Wolf White(שולט) |
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
"כשאת אומרת "לא", למה את מתכוונת?"
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
Wolf White(שולט) • 5 בדצמ׳ 2024
"כשאת אומרת "לא", למה את מתכוונת?"
. אתמול אחרי שיחה עם חברה טובה מהקהילה, שאני מאוד אוהב ומעריך, החלטתי לפרסם גם כאן. אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בנושא המורכב הזה. איך אתם מתייחסים למילה "לא"? לעניין הפוסט, ולצורך הדיון, את המילה "אישה" ניתן להחליף במילה "נשלט.ת". דיון פורה. . . . - לא - "כשאת אומרת "לא", למה את מתכוונת?" . יש פער בין: מה שאישה חושבת-אומרת. מה שהיא מרגישה. איך בסוף היא פועלת. . אלה שלושה כוחות עצמאיים לחלוטין. הם בעלי אישיות, אופי וזהות. לכל אחד יש את התכלית שלו ואת משאת נפשו. כוחות אלה פועלים בוקטורים אחרים לגמרי, עם קואורדינטות ייחודיות. . לפעמים הם מקבילים, לפעמים הם מצטלבים, ולכן בכל רגע נתון המוח שלי מבצע אלפי פעולות חישוביות, וניתוחים מורכבים, על מנת להבין את מיקומו המדויק של כל אחד מהכוחות הללו. . אז אני פועל, ומגיב במהירות, ללא לאות. כאילו היה זה משחק שח. מביט בעינייך, מקשיב לקולך, למשמע הצרחה הנובעת מגרונך. לא עוצר, לא פוסק, אני מבצע הצרחה, להשגת המטרה. . אך ישנה נקודה אחת במרחב האינסופי, שכל הכוחות האלה מתלכדים לכדי נקודה חיתוך אחת. המילה - "לא". . ברגע אחד כל הפרשנויות והחישובים עומדים מלכת. שותקים, דוממים, בלי נוע. . אין שולט, אין נשלט, אין משחק. אין שום דבר בעולם כרגע. . כי כשאת אומרת "לא", זה - "לא!" . |
|
נימרייה(שולטת){sub num} |
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
נימרייה(שולטת){sub num} • 5 בדצמ׳ 2024
לא, זה לא.
לא משנה מי אמר את המילה, שולט, נשלטת, נשלט או שולטת. האם יש נשלטים/ות שאומרים "לא" אבל עדיין רוצים שנמשיך? כן. אישית יש לי פרקטיקה ברורה מאוד בנושא, אני מסבירה שכשאני שומעת "לא" אני עוצרת כמו במילת ביטחון. ואז לאט לאט האוצר מילים מתחלף ל: תפסיקי, תעצרי, דיי. כשהכוונה להבעת התנגדות אבל לא מתוך רצון אמיתי לעצור אותי. |
|
פרלינה(נשלטת){בעלי} |
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
פרלינה(נשלטת){בעלי} • 5 בדצמ׳ 2024
אם בעלי היה עוצר בכל פעם שאמרתי לו לא אז הסקס שלנו היה נראה אחרת לגמרי, משעמם ומתסכל מאוד. לדעתי אם בני זוג / שולט ונשלטת מכירים מספיק טוב השולט אמור להבדיל בין לא ללא, אם לא מכירים מספיק אז מילת ביטחון זה אחלה פיתרון.
|
|
מילים מילים(שולט) |
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
מילים מילים(שולט) • 5 בדצמ׳ 2024
זה כמו בכל תקשורת בין אישית אחרת. אין שום צורך להעניק חשיבות טקסית למילה אחת על פני כל השאר. אם מישהי אומרת לי לא, זה חשוב, וכך גם אם מישהי מזילה דמעה, קופאת, משתמשת במילת ביטחון, צוחקת בווליום לא קשור, מתבטאת מילולית בצורה מדאיגה ועוד 1000 דברים אחרים.
אני כמובן מבין ומעריך למה "לא זה לא" נהיה מם תרבותי נפוץ, וברור שיש לזה מקום וצורך בחברה בה אפילו האמירה הבסיסית הזו עוד לא לגמרי הופנמה. אם נרצה להעמיק מעבר לזה, אני חושב שעדיף להגדיר עקרונות התנגהגות שנוגעים לגישה ולמטרות: האם אני כאן לטובתי האישית בלבד, או שאכפת לי גם ממה שטוב לה? האם אני משתמש בה כדי לגרד בפצעים, או משחק בפרקטיקות בדס"מ וקינק למטרה של עונג וריגוש? |
|
Harkin(שולט) |
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
Harkin(שולט) • 5 בדצמ׳ 2024
לא זה לא, כל עוד לא הוסכם אחרת
|
|
חשופה כמעט |
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
חשופה כמעט • 5 בדצמ׳ 2024
באיזה שנה אנחנו שחזרנו לדיונים על כשאת אומרת לא למה את מתכוונת?
לא זה לא. ככה פשוט. בין אם מדובר בקשר בדסמי היררכי ובין אם מדובר בקשר ונילי - לא זה לא והוא לא נתון לפרשנות והערכה של אף אחד לגבי כמה הלא הזה באמת מתכוון להיות לא וכמה לעצור עכשיו זה נכון ומתאים. במקרה הכי 'גרוע' אפשר לעצור, להבין שיש רצון להמשיך ואז להמשיך הלאה. עצרנו סתם. לא קרה שום אסון. בטח אם משווים את זה להשלכות של המקרה הבאמת גרוע בו הצד השני יניח שהפרשנות של הלא היא בעצם כן ויכפה את עצמו על הצד המסרב. |
|
teacher(שולט) |
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
teacher(שולט) • 5 בדצמ׳ 2024
בבת אחת "מחקת" חלקים גדולים ומרגשים במשחק.
