בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

רכישת אמון

הבת של השכנה
לפני 9 חודשים • 5 במאי 2025

רכישת אמון

הבת של השכנה • 5 במאי 2025
היי,
השאלה שלי היא בעיקר לנשלטים/נשלטות, אבל כמובן שאשמח לשמוע גם את דעתם של השולטות/שולטים.
אז...
מה גורם לכן לרכוש אמון באדם זר? להאמין לו, להפקיד את גוף שלכן בידיים שלו, לסמוך עליו שלא יעבור את הגבולות?
נכון, יש היכרות בסיסית, אבל היא באמת בסיסית, והיא לרוב די קצרה וממש מהר עוברים לדברים תכלס.
אז איך עושים את זה?
אתן נפגשות לקפה יותר מפעם אחת? עושות ממש דייטינג ונילי זמן מה? או שאתן סומכות עליו כי זה מה ש"מקובל" ומקוות לטוב?
איך לא ליפול לידיים רעות?
bossdog​(שולט)
bossdog​(שולט) • 5 במאי 2025
זו שאלה קשה
אולי לי היא קשה כי אני לא יודע איך זה להרגיש מאויים בקשר כזה
אני כן יכול להגיד שבעיני מה שחשוב זה שתראי שמי שמולך קודם כל ולפני הכל באמת דואג לך
לא מנסה להוביל אותך למקום שהוא חושב שנכון אלא נותן לך לגלות את זה בעצמך לכאן או לכאן

אני מאמין שנשלטת צריכה לרצות לתת את עצמה יותר ממה ששולט צריך לקחת אותה במיוחד בקשר בשלב ראשוני כלכך
אבל אז בנקודה הזאת כשהיא מתמסרת מתוך אמון וביטחון שלה בו אז יכולים לקרות דברים מדהימים ומשם הוא יכול לקחת את המושכות

אבל עד אז הכל קורה בקצב שלה ובהתאם לחששות או הרצונות שלה

אם תרגישי שמאיצים בך או דוחקים אותך לפינה אז זה כנראה לא מישהו שרוצה בטובתך

מפגשים במקומות הומי אדם הם רעיון מעולה
שיחות טלפון או ווידאו ולא רק התכתבות באפליקציות

ובכללי אחד שפתוח איתך לגבי החיים שלו
כדי שאת תסמכי עליו הוא צריך לסמוך עלייך
שניכם צריכים להיפתח אחד לשניה
זוג פלוס​(שולטת)
זוג פלוס​(שולטת) • 5 במאי 2025
אמון אמיתי יכול לשרור רק בין שני אנשים שיש בהם היכרות טובה ומעמיקה.
עד שזה קורה זה בגדר ''כבדהו וחשדהו'' וזה לא משנה באיזה צד של השוט את נמצאת.
את נותנת צ'אנס, סומכת במידה מוגבלת.
בדיוק כמו בדייט ''ונילי''.
לא היית נותנת את כרטיס האשראי שלך למישהו שהכרת הרגע באיזה פאב ככה לא תתמסרי לגחמות של מישהו רק בגלל שגיליתם שהוא שולט בכלוב.
ArchAngel​(שולטת)
ArchAngel​(שולטת) • 5 במאי 2025
לא נשלטת, אבל עדיין אישה שהייתה בעולם הדייטינג מול גברים, וגבר זר הוא עדיין גבר זר גם אם הוא אמר לך שהוא נשלט.
הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת הוא להקשיב דווקא למה שלא נאמר.
ברור שכולם יגידו לך את מה שאת מצפה לשמוע, וזה ממש קל כשהכל הולך כמו שהם רוצים. אפשר להתמיד בזה גם כמה דייטים בלי בעיה.

האמת מתחילה לצאת כשהם מתמודדים עם סירוב או חוסר וודאות.
מה שקורה כשאת לא עונה מיד, לא מסכימה איתם בנושא מסוים, מסרבת למשהו.
האמת מתגלה ביחס שלהם כלפי מי שהם לא מנסים להרשים- נותני שירות, בני משפחה שהם מדברים עליהם או קולגות, אקסיות, בעיקר היחס לאקסיות.
אם הם קורבנות נצחיים שתמיד עושים להם וכולם "משוגעים".
אם הם לא עוצרים להתבונן איפה הייתה האחריות שלהם, אם אין להם יכולת ביקורת עצמית- כשאתה מאמין שהכל מותר לך אתה לוקח בכוח.
תמיד תזכרי שבוז הוא לא משהו שמאפיין מישהו שבאמת היה קורבן של משהו, קורבנות נוטים להאשים את עצמם, מתעללים בזים.

