ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

יום הקהילה...האם זה אפשרי ?

כלבלב אנושי
לפני 13 שנים • 10 ביוני 2011

יום הקהילה...האם זה אפשרי ?

כלבלב אנושי • 10 ביוני 2011
לרגל יום הגאווה,
אני תוהה מתי, אם בכלל,
נוכל ליזום יום לקהילה שלנו.

האם זה בכלל אפשרי ?
האם אין רתיעה מהחשיפה ? (מודה שאני נרתע...)
אנו מדינה כה קטנה וכולם/ן מכירים את כולם/ן,
האם ניתן להיחשף ?
מצד שני, מי היה מאמין לפנ כמה שנים,
שבישראל יהיה מצעד גאווה כה מיוחצן,
שימשוך חברי קהילה מחו"ל...

האם יום אחד יוכל להתרחש יום כזה לחברי הקהילה,
האם זה יכול להתרחש במחוזותינו ?
למשל כמו פסטיבל הקהילה בסן-פרנסיסקו או בגרמניה...
בלוסום​(לא בעסק)

בעיני הבעיה הנוספת שתמנע דבר שכזה

בלוסום​(לא בעסק) • 10 ביוני 2011
היא הפילוג הרב שיש בקהילה שלנו.

כל עוד יש ריבים וסכסוכים - לא יקרה דבר, לדעתי.
כלבלב אנושי

Re: בעיני הבעיה הנוספת שתמנע דבר שכזה

persephone 1 כתב/ה:
היא הפילוג הרב שיש בקהילה שלנו.

כל עוד יש ריבים וסכסוכים - לא יקרה דבר, לדעתי.

מודה שסוגיה זו לא עלתה בראשי icon_biggrin.gif

מצד שני, האם את חושבת שפילוגים ופלגים לא היו,
ואינם, בקהילה הגאה ? icon_wink.gif
שלגי
שלגי • 10 ביוני 2011
מדוע נטיה מינית הופכת אותנו לקהילה?

אצל ההומואים והלסביות אני יכולה להבין - למרות שבעולם מושלם גם זה היה מיותר.

אבל אצלנו?

יתכן שזה נשמע מתריס, אבל לא זו כוונתי - אני באמת מנסה להבין מדוע מה שאני אוהבת לעשות ב ד' אמות אמור לעניין מישהו אחר? מה אמור יום כזה להשיג?

יש לי חברים מתוך "הקהילה" ומחוצה לה, חברי אינם נקבעים על פי נטייתם המינית...
    התגובה האהובה בשרשור
כלבלב אנושי

מהי "קהילה"...

שלגי כתב/ה:

אבל אצלנו?

יתכן שזה נשמע מתריס, אבל לא זו כוונתי - אני באמת מנסה להבין מדוע מה שאני אוהבת לעשות ב ד' אמות אמור לעניין מישהו אחר? מה אמור יום כזה להשיג?

שלגי היקרה !
ראשית, ציטוט מהי הגדרה/הסבר למונח "קהילה":
קהילהמתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
קהילה יכולה להיות מוגדרת במספר אופנים:

קבוצת אנשים הגרים באזור גאוגרפי מסוים, תחת אותו שלטון.
קבוצה חברתית בכל גודל, שחבריה חיים במקום מוגדר, חולקים ממשל משותף, והם בעלי מורשת תרבותית והיסטורית משותפת.
קבוצה של בני אדם בעלי עניינים משותפים (אינטרסים או דעות), הפריה הדדית והרגשת שותפות.
קבוצה חברתית, דתית, מקצועית או אחרת, שחבריה הם בעלי עניין משותף (כמו קהילת העסקים, או הקהילה היהודית, שעקב רדיפות נדדה ממקום למקום ושמרה על זהותה כקהילה).
קבוצת פרטים שיצרו קשרים חברתיים הפועלים בגבולות מסוימים, מקושרים למקום, ויש להם מאפיין רצון או עניין משותפים,
הסוציולוגיה רואה באדם יצור חברתי, שיש בו צורך להשתייך לקהילה. גם מבחינה אטימולוגית, המילה קהילה באה מלשון "קהל", משמע, קבוצת אנשים.

