אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

רמזור הקשירות

קינבה
לפני 12 שנים • 11 בינו׳ 2012

רמזור הקשירות

קינבה • 11 בינו׳ 2012
תודה לאסינם על המאמר והתמונות
http://esinem.com/

כלובי בבקשה דביק

בעית בהצגת התמונות, בטיפול
קינבה
קינבה • 11 בינו׳ 2012

קינבה
קינבה • 11 בינו׳ 2012
חשוב להדגיש שכל אדם שונה ממשנהו ושלכל אחד רגישויות שונות,
לכן אין באמור בתמונות מכדי להשליך על כל בני האדם ויתכנו אנשים
שעצביהם חשופים במקומות שונים. כמו כן יתכנו רגישויות שונות
שהם אנדיוידואלים לכל אדם באופן אישי מעבר לעצבים.

אין באמור מכדי לשמש המלצה או הכוונה כל שהיא,
התמונות לקוחות ממאמר שמצאתי ברשת ואין לי שום אחריות כלפיהם.
בכל מקרה אני ממליץ להיוועץ עם מומחה בתחום הרפואה ולא להסתמך
על מידע הקיים ברשת האינטרנט.

זיכרו שאתם היחידים שאחראים על גופכם ואתם גם היחידים שתשאו את ההשלכות.
nomorenomore
nomorenomore • 11 בינו׳ 2012
Sir Demi כתב/ה:

בכל מקרה אני ממליץ להיוועץ עם מומחה בתחום הרפואה ולא להסתמך
על מידע הקיים ברשת האינטרנט.
.

סוף סוף, כתבת משהו שגרם לי לחייך ולהעריך אותך, סיר ידידי.
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}

תודה על הציטוט מאסינם

Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 11 בינו׳ 2012
וחשוב לחזור ולהדגיש שהסיבה לכך שבמרבית התמונות מסומנים אזורים שלמים היא שהמיקום של העצבים איננו אחיד אצל כולם/ן.

מעבר למודעות של הקושר/ת להיכן עוברים עצבים (וגם גידים וכלי דם ראשיים), חשוב שהנקשר/ת יכירו את הסימנים הראשונים של מעיכת עצב.

קיימות כמה תופעות שונות:
icon_exclaim.gif תחושה ש"נמלים מטיילות לי על העור".
icon_exclaim.gif דקירות או דגדוגים באיבר הקשור.
icon_exclaim.gif חוסר יכולת להזיז אצבעות, כף יד/רגל או לכופף את הברך/מרפק.

נקשר/ת שחשים באחד מהסימנים האלו צריכים להודיע על כך לקושר/ת, ברגע שהם מופיעים.

הקושר/ת יכולים לפעול על ידי הקטנה של המשקל על החבל, הזזה של המקום של החבל על פני העור או התרה של הקשירה.

חשוב לזכור שהמאמר המעולה של אסינם מכוון לקשירה מסוג TAKATE KOTE שבה ידועים הרבה מקרים של מעיכת עצב, עם נזק זמני (שעובר אחרי כמה חודשים של פיזיותרפיה) וכמה טענות לנזק יותר קבוע.
עם זאת, גם קשירות אחרות עלולות לגרום למעיכת עצבים - בין אם הן מתשתמשות בחבלים ובין אם הן משתמשות באמצעים אחרים כמו אזיקים.

כך למשל, לחץ באזור שורש כף היד יכול לגרום למעיכה של העצבים שעוברים באזורים המסומנים כ-PointA ו-PointB בדרף הראשון שדמי העלה לכאן.

החשוב ביותר הוא שעם מודעות של כל השותפים לקשירה לסיכונים אלו, ותזכורת לנשלט/ת שרצוי מאד שהם יתריעו אם הם חושבים שהם מרגישים אחד מהם, אפשר לעצור לפני שמתפתח נזק בלתי הפיך.

icon_twisted.gif
    התגובה האהובה בשרשור
nomorenomore

Re: תודה על הציטוט מאסינם

nomorenomore • 11 בינו׳ 2012
Dan_Kap כתב/ה:
וחשוב לחזור ולהדגיש שהסיבה לכך שבמרבית התמונות מסומנים אזורים שלמים היא שהמיקום של העצבים איננו אחיד אצל כולם/ן.

