סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

ונוס בפרווה- מועלית ההצגה בהבימה

lady y
לפני 11 שנים • 10 ביוני 2013

ונוס בפרווה- מועלית ההצגה בהבימה

lady y • 10 ביוני 2013
http://www.habima.co.il/show_item.asp?levelId=64274&itemId=6171&itemType=0

'ונוס בפרווה' ההצגה מגיעה ל'הבימה'
אני יודעת שאני כבר הזמנתי כרטיסיםicon_smile.gif
גולוסקלפרה​(נשלט)
לפני 11 שנים • 10 ביוני 2013
גולוסקלפרה​(נשלט) • 10 ביוני 2013
מצחיק. כשראיתי את הכותרת ונוס בפרווה מועלית ההצגה, המחשבה שעברה לי בראש אוי כמה משעמם זה בטח יהיה.
ואז גיליתי שגם המחזאי חשב כמוני. על כן כתב מחזה על שחקנית שרוצה לשחק במחזה עפ"י ונוס בפרווה.
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 11 שנים • 11 ביוני 2013
אני דווקא מאוכזבת. כבר התלהבתי שעשו מזה מחזה ומסתבר שזה בכלל סיפור אחר לגמרי.
וזה נשמע כאילו הפכו את היוצרות. במקום שהגיבור יהיה זה שנסחף על ידי הרצונות שלו למצב הזוי, זה קורה לגיבורה. הממ. לא בטוחה שזה מוצא חן בעיני.

ולמה צריך את הטיפול העקיף? אם כבר רצית להעלות את "ונוס בפרווה" אז למה לא?...

בכל זאת, הסיפור נשמע לא רע. נראה לי ששווה צפיה בכל מקרה, למרות הרמת הגבה על הטיפול במקור.
המלט
לפני 11 שנים • 20 ביוני 2013
המלט • 20 ביוני 2013
המחזה Venus in Fur של David Ives הועלה ב 2010 באוף-ברודווי וזכה להצלחה מסחררת. עד כדי כך, שרומן פולנסקי עשה על זה סרט, ליהק את אשתו (השחקנית הצרפתייה עמנואל סינייה) בתפקיד 'וונדה' , והגיש את החבילה המרשימה והמרשרשת הזו לפסטיבל קאן האחרון שננעל לפני שבועות ספורים. פולנסקי קיווה כמובן לגרוף את 'דקל הזהב' היוקרתי - פסגת שאיפותיו האישיות ושל רוב יוצרי הסרטים בחצי הכדור המערבי. פולנסקי כבר זכה פעם אחת ב'דקל' - עם סרטו הנפלא 'הפסנתרן' (אדריאן ברודי בתפקיד הראשי) ב-2002. הפעם לא זכה פולנסקי בפרס היוקרתי, ואף לא בכל פרס אחר המוענק בפסטיבל קאן. ניתן לשער שההתעלמות המופגנת מסרטו קשורה לעובדה שלאחרונה שוב צפה ועלתה העובדה הלא נעימה (עבור פולנסקי, לפחות) שמר פולנסקי הינו עבריין מין נמלט מפני שלטונות החוק בארה"ב, עוד מ 1977, שאז, בהיותו בן 43, קיים יחסי מין עם סמנתה גיילי, שהיתה אז רק ילדה בת 13. כשהבין שהוא עלול להיכנס לכלא, ברח לצרפת. ב 2009 נעצר בשווייץ. האמריקאים ביקשו מהשוויצרים להסגיר אותו. בית משפט בשוויץ דחה את הבקשה האמריקאית ושחרר את פולנסקי לחופשי. בסמוך לאירועים אלה, 840 אנשי קולנוע, ביניהם וודי אלן, אדריאן ברודי, ז'אן מורו - חתמו על עצומה לשחרורו. סמנתה גיילי סלחה כבר מאז באופן פומבי. אבל המשקעים כנראה שקעו היכנשהו, ועכשיו הקהילה פשוט התעלמה ממנו בקאן. בכל אופן: תאטרון הבימה הבין שהמחזה מוצלח, הנה - אפילו פולנסקי עשה ממנו סרט, ותרגם אותו לעברית.

אתמול הלכתי לראות את המחזה. יולי: התגובה שלך כל כולה מבוססת על ההנחה המוטעית שמישהו רצה לספר את הסיפור של ונוס בפרווה. זה ממש לא העניין. נכון - המחזה מתכתב - פשוטו כמשמעו - עם הרומן של סאכר-מאזוך. נכון - לשחקנית קוראים וונדה וסצינות שלמות מתוך הסיפור מוצגות במחזה, אבל זה לא העניין, ולכן האכזבה שלך נובעת מהנחה לא מבוססת, מה גם שלהתאכזב מקומדיה מהוקצעת, עשויה היטב, משוחקת היטב ונוגעת במישרין לתחומי עניין ברורים שלך - זה די מוזר - בהתחשב בכך שלא ראית את המחזה בכלל.

כשאני לעצמי, מאד נהניתי. הסט-אפ הוא כמעט קומי. השחקנים מדברים בשפה שלנו - ממש בשפה שלנו. ההתייחסות לבדסמ הופכת כמעט לטבעית, והסיפור האישי של השחקנית והבמאי שעושה לה אודישן, על רקע המחזה בתוך מחזה שמבוסס על הסיפור -- עוברים יפה מאד ומהנים ביותר. אני ממליץ בחום לראות את ההצגה. כרטיס אחד עלה לי בסה"כ 65 ש"ח. פחות משני דרינקים בדנג'ן.
    התגובה האהובה בשרשור