האדם הוא יצור חברתי, השתייכות לקהילה היא צורך בסיסי של בני-האדם, אפילו דמות ספרותית של גיבור בודד כמו רובינזון קרוזו הייתה זקוקה לחברת בני אדם להפגת הבדידות. אותה מצא קרוזו אצל ששת, גם לדמויות אחרות היו בני שיח (דון קישוט וסנצ'ו פנשו, שרלוק הולמס וד"ר ווטסון).

למרות השוני בהגדרות הקהילה, המשותף לסוגי הקהילות הוא הרגשת הזהות של חברי הקהילה, היוצרת תחושה שהאדם אינו לבד, ומכאן ניסיון ליצור סמלי זהות ייחודיים (סלנג או שפה מקצועית, לבוש, סמלים, ערכים, נורמות ודפוסי התנהגות)

קהילות מורכבות מקבוצות שונות.
קבוצה: התארגנות חברתית של שני בני אדם או יותר, שקיימים ביניהם יחסי גומלין יציבים, התלויים במידה שיש להם אינטרסים או מטרות משותפים ובמידה שהם תופסים את עצמם כחברים בקבוצה.
קבוצה מוגדרת במילון "רב מילים" כ"מספר בני אדם שיש להם מכנה משותף ההופך אותם ליחידה אחת, כגון הימצאותם במקום אחד באותו זמן, מטרה משותפת, פעילות משותפת ועוד".

מקום הקהילה בחיי האדם: חייהם של בני האדם סובבים לרוב סביב שלושה מישורים:

עבודה
בית/משפחה
מקום בילוי - מקום ללא מחויבויות, בארצות האנגלוסקסיות זה יהיה הפאב בו מבלים בדרך בין העבודה לבית, יכול להיות גם מועדון ספורט או כל מקום אחר, התכונה המאפיינת מקום כזה היא העדר התכליתיות שבו, העדר המחויבות, האדם נמצא במקום כזה כי נעים לו, ולא כי הוא צריך להיות בו.
הקהילה יכולה למלא את מקומם של כל אחד מהמישורים האלו - אם כי לרוב היא באה למלא את הצורך בבילוי ומילוי שעות הפנאי,

לעניין שהעלית שחברייך הם מתוך ה"קהילה" וגם מחוצה לה -
לא הבנתי את ההקשר.
האם מי שהוא הומו/לסבית יש לו חברים רק מתוך חברי הקהילה ה"גאה"....
מקווה שלא לזה התכוונת...
מUחדת

..שמסרה את גורל עבדיה לידי השולטים הראויים לכך

מUחדת • 10 ביוני 2011
06 ינו' 2011

מה אומר לכם התאריך הזה, קהילה יקרה?

{המטה-לשחרור-קונסטנטין}

*
שלגי

Re: מהי "קהילה"...

שלגי • 10 ביוני 2011
כלבלב אנושי כתב/ה:
שלגי כתב/ה:

אבל אצלנו?

שלגי היקרה !
ראשית, ציטוט מהי הגדרה/הסבר למונח "קהילה":
קהילהמתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
קהילה יכולה להיות מוגדרת במספר אופנים:

קבוצת אנשים הגרים באזור גאוגרפי מסוים, תחת אותו שלטון.
קבוצה חברתית בכל גודל, שחבריה חיים במקום מוגדר, חולקים ממשל משותף, והם בעלי מורשת תרבותית והיסטורית משותפת.
קבוצה של בני אדם בעלי עניינים משותפים (אינטרסים או דעות), הפריה הדדית והרגשת שותפות.
קבוצה חברתית, דתית, מקצועית או אחרת, שחבריה הם בעלי עניין משותף (כמו קהילת העסקים, או הקהילה היהודית, שעקב רדיפות נדדה ממקום למקום ושמרה על זהותה כקהילה).
קבוצת פרטים שיצרו קשרים חברתיים הפועלים בגבולות מסוימים, מקושרים למקום, ויש להם מאפיין רצון או עניין משותפים,
הסוציולוגיה רואה באדם יצור חברתי, שיש בו צורך להשתייך לקהילה. גם מבחינה אטימולוגית, המילה קהילה באה מלשון "קהל", משמע, קבוצת אנשים.

