(שולט) • 16 באוק׳ 2009
ToothFairy כתב/ה:
היי^_^

חח,זה היה נחמד..

כפי שאמרתי לך אז, אדון צריך לבנות את השפחה שלו ולקחת אותה למקום שבו היא חזקה חזקה

ולא להוריד אותה למטה ולשלוט עליה במקום שבו היא חלשה ,חסרת בטחון ומעורערת,זה לא אדון- זה אדם רע וחסר בטחון.

icon_idea.gif

צודקת לחלוטין וזה רק מחזק את עניין החשיבות שבאמות-מידה ואנושיות;
שפחה טובה צריכה לדעת שהיא נותנת פידבק להתנהלות של אדונה, אם היא רוצה בשלומו ובשלומה וגם אם הפידבק הזה מתבטא בכך שהיא תדע ללכת אם היא תראה סתם שמוק שרק עושה לה רע ולא אדון אמיתי.
בלוסום​(לא בעסק)
בלוסום​(לא בעסק) • 16 באוק׳ 2009
princeOFdream כתב/ה:
ToothFairy כתב/ה:
היי^_^

חח,זה היה נחמד..

icon_idea.gif

שפחה טובה צריכה לדעת שהיא נותנת פידבק להתנהלות של אדונה, אם היא רוצה בשלומו ובשלומה וגם אם הפידבק הזה מתבטא בכך שהיא תדע ללכת אם היא תראה סתם שמוק שרק עושה לה רע ולא אדון אמיתי.

לידיעתך כל אלה דברים שאתה לא השכלת לעשות.
שרמומית
שרמומית • 16 באוק׳ 2009
חתולונת1607 כתב/ה:
princeOFdream כתב/ה:
ToothFairy כתב/ה:
היי^_^

חח,זה היה נחמד..

icon_idea.gif

לידיעתך כל אלה דברים שאתה לא השכלת לעשות.

rffl.gif rffl.gif rffl.gif

גדולה, פשוט גדולה