ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

איך ניתן לזהות שולט חסר ניסיון?

נריאוס
לפני 6 חודשים • 4 באוג׳ 2025

איך ניתן לזהות שולט חסר ניסיון?

נריאוס • 4 באוג׳ 2025
לפי איזה סימנים אפשר לזהות גבר שמציג את עצמו כשולט, אבל בעצם אין לו מושג איך לשלוט לא בעצמו ולא באחרים?

אני שואל את זה כי יש פה באתר הרבה גברים שכל הבלוג שלהם מלא בדגלים אדומים (לדעתי כמובן).
אז מה לדעתכם הסימנים המוקדמים שאפשר לשים לב אליהם בפרופיל? בבלוגים? בגישה הכללית של ההודעה הראשונה שהם שולחים?

מרגיש לי שבאתר "מחלקים" שליטה לאנשים חסרי ניסיון, בדומה לחלוקת שליטה לחיילים בצבא, שגם הם חסרי ניסיון ובסופו של דבר פוגעים באחרים.

דיון פורה icon_smile.gif
סנטוריון

Re: איך ניתן לזהות שולט חסר ניסיון?

סנטוריון • 4 באוג׳ 2025
מפנה אותך לאמירה שמיוחסת למרגרט ת'אצ'ר: "אם את צריכה לומר שאת ליידי, סימן שאת לא."
Solar Dragon
Solar Dragon • 4 באוג׳ 2025
אני מגדיר את עצמי כסוויץ' כי בשלמותי יש בי את שני צדדי המטבע ואני אוהב לתת לשניהם מקום לביטוי. אני חושב גם שאני חסר ניסיון בתור נשלט ושולט גם יחד. כתוצאה מניסיון מיני מועט בחיי.

לפי הערכתי האישית, וזה יותר מניסיון חיים מאשר ניסיון מיני, שולט/ת חסרי ניסיון הם בדרך כלל אלו שהכי צורחים שהם שולטים ומחפשים להשפיל. אני חושב ששליטה היא קודם כל על עצמך, על היצרים והאינסטינקטים שלך. ברגע ויש לך שליטה עצמית (לא צריך להיות מאסטר מואר), השליטה שלך כלפי הנשלט/ת תגיע ממקום שנועד להעצים אותם מאשר להשפיל אותם. הסיבה, לפחות כפי שאני רואה זאת, שנשלט מחפש שולט, הוא מאחר ובתת-מודע הוא מחפש ליצור קשר עם החלק הדומיננטי בתוכו שלא קיבל את תשומת הלב ונשכח במרתפי התת-מודע כתוצאה מהדחקה ומה לא. החלק הזה רוצה להתעורר כעת ו-BDSM היא אחלה פלטפורמה בשביל זה.

יש הרבה מערכת ddlg/mdlb וזה גורם לי לקשר בראש מערכת שולט/נשלט בין הורה לילד. הורה טוב רוצה להפוך את הילד לאוטונומי, עם ביטחון עצמי, שיכול לנהל את חייו באופן עצמאי ולהגדיר את עצמו מבלי שאחרים יעשו זאת עבורו. הורה רע מחפש כל הזמן לשלוט ולהקטין את הילד. הורה כזה הוא אחד שלא יודע דבר על הורות ועושה נזק פסיכולוגי עצום לילד.

אותו הדבר ניתן לקחת לכיוון של מאמין ומושא אמונתו (אלוהים) או אזרח והדמות בשלטון או המערכת השלטונית אליה הוא כפוף וכן הלאה.
יולי Yuli​(לא בעסק)​{טדי}
אני לא חושבת שחוסר נסיון הוא הדבר שצריך להיזהר ממנו.
מה שעשוי להיות מסוכן בשולטים בכלל לא קשור לניסיון אלא לנכונות שלהם להיות בני אדם ולא לפגוע באנשים אחרים. גם עם אפס נסיון אפשר להבין מה זה גבולות ורצון חופשי וכל זה.