האדם הוא יצור חברתי, השתייכות לקהילה היא צורך בסיסי של בני-האדם, אפילו דמות ספרותית של גיבור בודד כמו רובינזון קרוזו הייתה זקוקה לחברת בני אדם להפגת הבדידות. אותה מצא קרוזו אצל ששת, גם לדמויות אחרות היו בני שיח (דון קישוט וסנצ'ו פנשו, שרלוק הולמס וד"ר ווטסון).

למרות השוני בהגדרות הקהילה, המשותף לסוגי הקהילות הוא הרגשת הזהות של חברי הקהילה, היוצרת תחושה שהאדם אינו לבד, ומכאן ניסיון ליצור סמלי זהות ייחודיים (סלנג או שפה מקצועית, לבוש, סמלים, ערכים, נורמות ודפוסי התנהגות)

קהילות מורכבות מקבוצות שונות.
קבוצה: התארגנות חברתית של שני בני אדם או יותר, שקיימים ביניהם יחסי גומלין יציבים, התלויים במידה שיש להם אינטרסים או מטרות משותפים ובמידה שהם תופסים את עצמם כחברים בקבוצה.
קבוצה מוגדרת במילון "רב מילים" כ"מספר בני אדם שיש להם מכנה משותף ההופך אותם ליחידה אחת, כגון הימצאותם במקום אחד באותו זמן, מטרה משותפת, פעילות משותפת ועוד".

מקום הקהילה בחיי האדם: חייהם של בני האדם סובבים לרוב סביב שלושה מישורים:

עבודה
בית/משפחה
מקום בילוי - מקום ללא מחויבויות, בארצות האנגלוסקסיות זה יהיה הפאב בו מבלים בדרך בין העבודה לבית, יכול להיות גם מועדון ספורט או כל מקום אחר, התכונה המאפיינת מקום כזה היא העדר התכליתיות שבו, העדר המחויבות, האדם נמצא במקום כזה כי נעים לו, ולא כי הוא צריך להיות בו.
הקהילה יכולה למלא את מקומם של כל אחד מהמישורים האלו - אם כי לרוב היא באה למלא את הצורך בבילוי ומילוי שעות הפנאי,

לעניין שהעלית שחברייך הם מתוך ה"קהילה" וגם מחוצה לה -
לא הבנתי את ההקשר.
האם מי שהוא הומו/לסבית יש לו חברים רק מתוך חברי הקהילה ה"גאה"....
מקווה שלא לזה התכוונת...

לא ביקשתי הפניה לויקיפדיה על הגדרת קהילה (אפילו זקנה כמוני יודעת למצוא הגדרות באינטרנט icon_smile.gif) , רציתי איזשהו הסבר מה היית רוצה להשיג מיום קהילה שכזה, כפי שתארת בפוסט המקורי שלך, מה המהות של כל העסק מבחינתך או מבחינת כל אחד אחר שמוצא לנכון לענות.

וביחס למה שאמרתי על חברי, אסביר: המחויבות שלי היא לחברי ומשפחתי - הם הדבר הקרוב ביותר לקהילה במובנה הממשי עבורי.

עדיין ממתינה להסבר.
Lakshmi​(נשלטת)
Lakshmi​(נשלטת) • 10 ביוני 2011
מזה השטות הזאת יום הגאווה?!למה הם צריכים יום משלהם?!

למה אין יום הסטרייטים?

יום הBDSM??

ובכלל, למי שיש YES..הם בכלל הגזימו
שבוע שלם!!
כמה תשומת לב הם צריכים?!
שלגי

Re: ..שמסרה את גורל עבדיה לידי השולטים הראויים לכך

שלגי • 10 ביוני 2011
מUחדת כתב/ה:
06 ינו' 2011

מה אומר לכם התאריך הזה, קהילה יקרה?

{המטה-לשחרור-קונסטנטין}

*

ב 6 ביוני 1982 החלה מלחמת לבנון הראשונה, לצערי אני זוכרת את היום הזה יותר מידי טוב.

זה כל מה שעולה לי בראש, סורי מיוחדת icon_smile.gif
the rain song
the rain song • 10 ביוני 2011
אם אינני מתבלבלת, ותקנו אותי אם אני טועה אבל יום הגאווה מצויין על ידי מצעד ואולי קצת סרטים בטלוויזיה וזהו.
מה בדיוק יום הקהילה יהיה? עוד מצעד?