צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

סאב ספייס

רק שני​(אחרת)
לפני 12 שנים • 14 ביולי 2012

סאב ספייס

רק שני​(אחרת) • 14 ביולי 2012
אפילו שזה נושא שחוק למדי פה באתר רציתי להעלות לדיון את נושא הסאב ספייס
יצא לי לקרוא לא מעט עדויות של סאבים ושולטים על החוויה (אני באופן אישי מעולם לא התנסיתי בה עם נשלט)
רבים טוענים שזאת חוויה חיובית ומגדירים אותה כגביע הקדוש של הBDSM
אלו שחזרו מן הסאב ספייס מתארים את החוויה כמעין חוויה חוץ גופית שמתבטאת לפעמים כ"ציפה" בחלל החדר ולעיתים אף כחוויה של מסע רוחני למקומות שונים
אני חייבת לומר שזה נשמע כאילו שהסאב נופך את נשמתו מכאב ואם זה נכון איך אפשר להתייחס לזה כאל חוויה חיובית? לא הוסכם ששפיות היא אחד התנאים לפעילות BDSM?
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא
QSTF
איש אחר​(אחר)
איש אחר​(אחר) • 14 ביולי 2012
סאב ספייס אינו קשור בכלל לכאב, אפילו לא למיניות (אם כי שניהם יכולים לתגבר את זה).
זה מצב חצי היפנוטי חצי מדיטאטיבי שבו הפציאנט מרפה מאחיזת האגו והרצון המכאני לטובת הובלה חיצונית והרפייה עמוקה.
המצב הזה יכול להתקיים בנסיבות רבות ומגוונות. ובהחלט יכול להופיע במהלך מדיטציה אמיתית בדיוק כמו במהלך הובלה מינית .
ואל תחפשי שפיות. בכת הBDSM יש המון סיסמאות וטקסים, אבל לא יותר מדי שפיות
בלוסום​(לא בעסק)

כמה דברים:

בלוסום​(לא בעסק) • 14 ביולי 2012
ראשון - מסכימה עם איש אחר במקרה הזה, תנסי את שיטת ה R.A.C.K. - היא בעיני עדיפה בהרבה על
ה SSC (יש לי לינק להסבר בפרופיל שלי).

דבר שני: לעצם שאלתך על סאב ספייס: חוויתי את זה גם בהקשר של כאב, גם בהקשר של חרמנות, וגם בהקשר של התמסרות, ובנוסף גם גרמתי לנשלט להגיע לספייס מכאב.

לגבי ההגדרה המדויקת אין לי מושג, רק מה החוויה שלי בנושא: זה מצב שבו אני מתנתקת מהגוף שלי ובאמת מרחפת בחלל. שוכחת את הגבולות שלי, ומוכנה ללכת הרבה יותר רחוק אם היתי בדעה צלולה.
אני מניחה שאם היתי רוצה להגדיר את זה, אז זהו מצב תודעתי שמאפשר לי להתנתק מעצמי,
וללכת הרבה יותר רחוק במתיחת הגבולות ובהתמסרות שלי לאדם שמולי וגם לעצמי (בענין הכאב).

מקווה שעזרתי לך בקצת...
המלט
המלט • 14 ביולי 2012
סאב-ספייס - באנגלית sub space, מילולית: המרחב בו נמצא/ת הסאב/ית.

'סאבספייס' הינה אחת מהמילים של השפה הבדסמית שבאה לבטא את המצב הנפשי והפיזי בו נמצאים נשלטים כתוצאה מסשן אינטנסיבי.

האינטנסיביות לא חייבת להתבטא בפיזיות רבה - ואפשר להימצא בהלך רוח נפשי - שאפשר לקרוא לו סאבספייס נפשי - הנובע מיחסי כוחות שנוצרים במהלך אינטראקציה בדסמית. למשל, לאחר שעות רבות של הימצאות במצב נשלט, עשויים נשלטים מסויימים להיכנס למצב רוח רגשי מסויים. התחושות שעשויים לחוש קרובות למה שאנו מבטאים באמצעות המילים: תשוקה, אהבה, התמסרות מוחלטת, אך גם חוסר מנוחה, צורך עז בתשומת לב ומגע ('אפרטקייר', ע"ע) .

מובן שאם האינטראקציה גם כוללת מגע פיזי אינטנסיבי, מין וכאב, נוספים גם מרכיבים פיזיולוגיים לאותו המצב המכונה 'סאבספייס'. השילוב של עונג וכאב מעורר תגובות של מערכת העצבים, שחרור אדרנלין (כתוצאה מהעונג המיני) ואנדורפינים ( הגורמים לתחושה פיזית מעוררת ונעימה כתגובה לכאב). כיוון שחלק מהשינויים ההורמונליים והכימיים המתרחשים בסביבה של עונג וכאב קיצוניים דומים לתופעות המתרחשות כאשר נוטלים סמים מסויימים, השילוב של המצב הנפשי עם המצב הפיזי הזה גורם לתחושות מענגות המכונות בשם 'ריחוף', למשל. דווקא משום ש"העבד כמעט נופח את נשמתו",מייצר גופו את האנדורפינים. אם לא היה כואב לו, התחושה היתה אחרת.

לגבי ה'גביע הקדוש', השימוש בביטוי סאב-ספייס כאיזו חוויה מיסטית-דתית הינו מוגזם, ונובע על פי רוב מהצורך של מי שלמד זה עתה את הביטוי לחוש את עצמו כשייך. להערכתי הצנועה, כמעט כל מי שחווה מערכת יחסים בדסמית מכמעט כל סוג שהוא -- נתקלו בסאב ספייס.