Drizztpool(שולט){קושקה שלי} |
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
הדעה שלי,
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
Drizztpool(שולט){קושקה שלי} • 15 ביולי 2012
אני לא מאמין, ולו לרגע אחד, שכל אחד ואחד מכם יסכים איתי פה. למעשה, אני מצפה להתלהמות ולדיון כלשהו ואולי אפילו להתקפה אחת או שניים נגדי. אבל, זו דעתי, ומכוחו של חופש הביטוי מותר לי להביע אותה.
לעניות דעתי המחאה הזו, בעד ה"צדק החברתי" כפי שנאמר בססמאות של כל מנהיגי המחאה, היא מחאה צודקת ואמיתית לחלוטין, ולגיטימית לחלוטין - צדק חברתי הוא דבר שאמור להיות בראש מעייניו של כל מי שמאמין בדמוקרטיה, בשיוויון, בדעה שכל בני האדם נולדו שווים ובזכותו של כל אדם לקיום. הבעיה האמיתית שלי עם המחאה הזו היא לא הדרך ולא הרעיון הכללי, אלא המטרה. שהרי, שוויון אמיתי לעולם לא יכול להיות מושג בחברה קפיטליסטית, ומה לעשות שאין מנוע חזק יותר לחברה אנושית להתפתח וליצור דברים חדשים מדי יום מאשר המנוע חסר הגבולות - תאבת הבצע האנושית (Human Greed). שוויון שכזה הוא רעיון מאד יפה ומאד נחמד, אך לצערי הוא לא ישים במערכת קפיטליסטית. אני ארחיב קצת את דעתי בנוגע לקפיטליזם אל מול סוציאליזם (שימו לב שאני לא משווה אותו לקומוניזם, ההשוואה הזו אינה נכונה בעיני) - סוציאליזם הוא רעיון נכון מאד עבור חברות קטנות וסגורות, אך לא עבור החברה הגלובלית, שכן הוא מעודד אי-עשייה והסתפקות במועט, והרי אף אחד לא יתקדם לשום מקום אם הוא יסתפק במועט. עכשיו, נכון ויפה מצד פרטים מסוימים, או אפילו מסגרות חברתיות מסוימות להסתפק במועט ולחיות חיים מינימאליים מלאים ומספקים, זה לחלוטין בסדר, ולכן טענתי קודם שסוציאליזם מתאים מאד למימוש עבור חברות (מלשון Society) קטנות וסגורות - ראה ערך קיבוץ. כלומר, אם העולם יתחלק לקיבוצים, לחברות קטנות שהן Self sufficient וכל חברה מייצרת את מה שהיא הכי טובה בו - העולם היה הופך לסוג של אידיליה שבה כל אחד מייצר אך ורק את מה שהוא טוב בו וכל החברה מסביבו מייצרת את אותו סוג של מוצר ועורכת מסחר עם חברות אחרות, וכך כולם היו יוצאים מורווחים - מצד אחד החברה האנושית ככלל הייתה מתקדמת בקצב מסחרר, ומצד שני אף אחד לא היה נדרס תחת גלגליה. אולם, היות וזה לא יכול להיות המצב, כלומר היות ולא ייתכן מצב שבו כל יצרני הרכב יחיו יחד תחת קומונה אחת וייצרו את הרכבים המושלמים או כל אמני המוזיקה יחיו תחת קורת גג אחת ויתעסקו כל היום בליצור מוזיקה עבור כולם וכולי, אפילו אם יבטיחו לכל אותם יצרנים את הרווח המושלם היות ואין להם אף אחד שייתחרה איתם (הם בעצם יוצרים כולם יחד ומשתמשים כל אחד בידע שלו כדי להביא לייצור מכונית מושלמת, לשם הדוגמא) אף יצרן רכב, בדעה צלולה, לא יהיה מוכן לשבת באותו משרד עם יצרני רכב אחרים ולשתף איתם את הסודות הכי כמוסים שלו (יתרה מכך, הדוגמא הטובה ביותר היא חברת "קוקה קולה" שלעולם לא תהיה מוכנה