אם כל מה שהם מספרים על עצמם הוא מושלם מדי, בלי שום מורכבויות אנושיות. ככה הם לא נותנים לך להכיר אותם באמת.
אם הם מנסים להפעיל בך אשמה או רחמים, תחושה שאת חייבת לעשות משהו או שזה אומר עליך שאת לא טובה מספיק.
אולי לא יגידו את זה ישירות, אבל זו התחושה שתצאי איתה- שאת חייבת או תהיה ביניכם אווירה רעה.
אם הם מאיצים בך לסמוך עליהם, אבל לא טורחים לתת לך סיבה לסמוך עליהם ומנסים להפוך להיות ראויים לאמון שלך.

את תרגישי שלא רואים אותך ואת מה שאת צריכה- אל תתעלמי מזה, ואל תחשבי שאת מגזימה, גם אם זה מה שהם אומרים לך.
כשאנחנו אומרים לאדם שאכפת לו מאיתנו שמשהו שעשה פגע בנו, הוא מקשיב, מנסה לא לפגוע שוב גם אם לא התכוון.
מי רוצה לפגוע שוב, ימהר לבטל אותנו.

אם הם לא מבינים שבדס"מ זה בסה"כ משחק שנועד לענג את שניכם, ובונים סביבו אישיות- לרוב זה כי זו האישיות היחידה שהם יכולים להציע, כי הזו שלהם לוקה בחסר.
נוח לקרוא לעצמך "שולט" ולשווק את הבריונות שלך כמשהו סקסי, ונוח לקרוא לעצמך "נשלט" ולהסיר מעצמך אחריות- מי שהבדס"מ שלו בריא לא בורח מעצמו לדמות, הוא משאיר איתה חלק מתוך המכלול שהוא.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שני מאי 05, 2025 3:35 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
    התגובה האהובה בשרשור
CharlieI​{Lotus}
CharlieI​{Lotus} • 5 במאי 2025
אני חושב שיש כאן כמה רבדים.

ראשית, איטיות בפן הגופני והבדסמי.
בפעם הראשונה שנפגשנו, היא לא שלי בשום צורה. אנחנו רק מתחילים לגשש, אז לאט.
לטעמי, זה גם תהליך מאד מהנה, אז למה למהר.
מעבר לזה, למהר נותן תחושה שיש משהו מסוים שרוצים להשיג. זה לא אמור להיות המצב, מה שרוצים להשיג אמור להיות היחד שלנו.

מעבר לזה, בניה של אינטימיות רגשית, של קרבה. כמובן ששני הצדדים משתתפים בזה. (:

והדבר האחרון הוא שכדום, אני מתחיל בשאלות ובהצעות.
ואז, על פני כמה שבועות אם הכל הולך טוב, זה מחליק לכיוון של הוראות והצהרת רצונות. שוב, לאט.

אני חושב שכסאב, צריך גם להיות מקום לספק, לבדיקה עצמית, לתהיה בקול.
QueenBitchחשבון מאומת
QueenBitchחשבון מאומת

Re: רכישת אמון

QueenBitchחשבון מאומת • 5 במאי 2025
הבת של השכנה כתב/ה:
היי,
השאלה שלי היא בעיקר לנשלטים/נשלטות, אבל כמובן שאשמח לשמוע גם את דעתם של השולטות/שולטים.
אז...
מה גורם לכן לרכוש אמון באדם זר? להאמין לו, להפקיד את גוף שלכן בידיים שלו, לסמוך עליו שלא יעבור את הגבולות?
נכון, יש היכרות בסיסית, אבל היא באמת בסיסית, והיא לרוב די קצרה וממש מהר עוברים לדברים תכלס.
אז איך עושים את זה?
אתן נפגשות לקפה יותר מפעם אחת? עושות ממש דייטינג ונילי זמן מה? או שאתן סומכות עליו כי זה מה ש"מקובל" ומקוות לטוב?
איך לא ליפול לידיים רעות?