מעבר למודעות של הקושר/ת להיכן עוברים עצבים (וגם גידים וכלי דם ראשיים), חשוב שהנקשר/ת יכירו את הסימנים הראשונים של מעיכת עצב.

קיימות כמה תופעות שונות:

הקושר/ת יכולים לפעול על ידי הקטנה של המשקל על החבל, הזזה של המקום של החבל על פני העור או התרה של הקשירה.

חשוב לזכור שהמאמר המעולה של אסינם מכוון לקשירה מסוג TAKATE KOTE שבה ידועים הרבה מקרים של מעיכת עצב, עם נזק זמני (שעובר אחרי כמה חודשים של פיזיותרפיה) וכמה טענות לנזק יותר קבוע.
עם זאת, גם קשירות אחרות עלולות לגרום למעיכת עצבים - בין אם הן מתשתמשות בחבלים ובין אם הן משתמשות באמצעים אחרים כמו אזיקים.

כך למשל, לחץ באזור שורש כף היד יכול לגרום למעיכה של העצבים שעוברים באזורים המסומנים כ-PointA ו-PointB בדרף הראשון שדמי העלה לכאן.

החשוב ביותר הוא שעם מודעות של כל השותפים לקשירה לסיכונים אלו, ותזכורת לנשלט/ת שרצוי מאד שהם יתריעו אם הם חושבים שהם מרגישים אחד מהם, אפשר לעצור לפני שמתפתח נזק בלתי הפיך.

icon_twisted.gif

תודה דן קאפ icon_smile.gif
Red Leaf
לפני 12 שנים • 12 בינו׳ 2012

Re: תודה על הציטוט מאסינם

Red Leaf • 12 בינו׳ 2012
Dan_Kap כתב/ה:

קיימות כמה תופעות שונות:

icon_twisted.gif

עוד קצת, לשם הרחבה:
מלבד השקע בין מפרק כף היד לכף היד, גם צידו השני של המפרק(לפחות בסנטימטר-שניים[לכיוון הכתף, שוב] קיים אזור חיבור עצבי שעשוי לגרום לנזק, אולם הוא קצת פחות חשוף, אך עלול להיות מסוכן כאשר הצד הנקשר יזיז את ידיו).
לגבי נקודות A ו-B: חשוב שיאמר - נקודות אלו אומנם מסוכנות, אבל תורות הוג'ו רבות השתמשו באזור הזה כנקודת ריסון עם קשר מתהדק, מאחר ואם העציר היה מחליט להשתולל, הקשר היה מתהדק ובמהרה(פחות או יותר) לא היה מרגיש את כפות ידיו. בשיבארי לא משתמשים בטכניקה זו, לשם בטיחות כמובן, אבל לדעתי לא מזיק(בלשון המעטה) להבין מה המקור.
טעימה אוהבת

תודה על המידע

טעימה אוהבת • 12 בינו׳ 2012
מה באשר לאלו שהאנגלית לא שגורה בפיהם?
יהיה תרגום?
קינבה

Re: תודה על המידע

קינבה • 12 בינו׳ 2012
טעימה אוהבת כתב/ה:
מה באשר לאלו שהאנגלית לא שגורה בפיהם?
יהיה תרגום?

לי אין זמן לתרגם כרגע אולי בעתיד, אבל אני בטוח שיש מי שיסכימו להקדיש שעה מזמנם לצורך העניין.

בנוסף - האם יש (וברור שיש) בכלוב רופא שיכול לתת גדשים נוספים?
רצוי כירורג של כף יד, אבל נסתפק גם ברופא משפחה icon_smile.gif