kasandra(מתחלפת){jegularis} |
לפני 12 שנים •
25 במרץ 2012
האם באמת אחריי זה אפשר להעשים צעירים בהשתמטות?
לפני 12 שנים •
25 במרץ 2012
kasandra(מתחלפת){jegularis} • 25 במרץ 2012
כתבה מאוד מקוממת בעיניי, אני אשמח לשמוע את דעתכם.
גם של אלו ששירטו בקרבי וגם של אלו שלא. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4207710,00.html |
|
מלכתא |
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
מלכתא • 26 במרץ 2012
זו לא הכתבה שמקוממת, אלא עצם המצב הקיים.
המסורת של ה"צעירים אוכלים חרא" לא זרה גם לי, על אף שלא שירתתי בקרבי. מנגד, מרגיזה גם העובדה שמצאו להם ארבעה "שעירים לעזאזל" ומפילים עליהם את האשמה. קצת רעש של תקשורת, הם יקבלו תקופה בפנים, ובזה תם "הטיפול" של הרשויות. העניין הוא שהתופעה מוכרת, אין מקום בצבא שלא מכירים אותה. כל המפקדים נתקלים בה, ואף אחד לא עושה דבר. צעירים מתגייסים, אוכלים חרא, ורק מחכים שיהיו פזמניקים מספיק להתעלל בצעירים שאחריהם. בכל מקרה, אין שום קשר בין התופעה הזאת לבין השטמות. מי שמוכן להתגייס, יתגייס גם לאחר מקרים כאלו. מי שמחפש סיבה להשתמט, סתם ישתמש בזה בתור תירוץ (נוסף). |
|
חומד נופים(שולט) |
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
גם אני מתקומם !
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
חומד נופים(שולט) • 26 במרץ 2012
בנות חמודות שלום.
כן. גם כשאני כן הייתי חייל קרבי וקצין צעיר היו מעשים כאלה. אותי הרבה יותר מקומם שגיאות כתיב. בזמן שלי לא לא הייתה את היכולת לבדוק איות ולא היה מחשב, נסעתי ברנו 4 למי שזוכר. אבל אפילו אז ידעתי להילחם בגבורה ולקבל לפלוגה רק מגישות קפה שידעו עברית תקינה. |
|
teacher(שולט) |
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
teacher(שולט) • 26 במרץ 2012
אותי מרגיזה ה''צוללנות'' הזו, בה אדם מוצא עצמו מחמם אסלה בשביל מישהו אחר וזה נראה לו מספיק בסדר כדי לעבור על כך לסדר היום. חוסר עמוד השדרה הזה מזעזע ומהווה תמרור אזהרה.
...ואם חבר שלך יגיד לך לקפוץ מהגג, תקפוץ?... זו כנראה ההוכחה שעץ שנופל ביער כשאיש אינו רואה, אכן עושה רעש. |
|
רנסנס(שולט) |
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
רנסנס(שולט) • 26 במרץ 2012
להשתמטות יש הצדקה גם על דברים הרבה פחות חמורים מזה.
החברה הישראלית בכלל צריכה לעבור לצבא התנדבותי מקצועי, מה שיתן תמריץ טבעי להוריד כל אי נעימות מיותרת, לא כל שכן ממש סבל. פשוט, ככל שהשירות יהיה יותר קשה או משפיל, כך יהיה צריך לשלם יותר לחיילים. http://www.jims-israel.org/pdf/pparmy.pdf |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 26 במרץ 2012
הכתבה מאד מקוממת ועצובה, אבל זה לא קשור להשתמטות.
|
|
שיר כאב(שולטת){סוליקר} |
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
שיר כאב(שולטת){סוליקר} • 26 במרץ 2012
1. מי שיאשים תמיד ימצא סיבה. בסטטיסטיקה קוראים לזה "מאורעות בלתי קשורים"
2. זכור לי אירוע התעללות חמור בהרבה בסיירת שקד. עניין של כ-30 שנה, פרטים עסיסיים בפרטי 3. המשתמט, עדיף שלא ילחם. |
|
מלכתא |
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
מלכתא • 26 במרץ 2012
רנסנס כתב/ה: להשתמטות יש הצדקה גם על דברים הרבה פחות חמורים מזה.
החברה הישראלית בכלל צריכה לעבור לצבא התנדבותי מקצועי, מה שיתן תמריץ טבעי להוריד כל אי נעימות מיותרת, לא כל שכן ממש סבל. פשוט, ככל שהשירות יהיה יותר קשה או משפיל, כך יהיה צריך לשלם יותר לחיילים. http://www.jims-israel.org/pdf/pparmy.pdf בוא נקח לדוגמא את צבא ארה"ב, שהוא הצבא ההתנדבותי המקצועי הפופולרי בעולם. שם אין תופעות כאלו? גם שם אנשים חוטפים התעללויות עקב המוצא, המגדר, העדפותיהם המיניות או פז"ם בצבא המקצועי הזה- ואפילו יותר מהצבא שלנו. ואגב, להשתמטות אין שום תירוץ בעולם. ואם מישהו משתמט מהסיבה הנ"ל, הרי שזה מגוחך. הרעיון בבסיסו ליצור צבא התנדבותי, הוא רעיון לא רע. אלא שלא בר יישום במדינתו הקטנה והמוצפת אנשים "בעלי מצפון" (AKA- "שמאלנים") |
|
מלכתא |
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
Re: גם אני מתקומם !
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
מלכתא • 26 במרץ 2012
חומד נופים כתב/ה: בנות חמודות שלום.
כן. גם כשאני כן הייתי חייל קרבי וקצין צעיר היו מעשים כאלה. אותי הרבה יותר מקומם שגיאות כתיב. בזמן שלי לא לא הייתה את היכולת לבדוק איות ולא היה מחשב, נסעתי ברנו 4 למי שזוכר. אבל אפילו אז ידעתי להילחם בגבורה ולקבל לפלוגה רק מגישות קפה שידעו עברית תקינה. עוד אחד חי בסרט.... |
|
רצסיבי(נשלט) |
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
Re: גם אני מתקומם !
לפני 12 שנים •
26 במרץ 2012
רצסיבי(נשלט) • 26 במרץ 2012
מלכת האהבה כתב/ה: חומד נופים כתב/ה: אותי הרבה יותר מקומם שגיאות כתיב. בזמן שלי לא לא הייתה את היכולת לבדוק איות ולא היה מחשב, נסעתי ברנו 4 למי שזוכר. אבל אפילו אז ידעתי להילחם בגבורה ולקבל לפלוגה רק מגישות קפה שידעו עברית תקינה. עוד אחד חי בסרט.... אני עם החומד. כשמישהו מדבר על השתמטות מהצבא ומתבל את דבריו בשגיאות כתיב לרוב, זה מקומם אותי, השילוב העילג-מתחמק-מחובה-אזרחית הזה, סרט או לא סרט. מישהו צריך להילחם כדי שאחרים יילמדו לכתוב כמו שצריך, בלי שייפלו להם טילים על הראש. ואפרופו סרט, באמת, לפעמים עדיף ספר על סרט, זה עוזר עם השגיאות. |
|