שמעון התרסי |
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
נקודה למחשבה על שליטה מלמטה
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
שמעון התרסי • 7 בפבר׳ 2011
תחשבו רגע על זוגיות בדסמי"ת, אולי אפילו היה לכם משהו כזה פעם. לפעמים המזוכיסט רוצה משהו ( הופ, כבר נכנסנו לאנדרסטייטמנט מטורפת וזו לא הכוונה), אבל באמת לפעמים הנשלט רוצה משהו, סך הכל הוא גם בן אדם, בני אדם רוצים וצריכים המון דברים. כנשלט לא תמיד הוא יבקש.
אז מה כן, לפעמים הוא יצפה שזוגתו תרגיש אותו מספיק, תבין את רמזיו, תזדהה עימו, תנחש אותו, תחשוב עליו ואפילו במקרים קיצוניים, רחמנא ליצלן, תתחשב בו. יוצא מכאן "נשלט" שמצפה (לפעמים) לא רק לקבל את מה שהוא צריך/ רוצה/ באמת רוצה, אלא גם לקבל את זה בלי לבקש. נכון, זה לא חוכמה להגיד כל כך הרבה פעמים לפעמים. לפעמים זה זאת הדרך היחידה להגיד משהו נאמן . למחשבה |
|
daniel222 |
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
daniel222 • 7 בפבר׳ 2011
שם הפורום זה "הבנות על הבנים"
כך שכל עוד היא למעלה והוא למטה אז שליטה מלמטה גם שייכת לכאן. |
|
לילימיי(שולטת) |
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
Re: נקודה למחשבה על שליטה מלמטה
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
לילימיי(שולטת) • 7 בפבר׳ 2011
שמעון התרסי כתב/ה: תחשבו רגע על זוגיות בדסמי"ת, אולי אפילו היה לכם משהו כזה פעם. לפעמים המזוכיסט רוצה משהו ( הופ, כבר נכנסנו לאנדרסטייטמנט מטורפת וזו לא הכוונה), אבל באמת לפעמים הנשלט רוצה משהו, סך הכל הוא גם בן אדם, בני אדם רוצים וצריכים המון דברים. כנשלט לא תמיד הוא יבקש.
אז מה כן, לפעמים הוא יצפה שזוגתו תרגיש אותו מספיק, תבין את רמזיו, תזדהה עימו, תנחש אותו, תחשוב עליו ואפילו במקרים קיצוניים, רחמנא ליצלן, תתחשב בו. יוצא מכאן "נשלט" שמצפה (לפעמים) לא רק לקבל את מה שהוא צריך/ רוצה/ באמת רוצה, אלא גם לקבל את זה בלי לבקש. נכון, זה לא חוכמה להגיד כל כך הרבה פעמים לפעמים. לפעמים זה זאת הדרך היחידה להגיד משהו נאמן . למחשבה אין שום רע, לדעתי בנשלט שמצפה ומייחל... ואפילו, רחמנא ליצלן, מבקש. זה לא עושה אותו פחות נשלט, אבל בהחלט עושה אותו, פחות רובוט. (שזה כבר, הרבה יותר מעניין). |
|
שמעון התרסי |
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
לילימיי כתב/ה: שמעון התרסי כתב/ה: תחשבו רגע על זוגיות בדסמי"ת, אולי אפילו היה לכם משהו כזה פעם. לפעמים המזוכיסט רוצה משהו ( הופ, כבר נכנסנו לאנדרסטייטמנט מטורפת וזו לא הכוונה), אבל באמת לפעמים הנשלט רוצה משהו, סך הכל הוא גם בן אדם, בני אדם רוצים וצריכים המון דברים. כנשלט לא תמיד הוא יבקש.