לחלוק את הידע שלה עם אחרים, גם לא תמורת הרווח המירבי ברמה השבועית/חודשית/שנתית). מכאן, שנשארנו עם הדרך היחידה להצעיד קדימה את החברה האנושית - קפיטליזם. עכשיו, היות וכל אחד מעוניין למקסם את הרווח שלו מהמוצר שהוא מייצר ומוכר, כל אחד ישאף לשפר את המוצר שלו כדי שיהיה לו איזשהו יתרון על האחרים, ומכאן שהחברה האנושית תהיה בהתקדמות מתמדת קדימה. אוקי, אחרי שבחננו לעומק את האפשרויות, והגענו (או לפחות הגעתי) למסקנה שקפיטליזם הוא טוב, בעיקרו, עבור החברה האנושית, נותר לבחון איך ליישם את ה"דוקטרינה" הזו, אם תרצו, כך שבאמת אף אחד לא ידרס תחת גלגלי החברה האדירים. לא, אני לא מדבר על האדם המסכן שהגיע לרמת ייאוש כל כך נמוכה, ואני קורא לזה נמוכה כי ייאוש הולך מלמעלה למטה, שהוא החליט שהדרך הטובה ביותר עבורו תהיה לחלוף מן העולם In a blaze of glory. אני מדבר על אלו שנרמסים מדי יום תחת העומס המתמיד של החיים ושל המערכת הכלכלית הטובענית, אני מדבר על מעוטי יכולת, שימו לב - לא מעוטי אמצעים, על אילו שלא מסוגלים לקיים את עצמם בכבוד, לא מסוגלים לעבוד מסיבה כזו או אחרת, לא מסוגלים להחזיק את הראש מעל למים - זקוקים לעזרה! איך, אם כך, נוכל להבטיח לכל אותם אנשים את הסיכוי להתקיים, להתפתח, להיות שווים לאחרים או לפחות לקבל את אותם סיכויים. אחרי הכל, יתכן שאותו ילד שנולד למשפחה קשת יום, לאבא נכה ואמא שבקושי מסוגלת לעבוד במשק בית, אותו ילד אם היה מקבל את החינוך המתאים ואת האפשרות השווה ללמוד ולהתפתח, היה מגלה מקור אנרגיה חלופי לנפט ובכך מצעיד את החברה צעד ענקי קדימה, יתכן, לא? אז הנה הצעה, ושוב, אני מצפה להתלהמות ולתגובות חריפות בנושא, אבל זו דעתי ואני עומד מאחוריה. למה שלא נבטיח לכל אזרח במדינה, ואני מתכוון ל-כ-ל אזרח ואזרח, ללא הבדלי מוצא/דת/מין/גזע/לאום וכולי אפשרות ללמוד עד לתעודת בגרות - בחינם? יתרה מזאת, למה שלא ניקח את אילו עם הציונים הטובים יותר ונבטיח להם מימון מלא עד לתואר לבחירתם? כולל כלכלה (מזון, מגורים, ביגוד וכולי) עד לסיום התואר. אני גם אענה לעצמי, אני לא צריך אתכם שתענו לי, הדבר מצד אחד בלתי אפשרי כי אין למדינה תקציב מספיק כדי לממן את כל זה לאחר מימון של: צבא ענקי, אוכלוסיות שלא מוכנות לעבוד (אני לא מדבר על אילו שלא יכולים, רק על אילו שלא רוצים), תקציבים אדירים לטובת שרי הממשלה/ראש הממשלה/נשיא המדינה וכולי, תקציבי עתק לרשויות מקומיות (כולל תקציבי אבטחה חסרי פרופורציות) לכל מיני יישובים שמאכלסים חמש או שש משפחות (כן, כן, אני מדבר על התנחלויות) שמלכתחילה לא היו אמורות להיות שם. שלא תבינו אותי לא נכון, אין לי בעיה אם מישהו מחליט להעתיק את מקום מגוריו למקום זה או אחר - רק שלא ידרוש שהמדינה תקצה ממיטב כספה כדי להגן עליו, כשהיא לא שלחה אותו לשם מלכתחילה. אם תקחו את התקציבים המזעזעים שהממשלה מקצה על דברים שלא תורמים כלום לקידום החברה והמדינה, ותעבירו אותם לחינוך, למועצה