irrelevant2 |
לפני 14 שנים •
30 באוג׳ 2010
אהבה
לפני 14 שנים •
30 באוג׳ 2010
irrelevant2 • 30 באוג׳ 2010
אממ לא יודע כמה זה רלוונטי לכתוב על זה באתר בדס"מ אבל היות והכותרת של הפורום היא כללי אני מרשה לעצמי.
אז השאלה היא כזאת, אהבה רומנטית נחשבת כאהבה בין גבר לאישה על כל הביטיה השונים (המיניים והלא מיניים) הייתי רוצה לשאול על אהבה בין נשים, ולא בין לסביות אלא פשוט ידידות טובות, איך הייתן מגדירות אותה? מה אתן בעצם חשות כשאתן אומרות אני אוהבת אותך ולמה אתן מתכוונות?. אני שומע המון פעמים בנות אומרות אחת לשניה שהן אוהבות זו את זו, והן לא לסביות או משהו כזה. בתור בן, אם אני אגיד שאני אוהב מישהי, הבנתי שישר יכניסו אותי לקטגורית אהבה רומנטית אפילו אם אני לא מרגיש שום תשוקה מינית. לדעתי יכול להיות שיש קווי דימיון משותפים בין האהבה שמצהירות בנות אחת לשניה ובין האהבה שאני חש כלפי הרבה מאוד מהידידות שלי. ומפה נובעת השאלה. ברור לי שהתשובות אמורות להיות אינדיבידואליות ואין איזו אמת אוניברסאלית, אז אשמח לשמוע כל חוויה שקשורה בנושא או משהו שיתרום לדיון בו. |
|
venus in our blood(שולטת) |
לפני 14 שנים •
30 באוג׳ 2010
לפני 14 שנים •
30 באוג׳ 2010
venus in our blood(שולטת) • 30 באוג׳ 2010
אהבת אמת,אהבת חינם שאינה תלויה בדבר,אהבה פשוטה וכייפית
|
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 14 שנים •
31 באוג׳ 2010
לפני 14 שנים •
31 באוג׳ 2010
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 31 באוג׳ 2010
מה הבעיה? למילה "אהבה" אין קשר ישיר למשיכה מינית.
כשאני אומרת על מישהו שאני אוהבת אותו, אני מתכוונת לכך שטובתו ואושרו חשובים לי. כשאני אומרת שאני אוהבת את בן הזוג שלי, אני מתכוונת בדיוק לזה. רק שבמקרה הפרטי האהבה משולבת עם תשוקה. עם חברים, יש רק את החלק של האכפתיות ושל הרצון בקרבה של אותם אנשים. זה נראה לי פשוט למדי... |
|
irrelevant2 |
לפני 14 שנים •
31 באוג׳ 2010
לפני 14 שנים •
31 באוג׳ 2010
irrelevant2 • 31 באוג׳ 2010
לא אמרתי שזה מסובך, למה צריכים דברים להיות מסובכים? , רק רציתי לשמוע איך אנשים חווים את זה, זה הכל, תודה על התשובות .
|
|
kasandra(מתחלפת){jegularis} |
לפני 14 שנים •
31 באוג׳ 2010
לפני 14 שנים •
31 באוג׳ 2010
kasandra(מתחלפת){jegularis} • 31 באוג׳ 2010
בעיניי האישיות עצם קיום של אהבה לא מותנה בכלל במין של הצד השני .
אהבה היא אורגניזם חיי ואו שהיא קיימת או שלא ,בעיניי היא מושתת על זה שפשוט טוב לי נעים לי ורגוע לי בחברתו של הצד השני,ועצם זה לא מותנה בשום דבר חיצוני שלי או שלא. כשאני אומרת למישהו שאני אוהבת אותו ,גם אם זה בנזוג אני מתכוונת לזה פשוט כך . כמובן שבזוגיות ישנם הרבה רבדים נוספים מעבר לזה ,אבל לאהבה בפניי עצמה אין איזה נס לא מהעולם הזה שמחולל אותה ,היא פשוט ישנה או איננה . או שמרגישים או לא,יותר נכון או שמרשים לעצמך להרגיש או לא מעבר לזה אני מכירה הרבה אנשים שסוגיית האהבה היא דבר מאוד מורכב אצלם ,שקשה להם ללמוד להכיל רגש זה ,הם נלחצים אם מישהו אומר להם זאת ,הם מפחדים מזה שזה מפתח ציפיה למשהו ועוד כאלה וכאלה . אני סבורה שזה נובע מדברים קטנים בנפשם האישית ובזה שהם עוד לא פתרו לעצמם את סוגיית האהבה בינם לבין עצמם,ובחיים בכלל מאוד קשה לאהוב בנאדם שלא מצליח לאהוב או להכיל את עצמו בשלום,בלי קשר לזה שהוא גבר אישה בן או בת זוג או סתם ידיד מה דעתכם? |
|
nomorenomore |
לפני 14 שנים •
1 בספט׳ 2010
.
לפני 14 שנים •
1 בספט׳ 2010
nomorenomore • 1 בספט׳ 2010
לא מחייב אהבה מינית.
יש לי חבר שאני אוהב אותו, אוהב במובן שאני אתן עבורו הכל, שאני אעזור לו בהכל, שאם הוא יתקשר אליי בלילה, אני אקח מונית ספיישל עד אליו בשביל להקשיב לו או לעזור. כי אני יודע שהוא יעשה את זה בשבילי. זו חברות אמיתית, ואני חושב שהמילה אהבה היא חלק נורא חשוב מחברות אמיתית. כנ"ל גם עם בחורה, לא חייבים לאהוב מישהי עם תשוקה מינית, אפשר גם לאהוב מישהי, "אפלטונית". (כמובן שאני שם את עצמי כאן, ולא מדבר בשם הכלל) ואהבה של בני זוג היא כמו הדוגמא הראשונה שהבאתי, רק ששם יש את האלמנט של התשוקה, האהבה הפיזית, המינית. |
|
irrelevant2 |
לפני 14 שנים •
1 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
1 בספט׳ 2010
irrelevant2 • 1 בספט׳ 2010
יופי, תודה רבה לכולם על התשובות . באופן אישי יצא לי יותר מידי פעמים לרצות להגיד שאני אוהב מישהי בלי לחוש תשוקה מינית אליה או משהו כזה, מה שיצר אצלי בהחלט את הרושם שאהבה היא משהו שונה ממין, התחברתי מאוד לתאור של קסנדרה בנוגע לזה.
אשמח לשמוע חוויות שונות שאולי יאירו את הנושא בפנים אחרות ושוב תודה לכולם על הזמן שבכתיבה והתשובות . |
|
Morticia |
לפני 14 שנים •
1 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
1 בספט׳ 2010
Morticia • 1 בספט׳ 2010
כשאני אומרת לחברה שלי שאני אוהבת אותה אני לגמרי בעצם מתכוונת שאני מתה שהיא תרד לי ותחרמן לי את הציצים
כאילו דאאאאא |
|