אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

סנדוויץ סתתים - מאיר שלו

סווריןן
לפני שנה • 12 באפר׳ 2023

סנדוויץ סתתים - מאיר שלו

סווריןן • 12 באפר׳ 2023
סנדוויץ סתתים, מתוך "בביתו במדבר", מאיר שלו:

״..הוא הניח את כיכר הלחם על קרש, שסילק ממנו את האבק בנשיפות-פה ובטפיחות-יד נמרצות והציב על שני פחים ריקים, חתך קצה אחד ונתנו לי - ׳תאכל-תאכל, רפאל, תכרסם לך את הנשיקה בינתיים׳ - וחפר בבשר הלחם מחילה עמוקה. תחילה באצבעותיו ואחר-כך בטונבאר, האיזמל הרחב שלו. ואז, בקפדנות גדולה ובסדר קבוע, מילא את החלל שנוצר בלחם בפתותים של גבינה מלוחה, בפרוסות של עגבנייה טרייה, בחצאים של שיני שום, שחילץ מקליפתן בנגיעת פטיש שאין ערוך לעדינותה, בזיתים שחורים ובעלעלים של פטרוזיליה, שצמחו בכל מקום פנוי בחצרו. על כל זאת יצק מחצית הכוס שמן ירוק שהביא לו חברו אברהים, חג׳אר ערבי אחד, חוצב מאבו-גוש...הוא עטף את כיכר הלחם המלאה בשעוונית דקה, פיתל ואטם את הקצוות בגומיות והניחה תחת לוח העץ, שעליו הוא יושב כל היום ומסתת. בכך החלה מלאכת ההכנה האמיתית של הסנדביץ׳. תחת כובד גופו של הדוד אברהם נמעכו הלחם ותוכנו יחדיו, מיצי העגבנייה התערבו במליחותה של הגבינה, נמסכו בשמן הזית ובאדים הריחניים של הפטרוזליה והשום וחדרו לכל רווח וחלל בבשר הלחם.
בצהריים, כשהגעתי לבקרו בשובי מבית-הספר, הודיע הדוד אברהם: ׳הארוחה מוכנה׳, וקם באנחה מלוח-העץ שלו..״
    התגובה האהובה בשרשור