Lexi |
לפני 12 שנים •
9 בינו׳ 2012
גבר שפרץ לי לפרופיל
לפני 12 שנים •
9 בינו׳ 2012
Lexi • 9 בינו׳ 2012
האמת שלא בטוח שההודעה הזאת נכתבת בחכמה, אבל אני חושבת שהאזהרה שווה את הסיכון, ונקטתי באמצעים שצריכים למנוע מהדבר לחזור על עצמו.
לפני כמה ימים, נפרץ פרופיל הפייסבוק שלי ושלח לחברה את ההודעה הבאה: Its not a joke. Hello this is not ***. Her facebook was hacked. tell her that if she want her facebook back she has to contact me at termix2000@gmail.com למייל שלי הוא פרץ ולא הייתה לי גישה אליו, ורציתי לדעת במה מדובר אז דיברנו דרך הפייסבוק של החברה. הוא דיבר באנגלית ואמר שלא מבין עברית (למרות שהיה לי ספק בעניין). הוא אמר לי לסגור את הפרופיל שלי פה באתר, הוא שאל אותי שאלות כמו מה אני עושה באתר "the cage" ומה אני מחפשת שם. לא שיתפתי אתו פעולה בשאלות שלו. הוא אמר לי שפרץ לי את הפייסבוק דרך הפרופיל פה, שפרץ לי אותו קודם (מזל שהשתמש באותה ססמא גם בפייסבוק וגם פה ויכולתי להשיב לעצמי את הפרופיל). הוא שאל אותי עם עכשיו שהפרופיל שלי בידו אני מרגישה חסרת אונים, וכל הזמן ניסה להוציא פרטים לגבי הדברים שהביאו אותי לאתר. אני התעצבנתי (קצת יותר מהתעצבנתי) ואמרתי לו מה אני חושבת על מה שהוא עושה. הוא שכנראה לקח את זה כמשחק פחד מהתגובה שלי ונתן לי את הססמה לפייסבוק. זעזע אותי שזר מוחלט לקח את הנושא של שליטה לרמה כזאת, בלי ההסכמה שלי (ויותר גרוע- עם סירוב), וגרם לנזק בכל מיני חשבונות אונליין שהיו לי. אני לא כל כך יודעת מה לעשות עם המידע, אבטחתי את החשבונות שלי עד כמה שאני יודעת ואני מקווה שזה עוזר למישהו ששיתפתי. לקסי. הנה רוב השיחה: Him: Why do you have a membership at "the cage" ? Me: none of your business Him:Ok.. but thanks to that website I hacked your account. Me: okay, what do you want ? give me my facebook back.. Him: My offer is that: you will end your membership at "the cage" and I'll give you back your account. Me: unhack my email Him: Sorry but your mail is gone. Me: what? Him: Yep now it will be a problem. BUT i have a solution You will tell me why you have an account there. Me: Do you know me? Him: Not at all.. Tell me. Have you ever used or tried drugs? Me: No. End again non of your buissnes. please give me my facebook acount Him: I dont if you deserve it back. Me: Your from the cage arn't you? Him: No, Not really Me: give it back Him: I will give you your password when you will give a good explanation Me: Who are you? Him: Do feel helpless now? Me: Your not serios. Him: Just tell me Why you are a friend in "the cage" I want to know. Me: Jerk. Bds"m and domination are consensual. MAIN RULE! , this is not consent. Him: You need your account.. not me Me: Your taking advantage Him: Find a solution so.. Me: Your a discrace for BDSM an for men you might as well rape. this is horrible. all I wan't is my facebook and my privacy. Him: I dont want to harm you. Im not a bad guy. Me: Yes you are! YHIS IS BRIBE. Him: Bribe? OK. If you think that it is a bribe I will give you your password. Your login mail is the same. your password is ******. Good Luck.] |
|
עגיל בפטמה(שולטת) |
לפני 12 שנים •
9 בינו׳ 2012
לפני 12 שנים •
9 בינו׳ 2012
עגיל בפטמה(שולטת) • 9 בינו׳ 2012
|
|
טעימה אוהבת |
לפני 12 שנים •
10 בינו׳ 2012
לפני 12 שנים •
10 בינו׳ 2012
טעימה אוהבת • 10 בינו׳ 2012
נשמע סיפור מוזר ולא הגיוני
לפני שרצים להאשים עדיף לעשות בדק עצמי אולי לא היית מגובה בתכנות הגנה אולי הבעיה נבעה ממקור אחר? ואם כבר זה קרה למה פרסמת זאת כאן מה ציפית שיקרה? |
|
פסיכו לוג(שולט) |
לפני 12 שנים •
10 בינו׳ 2012
לפני 12 שנים •
10 בינו׳ 2012
פסיכו לוג(שולט) • 10 בינו׳ 2012
לדעתי זה נהדר שלקסי כתבה את זה כאן.
