בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

על שעבוד, כניעות, סדיזם ומזוכיזם (BDSM):

Homelander​(שולט)
לפני 20 שנים • 27 בדצמ׳ 2003

על שעבוד, כניעות, סדיזם ומזוכיזם (BDSM):

Homelander​(שולט) • 27 בדצמ׳ 2003
במילון ספיר נכתוב כך:
- שעבוד: שליטה רודנית באכלוסיה, הכנעה, כיבוש.
- כניעות: קבלת מרות של אחר- בדרך כלל מתוך חשש שלא יהיה אפשר לנצח אותו.
- סדיזם: סיפוק חולני מייסורי אחרים, התעללות זדונית בזולת; סיפוק מיני חולני מגרימת ייסורים גופניים לזולת.
- מזוכיזם: סטייה המתבטאת בהנאה מייסורים עצמיים- בעיקר בתחום המין; הנאה מהתאכזרות עצמית.
ראשית אציין, שבמילון אוקספורד, אנגלי – אנגלי – ע ברי, לעומת מילון ספיר, סדיזם ומזוכיזם (מבחינה מינית) הן אינן סטיות אלא נטיות מיניות.
אבל זה אינו ענייננו.

ענייננו הוא- עיסוק בתופעה שנקראת BDSM.
אתחיל מכך שאציין שאמנם יש הטוענים שBD (שעבוד וכניעות) וSM (סדיזם ומזוכיזם) הן נטיות נפרדות (לפחות בחלק מהמקרים), אך אני לעומתם גורס שזה אינו כך. לטענתי BDSM הן נטיות הקשורות זו בזו לחלוטין, משום שאם לא היה כך אז אכן היה ניתן לאפיין את חובבי הSM לדוגמה כסוטים לכל הדעות, ומדוע?
משום שכאשר אתה מדבר על סדיסט או על מזוכיסט אתה מדבר על אדם חולה-נפש, סדיסט אוהב להכאיב ולהתאכזר ומזוכיסט אוהב שכואב לו ושהוא נפגע; ולא מדובר פה אך ורק במין, אלא בכלל.
לעומת זאת, כאשר אתה מציין שמדובר בעניינים של שליטה וצייתנות, אתה כבר הופך את זה למשהו אחר מסדיסטיות או מזוכיסטיות לשמן- אתה הופך את זה לגישה שאנחנו מוצאים בתחום המיני בעיקר, שולטים 'סדיסטים' ונשלטים 'מזוכיסטים' זה בא יחדו כאשר מדובר בנטייה מינית.
לדעתי זהו העיקרון הראשון בBDSM- מדובר פה בתופעה מינית יחידה המורכבת משתי נטיות מיניות עיקריות (הרצון לשעבד ולרדות והרצון להשתעבד ולקבל את מרות המשעבד) ולא בארבע או שתי תופעות מיניות שונות.

שנית, כאשר אנו מביטים כיום על קהילת חובבי הBDSM, אנו מוצאים שיש מלכות או אדונים אשר מגישים 'טיפולי' סדיזם בתשלום. הם מביטים על התופעה של BDSM כמשהו פסיכולוגי הדורש טיפול.
מקובל עלי שיש בקהילה אנשים שהBDSM היא תופעה פסיכולוגית אצלם אשר נובעת ממשהו והיא אולי מצריכה ריפוי. אבל אותם אנשים הם סדיסטים ומזוכיסטים באמת, הם מה שראוי להגדיר סוטים או אולי אפילו חולי-נפש (במקרים חמורים ממש, אבל אלו לעומת הקודמים צריכים כבר פסיכיאטר ולא פסיכולוג).
אבל אני רוצה לשים אצבע דווקא על אותם אנשים, שהBDSM פשוט גורמת להם גירוי מיני.
אותם אנשים שלא צריכים טיפול- זה לא משהו שצריך לרפא בראשם, אלא נטייה מינית (או העדפה מינית). פה מדובר בבעלי פנטזיות שלדעתי הם רגילים בדיוק כמו על אחד אחר- להפך, אני מאמין שבכולנו יש את זה. וזה כבר נידון בסעיף הבא.

