|
|
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
אתה צמחוני אני סאדיסטית זה לא ילך
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
Cat-Man-Dude{❤️?} • 2 ביולי 2025
היי
מישהי אמרה לי אתה צמחוני אני סאדיסטית זה לא ילך מה הקשר??????? |
|
|
| ניצחתי ואנצח(שולט) |
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
ניצחתי ואנצח(שולט) • 2 ביולי 2025
על פניו הפשט הוא שצמחוניים נתפסים כאנשים חלשים ועדינים.
יש משהו באכילת בשר שמבטא עוצמה וכוח (של האדם כלפי בעלי החיים). סאדיסטית צריכה מישהו שיעמוד במה שיש לה לתת. שמא זו כוונתה. אחד ההסברים החביבים עליי לאיסור בשר בחלב הוא - שהתורה התירה לאכול בשר והתירה לשתות חלב, אבל צריך לשים לב להבחנה שיש ביניהם. לקחת בשר מהבהמה לא דומה ללקחת ממנה חלב. אומרת התורה - אל תתבלבל ותערבב ביניהם. אפילו ששניהם מותרים, שים לב להבדל. תהיה מוסרי. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
Master Bruce{©} • 2 ביולי 2025
היא כנראה ניסתה להגיד "אני לא מעוניינת אבל אני גרועה בלתת הסברים, אז קח הסבר מטומטם ותהיה בשקט".
תהיה בטוח שמה שמפריע לה באמת זה משהו אחר לגמרי שהיא לא רצתה ו/או יכלה להגיד לך, אבל זה גם לא משנה. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
Master Bruce{©} • 2 ביולי 2025
► ניצחתי ואנצח כתב/ה: על פניו הפשט הוא שצמחוניים נתפסים כאנשים חלשים ועדינים.
יש משהו באכילת בשר שמבטא עוצמה וכוח (של האדם כלפי בעלי החיים). סאדיסטית צריכה מישהו שיעמוד במה שיש לה לתת. שמא זו כוונתה. אחד ההסברים החביבים עליי לאיסור בשר בחלב הוא - שהתורה התירה לאכול בשר והתירה לשתות חלב, אבל צריך לשים לב להבחנה שיש ביניהם. לקחת בשר מהבהמה לא דומה ללקחת ממנה חלב. אומרת התורה - אל תתבלבל ותערבב ביניהם. אפילו ששניהם מותרים, שים לב להבדל. תהיה מוסרי. התורה בשום שלב לא אסרה על אכילת בשר בחלב, אלא אך ורק "גדי בחלב אמו". ההסבר המקורי (וההגיוני) היה לא לאכול חיות שעדיין יונקות. אבל בתקופת רש"י, חיפשו צידוק הלכתי לאכול גדיים וטליים, ולפיכך הוא המציא סיפור שלא היה ולא נברא על כך שהגויים היו אוכלים מילולית גדי שבושל בחלב של אמא שלו, ולפיכך חל איסור אכילת בשר בחלב כדי לא להדמות לגויים. |
|
|
| אביב נעורים |
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
Re: אתה צמחוני אני סאדיסטית זה לא ילך
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
אביב נעורים • 2 ביולי 2025
► Cat-Man-Dude כתב/ה: היי
מישהי אמרה לי אתה צמחוני אני סאדיסטית זה לא ילך מה הקשר??????? לפחות לא אמרה לך אתה גרוזיני בלי זהב😂 |
|
|
| ניצחתי ואנצח(שולט) |
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
ניצחתי ואנצח(שולט) • 2 ביולי 2025
התורה בשום שלב לא אסרה על אכילת בשר בחלב, אלא אך ורק "גדי בחלב אמו". ההסבר המקורי (וההגיוני) היה לא לאכול חיות שעדיין יונקות. אבל בתקופת רש"י, חיפשו צידוק הלכתי לאכול גדיים וטליים, ולפיכך הוא המציא סיפור שלא היה ולא נברא על כך שהגויים היו אוכלים מילולית גדי שבושל בחלב של אמא שלו, ולפיכך חל איסור אכילת בשר בחלב כדי לא להדמות לגויים.[/quote]
מאחר וזה לא הנושא בפורום, לא ארחיב. אבל - הרבה לפני רש"י זה כתוב. אלו גמרות מפורשות במסכת חולין פרק שביעי. כלומר, כבר התנאים והאמוראים ביארו את איסור בשר בחלב כרחב יותר מאשר גדי בחלב אימו. בכלל, התורה שבעל פה מפרשת את התורה שבכתב, בלעדיה אין מבוא כלל לתורה שבכתב (יש דוגמאות מפורסמות לעיקרון, אך כאמור אנחנו בפורום מסוג שונה וזה לא הנושא). אין רש"י כזה. יש רשב"ם (נכדו של רש"י) דומה למה שכתבת. כדאי להתמקד במה שיודעים טוב ומבינים בו. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
Sunna סאנה(שולטת) • 2 ביולי 2025
כטבעונית סאדיסטית זה ממש ממש הצחיק אותי
|
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
2 ביולי 2025
Kitty frank • 2 ביולי 2025
צמחונים וטבעונים הארדקור הם הכי סאדיסטים מניסיוני. לא סתםהביטוי 'טבעונאצים' שגור כל כך... אולי היא התכוונה ששניכם באותוצ ד של השוט ולכן לא יתאים?
|
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
3 ביולי 2025
כנ"ל
לפני 7 חודשים •
3 ביולי 2025
Lady cbt(שולטת) • 3 ביולי 2025
► Sunna סאנה כתב/ה: כטבעונית סאדיסטית זה ממש ממש הצחיק אותי
רק תנו לי את הטבעונים המזוכיסטים! כבר 20 שנה שלא אכלתי בעלי חיים. אני רעבה 😈 הנשלטים הנשוכים בבלוג שלי מדגמנים את זה נהדר😁 |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
3 ביולי 2025
לפני 7 חודשים •
3 ביולי 2025
גריי גרין • 3 ביולי 2025
אפשר לקחת את זה להמון מקומות: אני אוהבת סטרפאון, אתה בעד שתי מדינות לשני עמים, זה לא יילך. אני אוהבת שליטה באורגזמות, לך יש וולט פלוס, זה לא יילך. אני אוהבת אימפקט פליי, אתה מתנדב בויצ״ו, זה לא יילך.
|
|
|