להשכלה גבוהה, או לתקציבי רווחה לאלו שבאמת באמת צריכים את זה - המצב יישתפר פתאום פלאים. למה? כי בנאדם שלא יכול להתקיים בכבוד פתאום יכול להתקיים ולהרשות לעצמו לצרוך קצת יותר, ובכך מספק פרנסה לבעל המכולת ליד הבית, שבתורו מתפרנס יותר טוב ויכול להרשות לעצמו מכונית יותר חדשה וטובה, ייצרן המכונית משתמש בכסף (פחות המיסים שהוא שילם עליו בדרך) לייצר מכונית עוד יותר חדשה וטובה.. וכולי. אני אקח אתכם צעד קדימה, אותו אדם שלא יכל לגמור את החודש קודם עכשיו מצליח לחסוך קצת בכל חודש, ולאחר שנה מקים עסק כלשהו, ומתחיל להתפרנס בכבוד למרות המגבלות שלו, הוא יורד מגבם של משלמי המיסים - לא? תחשבו שניה, מה קצת כסף שנחסך במקום אחד והולך למקום אחר, יכול לעשות. |
|
nomorenomore |
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
nomorenomore • 15 ביולי 2012
הדעה שלי, שהמחאה החברתית היא בזיון אחד גדול.
אנשים בוכים שקשה כלכלית ?! רוב המשפחות הממוצעות מינוס שאני רואה יש להן דירה, אייפון, טלוויזיה, מכונית, ומקרר מלא באוכל. לכולם יש מינוס(לרוב בגלל התנהלות קלוקלת), ועדיין אף אחד לא גומר ברחוב. מוזר הא ? אנשים חיים פה יופי, המנטליות הישראלית החזירית תמיד תהייה לדרוש יותר. הרי כל עולל יבין שבשנייה שהדרישות של ליף ודומיה יוגשמו, יהיו דרישות הזויות חדשות. |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 15 ביולי 2012
בגדול, אני מסכימה אתך, ספרטקוס.
כל זה לא כל כך פשוט, כמובן אבל אני מסכימה עם הגישה הכללית. הבעיה העיקרית היא פשוט בכך שלא כולם מסכימים עליה. הרבה מחוסר היעילות של החברה נובע מכך שקבוצה גדולה של אנשים שלא מצליחה להביא להסכמה בין תתי הקבוצות שלה כמעט על שום דבר חשוב, מנסה לשתף פעולה. קח לדוגמה את ההתנחלויות. לצד אנשים כמוך (לא מעטים, למעשה), יש גם הרבה אנשים שחושבים שחשוב מאד לקיים התנחלויות, כי הן משמעותיות לעצם הקיום שלנו, להגדרה העצמית, לכח שלנו כמדינה ולאופי המדינה. אתה רואה אותן כבזבוז, אחרים רואים אותן כערך. עצם חוסר ההסכמה לא מאפשר הפניה של תקציבים מהטפל לעיקר. לגבי חינוך - אפשר למצוא גם את מי שיטען שלא חייבים לחנך את העם, והשכלה זה לא הדבר הכי חשוב בחיים, ולהשקיע בחינוך לכולם זה סתם בזבוז ועדיף להפנות את התקציבים למשהו שבאמת ישפר את החברה. בני אדם מסוגלים לשתף ביניהם פעולה בהצלחה לא מבוטלת בתוך קהילות יחסית קטנות. בקהילה בת פחות ממאתיים חברים, בני אדם יכולים לשתף פעולה ביעילות מאד מרשימה מבלי להזדקק לשום מנגנון בירוקרטי. במדינה, לעומת זאת, לך תקבע מה יותר חשוב. אני מאמינה שאם רק, לכל הפחות, היינו נסגרים על עצמנו ומחליטים איזו קהילה אנחנו רוצים לבנות פה ובוחרים קו פעולה מסויים, זה לבדו היה משפר עשרות מונים את רווחת הכלל. |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 15 ביולי 2012
Sparafucile כתב/ה: הדעה שלי, שהמחאה החברתית היא בזיון אחד גדול.