אז מה כן, לפעמים הוא יצפה שזוגתו תרגיש אותו מספיק, תבין את רמזיו, תזדהה עימו, תנחש אותו, תחשוב עליו ואפילו במקרים קיצוניים, רחמנא ליצלן, תתחשב בו. יוצא מכאן "נשלט" שמצפה (לפעמים) לא רק לקבל את מה שהוא צריך/ רוצה/ באמת רוצה, אלא גם לקבל את זה בלי לבקש. נכון, זה לא חוכמה להגיד כל כך הרבה פעמים לפעמים. לפעמים זה זאת הדרך היחידה להגיד משהו נאמן . למחשבה אין שום רע, לדעתי בנשלט שמצפה ומייחל... ואפילו, רחמנא ליצלן, מבקש. זה לא עושה אותו פחות נשלט, אבל בהחלט עושה אותו, פחות רובוט. (שזה כבר, הרבה יותר מעניין). הכיוון של הטענה הוא שיש משהו דורשני שהוא אינהרנטי בעמדה הפאסיבית. זתומרת, הנשלט הוא על תקן זה שאינו יודע לשאול, או במקרה זה, שאינו יודע לבקש. עדיין הוא מצפה לקבל. מצפה שהשולטת תקח עליה את האחריות למלא את צרכיו/ רצונותיו. (מהמיניים ועד ליומיומיים) אם את שואלת אותי, מדובר על משהו (שהוא לפעמים בין עצלנות לפחדנות. |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
בלוסום(לא בעסק) • 7 בפבר׳ 2011
שמעון התרסי כתב/ה: לילימיי כתב/ה: שמעון התרסי כתב/ה: תחשבו רגע על זוגיות בדסמי"ת, אולי אפילו היה לכם משהו כזה פעם. לפעמים המזוכיסט רוצה משהו ( הופ, כבר נכנסנו לאנדרסטייטמנט מטורפת וזו לא הכוונה), אבל באמת לפעמים הנשלט רוצה משהו, סך הכל הוא גם בן אדם, בני אדם רוצים וצריכים המון דברים. כנשלט לא תמיד הוא יבקש.
אז מה כן, לפעמים הוא יצפה שזוגתו תרגיש אותו מספיק, תבין את רמזיו, תזדהה עימו, תנחש אותו, תחשוב עליו ואפילו במקרים קיצוניים, רחמנא ליצלן, תתחשב בו. יוצא מכאן "נשלט" שמצפה (לפעמים) לא רק לקבל את מה שהוא צריך/ רוצה/ באמת רוצה, אלא גם לקבל את זה בלי לבקש. נכון, זה לא חוכמה להגיד כל כך הרבה פעמים לפעמים. לפעמים זה זאת הדרך היחידה להגיד משהו נאמן . למחשבה אין שום רע, לדעתי בנשלט שמצפה ומייחל... ואפילו, רחמנא ליצלן, מבקש. זה לא עושה אותו פחות נשלט, אבל בהחלט עושה אותו, פחות רובוט. (שזה כבר, הרבה יותר מעניין). הכיוון של הטענה הוא שיש משהו דורשני שהוא אינהרנטי בעמדה הפאסיבית. זתומרת, הנשלט הוא על תקן זה שלא יודע לשאול, או במקרה זה שאינו יודע לבקש, עדיין הוא מצפה לקבל, מצפה שהשולטת תקח את האחריות למלא את צרכיו/ רצונותיו. (מהמיניים ועד ליומיומיים) אם את שואלת אותמדובר על משהו (שהוא לפעמים) בין עצלנות לפחדנות. עם הזמן לימדו אותי פשוט לבקש, לדבר על הדברים - ומכיוון *שלימדו* אותי את זה - אומר שבהוויה הכללית, ברוח הדברים הכללית - זה לא נהוג שנשלט/ת יביע/תביע רצונות. אבל.. לעניות דעתי, רק שולט/ת עם אגו מאוד מנופח ובלי הרבה בטחון עצמי יראו בכך איום. שוב, עניות דעתי העניה.. אבל יש שולטים ושולטות שרואות בכך דיאלוג פורה ומפרה. |
|
שמעון התרסי |
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
לומדת,
ברור שיש מקום, בעיקר בזוגיות, לתקשורת. עדיין המהות (המוצהרת) של העמדה הנכנעת היא ויתר על רצונות. נראה לי שאולי הדינמיקה היא כזאת שבתמורה לרצונות מסויימים שמותרים עליהם במסגר יחסי הכוחות, או במקביל אליהם, יש מערכת שלמה של רצונות, צרכים ודרישות (בלתי מוצהרות) ומהותיות לא פחות, של הצד הנשלט מהשולט. יש כאן משחק שלא זוכה לתשומת לב. ויותר מזה, יתכן שבאיזו דרך קוונטית כמעט, תשומת לב עלולה להרוס את המשחק |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
