זאלופון(שולט) |
לפני 20 שנים •
7 בינו׳ 2004
זכות הציבור לדעת?
לפני 20 שנים •
7 בינו׳ 2004
זאלופון(שולט) • 7 בינו׳ 2004
את השרשור הזה אני פותח בעקבות השרשור של נריסה (ובהזדמנות זו, כל הכבוד!) על המתחזה בן ה 35, ובעקבות שרשורים שונים לפניו שסיפרו על כל מיני מעשים בזויים של חברי קהילה שונים (המפורסם בהם הוא של אדון האור, שרק כאן נחשף שמו).
השאלה ברורה - לפרסם כינוי או לא לפרסם? מצד אחד, אם מזהירים, הגיוני להזהיר עד הסוף. כסאבית, בהחלט הייתי שמחה לדעת את כינויו של אדון העושה מעשים כמתואר בשרשור שכזה למען אדע להזהר מפניו. תיאור המעשה בלבד ללא חשיפת שמו לא כל כך מסייע לי. גם כקהילה, אם מדובר במישהו מוכר, נרצה לשפוט ולהוקיע במקרה הצורך (כי למעשה אין לנו מנגנוני אכיפה למעט מתן פומביות למעשים הפסולים). בקיצור, לפרסם בלי שם - לא משיג את המטרות ולא מעניש את העבריין או מזהיר את קורבנותיו. מצד שני, פרסום שמות יכול לגרום להכפשות מיותרות ומופרכות ולהפוך את הפורומים לבמה לסגירת חשבונות אישיים. ברור שיש כאן פוטנציאל לא בריא. הפתרון שמצאה נריסה הוא לפרסם את שמו רק לפונות אליה. זה אמנם לא פותר לגמרי את הבעיות אותן ציינתי בחוסר הפרסום, אך זה פתרון אלגנטי הנמנע מהבעיות הכרוכות בפרסום. עם זאת, מועלית כאן בעיה אחרת - רוב מצדדי פרסום הכינוי בפורום יצדיקו עמדתם באמרם: "אם ירצה, הוא יכול להגיב ולספר כאן את גרסתו, וכך תימנע אפשרות ההכפשה". אם לא חושפים את שמו בשרשור עצמו אלא רק בפרטי, קשה לו יותר להאבק על טיהור שמו. זאת מכיוון שקודם כל, לא בטוח שהוא מזהה את עצמו (אם כי הגיוני שכן), ושנית, תגובתו המתגוננת תחשוף אותו לכולם כנבל הפוטנציאלי, מה שלא בטוח שהוא מעוניין בו גם לו היה חף מפשע. הטיעון של "הוא יכול למסור את גרסתו ולכן מותר לפרסם את שמו" מסובך בפני עצמו. לא תמיד לאדם המוכפש על לא עוול בכפו יש רצון כלשהו לקחת אל חדר המיטות שלו (שגם בו אין עוול) את כל חברי הכלוב, ולא בהכרח הוא יתלהב למסור פרטים, גם אם לשם זיכויו. בקיצור, נושא מורכב. אשמח לשמוע דעות לכאן או לכאן, ונימוקים נוספים בעד ונגד פרסום השמות (ומי יודע, אולי נגבש מדיניות קבועה לטיפול במקרים כאלה). |
|
QriS(מתחלף) |
לפני 20 שנים •
7 בינו׳ 2004
לפני 20 שנים •
7 בינו׳ 2004
QriS(מתחלף) • 7 בינו׳ 2004
ואוו... הממ...
ממש ככה... אני הייתי מעדיף שיגידו לי ממי להיזהר ויתנו לי לבחור אם להאמין לזה או לא... אולי רעיון ? באמת יש לי אחד.. ואללה בפוקס... כלובי כלובי שומע ? אפשר להוסיף איזה מקום לדירוג או חוות דעת אנונימית או לא אנונימית בפרופיל ? ככה זה לא נמצא בפורום אבל מי שמחפש את זה יכול למצוא את זה ומי שיש לו ממה להזהיר גם יכול לעשות את זה.. זה באמת נושא מאוד רגיש ואנשים יכולים לצאת עם פגיעות קשות אין לזלזל. |
|
המלך אריה הראשון |
לפני 20 שנים •
7 בינו׳ 2004
לפני 20 שנים •
7 בינו׳ 2004
המלך אריה הראשון • 7 בינו׳ 2004
QriS כתב
ציטוט: אפשר להוסיף איזה מקום לדירוג או חוות דעת אנונימית או לא אנונימית בפרופיל ?