אנשים בוכים שקשה כלכלית ?! רוב המשפחות הממוצעות מינוס שאני רואה יש להן דירה, אייפון, טלוויזיה, מכונית, ומקרר מלא באוכל. לכולם יש מינוס(לרוב בגלל התנהלות קלוקלת), ועדיין אף אחד לא גומר ברחוב. מוזר הא ? אנשים חיים פה יופי, המנטליות הישראלית החזירית תמיד תהייה לדרוש יותר. הרי כל עולל יבין שבשנייה שהדרישות של ליף ודומיה יוגשמו, יהיו דרישות הזויות חדשות. אני חושבת שיש טעם לפגם בלומר "המנטליות הישראלית החזירית". האם אתה רואה עצמך כחזיר? בנוסף, זה לא כל כך פשוט. גם לי לא ברור עניין האייפונים והטלויזיות (אין לי לא את זה ולא את זה), אבל גם בלי מותרות קשה לסגור פה חודש. לצד אנשים שנמצאים במינוס נצחי כי הם לא יודעים להתנהל, יש המון אנשים שעובדים קשה ומנסים לחסוך ולא מצליחים לגמור חודש. קל מאד לבטל את המחאה בגלל חוסר הערכה שלנו לחלק מהמוחים, אבל זה גורם לנו לא לשים לב לכך שיש מקום לשיפור. יש הרבה מקום לשיפור. ואת זה אני אומרת עם כל חוסר ההזדהות שלי עם נתחים נכבדים מכל גל המחאה הזה. |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
זאלופון(שולט) • 15 ביולי 2012
הבעיה היסודית שלי עם הרעיון שלך היא שגלומה בו ההנחה שמה שחסר לאנשים במדינה הזו הוא תואר אקדמי. ההנחה שלי הפוכה - יש כאן יותר מדי תארים אקדמיים, שברובם אין כל צורך. בגלל זה תואר ראשון אינו נחשב עוד לערך מוסף, אלא לתנאי סף, ובעצם, הוא כבר אפילו לא זה. מי שמסיים תואר ראשון בתחומים רבים, בעיקר בפקולטות למדעי הרוח והחברה, יכול או להמשיך לתואר שני (שגם הוא כבר הופך לתנאי סף) או לנגב איתו את התחת ולעבוד בשכר מינימום. והכי גרוע, שאין בכך שום דבר לא הוגן ואי אפשר להאשים בכך את ביבי האיום או את תשובה הנורא. אם התואר שעשית לא לימד אותך לעשות שום דבר מעשי, וכמוך יש עוד אלפי משכילים נטולי הכשרה, אין סיבה שמישהו ישלם לך יותר ממה שאתה שווה. ואתה שווה מעט, כי הביקוש אליך נמוך וההיצע שלך גבוה.
