שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

שמרנות של סוטים

Master Bruce
לפני 14 שנים • 14 בנוב׳ 2010

שמרנות של סוטים

Master Bruce • 14 בנוב׳ 2010
את הפוסט הבא אני הולך לשים בבלוג שלי כמו גם בפורום. אני חושב שזה מספיק חשוב כדי לודא שאנשים ידונו בזה.

אני כבר כמה וכמה חודשים שם לב לתופעה מאד הזויה בכלוב, והיא כעין נסיון של המון אנשים לכפות על אחרים את ההגדרות הפרטיות שלהם לגבי בדס"מ.

תבדקו את זה, כמה דיונים יש כאן על מה זה שולט? מה זה נשלט? מה גברים מחפשים, מה נשים מחפשות, מה זה מתחלף, מה זה אהבה, מה זה סשן, ומה נחשב "בדס"מי אמיתי" או "רק קינקי" (ביטוי שאגב לרוב משתמשים בו בנימת זלזול)? האם בדס"מ זה חלק מסקס? חלק ממערכת יחסים? לא קשור? נוגד?

ועכשיו תסתכלו עוד קצת, בכמה מהדיונים האלו אנשים אומרים בצורה מפורשת "ככה זה וזהו"? כמה אנשים ממש פוסלים דעות של אחרים? כמה אנשים אומרים "זה לא עובד"?

זה מצחיק אותי. שמרנות שכזו הייתי מצפה לראות באתר של נוצרים אדוקים שתוהים האם מותר להשתמש בתנוחה שהיא לא מסייונרית.

לעזזל אנשים. אנחנו כאן כולנו "סוטים" הווה אומר, חורגים מהנורמה. למה אנחנו לא יכולים לכבד את זה ולקבל את זה גם אם אנחנו לא מבינים את זה ולא מתחברים לזה?

למה אנשים צריכים לזלזל באנשים שיש להם דעות ורגשות אחרים? במיוחד באתר שבו בצורה מפורשת ומובהקת אין "נורמה" ואין נורמליים?

למה אנחנו כל הזמן מחפשים את ההגדרות ה"קשיחות" האלו?

מספיק. תנו לסטות בשקט. כמה שבה לי, איך שבא לי, ובלי שיגידו לי כל הזמן שאני לא בסדר
Syat I Afterwind
Syat I Afterwind • 14 בנוב׳ 2010
לא נדמה לי שזו שמרנות.
לפחות, לא לעיתים קרובות.
נדמה לי שזה ביטוי של נטייתם הטבעית של אנשים להניח שהם לא מנחילים את דעתם על אחרים, אלא מבהירים את שאמור להיות מובן מאיליו.
במצב כזה חוסר הסכמה הוא דבר בלתי נתפס משהו, כי אם אדם מניח שנקודת המבט שלו מציגה את התמונה בצורה השלמה/היעילה/הנכונה (לכאורה), אז למה שאנשים יראו דברים אחרת ממנו? הוא מסיק שהם כנראה טועים בצורה כלשהי, ומתקן אותם (בפחות או יותר אדיבות).
זו סתם אגוצנטריות מהסוג הרגיל והצפוי, לעניות דעתי.

זו גם עשויה להיות (במקום או בנוסף) תוצאה של חוסר תרבות שיחה, חוסר יכולת התנסחות, או אפילו ביטוי של יצר שליטה (דבר שדווקא צפוי למצוא כאן במיוחד icon_smile.gif ).

My 0.02$
רצסיבי​(נשלט)

Re: שמרנות של סוטים

רצסיבי​(נשלט) • 14 בנוב׳ 2010
[quote="shanytopper"]
ועכשיו תסתכלו עוד קצת, בכמה מהדיונים האלו אנשים אומרים בצורה מפורשת "ככה זה וזהו"? כמה אנשים ממש פוסלים דעות של אחרים? כמה אנשים אומרים "זה לא עובד"?