אז מהבחינה הזאת,
שקרים - דגל אדום
מתווכח עם גבולות - דגל אדום
מנסה לעבור מאפס למאה - דגל אדום
משהו בו גורם לך חוסר נוחות - דגל אדום
Love bombing - דגל אדום
ניסיונות לפגוע בביטחון העצמי שלך - דגל אדום
ניסיונות לנתח אותך, פסיכולוגיה בגרוש - דגל אדום

Works for a boy or a girl

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שני אוג' 04, 2025 8:13 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
    התגובה האהובה בשרשור
Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
יש כל כך הרבה מדדים לדגלים אדומים (לכל מגדר ולכל צד של השוט)
בעיניי, ניסיון זה לא אחד המדדים לכך.
כולנו היינו חסרי.ות ניסיון בהתחלה
אז האם כולנו היינו מסוכנים.ות?
גריי גרין
גריי גרין • 4 באוג׳ 2025
אני גם חושב שחוסר ניסיון הוא לא סעיף פוסל, אבל שאלת וביקשת דיון פורה. לדעתי מאפיין עיקרי של אדם חסר ניסיון הוא שהוא לא מזהה בעיות פוטנציאליות ולא יודע לתקשר איך הוא מתכוון להמנע מהן. זה לא אותו דבר כמו חוסר זהירות, אבל זה עשוי להיות, במבחן התוצאה, די דומה.
Master Bruce​{©}
Master Bruce​{©} • 4 באוג׳ 2025
אתה אומר על שולטים חסרי נסיון שזה דגל אדום, אבל כתוב לך בפרופיל "חדש בעולם הזה"
זה... קצת אירוני.

יש אנשים עם מעט נסיון אבל המון לב וכבוד ואכפתיות
יש אנשים עם המון נסיון אבל הם גושי חרא מהלכים
וכמובן שיש גם להיפך
יש הכל מהכל.

מציע לך פחות לחשוב איך להוריד אחרים ולהגיד שהם לא באמת שולטים, ויותר לחשוב מי ומה עושים לך אישית טוב.
ArchAngel​(שולטת)
ArchAngel​(שולטת) • 4 באוג׳ 2025
כשכל ההתנהלות נראית כמו ילד שרוקע ברגליים כשאמא אמרה לו "לא" לסוכריה.
"אבלללל אנייי השולטטטט!" בכל הויריאציות של המשפט הזה כשהוא נתקל בסירוב.
חי בסרט שהפנטזיה המינית שלו מקנה לו איזשהו פטור משימוש בכישורים חברתיים, שליטה בדחפים ואמפתיה.
וכמובן כשכל התובנה לגבי עולם השליטה נראית שנלקחה מסרט פורנו, כנראה כי רק שם הוא זוכה להגשים את חיי המין שלו.

ואולי זאת לא נורה אדומה כשל עצמה, אבל מבחינתי גם חוסר היכולת לצחוק על עצמך. התגוננות יתר מכל בדיחה, מכל ציניות. מכל אמירה של הנשלט/ת שלא רק מעריצה אותו.
מי שלוקח ברצינות יתרה את התפקיד הבדס"מי שלו ככל הנראה מנסה לברוח מהאישיות האמיתית של עצמו אל עבר דמות שולט מושלם ונסגד, מה שאף אחד מאיתנו לא.
כמה שברירי הוא אם רק הדף קל של צחוק מספיק להפיל לו את הכתר, את המסכה.
הוא נחרד שיגלו שהוא לא כזה מושלם, כולה בן אדם. הוא מרגיש שהוא לא משהו כבן אדם, אסור שיראו אותו כזה. רק דמות, רק כינוי.
מי שיכול לצחוק על עצמו, להגיב בקלילות, שלם עם עצמו.
נמצא בפרופורציות לגבי המיניות שלו, חווה דבר או שניים ומבין שזה בסה"כ משהו שנועד לחרמן את שני הצדדים ולא כזה ביג דיל.

*כל מה שכתבתי כאן רלוונטי גם לשולטות מבחינתי.
** וכן, זה לא בהכרח קשור לחוסר ניסיון, יש גם חסרי ניסיון שפויים. רק בואו נגיד שמי שלא הצליח להתנסות ונתקע לנצח עם עצמו בפורנו, כנראה שיש לזה סיבה טובה.
הוא​(שולט)
הוא​(שולט) • 4 באוג׳ 2025
שולטים שעסוקים בשולטים אחרים למשל