לאנשים שונים כישורים שונים. יש אנשים שהכישורים שלהם הם חשיבה מעמיקה, ניסוח טיעונים קוהרנטיים ולוגיים, ירידה לעומקם של רעיונות וגזירת מסקנות נבונות ובעלות ערך. את אלו כדאי לעודד לפנות לאקדמיה. אחרים, כישוריהם שונים. אולי הם בעלי ידי זהב, אולי יש להם נפש יצירתית ואומנותית, אולי היכולות הלוגיסטיות שלהם מפותחות במיוחד ואולי הם מסתכלים לתוך מנוע ומיד מבינים מה קורה שם. אותם צריך להפנות לכיוונים אחרים. לא כל אחד צריך להיות אקדמאי. רוב האקדמאים, גם המבריקים, לא יגלו מקור אנרגיה חלופי לנפט. הם כן יצאו לשוק העבודה בגיל מאוחר, לאחר שבזבזו שנים מחייהם, ממון רב והשקעה ניכרת, רק כדי לגלות שפיסת הנייר שהשיגו מאפשרת להם לעבוד בדיוק באותו מוקד שירות לקוחות שבו עבדו בהיותם סטודנטים. לא עדיף שילכו להיות אינסטלטורים? לגבי המחאה באופן כללי, אני חושב שאם היא תצליח, חיינו כמעמד ביניים יהפכו מלא פשוטים לבלתי אפשריים. חלק מהקובלנות שבבסיסה מוצדקות, אבל המטרות שבקודקודה שגויות והפוכות לחלוטין לאינטרס של מעמד הביניים, שימצא את עצמו משלם יותר עבור רווחתם של אחרים. טרם הצלחתי להבין מדוע אנשים שמשלמים הרבה מסים, מולידים מעט ילדים וכמעט לא מקבלים קצבאות או שירותי רווחה מהמדינה יפגינו על מנת שהמדינה תיקח מהם יותר מסים ותממן באמצעותם יותר קצבאות ושירותי רווחה לאנשים שמולידים הרבה ילדים ולא משלמים מסים. |
|
Drizztpool(שולט){קושקה שלי} |
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
Drizztpool(שולט){קושקה שלי} • 15 ביולי 2012
זאלופון כתב/ה: הבעיה היסודית שלי עם הרעיון שלך היא שגלומה בו ההנחה שמה שחסר לאנשים במדינה הזו הוא תואר אקדמי. ההנחה שלי הפוכה - יש כאן יותר מדי תארים אקדמיים, שברובם אין כל צורך. בגלל זה תואר ראשון אינו נחשב עוד לערך מוסף, אלא לתנאי סף, ובעצם, הוא כבר אפילו לא זה. מי שמסיים תואר ראשון בתחומים רבים, בעיקר בפקולטות למדעי הרוח והחברה, יכול או להמשיך לתואר שני (שגם הוא כבר הופך לתנאי סף) או לנגב איתו את התחת ולעבוד בשכר מינימום. והכי גרוע, שאין בכך שום דבר לא הוגן ואי אפשר להאשים בכך את ביבי האיום או את תשובה הנורא. אם התואר שעשית לא לימד אותך לעשות שום דבר מעשי, וכמוך יש עוד אלפי משכילים נטולי הכשרה, אין סיבה שמישהו ישלם לך יותר ממה שאתה שווה. ואתה שווה מעט, כי הביקוש אליך נמוך וההיצע שלך גבוה.
