צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

סקר קצר בנוגע להרגלי צריכת צימחי מאכל (פירות וירקות)

נימפומניה ריגשית​(שולטת){מצרפתמקרים}
מנגו, אבטיח, מלון, אפרסקים, שזיף, תפוחים..,
ירקות כמעט הכל.

ומתי? לפחות שלוש פעמים בשבוע.

רק אניח את זה כאן,
לגבי החדירה? תנסו לתת לנשלטת לדחוף חציל.
סטיית תקן
לפני 5 שנים • 17 ביוני 2018
סטיית תקן • 17 ביוני 2018
עגבניות, מלפפונים, בצל סגול, שום טרי, גזר על האש, סלק על האש, קישואים על האש, פלפל ירוק חריף, פלפל צהוב או ירוק,

בננות, אבטיח, שזיף כמה שיותר חמוץ, פומלה, אשכולית אדומה, קלמנטינה, תפוז סחוט בלבד

ל י מ ו ן !!!!

פעם בשבוע - כשיש סחורה טובה אז זה לא נרקב.
בכוח המוח{Aion}
לפני 5 שנים • 18 ביוני 2018
בכוח המוח{Aion} • 18 ביוני 2018
המון המון ירקות ופירות, תמיד יש בבית, קונה פעם בשבוע, והם מהווים חלק מאוד גדול מהתזונה שלי.
ההפרדה בין ירקות ופירות היא ההפרדה המסורתית ולא הבוטאנית -
עגבניות, הרבה ממש, בעיקר רגילות, אבל גם שרי, נאכלות בעיקר מבושלות בכל מיני תבשילים, בסלט עגבניות חריף, ובמרקי ירקות. מרק ירקות/ עגבניות/ ירקות וקטניות/ ירקות מאודים/ קלויים בתנור אני מכינה בממוצע 3 פעמים בשבוע לפחות, גם בקיץ, אני חיה על זה.
מלפפונים אני קונה, אבל כמעט תמיד זורקת, כי מתקלקל לי.
בצל יבש, צהוב וסגול, וגם שאלוט כשאני קצת חגיגית בבישול, בצל ירוק שאני אוהבת בסלטים וגם לקצוץ ולפזר על תבשילים מסויימים, מייד לאחר סיום הבישול, וכרשה (פרסה), שהיא מלכה באופן כללי ובעיקר במרקים חמצמצים שמורכבים מירק (עלי סלק, עלי תרד, סלרי, פטרוזיליה וכוסברה, נענע, בכל מיני שילובים) לימון, והמון המון שום. קציצות כרשה ופשטידות כרשה, גם.
בטטות, תפוחי אדמה.
דלעת, דלורית (קלויה בתנור עם שמן זית ותבלינים).
קישואים- מטורפת על קישואים ברוטב עגבניות, יכולה לחיות על זה ימים שלמים, אבל גם במרקים, ובקליה עם תחמיץ.
חצילים- אין סוף דרכי בישול, החמצה, טיגון וקליה על אש פתוחה ובתנור, אוהבת מאוד חצילים.
פלפלים וגמבות, לרבות פלפלים חריפים, שאני בעיקר מבשלת וקולה בתנור, אבל הם מגיעים גם לסלט, והחריפים מגיעים גם לסחוג שאני מכינה, הכי טעים שיש.
ברוקולי, קולורבי, כרוב סגול ולבן- ממש אוהבת ברוקולי, בעיקר במוקפצים, אבל גם במרק ירקות.
גזר, סלק- בישול ובתחמיצים, אבל המון מהם אני סוחטת עם תפוח ירוק ותוספות כמו סלרי, כרוב, ג’ינג’ר ועוד, לפי המצאי במקרר. לפחות 3 פעמים בשבוע, לפעמים פעמיים ביום, בבוקר ובערב כשאני חוזרת הביתה.
שעועית ירוקה לסוגיה, במיה, אפונה ופול ירוק בעונה; מבשלת, קולה, מאדה במסננת, אוכלת טרי.
פטריות: כל סוג אפשרי שאני משיגה, מבחינתי זה כמעט בשר. מטגנת עם או בלי בצל, ממלאת במילויים שונים, פחות אוהבת טרי.
ירק, הרבה וכמעט כל מה שאפשר להשיג, כל פעם אחרים, כי זה מתקלקל מהר, אבל יש לי פתרונות אחסנה שמשלבים ניקוי ועיטוף בנייר סופג בתוך קופסה מחוררת, כך שזה מאריך את חיי המקרר שלהם. לפני הכל כוסברה, שאני הכי אוהבת, והוא נמצא בכל כך הרבה תבשילים, מרקים, סחוג, סלטים. פטרוזיליה, ריחן, נענע, עירית, טימין, ארוגולה, תרד, בצל ירוק, חסות, סלרי. כאמור, בכל שבוע רק חלק מהירק, ומגוונת, אבל תמיד כוסברה, ומי שלא אוהב כוסברה, אני חשדנית כלפיו.
תירס, כשהוא צעיר וחלבי, ארטישוק שאני אוהבת מאוד. בטח שכחתי כמה.
כל פירות העונה, לרבות תפוזים קלמנטינות ותפוחים ( בעיקר פינק ליידי וגראנד סמית) אותם אני גם סוחטת די בקביעות כשיש. בקיץ אני אוהבת את כל הפירות, בעיקר דובדבנים, מנגו (בעיקר מאיה, אבל אין כל הקיץ), אבטיח, אפרסקים, השזיפים האדומים הקטנטנים, תאנים, ענבים (כשיש מוסקט, אז בכלל) ועוד ועוד. בסתיו אני מאלה שאוהבים גויאבות.
bigdawg​(נשלט)
לפני 5 שנים • 18 ביוני 2018
bigdawg​(נשלט) • 18 ביוני 2018
"ירקות (וגם קצת פירות שרובכם קורא להם ירקות בגלל בורות): "
אתה גם מתנשא, וגם בור.