שמעון התרסי כתב/ה: ויותר מזה, יתכן שבאיזו דרך קוונטית כמעט, תשומת לב עלולה להרוס את המשחק שזה בעברית?... |
|
שמעון התרסי |
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
לומדת מההתחלה כתב/ה: שמעון התרסי כתב/ה: ויותר מזה, יתכן שבאיזו דרך קוונטית כמעט, תשומת לב עלולה להרוס את המשחק שזה בעברית?... חחח שאלה טובה.זה כמו לרצות להתבונן ולחקור משהו שמשתנה מעצם המבט שלנו. זה כמו להגיד שאנחנו משחקים משחק, שלו היינו יודעים את החוקים שלו לא, היינו יכולים לשחק בו. |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
שמעון התרסי כתב/ה: לומדת מההתחלה כתב/ה: שמעון התרסי כתב/ה: ויותר מזה, יתכן שבאיזו דרך קוונטית כמעט, תשומת לב עלולה להרוס את המשחק שזה בעברית?... חחח שאלה טובה.זה כמו לרצות להתבונן ולחקור משהו שמשתנה מעצם המבט שלנו. זה כמו להגיד שאנחנו משחקים משחק, שלו היינו יודעים את החוקים שלו לא, היינו יכולים לשחק בו. אוקי, יתכן, אבל כמו שאמרו פה קודם - מי רוצה סמרטוט רצפה?... יש קו דק בין שליטה מלמטה לבין דיאלוג הדדי מפרה, בין הכתבה של הנשלט/ת לבין להיות סמרטוט רצפה חסר עמוד שדרה. השאלה היא, בעיני, האם השולט מספיק בטוח בעצמו ומספיק שולט מבטן ומלידה כדי לאפשר לנשלט מרחב תנועה ולא מפחד מכל פיפס שלנשלט יש לומר. חוצמזה, שבעיני אין - פשוט אין - על טיזריות מסוימת.. |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
לפני 13 שנים •
7 בפבר׳ 2011
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 7 בפבר׳ 2011
נראה לי שלפעמים יש יותר תובענות בשתיקה מאשר בבקשה.
בקשה מעניקה ברירה: אפשר להסכים או לסרב, אפשר להעלות לדיון. ציפיה שאין בה בקשה מפורשת, יש לה סאבטקסט של בקשה עוד יותר גדולה: לא מספיק לי שתתני לי, אני רוצה שתדעי לבד. אני הרי נשלט: איני לוקח אחריות על עצמי, היא שלך. כמובן, כל אחד והעוצמה שבה הוא רוצה לא להיות אחראי על עצמו. לכל אחד המידה בה זה מדליק אותו ולכל אחד המידה בה זה נוח לו. אבל יש מעין דרישה ילדותית שכזו: תדאגי לי. שלא אצטרך לבקש. נניח שאני מקבלת את זה. האם זה חד צדדי? האם אני לא מצפה מהנשלט שלי לשים לב אלי, לנחש את רצוני, להקדים פעולה לבקשה? אם אני השולטת פה, יש לי הרבה יותר לגיטימציה לצפות לזה. ויש לי מקום לדרוש שלא יצפה ממני להיות אמא. רוצה משהו - תגיד. בתכלס, בכל זוגיות שבה לאנשים אכפת זה מזה, הם לפעמים מנחשים זה את רצונו של זה ולפעמים רוצים לשמוע מפורשות. לפעמים מביעים את רצונם ולפעמים רוצים שיקראו אותם. האבחנה המקובלת היא ששולטת דורשת, ואילו נשלט מבקש. הרצון שלו הוא אפשרות והרצון שלה הוא צו. כשאני חושבת שליטה מלמטה, אני חושבת מניפולציה (בין השאר. יש עוד צדדים אבל זו תהיה סטיה מטורפת מהנושא). בקשה היא לא נסיון תמרון. להפך: הבעת רצון מפורש מניחה את ההחלטה בידי במובהק. אם המילה האחרונה היא שלי אקסיומטית, הרי שבקשה פונה בדיוק אל האקסיומה הזו. ומניפולציה מנסה לעקוף אותה. רבים מתבלבלים: לא מעיזים לבקש, אז מנסים לרמוז. חושבים שככה יראו כנועים יותר אבל בפועל זה להפך. אגב, התחשבות לא כל כך נכנסת למערכת הזו. התחשבות זה בסיסי וקבוע ולדעתי ציפיה לגיטימית ואף מובנת מאליה. אף אחד לא צריך לבקש שיתחשבו בו. |
|