האקסלי(נשלט) |
לפני שנה •
5 באוג׳ 2023
מערכות יחסים, מונוגמיה, בדס"ם.
לפני שנה •
5 באוג׳ 2023
האקסלי(נשלט) • 5 באוג׳ 2023
מערכות יחסים הם לא משהו שלוקח שתי שניות למצוא, או שתי שניות לתחזק. זה ברור לי.
כבר תקופה ארוכה, ארוכה מדי, אני תוהה האם המקום הטוב ביותר לנסות להתחיל בהכרות שתוביל לשם היא דרך אחת האפליקציות "הגנריות" להכרויות, או אולי סתם קבוצה (אינטרנטית או שכוללת מפגשים) שקשורה לתחביב כזה או אחר. ההתלבטות קשורה לא רק בשאלה מה הכי חשוב, אלא בשאלה מה הכי נפוץ. לדוגמה, אם נשים עם ערכים דומים לשלי הן נפוצות, אבל נשים עם פטישים דומים לשלי הן נדירות, אז עדיף לחפש בכלוב מאשר באוקייקיופיד. אבל אז נשאלת השאלה מה אם בדס"מ קשור גם לדרך שבה את תרצי לנהל את חייך באופן כללי, וזה אוטומטית מביא בתוכו ערכים שכלל לא תואמים לשלי. לדוגמה, אני מונוגמי. אני יודע שאהיה מונוגמי בין אם אני ורעייתי העתידית נהיה שולט ונשלטת, מתחלף ומתחלפת, או נשלט ושולטת. חשוב לי להגיד את זה כדי שלא תהיה כאן מחשבה של "טוב, נו, ברור שהוא מונוגמי. הוא נשלט והוא מרוויח מזה." מעבר לכך שאני מוצא פה הרבה אנשים שהם פולי, או כאילו שלא רוצים מערכות יחסים והקמת משפחה כלל, אני מוצא כאן גם מקרים בהן נשים עם ערכים דומים לשלי, ופטישים משלימים לשלי, מעוניינות במונוגמיה שתבוא רק מכיוון הצד הנשלט. גישה של "אני אעשה מה שאני רוצה עם מי שאני רוצה, ואתה תהיה נאמן לי." האמת, אם הייתי בעד פוליגמיה לא הייתה לי בעיה עם זה, כי ברור לי שאם אני נשלט, ואם אני ב-FLR, אז יש דברים שאצטרך לקבל, וכן, במערכת יחסים כזו יכולות להיות זכויות יתר לצד השולט. חשש נוסף שלי הוא ששליטה, ובייחוד FLR, יעשו את ההפך ממה שאני מקווה שהן יעשו. בדס"מ הוא תרפיוטי עבורי, הוא יכול להציל אותי, אבל מנת יתר עלולה לעשות את ההפך הגמור. על מה אני מדבר? מערכת של 24/7, או קרוב לכך, יכולה לסייע לי לנקות את הראש שלי כשאני כל הזמן תחת שליטה, וכמובן יכולה גם לסייע לזוגתי שגם צרכיה המנטליים, כמו שלי, מסופקים ממערכת יחסים שכזו (וכמובן שחשוב לי שהיא תהיה מרוצה). אבל אם זה רק יעמיס לי על המוח, יגזול ממני מנטלית, זה יפגע ביכולת שלי לעסוק באספקטים אחרים בחיים שלי שמעשירים אותי. כתבו כאן שולטות מדהימות על כמה שחשוב להן שהנשלט שלהן יהיה גם אדם בפני עצמו, אדם שילמד, שיעשיר את עצמו, ושישקיע בעצמו. לעיתים אני חושש שחלק מהשולטות מעוניינות במשהו שונה, בו הנשלט משקיע 24/7 רק בהן (עם היוצא דופן של אירועים שונים שכמובן באים באמצע החיים של כולנו). הייתי רוצה לדעת איך הזוגות פה גורמים לזה לעבוד. בעיקר אספקטים של מונוגמיה ואספקטים של צמיחה אישית כאדם. |
|