זה מצחיק אותי. שמרנות שכזו הייתי מצפה לראות באתר של נוצרים אדוקים שתוהים האם מותר להשתמש בתנוחה שהיא לא מסייונרית.

לעזזל אנשים. אנחנו כאן כולנו "סוטים" הווה אומר, חורגים מהנורמה. למה אנחנו לא יכולים לכבד את זה ולקבל את זה גם אם אנחנו לא מבינים את זה ולא מתחברים לזה?

למה אנשים צריכים לזלזל באנשים שיש להם דעות ורגשות אחרים? במיוחד באתר שבו בצורה מפורשת ומובהקת אין "נורמה" ואין נורמליים?
[quote/]

אתה צודק וטועה באותה נשימה .

צודק - כי אכן הביצה (בחיריק) שיש פה, היא לא יותר מעוד ביצה, עם כל הרדידות המאפיינת, והשמרנות והקנטרנות הנילוות.
זו דרכם של אנשים, וגם במקום שאמור להיות חסר ביקורתיות כלפי אחרים, הביקורתיות חוגגת.

טועה - כי לא נכון מצדך להתפלא על כך שזה המצב. זה המצב הכי טבעי של החברה האנושית. להתבוסס בביצה. אין מה לכעוס, רק להתנהג (שלא) בהתאם.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 14 בנוב׳ 2010
אני מבין את הציפייה שאנשים שמכירים בכך שהם עצמם סוטים בעיני אחרים יהיו פחות שיפוטיים, ובמידה מסוימת היא אכן מוצדקת, אבל לא הייתי מגזים איתה. לא רק ש"אנשים הם אנשים", גם באתר של סוטים, אלא שגם יש בכך היגיון. מי שמכיר בכך שהוא עצמו נחשב סוטה או חריג מבחינה מסוימת אמור להבין שיתכן שמה שמקובל על הרוב איננו אמת מוחלטת, ויתכן שמה שמקובל עליו אישית איננו אמת מוחלטת, אבל אינו חייב להגיע למסקנה שאין אמיתות מוחלטות כלל. יותר פתיחות וסובלנות לשוני - כן, הייתי מצפה. פתיחות וסובלנות ללא מצרים - לא הייתי מצפה ואין שום סיבה שזה יקרה.
בלוסום​(לא בעסק)
בלוסום​(לא בעסק) • 14 בנוב׳ 2010
זאלופון כתב/ה:
יותר פתיחות וסובלנות לשוני - כן, הייתי מצפה. פתיחות וסובלנות ללא מצרים - לא הייתי מצפה ואין שום סיבה שזה יקרה.

תודה לך על המילים האלו.

מישהו כבר היה צריך לומר זאת בפומבי.

בעיני יש גבול למידת ה"יסמניות" הנדרשת פה באתר, ולסתימת הפיות לדעות של אנשים ולביקורת בונה.
ראובן

''סוטים''

ראובן • 14 בנוב׳ 2010
שני טופר,

ההסבר לשמרנות של ה''סוטים'' באתר נחלק לכמה סעיפים, לדעתי:

1. מהות הסטייה: סוטים רציניים, כשמם כן הם - כלומר, סוטים מהנורמה ואינם זקוקים לאישור חברתי לדרך חייהם. בהתאמה, סוטים רציניים לא יכבדו את האתר בנוכחותם. אין להם צורך בהווי החברתי (בוודאי לא הוירטואלי). רוב הכותבים כאן הם סוטים ''לייט'', כאלו שאכן יש בהם זיק של סאדו-מזוכיזם, אבל הם מעדיפים לדבר יותר מאשר לעשות. בהתאמה, הם ינסו לכפות את רגשות האשמה שלהם על אחרים.

2. היעדר ערכים: רוב ה''סוטים'' סובלים מכך, שערכים נורמטיביים של חברה, אהבה ומשפחה, אינם תקפים לגביהם. במצב כזה, של בדידות ואבדן ערכים, יש היצמדות עיקשת למעט הערכים שעוד נותרו - והדבר מיד יתבטא בשמרנות היסטרית.

