ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

חבלים טבעיים בארץ

BigDaddy​(שולט)
לפני 15 שנים • 11 בפבר׳ 2011

חבלים טבעיים בארץ

BigDaddy​(שולט) • 11 בפבר׳ 2011
מישהו יודע היכן ניתן למצוא ? (עדיפות לhemp)
Dan_Kap Dan_Kap​(שולט)​{f,yt,D,תכ}
לפני 15 שנים • 25 בפבר׳ 2011

המפ

Dan_Kap​(שולט)​{f,yt,D,תכ} • 25 בפבר׳ 2011
אפשר למצוא חבלי HEMP בתיק הצעצועים שלי.

לצערי, טרם הצלחתי למצוא מישהו שמיבא חבלי HEMP לארץ - כך שאם אתה מוצא, אשמח לשמוע ולקנות.

הרי אין מצב שיש יותר מדי חבל...
icon_twisted.gif
Red Leaf Red Leaf
לפני 14 שנים • 6 ביוני 2011
Red Leaf • 6 ביוני 2011
ייתכן ויהיו לי מספר חבלים מעובדים של ביוטיפל בונדג. אפרסם בעוד מספר ימים אם זה יהיה רלוונטי
Morning-star Morning-star
לפני 14 שנים • 20 ביולי 2011
Morning-star • 20 ביולי 2011
טוב, סיקור קטן

אתמול בשביל הכיף שלי התקשרתי לכמה סיטונאי חבלים כדי להבין מה המצב בארץ, במילים פשוטות - גרוע מאוד icon_smile.gif

יוטה משמש בד"כ לבדים ולשרוכים ולחבלים הם מעדיפים להשתמש בסיזל שהוא חרא של חבל לבונדג'. המפ לא קיים בלקסיקון, יוטה ייצרו מינימום 50 קילו 6 מ"מ, ואולי יש להם פשתן, אולי, צריך ללכת לחנות ולבדוק ואז הם ינסו לדחוף חבל אחר. הם גם מנסים לדחוף סינתטים למרות שהם לא מתאימים לצרכים שלנו.

קיצר אתם בבעיה, תתארגנו כמה אנשים לכו לירושלמי שיכין לכם 50 קילו יוטה שזור (לא קלוי) 6 מ"מ או שתזמינו באינטרנט, או שתצליחו להשיג פשתן שהוא סביר. תבררו בעוד חנויות אולי למישהו יש יוטה תוצרת חוץ אבל כל היצרנים בארץ פשוט לא מייצרים יוטה 6מ"מ.

בהצלחה, ספרו לי אם תמצאו משהו.
Red Leaf Red Leaf
לפני 14 שנים • 12 באוג׳ 2011
Red Leaf • 12 באוג׳ 2011
תציצו בבלוג שלי, אני מוכר חבלים טבעיים אקולוגיים איכותיים.
teacher teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת

חבל להמציא את הגלגל...

teacher​(שולט)חשבון מאומת • 12 באוג׳ 2011
ונתחיל ממה שיש - בארץ כל היבואנים מחזיקים חבלים טבעיים וחבלים סינטתיים. בטבעיים יש כל מיני לא שימושיים כמו הכותנה, חבלי קשירה דקים (שפגט וכו') ובסינטתיים יש בעיקר את הניילון והפוליפרופילן. האחרון נמצא על ידי הכי שימושי ונותן התמורה הגבוהה ביותר לכסף. השתדלתי לקנות חבל בבאלות ולא לפי מטרים.

(בחנות, כשמוכרים לפי מטרים, תמיד מדובר במחיר שהוא גבוה משמעותית ממה שהיה עולה בבאלה. רק שלאף אחד אין מה לעשות עם כל כך הרבה חבל...)

במשך הזמן גיליתי שלצבעים שונים יש איכויות שונות, בעיקר ברכות/קשיות של החבל, במרקם ובעמידות שלו לאורך זמן ובכביסות.

