|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
המלצות לשליטה- שליטה מלמטה?
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
omri tm(נשלט) • 6 בספט׳ 2025
במידה וכנשלט קראת סיפור של שולטת או נשלט אחר שמתאר סשן שלהם והרגשת חיבור מטורף על האופן שבו הם תארו תסשן ושהם השתמשו בדברים מגניבים שהיית רוצה לקחת השראה לקשר שלכם, הבעיה היא שאתה נשלט, באיזה צורה ראוי לשתף את השלוטת?
כי הרבה שולטות נוטות ישר להחשיב הכל כשליטה למטה אבל אני מאמין בתקשורת. מה מבחינתכם הדרך הראויה? לשלוח לה קישור? לקבוע לדבר ולשתף? להציע? ואפילו גם אם זה לא סיפור, סתם בכללי משהו שהנשלט היה רוצה לחוות בלי להצטייר כשולט מלמטה, איך הייתם ממליצים לו לתקשר אתזה בדרך ראויה? |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
Bluecollar(שולטת) • 6 בספט׳ 2025
פשוט שואלים אם אתה יכול לשתף אותה במשהו שקראת ונראה לך שיכול להיות מעניין לנסות.
מלבד זאת, אני חושבת שאם אתה לא מרגיש בטוח לשתף באופן פתוח את מה שאתה רוצה ומרגיש, אז יש שם בעיה |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
זאלופון(שולט) • 6 בספט׳ 2025
שיתוף בדברים שעושים לך את זה אינו מאפיין של שליטה מלמטה, הוא מאפיין של תקשורת בריאה.
|
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
טלי35(שולטת) • 6 בספט׳ 2025
אני מנסה לחשוב מה היה יכול להפריע *לי* במצב כזה, בהינתן שאני מסכימה עם קודמיי שהדגישו בתגובות שלהם את החשיבות של תקשורת בכלל ובבדסמ בפרט.
גם אני, כמו מי שהגיב לפניי ובטח כמו מי שיגיב בהמשך, מאמינה מאוד בשיח פתוח ותיאום ציפיות כתנאי ובסיס לקשר בדסמי מיטיב. וגם אני לפעמים משתמשת בבלוג שלי או של אחרים כדי להגיד למישהו "ככה מדליק אותי" או "ככה לא". אני אוסיף ואומר שאני חושבת שממהרים מאוד לשלוף ולהטיח "שליטה מלמטה" וחבל. לא כל דבר הוא שליטה מלמטה וזה יכול לסרס את האותנטיות והפתיחות שכל כך חשובים בבדסמ. לי למשל היה בתחילת דרכי נשלט מעולה שידע ללמד אותי על BDSM ועדיין לתת לי הרגשה של בטחון ויציבות שהשליטה לגמרי אצלי והוא למעני פה. חוויה מדהימה ממש. אז אני מנסה לחשוב מה *כן* היה מפריע *לי* בסיטואציה כזו והתשובה לדעתי כוללת מרכיב של אורך הקשר והבטחון בו ומרכיב של תחושת בטן שעושים בי שימוש / מניפולציה. כלומר, מה שאתה מתאר היה מפריע לי במצב שבו הייתי מרגישה שמנסים לתמרן אותי לעשות משהו שלא מתאים לי, או לא יושב לי טוב. או שמשתמשים בי בצורה כלשהי כדי להיות סטטיסטית בפנטזיה של מישהו. אני מניחה שזה היה גורם לי לרתיעה יותר בתחילת קשר מאשר כשמדובר במשהו יציב ובוטח (כן. לי באופן אישי בהתחלת קשר פחות מתאים לי לשמוע פנטזיות והצעות זימה ואני מעדיפה לנווט לנהל ולקבל מהצד השני בעיקר "מה ש'תרצי" 😉). בנוסף, אני מכירה את עצמי כאדם עם אינטואיציה