סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

מודלים של גבריוּת

נילי ונילי
לפני 14 שנים • 6 במרץ 2010

מודלים של גבריוּת

נילי ונילי • 6 במרץ 2010
אם יש משהו אחד שהעונה האחרונה של האח הגדול תרמה לשיח הציבורי הישראלי (מלבד את אלין) זה את הדיון על מודלים של גבריות.

אתמול ב"אולפן שישי", מהדורת החדשות הכי גברית על המרקע שלכם, ציינה הכתבת את ההבדלים בין סער לאלירז: האחד הוא מיליטנט אגרסיבי וקשוח והשני הוא סלחן, מתפשר ומודע למגרעותיו. האחד מתאמץ והשני נונשלנט. האחד גבר גבר והשני... השני הוא גבר גבר. שניהם גבר. שניהם מציגים גבריות, אבל גבריות כל כך אחרת.

בד"כ, כששומעים את המילה "מגדר" חושבים שמדובר בעוד תלמידת גילמן שמזיינת את השכל על פמיניזם, ויש את הרושם שמגדר הוא לא משהו שנוגע לגברים או לחייהם. נדמה לי שהעונה האחרונה הוכיחה שבדומה ל"אישה", גם "גבר" הוא מיתוס תרבותי שמכיל כמה וכמה זהויות מגדריות שונות לחלוטין.

מה זה "גבר" בשבילכםן? האם יש תרומה בניתוח ביקורתי שלו?
שוסי
שוסי • 6 במרץ 2010
מגדר לומדים בנפתלי.
Tobias​(אחר)
Tobias​(אחר) • 6 במרץ 2010
מעניין שלא התייחסו שם לגואל.
seelinewoman

Re: מודלים של גבריוּת

seelinewoman • 6 במרץ 2010
[quote"גבר" הוא מיתוס תרבותי שמכיל כמה וכמה זהויות מגדריות שונות לחלוטין.

[/color][/quote]

נראה לי שבזמן האחרון, להבדיל מנשים שכבר מימשו יפה את זכות ההגדרה העצמית, נראה לי שגברים מוגדרים עדיין לפי מה שהם לא, ומה שנחשב ל"בעיות לא פתורות" אצלם בזהות העצמית, ומכאן - לשלילת הלגיטימציה שלהם להיות סער ולא אלירז.
כי הרי סער נתפס אצלנו כדמות לא שלמה שלא פתר כל מיני עניינים עם עצמו ובגלל זה הוא נחשב למודל לא רצוי לא רק בעיני נשים אלא גם בעיני גברים רבים (ואני לא מדברת על שרירים וקוביות).
הוא הגבר הרע, ולעומת זאת, אלירז נחשב לצד הטוב, לגבר הטוב והרצוי, משום שלמרות שגופו פחות גברי-משורג, הוא יותר עגול ושלם כדמות. מישהו שכבר גמר להתבגר.
את יודעת מה, במחשבה שנייה, זאת לא הבעיה של רבים מגברי התקופה?
Anubis
לפני 14 שנים • 7 במרץ 2010

מגדר

Anubis • 7 במרץ 2010
ברור שיש סוגים שונים של גבריות במיוחד היום הרי גם מטרוסקסואלים הם גברים בסופו של דבר...
אני אישית מאמין שגבר צריך להיות בדיוק מה שהמילה אומרת דבר ראשון גבר, חושב, מבין לא מתבכיין ומוכן לעשות מה שצריך כשצריך לעשות את זה. קול מי אולד פאשיינד אבל מה קרה לדמויות כמו ג'ון ווין או גארי קופר THE STRONG SILENT TYPE ?
icon_cool.gif
Tobias​(אחר)