לגבי סיזאל (אני מניח שזה היוטה שאתה מתכוון אליו), אין מה להשקיע בזה. החבל הוא גרוע מאוד לקשירות של בני אדם. הוא מתאים יותר למתקני גירוד של חתולים. מאוד גס, משאיר המון שאריות, דוקרני ומעצבן להתיר קשרים.

הפוליפרופילן, שהעובי המומלץ למתחילים מבחינתי הוא 8 מ''מ, הוא נוח, עמיד יותר ורחיץ (שזו תכונה חשובה)

לגבי HEMP - בעיני החבלים הכי טובים לקשירה, מאוד אסתטיים, נעימים למגע אך יקרים להחריד ודורשים טיפול מתמיד ותשומת לב. למי שלא יודע מדובר בחבלים שעשויים מקנאביס, ולא, לא כדאי לעשן אותם...
אין לקנות אותם בארץ פשוט כי אף אחד לא מייבא אותם. העלות היא גבוהה מאוד, כך שחוץ מאנשים עם מטרות מאוד ספציפיות, לרוב האנשים אין בהם צורך. אפשר להזמין מחו''ל אך צריך לשים לב, יש בהדל גדול מאוד בין חבלים מטופלים מראש לבין חבלים שאינם מטופלים. ההבדל הוא שמים וארץ והלא מטופלים, עד כמה שלא נשקיע בהם, לא יתקרבו לאלה שמגיעים מטופלים מראש. מדובר בתהליך ארוך שמתחיל אמנם מהליפוף שלהם, אך כולל גם בישול החבלים, שריפה מעל להבה ושימון בשמן מיוחד, שאמנם נקרא שמן סוסים, אך אל דאגה - הוא אינו מכיל סוסים או חלקי סוס...

יש לי ניסיון רב עם כל אחד מסוגי החבלים הללו, הן בהכנתם, דרך השימוש בהם, הניקוי והתחזוקה, כולל חבלי HEMP מיצרנים שונים ברחבי העולם.

http://www.kinkypedia.co.il/wiki/index.php/%D7%97%D7%91%D7%9C
NotHereNow NotHereNow

זה מזכיר לי..

NotHereNow • 12 באוג׳ 2011
לבחור שלי יש בבית כמויות לא שפויות של חבל HEMP (הזמין ומזמין מהולנד, יפן וארה"ב), הוא צריך ארון רק בשביל זה, וכמובן שחלק מהארון מוקדש רק לי (כדי שלא יתבלבל בין זה ובין החבלים שמשתמשים לקשירת שחקניות פורנו icon_twisted.gif ). וזה אכן דורש טיפול ממש מעצבן שמצריך זמן וסבלנות.
Bent Bentחשבון מאומת
Bentחשבון מאומת

Re: חבל להמציא את הגלגל...

Bentחשבון מאומת • 12 באוג׳ 2011
[quote="teacher"]

לגבי סיזאל (אני מניח שזה היוטה שאתה מתכוון אליו),

לגבי HEMP - .....
לשים לב, יש בהדל גדול מאוד בין חבלים מטופלים מראש לבין חבלים שאינם מטופלים.

[quote="teacher"/]

אני מאמין שהוא מתכוון ל JUTE, ומבלבל בין השם הלועזי ליוטה.

JUTE חבל נפלא, ומומלץ אך יקר עד מאוד גם הוא.