לאנשים שונים כישורים שונים. יש אנשים שהכישורים שלהם הם חשיבה מעמיקה, ניסוח טיעונים קוהרנטיים ולוגיים, ירידה לעומקם של רעיונות וגזירת מסקנות נבונות ובעלות ערך. את אלו כדאי לעודד לפנות לאקדמיה. אחרים, כישוריהם שונים. אולי הם בעלי ידי זהב, אולי יש להם נפש יצירתית ואומנותית, אולי היכולות הלוגיסטיות שלהם מפותחות במיוחד ואולי הם מסתכלים לתוך מנוע ומיד מבינים מה קורה שם. אותם צריך להפנות לכיוונים אחרים. לא כל אחד צריך להיות אקדמאי. רוב האקדמאים, גם המבריקים, לא יגלו מקור אנרגיה חלופי לנפט. הם כן יצאו לשוק העבודה בגיל מאוחר, לאחר שבזבזו שנים מחייהם, ממון רב והשקעה ניכרת, רק כדי לגלות שפיסת הנייר שהשיגו מאפשרת להם לעבוד בדיוק באותו מוקד שירות לקוחות שבו עבדו בהיותם סטודנטים. לא עדיף שילכו להיות אינסטלטורים? לגבי המחאה באופן כללי, אני חושב שאם היא תצליח, חיינו כמעמד ביניים יהפכו מלא פשוטים לבלתי אפשריים. חלק מהקובלנות שבבסיסה מוצדקות, אבל המטרות שבקודקודה שגויות והפוכות לחלוטין לאינטרס של מעמד הביניים, שימצא את עצמו משלם יותר עבור רווחתם של אחרים. טרם הצלחתי להבין מדוע אנשים שמשלמים הרבה מסים, מולידים מעט ילדים וכמעט לא מקבלים קצבאות או שירותי רווחה מהמדינה יפגינו על מנת שהמדינה תיקח מהם יותר מסים ותממן באמצעותם יותר קצבאות ושירותי רווחה לאנשים שמולידים הרבה ילדים ולא משלמים מסים. התגובה שלך אומרת לי שייתכן ולא הבהרתי את עצמי נכון, ולכן אני אתקן במקצת את מה שכתבתי. הרעיון שלי, בדיוק כמו שאתה העלית בתגובה, שלכל אחד יכול להיות ייעוד שיקדם את החברה מחד ויאפשר לו להתקיים בכבוד מאידך. אני לא טוען שצריך לשלוח את כולם לאוניברסיטאות, שהרי הדבר יוזיל עד עפר את יוקרתו של תואר אקדמי, אני כן טוען שכל אחד יכול לתת את חלקו וללמוד ולהתמקצע בתחום שהוא יכול להיות הכי טוב בו. מוזיקאי, או נפח, או סנדלר אומן, או שרברב, או מכונאי רכב, בעייני, אינם ירודים ממהנדס חשמל ואלקטרוניקה, ובלבד שכל אחד מהם עושה את מה שהוא אוהב לעשות ואת מה שהוא טוב בו, שהרי כל דבר שנעשה מתוך תשוקה אמיתית נעשה בצורה הרבה יותר טובה. למשל: אדם פלוני אוהב לדבר עם אנשים, אוהב לפתור להם בעיות ברמה האישית והמקצועית, ופיתח את היכולת הזאת, בין אם לבד, בין אם בעזרת קורסים מקצועיים כאלו ואחרים ובין אם באמצעות תואר אקדמי, לכדי שלמות מסוימת, נניח שאותו פלוני רוצה להיות איש שירות לקוחות, הוא יעשה את זה מתוך תשוקה אמיתית לתפקיד ויעשה את זה על הצד הטוב ביותר, יותר מאלמוני, שהוא בעצם סטודנט לכלכלה וחשבונאות וממש לא רוצה בתקשורת עם לקוחות כי אין לו סבלנות אליהם - החברה, או הממשלה אם תרצה, תעשה בחוכנה אם תנתב את פלוני לתחום שירות הלקוחות ואת אלמוני לתחום מכונאות הרכב, אני אגלה גם, מה שלא אמרתי לפני כן, שאלמוני לומד חשבונאות כי הוא חושב ש"יש שם כסף" ושהתשוקה שלו מאד ילדותו נחה בתיקון רכבים והוא עושה זאת מאז בית הספר היסודי. אני לא טוען שמה שחסר לאנשים הוא תואר אקדמי, אני טוען שמה שחסר לאנשים זו מערכת חינוך טובה ואמיתית שתגרום לכל אחד להבין שמקצוע א' לא שונה ממקצוע ב' ושבכל מקצוע אפשר להתפרנס בכבוד, מערכת חינוך שכזאת גם תכוון את האדם, ותפנה אותו למה שהוא אוהב ויודע הכי טוב לעשות - בין אם זה מהנדס ביוטכנולוגיה, שרברב, נפח או אדריכל. העיקר הוא שתתרום לחברה את חלקך ותעשה משהו שאתה נהנה לעשות, הכסף כבר יבוא, והלוואי ויקום המורה שיגיד את זה לתלמיד שלו במקום להגיד לו "עם ציונים כמו שלך אתה תהיה בסה"כ מכונאי רכב". עכשיו, לאחר התיקון, האם אתה עדיין חושב שאני טועה? |
|
פסיכו מנייאק |
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
פסיכו מנייאק • 15 ביולי 2012
זאלופון כתב/ה: . טרם הצלחתי להבין מדוע אנשים שמשלמים הרבה מסים, מולידים מעט ילדים וכמעט לא מקבלים קצבאות או שירותי רווחה מהמדינה יפגינו על מנת שהמדינה תיקח מהם יותר מסים ותממן באמצעותם יותר קצבאות ושירותי רווחה לאנשים שמולידים הרבה ילדים ולא משלמים מסים.