אם זה אכן קרה, היא אמיצה. ואם לאו, זה עדיין מעלה את המודעות והזהירות. הייתי מספר עוד הרבה סיפורים על נוכלויות שנחשפתי אליהן כאן בשש שנותיי כאן, לו יכלתי. טעימה, אף פעם לא יזיק להעלות את סף הרגישות לזהירות במקומות שכאלו. |
|
Lexi |
לפני 12 שנים •
10 בינו׳ 2012
לפני 12 שנים •
10 בינו׳ 2012
Lexi • 10 בינו׳ 2012
הסיבה שכתבתי את זה היא באמת להעלות את המודעות. וגם עם לא הייתי מגובה בתוכנת הגנה זה לא נותן לאף אחד לגיטימציה לפרוץ אץ החשבונות שלי. אני גם לא חושבת שהאשמתי כאמישהו רק גיניתי מעשה אני אפילו לא יודעת של מי. רמת הקיצוניות של המעשה הרתיע אותי ולא ציפיתי לדבר כזה יכול להיות שבעתי מישהיא אחרת כן תדע למה לצפות. ותדע שהיא לא מקרה יחיד.
|
|
Lexi |
לפני 12 שנים •
10 בינו׳ 2012
לפני 12 שנים •
10 בינו׳ 2012
Lexi • 10 בינו׳ 2012
הסיבה שכתבתי את זה היא באמת להעלות את המודעות. וגם עם לא הייתי מגובה בתוכנת הגנה זה לא נותן לאף אחד לגיטימציה לפרוץ אץ החשבונות שלי. אני גם לא חושבת שהאשמתי כאמישהו רק גיניתי מעשה אני אפילו לא יודעת של מי. רמת הקיצוניות של המעשה הרתיע אותי ולא ציפיתי לדבר כזה יכול להיות שבעתי מישהיא אחרת כן תדע למה לצפות. ותדע שהיא לא מקרה יחיד.
|
|
רצסיבי(נשלט) |
לפני 12 שנים •
11 בינו׳ 2012
לפני 12 שנים •
11 בינו׳ 2012
רצסיבי(נשלט) • 11 בינו׳ 2012
Lexi כתב/ה: ...לא הייתי מגובה בתוכנת הגנה זה ...
א. קודם כל, זה באמת מפחיד, ובטח לא נעים. וזה לא "משחק" אלא עבירה פלילית. ב. לא הבנתי, והייתי שמח להבין, את הפרטים הטכניים דווקא: - למה הכוונה בתוכנת הגנה? הגנה על המחשב? כלומר, הפריצה לחשבון בכלוב נעשתה דרך פריצה למחשב שלך ולא דרך האינטרנט? - איך מישהו מגיע מהפרופיל של הכלוב לסיסמה שלך בפייסבוק? מה הקשר הסיסמתי בין השניים? - אמרת שבעקבות זאת נקטת באמצעי הגנה נוספים - למה התכוונת? |
|
Lexi |
לפני 12 שנים •
11 בינו׳ 2012
לפני 12 שנים •
11 בינו׳ 2012
Lexi • 11 בינו׳ 2012
היו לי 2 ססמאות שהשתמשתי בהם בכל החשבונות שלי ומייל אחד בוואלה. החלפתי את החשבון לג'ימייל, ויש לי ססמא שונה ומייל שונה לכל החשבונות שלי. הפריצה נעשתה דרך האינטרנט. ואין לי מושג מה זה תוכנת הגנה- זה לא משהו שמובן מאליו שיהיה. אני מטבעי לא בן אדם פרנואידי ולא חשבתי שמישהו ירצה לפגוע בי אישית, הייתי צריכה להיות זהירה יותר...אבל תוכנת הגנה זה עדייין מוגזם...
|
|
גולוסקלפרה(נשלט) |
לפני 12 שנים •
11 בינו׳ 2012
לפני 12 שנים •
11 בינו׳ 2012
גולוסקלפרה(נשלט) • 11 בינו׳ 2012
רצסיבי כתב/ה: Lexi כתב/ה: ...לא הייתי מגובה בתוכנת הגנה זה ...