בסופו של דבר זה סיכון כמו בדייט ונילי
אני אישית מעדיפה לדבר כמה שיותר בהתכתבות/וידאו/טלפון כדי להכיר את מי שמאחורי המסך ולתאם ציפיות עד כמה שניתן
לא חושבת שזה מתכון בטוח אבל חשוב ללכת עם תחושת הבטן שלך, לדבר על צרכים, רצונות, גבולות והעדפות
ללמוד על האדם, מה מפעיל אותו ומה מקסים אותו
איך הוא מגיב במצבים כאלה ואחרים
ולראות אם את מרגישה בנוח מהתגובות שלו וממי שהוא עוד לפני הפגישה
כמובן שעדיף להיפגש במקום ציבורי בהתחלה להכיר קצת ברמה האישית😅
ולא לפעול מתוך אימפולסיביות של הרגע ולמהר לשם
variation​(נשלט)
variation​(נשלט) • 5 במאי 2025
לא נראלי אפשרי לתת אמון ככה מפגישה על קפה, צריך להיות חברים ולהכיר ממש, אני אמנם לא אומר את זה מניסיון אבל נשמע לי מופרע להפקיד את גופך אצל מישהו/י מבלי להכיר את הצד השני ממש ממש טוב על גבול הלהיות חברים טובים לפני, גם זה יותר קל וכיף ובטח שיותר בטוחicon_smile.gif
Master Bruce​{©}
Master Bruce​{©} • 5 במאי 2025
אני אענה באמצעות הסיפור של חברת גט טקסי ואיך הם הצליחו לבצע מהפך בשוק המוניות

לפני חברת גט טקסי, היו המון נהגי מוניות נוכלים, סירבו להפעיל מונה, היו נוהגים שיכורים \ מסוממים, היו אלימים ואפילו תקפו מינית, ובאופן כללי זה היה שוק שנשלט ע"י טיפוסים... מפוקפקים בלשון המעטה. לא כל נהגי המוניות היו בעייתיים כמובן, אבל הרבה מאד מהם. בתגובה, רוב האנשים סירבו לקחת מוניות. הם ידעו שזה עולה הרבה כסף, ושהנהגים היו בעייתיים, אז לא היו עולים על מונית אלא אם אין ברירה, ובוודאי שלא שולחים את הילדים שלהם במונית. אז מי כן היה עולה על מוניות? נכון מאד. אנשים שבעצמם היו מפוקפקים! שיכורים, אנשים שברחו בלי לשלם, טיפוסים אלימים, טיפוסים מפוקפקים, וכן הלאה. מה שגרם למעט הנהגים הטובים לברוח, מה שגרם למעט הלקוחות הטובים לברוח, וכן הלאה.

ואז הגיעו גט טקסי.

גט טקסי הביאו פיצ'ר אחד מטורף. ולא, זה לא היכולת להזמין מונית בקלות דרך האפליקציה. ואפילו לא האפשרות לשלם באשראי. שניהם פיצ'רים נהדרים, אבל לא מהפכניים.

מה שהם הביאו זה את היכולת לראות את ההסטוריה של מי היה הנהג שלך (ועבור הנהג מי היה הלקוח). פתאום אם הנהג היה בעייתי, הוא לא יכל להתחבא מאחורי אנונימיות, ואפשר היה להתלונן עליו בקלות (לגט ולמשרד התחבורה). וכנל אם הנוסע היה בעייתי, היה מישהו שאפשר לפנות אליו. לא משלם? גט יאכפו את זה. אלים? המשטרה יודעת מי אתה. וכן הלאה.

התוצאה היתה שתוך שנים ספורות מאד, הנהגים והנוסעים הבעייתיים, שכבר לא יכלו להתחבא מאחורי אנונימיות, עפו מהתחום, ולאט לאט אנשים התחילו לסמוך שוב על נהגי מוניות. אנשים יודעים עכשיו שנהגים מפעילים מונה, אין כמעט פשע, אלימות, ואלימות מין במוניות, אין כמעט נהגים שיכורים, הורים מרשים לילדים שלהם לסוע במונית, וכן הלאה.

אז. אם נחזור לנושא המקורי, מה גורם לרכישת אמון?
שקיפות.
מידע אישי.
לקיחת אחריות.
הידיעה שבמקרה הגרוע ביותר, יש לי איך להגן על עצמי.
וכמובן, זמן.
unknownme
unknownme • 5 במאי 2025
אני מעלה מיד בשיחה הראשונה את החששות והפגיעויות שלי אם יש אמפתיה והכלה זה סימן טוב. אם בכלל לא מעניין אותה מה החששות והבעיות שלי זה סימן לברוח מהר
הבת של השכנה
לפני 9 חודשים • 6 במאי 2025
הבת של השכנה • 6 במאי 2025
unknownme כתב/ה:
אני מעלה מיד בשיחה הראשונה את החששות והפגיעויות שלי אם יש אמפתיה והכלה זה סימן טוב. אם בכלל לא מעניין אותה מה החששות והבעיות שלי זה סימן לברוח מהר

זה מאוד חכם. תודה