|
|
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
אגב פסח ויציאת מצרים, במה אתם מאמינים?
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
תחת כנפיך • 12 באפר׳ 2025
כאילו, זה נורא מעניין אותי במה אנשים מאמינים.
יש אלוהים? הייתה יציאת מצרים? צריך לקיים מצות? אני למשל מאמין 1. שיש אלוהים 2. יש בנו חלק אלוהה ממעל/תודעה = נשמה 3.הייתה התגלות אלוהית לעם ישראל במעמד הר סיני. 4. אם הייתה התגלות כזו, סימן שהאל הוא אישי ולא אלוהים אדיש. 5. אם יש נשמה, היא לא נעלמת ברגע שמתים. לגבי כל השאר אני בספקות עדיין, אז מעניין אותי במה אתם מאמינים. אז פליז, בוא נשמע את דעתכם |
|
|
|
|
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
ivy sweet(נשלטת) • 12 באפר׳ 2025
ב-אבא.
|
|
|
|
|
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
pilpel s • 12 באפר׳ 2025
אני מאמינה ברוח.
שלא כל מה שרואים זה רק מה שקיים שיש משהו ו מדהים מעלינו לטובה ולרעה שאלוהים לא חייב לי כלום כי אני חלק מ שעשוע שלו ולכן השאלה איפה אלוהים היה ב... היא מיותרת לחלוטין היא פשוט חלק ממנו. |
|
|
|
|
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
בלוסום(לא בעסק){ע} • 12 באפר׳ 2025
אני אתאיסטית
אם אלוהים היה קיים לא הייתה שואה |
|
|
| האיש ההוא |
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
האיש ההוא • 12 באפר׳ 2025
אמונה היא תולדה של חוסר ידיעה.
אם מסתכלים על ההיסטוריה של הדת, אפשר ללמוד שמה שלא היה מובן יוחס לאיזו שהיא ישות בעלת כוחות אלוהיים. היו אלים ואלות לכול דבר . ככול שהידע התפתח, הצורך באלים ואלות פחת אך עדיין נותרו שאלות פתוחות כגון מדוע אנחנו כאן, מה קורה אחרי שאנחנו מתים, מדוע קורים דברים רעים, או טובים, ושאר מיני מרעין, והנה מקור האמונה באל אחד שמחזיק בכול הכוח. לי באופן אישי אין בעיה עם אמונה באל. מה שאני מוצא כבעייתי, אלו הם מנגנוני השליטה שמשתמשים בצורך לקבל תשובות על שאלות שאין להן מענה, aka, דת. אין שום דבר הגיוני בדת, תהה הדת אשר תהה. מספיק להסתכל על מה שאנחנו יודעים היום על היקום, ויתרה על כך, על המיקום של כוכב הלכת הקטן שלנו, במערכת השמש הקטנה שלנו, באיזה שהוא מקום בפרברים של הגלקסיה שלנו, שהיא יחסית קטנה, על מנת להבין שאנחנו לא מרכז היקום. מי שבוחר להאמין, שיבושם לו, או לה. באיזה שהוא מקום אני מקנא כי, חזרה להיכן שהתחלתי, אמונה נותנת תשובות לשאלות שלי אין תשובה עליהן, ויש נחמה בידיעה, גם אם אני חושב שהידיעה הזאת מתבססת על אמונה שאין לה ביסוס. |
|
|
|
|
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
האיש ההוא כתב/ה: אמונה היא תולדה של חוסר ידיעה.
אם מסתכלים על ההיסטוריה של הדת, אפשר ללמוד שמה שלא היה מובן יוחס לאיזו שהיא ישות בעלת כוחות אלוהיים. היו אלים ואלות לכול דבר . ככול שהידע התפתח, הצורך באלים ואלות פחת אך עדיין נותרו שאלות פתוחות כגון מדוע אנחנו כאן, מה קורה אחרי שאנחנו מתים, מדוע קורים דברים רעים, או טובים, ושאר מיני מרעין, והנה מקור האמונה באל אחד שמחזיק בכול הכוח. לי באופן אישי אין בעיה עם אמונה באל. מה שאני מוצא כבעייתי, אלו הם מנגנוני השליטה שמשתמשים בצורך לקבל תשובות על שאלות שאין להן מענה, aka, דת. אין שום דבר הגיוני בדת, תהה הדת אשר תהה. מספיק להסתכל על מה שאנחנו יודעים היום על היקום, ויתרה על כך, על המיקום של כוכב הלכת הקטן שלנו, במערכת השמש הקטנה שלנו, באיזה שהוא מקום בפרברים של הגלקסיה שלנו, שהיא יחסית קטנה, על מנת להבין שאנחנו לא מרכז היקום. מי שבוחר להאמין, שיבושם לו, או לה. באיזה שהוא מקום אני מקנא כי, חזרה להיכן שהתחלתי, אמונה נותנת תשובות לשאלות שלי אין תשובה עליהן, ויש נחמה בידיעה, גם אם אני חושב שהידיעה הזאת מתבססת על אמונה שאין לה ביסוס. אני לא מאמין באלוהים בגלל חוסר ידע, אלא בגלל חוויה. הרגשתי את אלוהים — ואולי זה לא מוכיח כלום, אבל זה שינה לי את התפיסה. וגם מבחינה לוגית: אם לכל דבר יש יוצר, גם ליקום יש יוצר. ההוכחה הטלאולוגית.. והמדע מנסה להימנע מלהיכנס לשאלות כאלו שאין דרך להוכיח אותם. זה יותר פילוספיה |
|
|
| האיש ההוא |
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
האיש ההוא • 12 באפר׳ 2025
זאת בדיוק הנקודה. אמונה דרה במקום שבו אין דרך להוכיח.