אם לא הבנת למה הם מפגינים משמע שאתה לא במקום הנכון של המפגין,גם העשיר יודע שבהעדר בקרה וריצוי ההמונים ,בסוף יאכלו אותו חי. ראה ערך "מהפכות חברתיות על רקע כלכלי" מעבר לזאת יש להפריד בין מיסוי חברות ועצמאים למיסוי שכירים. במקרה הראשון יש להפחית כמה שיותר מס במקרה השני יש להגדיל כמה שיותר מס. מי שמסוגל לקבל מיליון שקל בחודש מסוגל גם להפריש 50% מס. בלי קשר זאת מחאה מוצדקת. ודי מצחיק לראות אנשים בלי שקל מנסים לשחק את העני הנאור ולבטל את המחאות הללו. החלש משום מה תמיד יצדיק את החזק גם אם הוא מזיין אותו בתחת ללא שימון. סוג של מאזוכיזם חברתי. ממש כמו חלק מנקבות הכלוב- כשאני מוריד לה כאפה היא מאוהבת.כשאני כותב לה שיר היא מתחלחלת. |
|
philia |
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
philia • 15 ביולי 2012
Sparafucile כתב/ה: הדעה שלי, שהמחאה החברתית היא בזיון אחד גדול.
אנשים בוכים שקשה כלכלית ?! רוב המשפחות הממוצעות מינוס שאני רואה יש להן דירה, אייפון, טלוויזיה, מכונית, ומקרר מלא באוכל. לכולם יש מינוס(לרוב בגלל התנהלות קלוקלת), ועדיין אף אחד לא גומר ברחוב. מוזר הא ? אנשים חיים פה יופי, המנטליות הישראלית החזירית תמיד תהייה לדרוש יותר. הרי כל עולל יבין שבשנייה שהדרישות של ליף ודומיה יוגשמו, יהיו דרישות הזויות חדשות. תתבגר קצת. ואז תתחיל לדבר. אתה ממש בטוח שכל מי שגר בדירה הוא ממש הבעלים שלה? שלא יגיע הרגע ויפונה כי מה לעשות בגלל איזה חוב מטופש לביטוח לאומי הוא יגמור ברחוב? אייפון זה ממש. אבל ממש המדד החדש ליכולת כלכלית ראויה.. ואני מתנצלת מראש אבל בגלל החום השורר בחוץ לא היה בכוחי לקרוא את כל הגיגי פותח השרשור. |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
פסיכו מנייאק כתב/ה: זאלופון כתב/ה: . טרם הצלחתי להבין מדוע אנשים שמשלמים הרבה מסים, מולידים מעט ילדים וכמעט לא מקבלים קצבאות או שירותי רווחה מהמדינה יפגינו על מנת שהמדינה תיקח מהם יותר מסים ותממן באמצעותם יותר קצבאות ושירותי רווחה לאנשים שמולידים הרבה ילדים ולא משלמים מסים.