הסיבה לחלוקה הזאת שקוראים לעגבניה, מלפפון, פלפל וכד' פירות, היא פוליטית, בגלל מיסוי.
היתה החלטה למסות פירות, כי היה צריך להכניס כסף לקופת המדינה.
למה פירות ? כי זה מוצר יוקרה, כמו סוכר.
הוחלט שכל מה שנכנס לסלט, זה ירקות, כדי שהעם לא יעשה מהפכה,
וכדי לא לפגוע בעניים.
זה היה בתחילת המאה קודמת, וזה נשאר.
זה התחיל בארה"ב וזה עבר גם לפה.

רוב התזונה שלי זה ירקות, שקדים, אגוזים, וביצים.
אני לא צמחוני, או טבעוני, אבל משתדל להמעיט במוצרים מהחי, ומפחמימות)

אני אוכל ירקות כל יום, בדרך כלל חיים, לפעמים מקפיץ או בתנור.
בעיקר : מלפפון, פלפל, קולורבי, כרוב סגול, פקוס(מלפפון ערבי), סלרי, כוסברה, בצל סגול, חסה, נבטים.
לא כל יום : תרד, גזר, קישוא, עגבניה, סלק, ברוקולי, כרובית, תרד, עלי סלק, שעועית ירוקה, דלעת, בטטה.
בעונה, אבוקדו כל יום.

פירות, כל יום : לימון.
לא כל יום (מה שבעונה): אבטיח, תפוח עץ, דובדבנים, בננה, אפרסק, נקטרינה, שזיף, קובו, אגס, ענבים, מלון, מנגו,
ליצ'י, תאנים, רימונים, אוכמניות, פטל, תות שדה, אננס.
פירות הדר, לא אוכל בכלל, להוציא לימון.
מדוייקת{עוצמה}
לפני 5 שנים • 18 ביוני 2018
מדוייקת{עוצמה} • 18 ביוני 2018
ירקות כל יום חסה עגולה, קייל מעולה וטעים בכל הדרכים, עגבניות הרבה כי הן טעימות, מלפפונים, קולורבי, סלק, פלפלים בכל הצבעים גם בסלט וגם ממולא, כל הירקות שורש מעולה בתבשילים, כל הירק, שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, בצל לבן וצהוב
פטריות בכל מצב, מוקפצות, חיות, דלעת, תפוחי אדמה רק בתנור. כרישה מעולה גם בתבשיל וגם לפעמים בסלט, בטטה במרק או בתנור
פירות אבטיח,מלון, אגסים, דובדבנים, תפוחי עץ סמית, נקטרינות, אפרסקים, בננות, ענבים, מנגו, לימון
קונה פעם בשבוע
ivy​(נשלטת)
לפני 5 שנים • 18 ביוני 2018
ivy​(נשלטת) • 18 ביוני 2018
כמעט כל הירקות, קונה כל כמה ימים כי אוהבת טרי, מפירות אני נגעלת, במיוחד מבננה(נשלטת פח) אז לא קונה כמעט, רק בשביל hubby, שדווקא מת על בננות....
Green eyed girl​(נשלטת){Sheperd}
לפני 5 שנים • 18 ביוני 2018
עציץ כתב/ה:
קונים באמצע שבוע

ירקות (וגם קצת פירות שרובכם קורא להם ירקות בגלל בורות):

בצל. מלא בצל - שלעולם לא ייחסר
גם שום.
עגבניות באמצע שבוע, במאסות, אני שם אותן בהכל.
גזר (כי סלט גזר מגורד איז דה שיט!)
חסה עגולה עדינה, כי זה כמו סנדביץ ירק.
פטרוזיליה - שהיא האחות הכוסית (מקיא בפה מהשימוש במילה הזו) של כוסברה (מקיא בפה מהירק ג'ייף הזה)
בצל ירוק. מלך הסלטים. כבודו במקומו מונח
גמבות אדומות יפות. יש סצקציה, החיתוך לקוביות נוח יותר כשהן ארוכות וישרות.
תפוחי אדמה ובטטות - תמיד טוב שיש בבית. סוגר המון פינות.
קולורבי - האנדרגוד של השורשים. מפתיע כמה הוא טעים אחרי צליה בתנור.
פטריות (לא ירק ולא פרי, ואפילו לא "צומח" יא בורים - זו ממלכה בפני עצמה). עושות חסד לכל תבשיל חם שהן לוקחות בו חלק.
עגבניות שרי- אייל שני אמר עליהן שהן הפורנו של העגבניות. מעין זיקוק מתועש על ייתרונות וחן. ואני? חובב פורנו icon_smile.gif
סלק. כמה מטנף ככה טעים.
ג'ינג'ר - כי אוכל אסייתי.
כרישה - כי אוכל אסייתי.

פירות:
כל מה שיש בעונה. הכל!


יואווווו
זה נשמע ממש טוב!
מתי אתה מזמין אותי לארוחה?!?!? XD