הרעיון נחמד אבל פשוט לא בר ביצוע. נניח שיש לי חשבון עם מישהי ואכנס בעשרים ניקים שונים (אין בעיה לעשות זאת) ואשמיץ אותה על לא עוול בכפה, או לחילופין אספר איזה אדון נהדר אני בעשרים ניקים שונים של נשים........מה אז? אפילו אם ניקח מקרה ידוע כמו המקרה של אדון האור. אם הוא יחליט לתבוע את האתר על הוצאת דיבה בבית משפט אזרחי אז במידה וכלובי לא יוכל להוכיח שאכן כל מה שנכתב היה נכון, כלובי יהיה בבעיה. במקרה של אדון האור קל להוכיח את המקרה ולכן כל האתרים החרימו אותו בלי חשש, אבל ברור שלא כל מקרה, בטח לא אם זאת השמצה ניתנת להוכחה, מה אז? אתה רוצה שכלובי ישמש כשופט מה נכון ומה לא? לצערי אין דרך מלבד הדרך שנריסה בחרה בה וזה בצורה פרטית לספר את מה שידוע לה. אולי זה לא הפתרון האידיאלי כי גם בצורה פרטית אפשר להשמיץ ולסגור חשבונות סתם, אבל אני לא רואה דרך אחרת לעשות זאת. |
|
en1 |
לפני 20 שנים •
8 בינו׳ 2004
לפני 20 שנים •
8 בינו׳ 2004
en1 • 8 בינו׳ 2004
"אפשר להוסיף איזה מקום לדירוג או חוות דעת אנונימית או לא אנונימית בפרופיל ?"
מצטערת, בעיני זה רעיון נוראי. רק המחשבה להיות תחת הביקורת המתמדת של חברי הכלוב, שיתנו לי ציון או הערה על מי שאני מעבירה בי צמרמורת. לא רוצה שישפטו אותי וחשוב לי שיהיה לי דף חדש עם אדם שאני פוגשת. סך הכל, רובנו פה בסדר. אם יש מישהו בעייתי, בעיניי הטיפול של נריסה הכי מוצלח. אני יודעת שאם לי היה חשש, הייתי פונה אליה וכך היה נסגר העסק. לא עוסקים פה בנקמה ואין צורך בפרסום שמות. |
|
ThePassionMaster |
לפני 20 שנים •
8 בינו׳ 2004
לפני 20 שנים •
8 בינו׳ 2004
ThePassionMaster • 8 בינו׳ 2004
כך או כך
זו תהיה נאיביות לחשוב שחשיפת ה"אדונים הפושעים" תעזור להציל את הסאביות מציפורני הרשע. לא חסרים "זאבים" גם בעולם האמיתי שם בחוץ. הסכנה לא קיימת בכלוב, או בפורומים אחרים או בעולם הוירטואלי בכלל. בחורה מכירה בן אדם בדיסקוטק, לא.. הוא מתחיל איתה שם, דיסקוטק, מועדון, פאב וואטאוור. מה באמת היא יודעת עליו ? היא יודעת עליו יותר ממה שהיא יודעת על מישהו שהיא מדברת איתו בצ'ט ? וגם את האינפורמציה המעטה שהיא כן יודעת יותר, היא יכולה להדביק בפגישה אחת במקום ציבורי כמו קניון או מרכז גדול, בפגישה על כוס קפה ועוגה. ונשים משום מה, לא ממש חושבות על ה"סכנה" בלהענות לאדם במועדון, אחדות יקחו טלפון, אחרות יתנו ואחרות אחרות יגידו - לא תודה. אם בחורה לא מסוגלת להיות ערנית ולבצע שיקול דעת עצמאי. אף אחד לא יוכל להציל אותה. אלא אם כן מישהו ילך מאחוריה ויבדוק כל צעד וצעד שלה. כך שלדעתי כל הויכוח אם לחשוף ברבים או שלא קצת מיותר בסופו של דבר - מי שתרצה לחשוף תחשוף ולא תשאל אף אחד אם לחשוף, איפה ומתי ומי שלא תרצה לחשוף, תמיד יכולה לפנות אל הבנות שהיא מכירה ולספר רק להן ומשם זה ימשיך הלאה בדרכים המקובלות - "רכילות" |
|