Re: מגדר

Tobias​(אחר) • 7 במרץ 2010
Anubis כתב/ה:
ברור שיש סוגים שונים של גבריות במיוחד היום הרי גם מטרוסקסואלים הם גברים בסופו של דבר...
אני אישית מאמין שגבר צריך להיות בדיוק מה שהמילה אומרת דבר ראשון גבר, חושב, מבין לא מתבכיין ומוכן לעשות מה שצריך כשצריך לעשות את זה. קול מי אולד פאשיינד אבל מה קרה לדמויות כמו ג'ון ווין או גארי קופר THE STRONG SILENT TYPE ?
icon_cool.gif

they got shot
icon_smile.gif
מקבי​(מתחלף)
מקבי​(מתחלף) • 7 במרץ 2010
לדעתי, עיקר המהות של מגדר, היא לתת קונטרה למין השני. זה לא כל-כך משנה אם מדובר בגבר 'נשי' ורגשני, ג'נטלמן אדיב ונעים-הליכות, מאצ'ו מסוקס ומוחצן או שקט-מסוכן נוסח קלינט איסטווד.

מה שמשנה זה, שהוא מוצא את המקבילה או הניגוד הנשי לו, ולכל אשה יש מודל שאותו היא מעדיפה, או לפחות כמה מודלים או שילוב כזה או אחר בינהם. ישנן נשים שלעולם לא תימשכנה לגבר שאימץ מאפיינים שהן תופסות כנשיים ורק גורילות ברוטאליות מושכות אותן, בעוד שיש נשים שדווקא חננות רגישים עושים להן את זה. יש כאלה שרוצות גם וגם, או אף-אחד מאלה... ויש נשים, וזה הרוב, שלא יודעות מה הן רוצות. icon_razz.gif
Morticia
Morticia • 7 במרץ 2010
אני חושבת שיש כל מיני בני אדם

חלקם אמיצים יותר, חלקם פחות
חלקם עדינים יותר, חלקם פחות
וכך הלאה

אפשר לדון בעדנה מהי
(האם גבר עדין הוא גבר סיסי או פרפקט ג'נטלמן? האם זה מצביע על חולשה או דווקא על חוזק?)

הדיון הפסיכולוגיסטי/סוציולוגי/קאלטורלי/פילוסופי
(ושיסלח לי מי ששכחתי)
בנושאים האלה
בעיניי מעניין
בהחלט

להפוך את הדיון לדיון מגדרי בעיני מקבע מעמדות ושוני

לא שיש רע חלילה בשוני
לדעתי דווקא נכון להדגיש שנשים וגברים מטבעם הם לא לא בדיוק אותו הדבר
אבל יכולים להיות מלא קווי דמיון
בכל ין יש נקודת יאנג ולהיפך

מצד שני, טוב לי להכיר בנשיות שלי
קצת מסובך
אז בוא נאמר שהנשיות שלי אינה מהווה פשרה על האנושיות שבי
או לפחות זו שאני שואפת אליה
וכאן לא נראה לי שצריכה להיות איזו גזענות
(או שוביניזם או פמיניזם כהפך אנטי או חפיפניקי-הגליאני כזה לאותו שוביניזם, שזה מבחינתי גרוע לפחות באותה המידה, רק ברוורס)
על רקע צבע, מעמד פיננסי, מוצא ו/או מגדר

באשר קלונטרה
נראה לי שקונטרה זה ניגוד שמטרתו למזג
לא להפריד

ולפעמים יש גם המון קסם בדמיון
(כן! מרגש אותי שגם אתה דומע בסרט הזה ולא! נראה לי אידיוטי שאתה משחק אותה שזה לא הזיז לך כי אתה חי באיזה סרטי אנטי-טבעי שרגשנות פוגמת בגבריות שלך)

בכל מקרה, אני יכולה בהשאלה לומר שמאצ'ואיזם אלים ואטום זה לא בדיוק מתכון גברי משובח
אבל זה לא מתכון אנושי משובח באופן כללי
וכמובן שזו אך ורק דעתי

icon_smile.gif
מקבי​(מתחלף)
מקבי​(מתחלף) • 7 במרץ 2010
ציטוט: הגבר המושלם והגברי ביותר בעיני, הוא שילוב בין השניים

אילו שניים? דומה שיש הרבה יותר משני סוגים של גברים. ולצורך העניין, 'מושלם' ו'גברי' אינן מילים שמתאימות לתיאור תכונה הניתנת לשיפוט\מדידה.