א. קודם כל, זה באמת מפחיד, ובטח לא נעים. וזה לא "משחק" אלא עבירה פלילית. ב. לא הבנתי, והייתי שמח להבין, את הפרטים הטכניים דווקא: - למה הכוונה בתוכנת הגנה? הגנה על המחשב? כלומר, הפריצה לחשבון בכלוב נעשתה דרך פריצה למחשב שלך ולא דרך האינטרנט? - איך מישהו מגיע מהפרופיל של הכלוב לסיסמה שלך בפייסבוק? מה הקשר הסיסמתי בין השניים? - אמרת שבעקבות זאת נקטת באמצעי הגנה נוספים - למה התכוונת? אמצעי זהירות בסיסיים: 1. סיסמא שונה לכל חשבון. כך אם הצליחו לגנוב לך את הסיסמא בכלוב אין זה אומר שיוכלו להכנס גם לחשבון האימייל או הפייסבוק וכו'. 2. בכניסה לכל אתר יש סימון שאומר האם האתר מאובטח או לא. לצד כתובת האתר בחלק העליון של המסך אם האתר מאובטח מופיע אייקון בצורת מנעול. בכל דפדפן זה נראה קצת אחרת. אם האייקון לא מופיע משמע האתר אינו מאובטח, משמע קל לגנוב את הססמא ומכאן שכדאי לבחור סיסמא שאינה קשורה לשום מקום אחר פרט לאותו אתר. כך תבטיחו שאם נגנבה היא לא תוכל לשמש לשום דבר אחר. אגב, פייסבוק לא מאובטח לכן שם המקרים הללו נפוצים מאד. 3. לא לנדב סיסמא או פרטים אחרים לאתרי פופ-אפ (POP UP) שנפתחים מעצמם או ללינקים שנשלחו אליכם במייל שכביכול מקשרים לאתרים כמו פייסבוק וכדומה משום שיש שיטה לגניבת ססמאות (פישינג PHISHING) הפועלת בדרך זו. במקרה שאתם רוצים לבדוק משהו שנשלח לכם במייל כנסו לאתר הרלוונטי באופן עצמאי ורק אח"כ כנסו ללינק שקיבלתם. אם שכחתי משהו הרגישו חופשיים להוסיף. |
|
רצסיבי(נשלט) |
לפני 12 שנים •
11 בינו׳ 2012
לפני 12 שנים •
11 בינו׳ 2012
רצסיבי(נשלט) • 11 בינו׳ 2012
שפחון כתב/ה: רצסיבי כתב/ה: Lexi כתב/ה: ...לא הייתי מגובה בתוכנת הגנה זה ...
א. קודם כל, זה באמת מפחיד, ובטח לא נעים. וזה לא "משחק" אלא עבירה פלילית. ב. לא הבנתי, והייתי שמח להבין, את הפרטים הטכניים דווקא: - למה הכוונה בתוכנת הגנה? הגנה על המחשב? כלומר, הפריצה לחשבון בכלוב נעשתה דרך פריצה למחשב שלך ולא דרך האינטרנט? - איך מישהו מגיע מהפרופיל של הכלוב לסיסמה שלך בפייסבוק? מה הקשר הסיסמתי בין השניים? - אמרת שבעקבות זאת נקטת באמצעי הגנה נוספים - למה התכוונת? אמצעי זהירות בסיסיים: 1. סיסמא שונה לכל חשבון. כך אם הצליחו לגנוב לך את הסיסמא בכלוב אין זה אומר שיוכלו להכנס גם לחשבון האימייל או הפייסבוק וכו'. 2. בכניסה לכל אתר יש סימון שאומר האם האתר מאובטח או לא. לצד כתובת האתר בחלק העליון של המסך אם האתר מאובטח מופיע אייקון בצורת מנעול. בכל דפדפן זה נראה קצת אחרת. אם האייקון לא מופיע משמע האתר אינו מאובטח, משמע קל לגנוב את הססמא ומכאן שכדאי לבחור סיסמא שאינה קשורה לשום מקום אחר פרט לאותו אתר. כך תבטיחו שאם נגנבה היא לא תוכל לשמש לשום דבר אחר. אגב, פייסבוק לא מאובטח לכן שם המקרים הללו נפוצים מאד. 3. לא לנדב סיסמא או פרטים אחרים לאתרי פופ-אפ (POP UP) שנפתחים מעצמם או ללינקים שנשלחו אליכם במייל שכביכול מקשרים לאתרים כמו פייסבוק וכדומה משום שיש שיטה לגניבת ססמאות (פישינג PHISHING) הפועלת בדרך זו. במקרה שאתם רוצים לבדוק משהו שנשלח לכם במייל כנסו לאתר הרלוונטי באופן עצמאי ורק אח"כ כנסו ללינק שקיבלתם. אם שכחתי משהו הרגישו חופשיים להוסיף. תודה. |
|