מאוד טובה לגבי אנשים אז התחושה של "זה רצון לשתף אותי וזה מדליק" לעומת החוויה של "זה חוויה דוחה של לעשות בי שימוש לצורך פנטזיה שלך" לגמרי מתבססת על תחושת בטן וניסיון העבר שלי. ולרוב אני צודקת. עוד נקודה חשובה - נראה לי ששולטת (וזה תקף גם לשולט כמובן) שאין לה בטחון במה שהיא ומי שהיא - כנראה תהיה יותר מטולטלת כשתחשוד שמנסים לכוון אותה. עניין של סנטר פנימי ותחושה של ערך עצמי. מישהי ששלמה עם עצמה ועם מי ומה שהיא - ולא מנסה לרצות או לשמח אבל כן יודעת להיות קשובה ומתקשרת- כנראה שתוכל לנהל איתך שיח ולהגיד אם מה שאתה מציע מתאים לה או לא מתאים בלי להאשים אותך בשליטה מלמטה. |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
My body for you(מתחלף) • 6 בספט׳ 2025
לדעתי המושג שליטה מלמטה זו המצאה ותירוץ לחוסר תיקשורת
והורס להמון נשלטים להביע את החשקים שלהם |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
bondman(נשלט){FLR} • 6 בספט׳ 2025
אם לא תספר לשולטת מה הפנטזיות שלך. היא לעולם לא תדע.
אחרי זה ההחלטה אם ואיך להגשים זה כבר בצד של השולטת. אם היא לא מעוניינת לדעת, היא לא שולטת היא פסיכופטית. רק במידה ותדרוש ממנה להגשים את הפנטזיה, זאת תהיה שליטה מלמטה. |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
omri tm(נשלט) • 6 בספט׳ 2025
טלי35 כתב/ה: אני מנסה לחשוב מה היה יכול להפריע *לי* במצב כזה, בהינתן שאני מסכימה עם קודמיי שהדגישו בתגובות שלהם את החשיבות של תקשורת בכלל ובבדסמ בפרט.
גם אני, כמו מי שהגיב לפניי ובטח כמו מי שיגיב בהמשך, מאמינה מאוד בשיח פתוח ותיאום ציפיות כתנאי ובסיס לקשר בדסמי מיטיב. וגם אני לפעמים משתמשת בבלוג שלי או של אחרים כדי להגיד למישהו "ככה מדליק אותי" או "ככה לא". אני אוסיף ואומר שאני חושבת שממהרים מאוד לשלוף ולהטיח "שליטה מלמטה" וחבל. לא כל דבר הוא שליטה מלמטה וזה יכול לסרס את האותנטיות והפתיחות שכל כך חשובים בבדסמ. לי למשל היה בתחילת דרכי נשלט מעולה שידע ללמד אותי על BDSM ועדיין לתת לי הרגשה של בטחון ויציבות שהשליטה לגמרי אצלי והוא למעני פה. חוויה מדהימה ממש. אז אני מנסה לחשוב מה *כן* היה מפריע *לי* בסיטואציה כזו והתשובה לדעתי כוללת מרכיב של אורך הקשר והבטחון בו ומרכיב של תחושת בטן שעושים בי שימוש / מניפולציה. כלומר, מה שאתה מתאר היה מפריע לי במצב שבו הייתי מרגישה שמנסים לתמרן אותי לעשות משהו שלא מתאים לי, או לא יושב לי טוב. או שמשתמשים בי בצורה כלשהי כדי להיות סטטיסטית בפנטזיה של מישהו. אני מניחה שזה היה גורם לי לרתיעה יותר בתחילת קשר מאשר כשמדובר במשהו יציב ובוטח (כן. לי באופן אישי בהתחלת קשר פחות מתאים לי לשמוע פנטזיות והצעות זימה ואני מעדיפה לנווט לנהל ולקבל מהצד השני בעיקר "מה ש'תרצי" 😉). בנוסף, אני מכירה את עצמי כאדם עם אינטואיציה מאוד טובה