3. שכפול התוקפנות: רוב ה''סוטים'' סבלו לאורך השנים מדה-לגיטימציה רגשית - של צרכיהם ורצונותיהם. כעת הם משכפלים את חוסר הסובלנות שהם חוו לאורך השנים, אבל הפעם מן הצד התוקפני. בנוסף, עליך לזכור כי ''המדיום הוא המסר'' - האינטרנט הינו מדיום מנוכר ונוח לפריקה של אגרסיות בעילום שם - והדבר מתבטא בין היתר בשלילה גורפת של אחרים ורצח-אופי גם. תופעה זו משותפת למרבית האתרים החברתיים באשר הם.

4. ישראליזם: ישראל היא מדינה קטנה וצעירה, ללא מסד תרבותי משותף ורב-שנים, שיאפשר פתיחות וסובלנות. הרי אנחנו מדינה לבנטינית וחשוכה, וההבדל היחידי בינינו לבין שכנינו הוא, שאנחנו חשוכים מעט פחות. בנוסף - חשוב רגע ונסה להשוות את המצב בישראל למדינות אחרות שנמצאות בעיצומו של תהליך פונדמנטליסטי: האם היית מצפה למצוא סובלנות ונאורות ב... צפון אירלנד הקתולית, למשל? מה בדבר תורכיה?

עצתי היא, שים פס על הפס, עשה את שלך ואל תתרגש.

R
Master Bruce
Master Bruce • 14 בנוב׳ 2010
ראובן, אהבתי את הניתוח שלך, והוא אכן מסביר את רוב התופעות מלבד אחת
והיא התופעה שחוזרת על עצמה פעמים רבות באתר של אנשים שאומרים על דברים או אנשים שהם "לא בדסמ אלא רק קינקי", לרוב בנימה מזלזלת.

האם יש לך רעיון איך להסביר את זה?
ראובן

קינק וסטייה

ראובן • 14 בנוב׳ 2010
שני טופר,

הזכרת לי את הבדיחה הישנה: מה ההבדל בין קינק לבין סטייה?
כשאתה קינקי, אתה משתמש בנוצה. כשאתה סוטה, אתה משתמש בכל התרנגולת.

סוטים רציניים, אין להם את האופציה לחיים ''וניליים', אז הם מאוד מתמרמרים שכל מיני ''לייט'' מגיעים כדי לתבל קצת את חיי המין.
זו השמרנות של הסוטים הרציניים והרי גם אני כזה - כי אם היו יותר סוטים, אפשר היה להחליף קצת תרנגולות, ולא להסתפק בנוצות משומשות.

R
אושה{אוש}
אושה{אוש} • 14 בנוב׳ 2010
shanytopper כתב/ה:
ראובן, אהבתי את הניתוח שלך, והוא אכן מסביר את רוב התופעות מלבד אחת
והיא התופעה שחוזרת על עצמה פעמים רבות באתר של אנשים שאומרים על דברים או אנשים שהם "לא בדסמ אלא רק קינקי", לרוב בנימה מזלזלת.

האם יש לך רעיון איך להסביר את זה?

ביטוי לחוסר בטחון. אדם שלא בטוח בדרך שלו יפסול את דרכו של האחר.
שיוך לקבוצת "הבדס"מ האמיתי" תוך זלזול בשונה מעצים ומעלה את האגו של הזקוק בכך.
דחיLK
לפני 14 שנים • 17 בנוב׳ 2010

Re: קינק וסטייה

דחיLK • 17 בנוב׳ 2010
ראובן כתב/ה:

סוטים רציניים, אין להם את האופציה לחיים ''וניליים', אז הם מאוד מתמרמרים שכל מיני ''לייט'' מגיעים כדי לתבל קצת את חיי המין.
color=orange]משומשות[/color].

R

משפט נכון מאוד לצערי....
אני אומנם לא מהמתמרמרים על אחרים...
אבל עצוב לי אישית לדעת...שכנראה חיים ונילים אני לא אוכל לקיים..