לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

הקהילה

the rain song
לפני 11 שנים • 6 בדצמ׳ 2012

הקהילה

the rain song • 6 בדצמ׳ 2012
תגידו, ואני שואלת ברצינות
על מה אנשים מדברים כשהם אומרים "הקהילה"?
הקהילה צריכה להתבייש, להיות גאה, לפעול למען, להיות ערבים זה לזה.
מי זו הקהילה הזאת?

ואני באמת רצינית

כי יורדים כאן על אנשים בלי חשבון
ופוגעים ומעליבים ורבים וצועקים, עושים רשימות שחורות, מרכלים, מעלילים, משקרים, שונאים ומה לא

ופתאום מתפלאים שהקהילה לא מאוחדת נגד העולם

מי שיש לו כרטיס בכלוב? מי שהולך למסיבות באופן קבוע? לליינים מסוימים? מי שיש לו מספר מסויים של חברים?
מי שמכיר? מי שוותיק? מי ש"אמיתי"?

למה מתכוונים?
Melody303​(נשלטת)
לפני 11 שנים • 7 בדצמ׳ 2012
Melody303​(נשלטת) • 7 בדצמ׳ 2012
אני מאמינה שהכוונה במונח די כוללנית ומתייחסת לכל מי שמזדהה כבעל עניין בבדס"מ.

אני מניחה שהציפייה שהקהילה תתפקד בצורה כזאת או אחרת נובעת מחשיפה לקהילות דומות בחו"ל (בעיקר בארצות הברית) אשר נתפסות כאיכותיות יותר (או אולי זה בעצם מדמיון של האידיאל בלבד, בלי דוגמא קיימת?).

הקהילה, מעצם הגדרתה, מאוגדת סביב תחום עניין, ולא יותר מכך. יש כאן לא מעט אנשים שמעוניינים לראות את ה"יותר מכך".
מצד שני, אני מניחה שאין ציפייה שכל חבר בקהילה לפי ההגדרה הקודמת יפעל למענה כדי שהקהילה תתאגד מעבר לכתוב מעלה, ולא ברור לי באיזה נקודה הקהילה תחשב ל"קהילה טובה" או מה שברצונכם לקרוא למצב האידיאלי.
the rain song
the rain song • 7 בדצמ׳ 2012
מה קורה בקהילות בדסמ במדינות אחרות?
מה פירוש איכותיות יותר?
כי אם מדובר על תרבות דיון ונימוס הרי שזו בעיה כלל ארצית (הקהילה הישראלית אם תרצו) ולאו דווקא לאנשים שמתעניינים בבדסמ.
Melody303​(נשלטת)
Melody303​(נשלטת) • 7 בדצמ׳ 2012
the rain song כתב/ה:
מה קורה בקהילות בדסמ במדינות אחרות?
מה פירוש איכותיות יותר?
כי אם מדובר על תרבות דיון ונימוס הרי שזו בעיה כלל ארצית (הקהילה הישראלית אם תרצו) ולאו דווקא לאנשים שמתעניינים בבדסמ.

בנושא תרבות דיון ונימוס במקומות פעילים עם חופש דיבור מלא (או קרוב לזה) הבעיה היא כלל עולמית. כלל אנושית, אפילו. לא כולם דוגלים במעלות האלה.

אני לא מתעניינת מספיק כדי לענות לשאלה הראשונה והשנייה מספיק טוב, אבל אני יודעת שבארה"ב נערכים הרבה מצעדים של הקהילות, והרעיון של מצעד בדס"מי בישראל הועלה בימים האחרונים מספר פעמים כאן. אז אולי זאת הדוגמא הראשית בראשם של האנשים.
the rain song
the rain song • 7 בדצמ׳ 2012
או קייicon_smile.gif
כל כך הרבה האשמות היו בימים האחרונות נגד הקהילה.
אולי מישהו מהמאשימים והנוזפים ימצא לנכון להסביר למי הוא התכוון
תודה לך