לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

שליטה מלמטה

dark innocence​(נשלטת)
לפני 9 שנים • 19 במרץ 2015

שליטה מלמטה

dark innocence​(נשלטת) • 19 במרץ 2015
היי סוטים יקרים,
פעמים רבות נתקלתי פה במונח "שליטה מלמטה". יש לי תפיסה כללית של מה זה, אבל רק ממה שהסקתי מהקשרים פה ושם. אני ממש אשמח אם תסבירו לי מה זה בדיוק...
תודה יקירים icon_smile.gif
בלוסום​(לא בעסק)
לפני 9 שנים • 20 במרץ 2015

ברוב המוחץ של המקרים,

בלוסום​(לא בעסק) • 20 במרץ 2015
מדובר בכך שעומד מולך מניפולטור אגואיסט עם אגו מנופח
שכל כך מפחד מהעוצמה שלך ובעקר בעקר - מעצמו...
בפנים הוא ילד קטן ופחדן שבמקום להתמודד עם הפחדים והרגשות של עצמו -
מפיל את האשמה עליך.
המלט
לפני 9 שנים • 20 במרץ 2015

Re: שליטה מלמטה

המלט • 20 במרץ 2015
dark innocence כתב/ה:
היי סוטים יקרים,
פעמים רבות נתקלתי פה במונח "שליטה מלמטה". יש לי תפיסה כללית של מה זה, אבל רק ממה שהסקתי מהקשרים פה ושם. אני ממש אשמח אם תסבירו לי מה זה בדיוק...
תודה יקירים icon_smile.gif

מבלי לפגוע בפרשנות המקורית של טמפסט, אני חושב שהמונח הינו קצת פחות פרוזאי: מדובר במצב בו הצד הנשלט לכאורה מנהל ומנווט את העניינים ולמעשה מכתיב את סדר היום, בין אם זה של מערכת יחסים שלמה, או של סשן בודד, ועל ידי כך הנשלט הופך למעשה לשולט. התוספת ׳מלמטה׳ מעידה על כך שסדר עולם קטן הופר לו.
    התגובה האהובה בשרשור
Bite Twice Shai
לפני 9 שנים • 11 ביוני 2015
Bite Twice Shai • 11 ביוני 2015
לטעמי, בסך הכל מדובר על מניפולציה של שולטים שלא מוכנים לקבל את זה שיש לאנשים פנטזיות ספציפיות שהם מעוניינים למלא.
ממש לא בהכרח מדבר באדם מניפולטיבי עם אגו וכולי... זה סתם נסיון של שולטים להחיל יותר שליטה או לדחוק בגבולות של הנשלטים.
לא כל אחד חייב להסכים לשלוט לפי הצרכים של הנשלט ובטח שהנשלט לא חייב להתאים את עצמו בהכרח לפנטזיות של השולט.
אידאלי שלשניהם יהיו פנטזיות תואמות ואם לא אז האידאל הוא תקשורת ואיפשור של מילוי פנטזיות של כל אחד מהם בתוך היחסים או מחוץ להם.... זו דעתי.