אנחנו לא משחקים לפי כללי הוונילה. יש לנו כללים משלנו, לידם המילה "לא" נראית כמו הטלפון הראשון של בל. בתוך המשחק המשותף "לא" יכול להיות גם "כן", ו"בננית" יכול להיות הכי "לא" שיש. יש לנו מילות ביטחון, יש לנו שפה משותפת ומערכת יחסים שבנויה על העברת כח. ואתה בא לספר לנו על המילה "לא" ולמה היא מתכוונת? בהצלחה עם זה. די עצוב לדעת שזה כל מה שלמדת פה בכמעט שבוע שאתה רשום לאתר. עריכה: =====> לוקח את השורה האחרונה חזרה. יש פה עוד אנשים מאוד מדכאים שמבלבלים מישור תקשורת בסיסי בין אנשים שלא מכירים אחד את השני, לבין אנשים שנהנים מ-BDSM משותף, בהסכמה ועם תיאום ציפיות שהוא קצת יותר מ"היי, את באה לפה הרבה? " |
|
FootJunky |
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
FootJunky • 5 בדצמ׳ 2024
teacher כתב/ה: בבת אחת "מחקת" חלקים גדולים ומרגשים במשחק.
אנחנו לא משחקים לפי כללי הוונילה. יש לנו כללים משלנו, לידם המילה "לא" נראית כמו הטלפון הראשון של בל. בתוך המשחק המשותף "לא" יכול להיות גם "כן", ו"בננית" יכול להיות הכי "לא" שיש. יש לנו מילות ביטחון, יש לנו שפה משותפת ומערכת יחסים שבנויה על העברת כח. ואתה בא לספר לנו על המילה "לא" ולמה היא מתכוונת? בהצלחה עם זה. די עצוב לדעת שזה כל מה שלמדת פה בכמעט שבוע שאתה רשום לאתר. עריכה: =====> לוקח את השורה האחרונה חזרה. יש פה עוד אנשים מאוד מדכאים שמבלבלים מישור תקשורת בסיסי בין אנשים שלא מכירים אחד את השני, לבין אנשים שנהנים מ-BDSM משותף, בהסכמה ועם תיאום ציפיות שהוא קצת יותר מ"היי, את באה לפה הרבה? " אני סולח לו בזכות התמונה בלי חולצה המושלמת בפרופיל שלו כזה אני, שטחי. |
|
Wolf White(שולט) |
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
Wolf White(שולט) • 5 בדצמ׳ 2024
לצערי לא ניתן לערוך את ההודעה הראשונה אז אכתוב כאן.
. הנושא כאן אינו העניין המגדרי, אלא על היחסים בין שולט.ת לנשלט.ת. לעניין הפוסט, ולצורך הדיון, את המילה "אישה" ניתן להחליף במילה "נשלט.ת" ומשמעות הפוסט מבחינתי תישמר. . הנושא הוא: *איך אתם.ן מתייחסים.ות למילה "לא"?* . את דעתי על מה שכתבתי, אכתוב בהמשך. כאדם סקרן השואל שאלות, אני כל הזמן מתבונן במחשבות שלי, מטיל ספק, ובוחן אותן לעומק, ולא, אני לא בהכרח מסכים עם כל מה שאני חושב ב-100% (כמו כאן אגב). |
|
StreetCat(שולטת) |
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
לפני שבועיים •
5 בדצמ׳ 2024
StreetCat(שולטת) • 5 בדצמ׳ 2024
המילה לא בפני עצמה - אומרת לא.
אבל, אם נכנסים לתוך סשן, ויש לנו מילת ביטחון היא הופכת להיות הלא. אם הקשר לא נמצא במצב תקין, בו הנשלט לא מרגיש בטוח להשתמש במילת הביטחון (הלא שלו) זה בעיה אחרת, ולא בעיה במילה או ביחס של השולט.. זו תקשורת שצריך לעבוד עליה לפני, לוודא שהיא ברורה, שהלא בתוך מסגרת הסשן מאבד את המשמעות שלו, כמו המילים "תפסיקי, תעצרי, די, זה לא נעים לי, זה כואב לי, למה את עושה לי את זה", אפשר להגיד את כל אלו ולהמשיך באקט כל עוד לא נאמרה מילת הביטחון או משהו שקשור אליה. אחריות שני הצדדים לוודא שהשימוש בסימני העצירה (מילה או סימן פיזי) ברורים, והצד הנשלט אכן מסוגל ויכול להגיד אותם. למשל, לעשות שימוש בשלבים של עצירה - אדום, צהוב, ירוק. ולוודא שאכן מגיעים אל שלושתם כשנשלט אומר גם לא ובודקים "לא - זה אומר צהוב או אדום?" לפני שאומרים: "טוב אין יותר התייחסות אל הלא, תעשה שימוש רק במילים שהגדרנו." לא זה לא. אבל בבדסמ זה יכול להיות אחרת. ולכן, בעיני, צריכים שני הצדדים לא לרוץ לסשנים אקסטרימים, של cnc או סשנים קיצוניים פיזית או נפשית לפני שיש ביסוס של תקשורות בריאה וטובה. כדי לא להגיע למצב שהנשלט לא הצליח להגיד את מילות הביטחון ורק אמר לא, והצד השולט התעלם מכך. בבדסמ יש סיכונים, זה אחד מהם. |
|