|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
שימוש בבינה מלאכותית לכתיבת פוסטים בבלוג
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
פרלין(נשלטת){ש} • 19 ביולי 2025
היי, צפרא טבא לכולם!
מעניינת אותי דעתכם בקשר לשימוש בכלי בינה מלאכותית בכתיבה בלוגית. אני לא מתכוונת לשימוש לשם הגהה או סדר, אלא לתופעה קצת יותר מטרידה ששמתי לב אליה לאחרונה - כתיבת פנטזיות וסיפורים שלמים בעזרת בינה מלאכותית. בעיניי זאת רמאות כי זה מצג שווא של יכולת. מצד שני, אני מבינה שמקום כמו הכלוב יכול להיות מאוד לא הוגן כלפי אנשים שכותבים פחות טוב וזאת לא יכולת הביטוי העקרית שלהם. אני חושבת שפתרון נחמד יכול להיות סוג של גילוי נאות. אז לפחות זה לא יהיה כל כך בוטה. מה דעתכם? אתם משתמשים בצ׳אט gpt בשביל כתיבה פה? |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
שרף אורנים • 19 ביולי 2025
אני וצאט לא ממש חברים לבינתיים וגם אם אסנג'ר אותו לחפש לי מידע, אני לא אתן לו לכתוב לי פוסטים ובטוח לא לפנטז בשבילי
|
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
אלפא-בטא(מזוכיסט) • 19 ביולי 2025
אשרנו שזכינו לקחת חלק בתקופה בה דיון כזה בכלל יכול להתקיים ☺️.
ולעצם העניין, האם להשתמש בתמונה הלקוחה מהרשת לצורך מצג שווא שזו חזותנו הפיזית, תשרת אותנו באמת אם המטרה היא להכיר לצורך הגשמה? האם לכתוב בקורות החיים על ניסיון והכרות עם תחומים שאין לי בהם באמת ניסיון ישרת אותי בראיון המקצועי אצל המעסיק הפוטנציאלי? הגישה שלי היא לפתוח את קלפי האמת לגבי על השולחן, בכל אספקט בחיים, בכדי לזמן לעצמי שותפחם לחיים (בכל תחום) שיודעים על החולשות והחוזקות שלי כאחד, ואלו וגם אלו מתאימים להם כדי לצאת למסע משותף. |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
LowCarb(שולט) • 19 ביולי 2025
זאת שאלה מאד חשובה ורלוונטית, ואני חושב שנגעת פה רק בקצה הקרחון.
בגדול, לדעתי הולך ופוחת הסיכוי לחיבור רומנטי אונליין (וגם בכלל, אבל זאת שאלה אחרת). למרות שכרגע ה-AI יודע לתת ביקורת יותר מאשר ליצור, בטח תוך שבע שמונה דקות זה ישתנה... אנשים יוכלו "לכתוב" פוסטים, סיפורים, שירים ומה לא, והכל ברמה גבוהה. יותר מזה - משתמש יוכל להעלות ל-AI את תוכן הבלוג של האדם שהוא מעוניין בו (כנ"ל כל הרשתות החברתיות) ולבקש ניתוח פסיכולוגי, ופוסטים (אפילו מיילים אישיים) שתפורים לפי מידה - מה שהמטרה הכי צריכה/רוצה/אוהבת/יודעת להעריך. יותר מזה - משתמש יוכל להתכתב ב-live בעזרת AI. מהר מאד יווצר מצב בו ה-AI שלי מתכתב עם ה-AI שלך ואנחנו רק משקיפים... אין מניעה שזה לא יקרה גם בשיחה בפון. ברגע שאתה כבר לא יכול לסמוך על התוכן והסגנון המופגנים בטקסט, היכרות אונליין מאבדת מהפוטנציאל שלה. הרי על תמונות כבר מזמן אי אפשר לסמוך - עוד לפני ה-AI יש זויות צילום, תאורה, ובחירת תמונה אחת מתוך 1000, כולם מייצרים מצב בו אין קשר בין התמונה לבנאדם שאתה נפגש איתו. בקיצור, אנחנו חיים בשלהי עידן ההיכרות אונליין. אז, כן. המפה משתנה. אנחנו חווים את המהפכה הכי גדולה בתולדות האנושות. ורק התחלנו. |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
Venus in Furs • 19 ביולי 2025
מעולם לא השתמשתי בתוכנות כאלו ואין לי מושג אפילו איך הן נראות,
אבל כשכוריאוגרף אחד מבאר שבע שלח לי טקסט ארוך, מפותל וחסר הגיון לחלוטין בהמשך לשיחתנו על המוזיקה לריקוד שהוא רוצה ליצור שאלתי אותו: ״אתה כתבת את זה?🧐״ הוא הודה שזו העוזרת שלו כתבה ושישמצב שנעזרה בג׳פט. בשבילי טקסטים כאלו הם מאוד משעממים ומנותקים רגשית, ואני לא חושב שזה משהו שהולך להשתנות או להשתפר, אם כבר להיפך. הם נשמעים לי כמו ג׳יבריש. כמובן שגם רוב האנושות מאוד משעממת ומנותקת רגשית, כך שזו תהיה התאמה טובה בשביל רוב האנשים, כמו שלרוב האנשים יש טלוויזיה בבית שפועלת כל הזמן. |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