חוויה אישית יכולה להיות צירוף מקרים עבור אחד/ת ונס עבור אחר/ת. הבחירה שלי להתייחס אל ההיסטוריה של האמונה בתחילת דבריי הייתה מכוונת כי ההיסטוריה מלמדת אותנו משהו והדבר המרכזי שהיא מלמדת אותנו זה שהרבה דברים שהרבה גברים ונשים האמינו בהם בעבר, נעלמו המדע אינו סותר אמונה, כדוגמא, המדע אומר בצורה ברורה שאין ידיעה מה היה לפני המפץ הגדול. המדע גם מתייחס לכוחה של אמונה כחלק מהליך ריפוי, יש אין ספור מחקרים על כך שכשקיימת אמונה שמשהו עושה טוב, פלצבו כדוגמא, משהו טוב קורה. וזאת לאו דווקא אמונה באל, פשוט אמונה שמשהו יעשה טוב. אני חושב שהדבר המרכזי הוא שאמונה ודת אינן אותו הדבר. דת היא מנגנון שליטה מבוסס על אמונה, שדורשת מהמאמין לחיות במחוזות של אמת מוחלטת. כשאתה כותב על כך שאתה מאמין במעמד הר סיני, אתה לוקח את האמונה שלך של מקום של אמונה שמשויכת לדת והדת, והחלק הזה ביהדות הוא דת, היא לא משהו שיש בו הגיון. |
|
|
|
|
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
לפני 9 חודשים •
12 באפר׳ 2025
האיש ההוא כתב/ה: זאת בדיוק הנקודה. אמונה דרה במקום שבו אין דרך להוכיח.
חוויה אישית יכולה להיות צירוף מקרים עבור אחד/ת ונס עבור אחר/ת. הבחירה שלי להתייחס אל ההיסטוריה של האמונה בתחילת דבריי הייתה מכוונת כי ההיסטוריה מלמדת אותנו משהו והדבר המרכזי שהיא מלמדת אותנו זה שהרבה דברים שהרבה גברים ונשים האמינו בהם בעבר, נעלמו המדע אינו סותר אמונה, כדוגמא, המדע אומר בצורה ברורה שאין ידיעה מה היה לפני המפץ הגדול. המדע גם מתייחס לכוחה של אמונה כחלק מהליך ריפוי, יש אין ספור מחקרים על כך שכשקיימת אמונה שמשהו עושה טוב, פלצבו כדוגמא, משהו טוב קורה. וזאת לאו דווקא אמונה באל, פשוט אמונה שמשהו יעשה טוב. אני חושב שהדבר המרכזי הוא שאמונה ודת אינן אותו הדבר. דת היא מנגנון שליטה מבוסס על אמונה, שדורשת מהמאמין לחיות במחוזות של אמת מוחלטת. כשאתה כותב על כך שאתה מאמין במעמד הר סיני, אתה לוקח את האמונה שלך של מקום של אמונה שמשויכת לדת והדת, והחלק הזה ביהדות הוא דת, היא לא משהו שיש בו הגיון. אני לא יודע מה בדיוק קרה בהר סיני, אבל עצם זה שיש סיפור כזה לדעתי, זה מראה שהייתה שם חוויה מיסטית חזקה. לא סתם נולד אתוס כזה. אני לא טוען שהסיפור מדויק בפרטים, אבל ברור לי שמשהו יוצא דופן קרה שם אחרת לא היה נוצר בכלל הסיפור. ואולי משה כרך זאת עם כל מיני מצוות. שחשב שיועילו לשמר עם. אבל את זה אני מנחש |
|
|
|
|
לפני 9 חודשים •
13 באפר׳ 2025
לפני 9 חודשים •
13 באפר׳ 2025
Charlie Z • 13 באפר׳ 2025
באדם, עוד מאמין באדם
|
|
|
|
|
לפני 9 חודשים •
13 באפר׳ 2025
לפני 9 חודשים •
13 באפר׳ 2025
Master Bruce{©} • 13 באפר׳ 2025
כולם אתאיסטים, ושאף אחד לא יחרטט משהו אחר.
ההבדל היחיד הוא שאתאיסטים לא מפחדים להחיל את חוסר האמונה על *כל* האלים, בעוד "מאמינים" אתאיסטים לגבי כל האלים *חוץ מאשר במקרה האל ששייך לדת שהם נולדו לתוכה* מי שטוען שהוא מאמין באלוהים היהודי צריך לנמק מבחנתי לא למה הוא מאמין באלוהים, אלא למה יהוה כן, אבל לא שיווה, וישנו, ראמה, קאלי, סאמהטרסו, אודין, זאוס, בודהה, אנאנסי, קיוטי, קווצקוואטל, ישו, אללה, גילגמש, בעל, ענת, אשר,סת',אייסיס, ורבים וטובים אחרים... |
|
|