לגבי המפ לא מטופל, יש לי כמה עשרות מטרים שגם הם ממתינים לי, יום אחד.
Morning-star Morning-star
לפני 14 שנים • 1 בספט׳ 2011
Morning-star • 1 בספט׳ 2011
היפנים לא מבדילים (באופן מסורתי כמובן) כין HEMP לבין JUTE (זה לא היוטה שדיברתי עליו? - אין קשר לסזאל), ואכן, רוב החבלים היפנים לשיבארי הם JUTE ולא HEMP, למען האמת פעמים רבות JUTE נמכר בתור JAPANESE HEMP.
איכותם דומה בכל המובנים, אגב אין חבלים מעובדים (לשיבארי) שמגיעים מהמפעל והם תמיד דורשים עיבוד. אפשר לרכוש אותם מעובדים (זאת אומרת שמישהו עיבד אותם במטבח שלו) ואפשר לא מעובדים ואז לעבד לבד. העיקרון הוא כביסה, בישול לפחות שעתיים (ואז לתת לסיר לעמוד עם המיים עוד 12 שעות לפחות כי החבל מתרכך בזמן הזה), ייבוש (רצוי במייבש כי זה שואב לחבל את הסיבים), שריפת הסיבים המיותרים ואז מתיחת החבל (רצוי סביב ברזל עגול). יש שיטות שונות לעיבוד (ראו פירוט בבלוג שלי) ובתכלס ההבדל בין חבל מעובד לחבל לא מעובד הוא הרכות (וכמות הסיבים), לכן יש הטוענים שאין לכבס חבלים טבעיים כי זה "הורס אותם" כלומר מרכך אותם - זה שטות כי הם אמורים להיות רכים. אפשר ורצוי לכבס חבל אבל אם הוא כבר רך עשו זאת על התוכנית הקלה ביותר ובתוך ציפה ישנה של כרית כך החבל לא יתרכך באופן משמעותי מעבר לריכוך הקיים.
מה שאני מנסה להגיד זה שאפשר לקנות אותם לא מעובדים אבל תהליך העיבוד דורש נסיון ואין מה לעשות, כשמתנסים לראשוונה במשהו שלא מכירים זה לוקח זמן, כוח, וגם עושים את זה לא ממש טוב בפעמים הראשונות.

לגבי סינתטיים ככל לי לא משנה אם החבל סינתטי או טבעי לי איכפת מהאיכויות שלו, עד היום בדקתי חבלים רבים (כולל חנויות חבלים גדולות בלונדון) וגיליתי שגם הפוליפרופילן לא מתאים לצרכי שכן הוא 'ניילוני' ומרגיש לי לא נעים במגע ובצליל שלו, עם זאת כמובן שזה החבל הסינתטי בין הטובים לשיבארי.

בגדול אני מקבל תחושה שאנשים מתבעסים לשלם 10 שח על מטר חבל טוב ואני מבין אותם אבל על שוט אתם לא משלמים 500? על בולוויפ אתם לא משלמים לפחות יותר מ 1000 על הזולים? אתם לא משלמים לפחות כמה מאות על מצבטים טובים? אז אם יש לכם כוח וחשק להכין את הציוד שלכם לבד תכינו זה יהיה זול יותר (למשל מנסיוני האישי עלות הכנת שוט לא עולה על 80 שח + שעתיים עבודה עם קצת נסיון, אבל ללא נסיון זה יכול לקחת יום שלם ורק החומרים הבסיסיים יעלו כמו שוט מוכן) אבל אם אין לכם חשק כוח ורצון ואתם רוצים להינות אז קנו ותהנו ואל תתבעסו שחבל טוב עלה כמה מאות שקלים, סה"כ הוא מחזיר את ההשקעה מהר מאוד.

לגבי המצב בארץ אני רק יכול להגיד שאפשר להזמין חבלים טובים מהאינטרנט ואפשר לפנות ליבואן מקומי ולבקש ממנו לשים גליל של JUTE או HEMP במשלוח הקרוב, יש כאלו שלא יסכימו לדבר אתכם על פחות מ 50 קילו אבל יש כאלו שלא יפריע להם להוסיף גליל לפלטה.

לגבי עוביי חבלים ראיתי שהומלץ על 8ממ למתחילים, אני חולק על זה וממליץ על 6 מ"מ (כל הסיבות מפורטות בבלוג שלי, חפשו ותמצאו) אבל מה זה משנה, עכשיו כולם יודעים שהעוביים המומלצים הם 6 או 8 וכשמתחילים מתחילים בקטן, רוכשים כמה מטרים ומנסים, מרגישים איך זה מרגיש ואם זה נוח וממשיכים משם, עם הזמן והנסיון תבינו טוב יותר מה נוח בשבלכם (אבל גם כדאי להתייחס למסורת השיבארי שמדברת במפורש על 6 מ"מ שהוא יותר קרוב ל 5.5 ולא לנסות להמציא את הגלגל מחדש).