Venus in Furs כתב/ה: מעולם לא השתמשתי בתוכנות כאלו ואין לי מושג אפילו איך הן נראות,
אבל כשכוריאוגרף אחד מבאר שבע שלח לי טקסט ארוך, מפותל וחסר הגיון לחלוטין בהמשך לשיחתנו על המוזיקה לריקוד שהוא רוצה ליצור שאלתי אותו: ״אתה כתבת את זה?🧐״ הוא הודה שזו העוזרת שלו כתבה ושישמצב שנעזרה בג׳פט. בשבילי טקסטים כאלו הם מאוד משעממים ומנותקים רגשית, ואני לא חושב שזה משהו שהולך להשתנות או להשתפר, אם כבר להיפך. הם נשמעים לי כמו ג׳יבריש. כמובן שגם רוב האנושות מאוד משעממת ומנותקת רגשית, כך שזו תהיה התאמה טובה בשביל רוב האנשים, כמו שלרוב האנשים יש טלוויזיה בבית שפועלת כל הזמן. זה יכול להיות פרקטי להפליא לחלק מהדברים שתמיד היו מיותרים ומשעממים ופחות דורשים יכולת יצירתית. ואולי אפילו אפשר להתפנות ככה יותר לאמנות…? |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
Venus in Furs • 19 ביולי 2025
זה יכול להיות פרקטי להפליא לחלק מהדברים שתמיד היו מיותרים ומשעממים ופחות דורשים יכולת יצירתית. ואולי אפילו אפשר להתפנות ככה יותר לאמנות…?[/quote]
זה אולי ישמע יומרני, אבל בשבילי כל מה שאני עושה כולל לקנות חסה בירקן בנווה עופר זו אמירה יצירתית ואומנותית, לפחות באופן חלקי. גם כשאני שולח מייל בענייני גביה (או גוויה), יש בזה את הטאצ׳ האישי שלי והאימוג׳י המדוייק. בעיניי יש לזה אפקט ומשמעות. אני לא חושב שהייתי רוצה אפילו שרובוט ישטוף את הכלים במקומי, בטח שלא יתבטא במקומי. |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
גריי גרין • 19 ביולי 2025
ברור לי לגמרי למה הרבה אנשים בוחרים להשתמש בבינה מלאכותית כדי לכתוב טקסטים — זה נוח, מהיר, זול, לפעמים אפילו מרשים. אבל מבחינתי, הרעיון הזה דוחה כמעט בכל רמה אפשרית. אני לא מתכוון, ולא מתכוון אי פעם, לתת למכונה לנסח את המחשבות שלי במקומי.
קודם כול, כתיבה היא בעיניי פעולה מהותית של זהות. כשאני כותב, אני לא רק מעביר מידע — אני חושב, בוחן, מסנן, בונה את הקול שלי. לתת לבינה מלאכותית לכתוב במקומי זה כמו לשלוח מישהו אחר לדבר בשמי בראיון אישי. זה אולי נשמע נכון, אבל זה פשוט לא אני. שנית, יש כאן עניין מוסרי. אנחנו חיים בתקופה שבה הגבולות בין אמת לבדיה, בין מקוריות להעתקה, כבר כמעט לא קיימים. להשתמש בכלי שיודע לחקות טון, סגנון ודעה בלי לחוות כלום בעצמו — זה בעיניי תרומה נוספת לטשטוש הזה. אני לא מוכן לקחת בזה חלק. ולבסוף — זו פשוט עצלות. אני לא מתבייש להגיד שכתיבה דורשת מאמץ, אבל זה בדיוק מה שהופך אותה לערכית. כל משפט שאני כותב עבר דרך העיניים שלי, דרך הלב שלי. ואם זה לא שווה את הזמן, אולי לא שווה בכלל לכתוב את זה. אז לא, אני לא אשתמש בבינה מלאכותית לכתיבה. לא היום, לא מחר, ולא כשזה יהיה “בלתי ניתן להבחנה” מכתיבה אנושית. כי ההבדל, בשבילי, הוא כל מה שחשוב. מה שמזכיר לי: https://www.vice.com/en/article/people-are-using-ai-to-flirt-on-dating-apps-then-disappointing-their-dates/ |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
אני רואה מה עשית שם!
מה היה הפרומפט? |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
StreetCat(שולטת) • 19 ביולי 2025
פרלין כתב/ה: אני רואה מה עשית שם!
מה היה הפרומפט? את יודעת שאין חובת שימוש בפרומפט כדי להשתמש בכלים האלו, כן? אני כותבת להם בשפה חופשית ולא באיזה תבנית רישמית שרצה באינטרנט |
|
|