שלישית, כאשר אני יוצא מנקודת הנחה שבכל אחד ואחת מאתנו יש את הנטייה המינית לשליטה או כניעה, אני מגיע לזאת משום שאני מאמין שבכל אחד ואחת מאתנו יש את הנטייה לשלוט או להישלט- לשעבד או להיכנע לשעבוד וזה בתור נטייה טבעית שלנו מתבטא גם בנטייה המינית שלנו.
לטענתי שהנטייה של השולטים בחדר המיטות והנטייה של הנשלטים בחדר המיטות הן חופפות- שולט במיטה יחבב גם שליטה בחיים ונשלט במיטה יחבב נשלטות בחיים.
אמנם יש שגורסים ששולטים בחיים מעדיפים להישלט במיטה למשל, אבל אני חושב שהם פשוט לא ניסו להמיר את המשחק המיני (משחק-תפקידים במקרה זה) לחייהם גם-כן. אני יודע שכאשר בנות המין היפה (הנקבי) שאליהן אני נמשך, מצייתות לי או משרתות אותי, או עושות בשבילי דבר-מה, זה מגרה אותי מינית בהחלט. לא כך עם בני המין החזק (הגברי), אבל זאת משום שאני לא נמשך אליהם.
אך לסיום טענה זו אני רוצה לציין שדברי לא כוללניים, אולי יש כאלו ששולטים בחייהם ומעדיפים באמת ובתמים להישלט במיטה (למשל כפי שציינו אנשים הגורסים בקיום המדוברים- משום שהם רוצים מנוחה משליטה בחיים) אבל לדעתי הם בדיוק אותם אלו שבהם אכן צריך לטפל פסיכולוגית, שהרי חיפוש המנוחה משליטה בחיי היום-יום במקום כמו חדר המיטות, זהו ללא ספק חיפוש אחר מענה לצורך פסיכולוגי כלשהו.

רביעית ובהקשר קצת אחר, לאחר שאנו אוספים את כל הנתונים הנ"ל, אנחנו יכולים לגלות כיצד אפשר ליישם את הBDSM בחיים הרומנטיים- שהרי כדי שמין יבוא לצד זוגיות בריאה, הוא מצריך להיות חלק מהרומנטיקה.
אנו מגלים שאם אדם שמתגרה משליטה ישלוט ביד חזקה בבן\בת זוגו בכל הזמן של מערכת היחסים שלו עמו\ה (זה לא סותר את האפשרות שלו להתנדב לעזור לה, לתמוך בה והיות נחמד אליה ולהביא לה קפה למיטה לפעמים, אבל זה מחייב את שמירת ידו על העליונה) הרומנטיקה תפרח וזה תקף גם להפך:
אם אדם המתגרה מלהישלט יהיה צייתן ויקבל את מרות בן\בת זוגו בכל מערכת בכל הזמן של מערכת היחסים שלו עמו\ה (מה שכמובן לא סותר את האפשרות שכאשר הוא ירצה עזרה או להתפנק קצת הוא יוכל לבקש זאת בנימוס וצניעות) הרומנטיקה גם-כן תפרח.

ולבסוף-
כדי לחיות טוב עם הנטייה המינית שלך במערכת יחסים רומנטית אני טוען, שאדם צריך תחילה למצוא את מקומו בחיים (האם הוא שולט, או האם הוא נשלט?) וכאשר הוא עושה זאת, לחפש את בן\בת הזוג שיתאימו לו וישלימו אותו.
אחרי-כן השניים יוכלו לחיות לפי כללי השליטה שלהם (השולט, שולט והנשלט נשלט) ואם תהיה בניהם אהבה אז חייהם הרומנטיים לא יאכזבו אותם.