סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

איפה קונים ווב לתלייה מהתקרה ?

מידאס'
לפני 13 שנים • 4 באוג׳ 2011

איפה קונים ווב לתלייה מהתקרה ?

מידאס' • 4 באוג׳ 2011
איפה מחפשים את זה בחנויות מיוחדות או סתם בהום סנטר?
A v​(שולט)
לפני 13 שנים • 4 באוג׳ 2011

Re: איפה קונים ווב לתלייה מהתקרה ?

A v​(שולט) • 4 באוג׳ 2011
מידאס' כתב/ה:
איפה מחפשים את זה בחנויות מיוחדות או סתם בהום סנטר?

בהום סנטר זה בדרך כלל סחורה זולה.

עדיף להיכנס לחנויות שמתמחות בברגים שם יש מבחר.

וגם לקחת מרווח בטחון.

Av
teacher​(שולט)
לפני 13 שנים • 5 באוג׳ 2011
teacher​(שולט) • 5 באוג׳ 2011
לשם כך יש חנות מצויינת בשם ''מיתד'', והידועה בכינויה העממי - ''בית הדיבל''.
שם אפשר למצוא כל מה שקשור בנושא וגם מבית טוב וחברות רציניות.
הם גם יועצים לך לגבי ההתאמה של הפריט הנכון למשימה המבוקשת.

כמה נקודות חשובות:
בנושא של איפה לחבר את זה בבית - לא כל סוגי התקרות יכולים להחזיק עומס.
הלכת על רצועת בטון? יש לוודא שהמקדחה והמקדח מתאימים למשימה (וכמובן שהמקדח בקוטר המתאים למיתד - כשקונים את המיתד שואלים באיזה קוטר מקדח להשתמש)

מרווח ביטחון - תכפילו את המשקל המשוער לתליה. רוצים 100? תגידו 200. יש כאלה שמחמירים יותר ולוקחים מקדם גבוה יותר בסדרי גודל (אני למשל משתדל שזה יהיה פי 10)

כמעט שכחתי: מיתד נמצאים ברחוב ראב"ד 16 (מאחורי התחנה המרכזית החדשה) והם מוכרים גם את המקדח המתאים.
NotHereNow

באותו נושא

NotHereNow • 5 באוג׳ 2011
מישהו יודע איפה קונים תקרה שמחזיקה סספנשן?
התיקרה שלי בקושי מחזיקה את המנורות icon_smile.gif
    התגובה האהובה בשרשור
teacher​(שולט)
teacher​(שולט) • 5 באוג׳ 2011
תנסי בממ''ד או בחדר המדרגות icon_smile.gif

אבל הצחוקים הללו הזכירו לי שיש מתקני ערסלי כאלה מצינורות ברזל שעליהם אפשר להרים גם בלי לחבר כלום לתקרה.

מה שכן, אם התיקרה שלך חלשה, אז רוב הסיכויים שגם הרצפה. כך שאתם כולכם יכולים למצוא את עצמכם אצל השכנים ולא בנסיבות חברתיות...
NotHereNow

לצערי הרב

אני גרה בקומת קרקע, אז אולי אני יכולה לשים דברים כבדים על הרצפה, אבל אני כבר שלוש שנים שומעת את השכנים שלי גוררים דברים 24\7.. אבל אני אבדוק את הנושא הזה של המתקן.. למרות שזה בטח סיפור יחסית יקר.. בנתיים מנצלים רהיטים אחרים בבית בשביל לגוון icon_rolleyes.gif
Bent

Re: לצערי הרב

Bent • 5 באוג׳ 2011
MedLife כתב/ה:
אני גרה בקומת קרקע, אז אולי אני יכולה לשים דברים כבדים על הרצפה, אבל אני כבר שלוש שנים שומעת את השכנים שלי גוררים דברים 24\7.. אבל אני אבדוק את הנושא הזה של המתקן.. למרות שזה בטח סיפור יחסית יקר.. בנתיים מנצלים רהיטים אחרים בבית בשביל לגוון icon_rolleyes.gif

הייתי פשוט בא ועושה, אבל icon_smile.gif
NotHereNow

אבל מה?

כן, מה העיכוב ? icon_smile.gif
קינבה
לפני 13 שנים • 8 באוג׳ 2011
קינבה • 8 באוג׳ 2011
מציע שמישהו ירים את הכפפה ויכין מתקן סספנשן.
היתרון של מתקן על פני בורג בתקרה הוא שאפשר לתלות עליו בצורות שונות (גם למעלה וגם לחבר לצדדים) וגם שאין מיקום תלייה אחד אלא שניתן לתלות לכל ארכו.
יתרון נוסף יהיה אם המתקן יהיה מתוכנן להיות מתקפל, מעבר ליתרון שניתן להזיז אותו בבית מחדר לחדר יהיה גם אפשר לקפל אותו ולקחת למועדון, או ל PEER.
המסורת היפנית מדברת על במבוק (היפנים השתמשו בחומרים הזמינים באי שלהם, יש להם הרבה יוטה, המפ ובמבוק אבל יש להם מעט מאוד ברזל) אבל כל מה שטבעי אין לו תו תקן, מי שיש לו סטודיו מקצועי כמובן יכול לבנות בעצמו מתקן במבוק אבל בגלל שלרובינו המוחלט אין חדר יעודי לקשירות אני ממליץ בחום על מתקן מברזל (מגדילי הראש ישתמשו בטיטניום והמחיר יהיה בהתאם).

היתרון של מתקן ברזל הוא שמתכננים אותו פעם אחת, אפשר להפיץ את התרשים כאן וכל אחד יוכל ללכת למסגר ולבקש לבנות לפי השרטוט. בכזאת צורה (תעשייתית) המתכנן יודע מה משקל העבודה של המתקן ומהוא משקל הבטות, ומכיוון שברזל זהה בתכונותיו יהיה זה תקף לכל המתקים שיבנו לפי אותה תוכנית.
יתרון נוסף של מתקן ברזל הוא שאפשר להכין בו הברגות כך שיהיה מתפרק ולכן גם מתקפל וניתן לנשיאה.

מתקן אידאלי למשל הוא מתקן המורכב מעל המיטה במסווה של הילה נגד יתושים אבל בעצם מיועד לסספנשן, כך לאחר הסספנשן הנקשר מורד על מזרן רך מה שיכול בהחלט להציל חיים במקרה של תאונה. את אותו המתקן בדיוק ניתן להרכיב בלי מיטה במרכזו וכמובן שהדמיון פתוח למתקנים רבים נוספים.

הכי טוב יהיה אם מהנדס (או מישהו שזאת ההתמחות שלו) יכין תוכנית שכזאת ויפרסם אותה, כך כל מי שירצה יוכל ללכת למסגר ולהכין לעצמו מתקן סספנשן.

אפרופו תלייה וסספנשן.. יש לנו PEER ROPE בחמישי הקרוב:
http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?p=356522#356522

אני אשמח לראות אתכם תולים אנשים לתקרה וגם ללמוד, הבנתי שיהיה שם מתקן סספנשן...