אם לא הבנת למה הם מפגינים משמע שאתה לא במקום הנכון של המפגין,גם העשיר יודע שבהעדר בקרה וריצוי ההמונים ,בסוף יאכלו אותו חי. ראה ערך "מהפכות חברתיות על רקע כלכלי" מעבר לזאת יש להפריד בין מיסוי חברות ועצמאים למיסוי שכירים. במקרה הראשון יש להפחית כמה שיותר מס במקרה השני יש להגדיל כמה שיותר מס. מי שמסוגל לקבל מיליון שקל בחודש מסוגל גם להפריש 50% מס. בלי קשר זאת מחאה מוצדקת. ודי מצחיק לראות אנשים בלי שקל מנסים לשחק את העני הנאור ולבטל את המחאות הללו. החלש משום מה תמיד יצדיק את החזק גם אם הוא מזיין אותו בתחת ללא שימון. סוג של מאזוכיזם חברתי. ממש כמו חלק מנקבות הכלוב- כשאני מוריד לה כאפה היא מאוהבת.כשאני כותב לה שיר היא מתחלחלת. לא הבנתי את הטיעונים שלך. אתה טוען שצריך להגדיל מיסוי שכירים? אני שכיר, כמו רוב מעמד הביניים. הגדלת מיסוי שכירים הוא בדיוק מה שאני חושש מפניו. ברור שאני נגד. או שאתה טוען שרק לשכירים עשירים באופן בלתי נסבל צריך להגדיל מיסוי? בסדר, נניח. אבל תיאורטית, הם כבר אמורים לשלם בסביבות 50% מס. אלא שעשירים תמיד מצליחים לא לשלם מס, וכנראה שתמיד יצליחו, כי הם עשירים ויש להם עורכי דין ורואי חשבון שדואגים לזה. מה שיקרה הוא שלא הם ישלמו יותר מס, אלא אני. ואפילו אם הם ישלמו יותר מס, כמה שכירים מגה-עשירים כאלה יש? הכסף שלהם הוא שיהפוך את המדינה הזו לגן עדן? העניין הוא לא "להצדיק את החזק", אלא מה עושים עם אי הצדק. אם אתה רוצה שהחזק יהיה קצת פחות חזק כי מישהו ידאג לכך שהוא יהיה קצת פחות מונופול, יש לך את הקול שלי. אבל זה, כמובן, יהיה צעד בכיוון של יותר קפיטליזם, לא פחות. הפגנות נגד הקפיטליזם ובעד סוציאליזם וקצבאות ורווחה הן לא הפגנות שיפגעו בחזק, אלא הפגנות שיפגעו בזה שאינו חלש אבל הוא גם הרבה פחות חזק, זה שלמדינה אין בעיה לקחת ממנו ושיצטרך לממן את כל הסוציאליזם הזה. והילד הזה הוא אני. |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
ציטוט: אני לא טוען שמה שחסר לאנשים הוא תואר אקדמי, אני טוען שמה שחסר לאנשים זו מערכת חינוך טובה ואמיתית שתגרום לכל אחד להבין שמקצוע א' לא שונה ממקצוע ב' ושבכל מקצוע אפשר להתפרנס בכבוד, מערכת חינוך שכזאת גם תכוון את האדם, ותפנה אותו למה שהוא אוהב ויודע הכי טוב לעשות - בין אם זה מהנדס ביוטכנולוגיה, שרברב, נפח או אדריכל. העיקר הוא שתתרום לחברה את חלקך ותעשה משהו שאתה נהנה לעשות, הכסף כבר יבוא, והלוואי ויקום המורה שיגיד את זה לתלמיד שלו במקום להגיד לו "עם ציונים כמו שלך אתה תהיה בסה"כ מכונאי רכב".
עם החלק הזה אני מסכים לגמרי לגבי השאר, בתפיסתי הכללית אני נרתע מהתערבות של המדינה בדברים שאינם מחייבים את התערבותה, ולכן הייתי מעדיף שהיא לא תעזור ולא תפריע. עם זאת, אני בהחלט מסכים שעדיף להפנות כספים בכיוון שאתה מציע מאשר בהרבה כיוונים אחרים שאליהם מופנים כספים כיום. |
|