![]() |
![]()
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
על בטחון והחוסר שלו
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
CuteSlave1986(נשלט) • 15 במרץ 2025
שליטה משחקת הרבה עם הספקטרום של תחושת בטחון, בכלל ובדגש (לדעתי) בשליטה מנטלית.
הרבה ריגוש מגיע מאלמנט של סיכון (קרי חוסר בטחון), אבל רבים נשלטים/נשלטות רבים (כולל אני) מחפשים בסופו של יום להרגיש בטוחים בידיהם של שולט/שולטת- בטוחים כפרטים ובטוחים בקשר. המתיחות הזו והמשחקים בתוכה יוצרים המון טעם נהדר. אבל יש גם אתגר (אולי בעיה) מובנית בקוקטייל הזה. לרוב נשלטים/נשלטות צריכים רמה בסיסית גבוהה של בטחון עצמי כדי לקחת צד קדימה לתוך כניעה, או לחילופין להיות בשפל ענק של בטחון עצמי שמכריח כניעה. ושולטים/שולטות הרבה פעמים (לא תמיד) ימשכו לשליטה מתוך חוסר בסיסי בבטחון עצמי כצורך לפצות. כך שהרבה פעמים ששולטים/נשלטים מנסים להתחבר בהתחלה יהיה חיבור/משיכה חזקה צורך להיכנע ולהרגיש בטחון פוגש צורך לקבל ביטחון ולשלוט. אך ברגע שיש קצת לחץ על גבולות המסגרת דברים ישברו- שולטים/שולטות ירגישו סלידה עזה מכל דבר שמערר בבטחון שניתן בהם, כי הרי חסר להם את זה. ושנשלטים/נשלטו יבהלו כאשר הצד השולט יהסס או ירגיש חסר שליטה, כי חסרה להם תחושת הבטחון. למשל, הייתה לי שיחה ראשונית נהדרת עם שולטת כאן, שהרגישה ממש מדהימה, ועם כימיה טובה ראשונית. אך הספיקה בדיחה אחת, כדי לערר את תחושת הביטחון שלה ולגרום לכל החיבור הראשוני לקרוס לכלום. מצד אחד יש פה ריקוד יפיפה של פנים וחוץ של אנשים והחיבור שלהם, מצד שני יש פה תסכול רב מכמה שהדברים האלה שבריריים, במיוחד כשהחלק הפנימי מוסתר מתחת לפני השטח. איך אתם מוצאים איזון? איך אתם מתאמים ציפיות? ומה דעתכם בכללי? |
9
|
![]() |
![]()
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
Bluecollar(שולטת) • 15 במרץ 2025
זה שאישה שמה לך גבול לא אומר שהיא כועסת או נפגעה. בטח ובטח לא שאין לה בטחון עצמי.
היא פשוט לא מעוניינת. |
4
|
![]() |
![]()
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
Cagebunny(מתחלפת) • 15 במרץ 2025
יש פה פוטנציאל לדיון מעניין. העליתה נקודות טובות
|
3
|
![]() |
![]()
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
Cagebunny כתב/ה: יש פה פוטנציאל לדיון מעניין. העליתה נקודות טובות
הנחת היסוד על מניעים של שולטים ונשלטים היא בעייתית. וגם די שגויה. אז זה נקודת מוצא בעייתית להתחיל לענות על השאלות שלו. אולי שווה להתחיל בלהבין מאיפה נובעת הקביעה הזו. מה הנתונים שגרמו לו להגיע לקביעה הזו |
4
|
![]() |
![]()
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
Bluecollar כתב/ה: זה שאישה שמה לך גבול לא אומר שהיא כועסת או נפגעה. בטח ובטח לא שאין לה בטחון עצמי.
