ממתקינקי |
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
האנשה קוסמית
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
ממתקינקי • 23 ביולי 2020
ברוב הטקסטים הדתיים מוצגים האלים בין אם הם רבים או אחד, כבעלי אגו מפותח. כדי לתמצת אזכיר רק שאגו אפילו עובר סימולציה כד לבסס עליו ״פרסונה״ שמולה מיועדים בני לתקשר, לסמוך עליה ואף לחבב: אינטליגנציה מלאכותית. אם נכלול את ״מסע בין כוכבים״ כהשראה רעיונית: יש שם דווקא אנדרואידים שהם תודעה שאין לה ממש אגו.
למעט מקרים בודדים אלו, בכל פעם שישנה התייחסות לתודעה כלשהי, יש הגיון אוטומטי שצריך להיות שם גם אגו מפותח. אבולוציונית, האגו האנושי אינו מנגנון שהיה דרוש לתודעה אלא להישרדות המין האנושי ועל כן הוא בנוי על יסודות חייתיים כגון יצרים ונשזר בקוגניציה שלנו, ואחראי לתחושה הזהות שלנו. האמנם תודעה יכולה להתקיים רק באמצעות אגו? זהו הנרטיב שנמצא בשורש מערכת האמונות של רוב בני-האדם לפחות בעולם המערבי. לדעתי, הדבר יוצר אצלנו פרדיגמת חשיבה מאוד מגבילה שמשפיעה על האופן שבו אנחנו ניגשים להגיון ואפילו ללוגיקה. המדע המודרני מפריד את האגו מכל הניסיונות לחקור את חידות הקיום, אבל יחד איתו הפריד את התודעה: בסיס הקיום כטבע דומם לפי המודל המטריאליסטי. |
|
Elegant |
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
Elegant • 23 ביולי 2020
בן אדם, מה נסגר?
כתוב יפה אך אני מודה שאני לא מבין מה הנקודה של הפוסט. מה אתה שואל? למה זה לא נכתב בבלוג? האם מטרתך היא להספים את הפורומים? בקצרה, לעניין הפוסט, האגו הוא חלק מן התודעה והתפתח, אבולוציונית, כחלק מן הצורך השל האינדיבידואל לבטא את עצמו בחברה, ובכך לקדם את עצמו ואת החברה כולה. זו לפחות התפיסה השלטת. אני שוב שואל, כטרול לטרול, מה אתה רוצה? |
|
ממתקינקי |
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
ממתקינקי • 23 ביולי 2020
נצא מנקודת הנחה שפוסט כזה מקומו היה ב״לא קשור״ מאשר ב״כללי״. אני עדיין לומד מה מקובל פה ומה לא, היו הרבה שנים שלא כתבתי כאן תוכן כלשהו משלי.
לגבי למה לא בבלוג, כי בתחושה שלי בלוג לא מזמין את האנשים להגיב כצדדים שווים בדיון, והוא נשאר משויך רעיונית למפרסם הפוסט. השפה הויזואלית של פוסט בבלוג מפרידה בין גוף הפוסט לבין התגובות ומגדילה את החשיבות של הפוסטים על חשבון התגובות. זו שפה ויזואלית שאני פחות אוהב. לגבי הפואנטה בפוסט, זאת האמונה המגבילה בקשר שבין תודעה לאגו ולא הצורך לחזור במילים אחרות על המובן מאליו לגבי היות האגו מנגנון שמקורו הישרדותי. אם פגעתי בציביון הכלוב והעלתי דיון ״מטריל״ שלא במקומו, אני מתנצל מראש בפני הנפשות הרכות שנפגעו מכך. |
|
איה74 |
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
איה74 • 23 ביולי 2020
את הביוגרפיה של אלוהים קראת?
הספר הזה יענה לך על השאלות שלך |
|
ממתקינקי |
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
ממתקינקי • 23 ביולי 2020
תודה על ההמלצה. אבל כדי להיות אותנטי יותר, עקב סלידתי מספרי טקסט בכלל (אני מאזין לספרים ולא קורא אותם, וזה בהנחה שאני לא מוצא הרצאה ביוטיוב על אותו נושא), סביר שלא אאמץ אותה. באופן כללי, אני סבור שספרים זה משהו שממלא מדפים בכוננית. אבל כמובן שההמלצה טובה וראויה לכל אדם אחר שקרא את תגובתך.
|
|
איה74 |
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
איה74 • 23 ביולי 2020
או במילים אחרות, לא מעניין אותך מה לאנשים אחרים יש להגיד בנושא.
אז למה את שואל? והאם זכרת לקחת את הכדורים שלך הבוקר? |
|
ממתקינקי |
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
ממתקינקי • 23 ביולי 2020
איה היקרה,
״אבל כמובן שההמלצה טובה וראויה לכל אדם אחר שקרא את תגובתך.״ אני מבין שיש לך בעיה להתמודד עם דעה אישית שלי. אבל עזבי. תודה נשמה, אני רץ לקנות את הספר. שינית את חיי, תודה רבה!!! מהממתתתתתת 😍😍😍❤️💕💗💖💝 ואולי אם לא תמהרי לעשות לי אאוטינג בשרשורים אחרים ולכתוב דברים בסגנון ״נותן לי משימות וחושב שאני עובדת אצלו״, אז אולי יהיה קל יותר להיות יותר נחמד ופחות דוגרי. סבבה? |
|
בלום(נשלטת) |
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
בלום(נשלטת) • 23 ביולי 2020
וואו... לא נח אה?
|
|
איה74 |
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
איה74 • 23 ביולי 2020
לא מחפש כתב/ה: איה היקרה,
״אבל כמובן שההמלצה טובה וראויה לכל אדם אחר שקרא את תגובתך.״ אני מבין שיש לך בעיה להתמודד עם דעה אישית שלי. אבל עזבי. תודה נשמה, אני רץ לקנות את הספר. שינית את חיי, תודה רבה!!! מהממתתתתתת 😍😍😍❤️💕💗💖💝 ואולי אם לא תמהרי לעשות לי אאוטינג בשרשורים אחרים ולכתוב דברים בסגנון ״נותן לי משימות וחושב שאני עובדת אצלו״, אז אולי יהיה קל יותר להיות יותר נחמד ופחות דוגרי. סבבה? לא עשיתי לך אטוניג, חשפתי שיחה שבה אני הייתי אחד מהצדדים. פעולה לגיטמית שאפילו יש לה אישרור חוקי. תלמד עיברית לפני שאתה מדבר עם אנשים. אטוינג זה שחושפים מידע פרטי על בן אדם. לא חשפתי עליך מידע. ואם אתה היום מתבאס ומתפדח מזה שאנשים חוזרים בקול רם על דברים שכתבת... אולי לא היית צריך לכתוב אותם מלכתחילה. אבל הבעיה היא בתוכן שאתה ייצרת, לא בחשיפה. |
|
ממתקינקי |
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
לפני 4 שנים •
23 ביולי 2020
ממתקינקי • 23 ביולי 2020
הבנתי. זה ויכוח שלא ייגמר.
את צודקת, כפרה. מהממת מטרפת מעלפתתתתתתתת. די, תרדי ממני, קרציה. |
|