לגבי אנשים אז התחושה של "זה רצון לשתף אותי וזה מדליק" לעומת החוויה של "זה חוויה דוחה של לעשות בי שימוש לצורך פנטזיה שלך" לגמרי מתבססת על תחושת בטן וניסיון העבר שלי. ולרוב אני צודקת. עוד נקודה חשובה - נראה לי ששולטת (וזה תקף גם לשולט כמובן) שאין לה בטחון במה שהיא ומי שהיא - כנראה תהיה יותר מטולטלת כשתחשוד שמנסים לכוון אותה. עניין של סנטר פנימי ותחושה של ערך עצמי. מישהי ששלמה עם עצמה ועם מי ומה שהיא - ולא מנסה לרצות או לשמח אבל כן יודעת להיות קשובה ומתקשרת- כנראה שתוכל לנהל איתך שיח ולהגיד אם מה שאתה מציע מתאים לה או לא מתאים בלי להאשים אותך בשליטה מלמטה. תודה על התשובה המושקעת ומהחוויה שלך ,די עזר לי להבין הרבה |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
9 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
9 בספט׳ 2025
shirazbar(שולטת) • 9 בספט׳ 2025
מעדיפה שלא תספר אלא אם נשאלת ואם לא נשאלת, אם אין התעניינות בך מצידה אז זה לא קשר מטיב.
אני כשולטת רואה בהנאת ורווחת הנשלט תחתיי כאחריות שלי. בדרך שניראת ומתאימה לי כמובן. כן, לא כל חלומותיך יתגשמו וזה לגמרי בסדר. |
|
|
| אליפסה(שולטת) |
לפני 4 חודשים •
9 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
9 בספט׳ 2025
אליפסה(שולטת) • 9 בספט׳ 2025
אני חושבת ש"שליטה מלמטה" היא בדרך כלל סימן לאי התאמה, או לפחות לפער מסויים בצרכים.
העדפה בדס"מ אינה רק לפרקטיקות ופטישים. היא גם לדינמיקה. אני יודעת שיש נשלטים שמגיעים עם פטישים מאוד מסויימים, ויש כאלו שבאמת שם כדי להיות למטה לכל רצון או גחמה של השולטת הנערצת. יש שולטות שאוהבות מאוד להיכנס לראש של הנשלט, להכיר את התשוקות שלו, את המורכבות הפסיכולוגית שלו, ולהשתמש בכל זה כחלק מהשליטה. ויש כאלו שלהפך, מעוניינות במישהו שיתבטל לפניהן ויתרכז בצרכים שלהן. בקיצור יש אינסוף וריאציות של צרכים וחיבורים. אם הנשלט זקוק ל"משהו" כדי לחוות את דינמיקת השליטה בצורה בונה וחיובית, ואילו השולטת מרגישה שהוא מכין לה רשימות מכולת ומנסה לשלוט מלמטה, יש שם כנראה פערים מסויימים ביחס לצרכים וביחס לאופן שבו תופסים את דינמיקת השליטה. בקיצור, אני מציעה פשוט לשתף בכך שקראת סיפור שמאוד דיבר אליך, ולשואל אם היא תרצה קישור כדי לקרוא אותו. תראה מה התגובה שלה ואיך אתה מרגיש איתה. |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
9 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
9 בספט׳ 2025
Master Bruce{©} • 9 בספט׳ 2025
אם היא פרטנרית שלך ושותפה שלך לפנטזיות, היא תהיה בסדר עם זה שתחלוק איתה פנטזיה נוספת.
אם אתה משתף איתה את הפנטזיה שלך מבלי לענות קודם על התנאי המקדים הזה, אז היא לא. בכל מקרה, "שולט מלמטה" זה חירטוט שנובע מחוסר רצון להיות קשוב. חוסר רצון שבתורו יכול להיות מוצדק או לא. |
|
|