היא פשוט לא מעוניינת. הפרשנות שלך לגיטימית, אך לא מבוססת על מידע. בתור מי שהיה בסיטואציה, אני גם לא ידוע בוודאות, אבל בוודאי יודע יותר כדי להסביר עם יותר נכונות- והמעבר מעניין רב לחסור עניין באופן מידי, תוך כדי כעס בעיני לא משאיר הרבה ספק. |
2
|
![]() |
![]()
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
Bluecollar כתב/ה: Cagebunny כתב/ה: יש פה פוטנציאל לדיון מעניין. העליתה נקודות טובות
הנחת היסוד על מניעים של שולטים ונשלטים היא בעייתית. וגם די שגויה. אז זה נקודת מוצא בעייתית להתחיל לענות על השאלות שלו. אולי שווה להתחיל בלהבין מאיפה נובעת הקביעה הזו. מה הנתונים שגרמו לו להגיע לקביעה הזו נראה שאת שוקעת יותר מידי בדוגמא, שהיא חלק קטן מהטקסט ולא במקרה הכללי. תנסי יותר טוב.😇 |
0
|
![]() |
![]()
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
CuteSlave1986 כתב/ה: Bluecollar כתב/ה: Cagebunny כתב/ה: יש פה פוטנציאל לדיון מעניין. העליתה נקודות טובות
הנחת היסוד על מניעים של שולטים ונשלטים היא בעייתית. וגם די שגויה. אז זה נקודת מוצא בעייתית להתחיל לענות על השאלות שלו. אולי שווה להתחיל בלהבין מאיפה נובעת הקביעה הזו. מה הנתונים שגרמו לו להגיע לקביעה הזו נראה שאת שוקעת יותר מידי בדוגמא, שהיא חלק קטן מהטקסט ולא במקרה הכללי. תנסי יותר טוב.😇 מישהי סירבה לך וחתכה ממך. זה העובדה. מעבר לזה הקביעה ששולטים מגיעים מחוסר בטחון ונשלטים מגיעים מבטחון רב היא הזויה. אז תנסה להסביר טוב יותר מאיפה הגעת לקביעה הזו |
1
|
![]() |
![]()
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
Bluecollar כתב/ה: CuteSlave1986 כתב/ה: Bluecollar כתב/ה: Cagebunny כתב/ה: יש פה פוטנציאל לדיון מעניין. העליתה נקודות טובות
הנחת היסוד על מניעים של שולטים ונשלטים היא בעייתית. וגם די שגויה. אז זה נקודת מוצא בעייתית להתחיל לענות על השאלות שלו. אולי שווה להתחיל בלהבין מאיפה נובעת הקביעה הזו. מה הנתונים שגרמו לו להגיע לקביעה הזו נראה שאת שוקעת יותר מידי בדוגמא, שהיא חלק קטן מהטקסט ולא במקרה הכללי. תנסי יותר טוב.😇 מישהי סירבה לך וחתכה ממך. זה העובדה. מעבר לזה הקביעה ששולטים מגיעים מחוסר בטחון ונשלטים מגיעים מבטחון רב היא הזויה. אז תנסה להסביר טוב יותר מאיפה הגעת לקביעה הזו העבודה שאת מציינת לא סותרת בשום אופן את מה שכתבתי או את הרעיונות שהצגתי. את מעלה טענה שהרעיון שהצגתי הזוי, לא מנמקת מדוע, ואז דורשת שאסביר יותר. ככה לא מתנהל שיח בוגר. השיח שלך לא מכבד ולא נעים, אז אני חותך מלדבר איתך - זאת גם עובדה. |
1
|
![]() |
![]()
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
CuteSlave1986 כתב/ה: Bluecollar כתב/ה: CuteSlave1986 כתב/ה: Bluecollar כתב/ה: Cagebunny כתב/ה: יש פה פוטנציאל לדיון מעניין. העליתה נקודות טובות
הנחת היסוד על מניעים של שולטים ונשלטים היא בעייתית. וגם די שגויה. אז זה נקודת מוצא בעייתית להתחיל לענות על השאלות שלו. אולי שווה להתחיל בלהבין מאיפה נובעת הקביעה הזו. מה הנתונים שגרמו לו להגיע לקביעה הזו נראה שאת שוקעת יותר מידי בדוגמא, שהיא חלק קטן מהטקסט ולא במקרה הכללי. תנסי יותר טוב.😇 מישהי סירבה לך וחתכה ממך. זה העובדה. מעבר לזה הקביעה ששולטים מגיעים מחוסר בטחון ונשלטים מגיעים מבטחון רב היא הזויה. אז תנסה להסביר טוב יותר מאיפה הגעת לקביעה הזו העבודה שאת מציינת לא סותרת בשום אופן את מה שכתבתי או את הרעיונות שהצגתי. את מעלה טענה שהרעיון שהצגתי הזוי, לא מנמקת מדוע, ואז דורשת שאסביר יותר. ככה לא מתנהל שיח בוגר. השיח שלך לא מכבד ולא נעים, אז אני חותך מלדבר איתך - זאת גם עובדה. לא הצגת רעיון. הצגת קביעה. וכיוון שטענת בכזו נחרצות דבר מסוים, רצוי שתעמוד מאחוריו. |
0
|
![]() |
![]()
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
לפני שבועיים •
15 במרץ 2025
the rain song • 15 במרץ 2025
במיילדום לא כל כך נתקלתי במה שאתה מתאר. רוב השולטים מאוד נמשכו לבטחון עצמי והבינו שאת הבטחון שלי בהם, הם יאלצו "להשיג".
לא לכולם היתה סבלנות לקצב שלי, זה נכון. אבל בסופו של דבר, מי שכן קיבל את זה ממני, ראה בכך הישג נאה עד מאוד. וזכה גם בבטחון שלי וגם בהערכה גדולה ממני. |
6
|