|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
שמחת חיים
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
storyteller(שולט) • 6 בספט׳ 2025
בפגישה האחרונה עם הפסיכו הגעתי למסקנה ששמחת החיים שלי הלכה לאיבוד. היא אבדה כי היא תמיד הייתה תלויה באנשים/חברים ועם השנים החברים נסגרים למסגרות ואני מוצא את עצמי לבד, במיוחד כשאני רווק.
לכן החלטתי לכתוב מה עושה אותי שמח, אבל בלי תלות באנשים (לכן סקס לא נכנס), וחוץ מאוכל (כי זה משמין) או אוננות (כי זה מובן מאליו). הרשימה עד כה- לנגן בגיטרה, לבשל/לאפות, לרוץ, אופניים, מדיטציה, אימוני כוח, לנהוג, לשיר, לשיר בנהיגה, ים/טיילת, בתי קפה, הופעות, סרטים, לצפות במשחקי ספורט (האחרונים טריקיים, עדיף לעשות אותם עם חברים, אבל גם אין בעיה לבד). ועכשיו לשאלה - מה גורם לכם לשמחת חיים (חוץ מאוכל, אוננות, סקס או בכלל אנשים)? תנו לי תובנות, תוסיפו לי דברים לרשימה בבקשה. ולהצעה- אם מישהו רוצה להצטרף אליי למשהו שכתבתי, יכול להיות שאשבור אנונימיות בשביל זה. |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
masoul • 6 בספט׳ 2025
אז קודם הבנת ששימחת חיים שלך תלויה באנשים אחרים, וזה לא טוב, וירדת מזה.
עכשיו יש לך רשימה של פעילות שמשמחת אותך, גורמת לך לשמחת חיים, וכנראה שגם זה לא משהו, כי אם היית שמח ומאושר, לא היית מבקש מאנשים אחרים ( שוב ) שיתנו לך עוד רעיונות מה יכול אולי לשמח אותך. ( ואין רע באף אחת מהפעילויות שהעלית כאן, ממש אין רע ) למה שלא תיקח את התהייה הזו שלך צעד קדימה? למה שלא תשאל, מה בי משמח אותי, מה במי שאני, במה שאני מרגיש, במה שאני חושב, באיך שאני, באופי שלי, וכו' וכו', משמח אותי? למה שלא תשאל, לו הייתי נכנס חלילה לכלא עכשיו, וכל מה שיש לי זה 4 קירות שסוגרים עלי, יש לי שם רק אותי, מה ישמח אותי? מה שם יגרום לי לשמחת חיים? בעיניי, אלו התהיות הטובות יותר, אלו השאלות שצריכות להישאל. בעיניי. ( ויש שאלות עוד עמוקות וטובות מאלו, אבל נעצור כאן ) |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 6 בספט׳ 2025
masoul כתב/ה: אז קודם הבנת ששימחת חיים שלך תלויה באנשים אחרים, וזה לא טוב, וירדת מזה.
עכשיו יש לך רשימה של פעילות שמשמחת אותך, גורמת לך לשמחת חיים, וכנראה שגם זה לא משהו, כי אם היית שמח ומאושר, לא היית מבקש מאנשים אחרים ( שוב ) שיתנו לך עוד רעיונות מה יכול אולי לשמח אותך. ( ואין רע באף אחת מהפעילויות שהעלית כאן, ממש אין רע ) למה שלא תיקח את התהייה הזו שלך צעד קדימה? למה שלא תשאל, מה בי משמח אותי, מה במי שאני, במה שאני מרגיש, במה שאני חושב, באיך שאני, באופי שלי, וכו' וכו', משמח אותי? למה שלא תשאל, לו הייתי נכנס חלילה לכלא עכשיו, וכל מה שיש לי זה 4 קירות שסוגרים עלי, יש לי שם רק אותי, מה ישמח אותי? מה שם יגרום לי לשמחת חיים? בעיניי, אלו התהיות הטובות יותר, אלו השאלות שצריכות להישאל. בעיניי. ( ויש שאלות עוד עמוקות וטובות מאלו, אבל נעצור כאן ) ולפעמים נקודת מבט של א.נשים אחרים.ות על מה עושה להם.ן טוב נקודתית יכולה לתת רעיונות וחקירה של "האם הדבר הזה יכול לעורר בי שמחת חיים" |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 6 בספט׳ 2025
זאת שאלה מאוד מורכבת עבורי כי זה גם תלוי בתקופות וגם הדיכאון אצלי צובע מאוד את שמחת החיים
אבל אצלי למשל, יש פעמים שאני הולכת לארקייד וממש אפשר לראות איך אני זורחת ואיך שמחת החיים שלי פורצת לחלק מהדוגמאות האחרות שכתבת אני מתחברת גם (כמו לשיר) |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
7 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
7 בספט׳ 2025
StreetCat(שולטת) • 7 בספט׳ 2025
שוקולדים וקינוחים, זה שונה עבורי מאוכל.
מוזיקה - שירים שעושים חשק לרקוד או כאלה שנוגעים בנשמה או פשוט שירים מצחיקים וכייפים, בכלל, מוזיקה זה חלק מאוד חשוב באושר שלי. ים - מרגיע, ממלא, מהדברים הבודדים שנותנים לי אנרגיה ולא מורידים. סטנדאפ - אני הולכת להופעות שמצחיקות אותי או רואה ביוטיוב/נטפליקס. קונצטרים והצגות - הלוואי וזה היה בתקציב הקבוע שלי, אבל זה באמת חוויה מרטיטה ומענגת, שבערך פעם ב... אני מרשה לעצמי. כוכבים - ממליצה על אזור הנגב, שקט, רגוע, ופועם בקצב אחר. היה לי שלב בחיים, שהבנתי שהחיים לא הולכים להשתפר, אז בחרתי בכוח להתמקד בטוב ולהעצים אותו ככל הניתן עבורי. זה לא תמיד קל, ויש תקופות של דיכאון וחרדה שלא רואים כלום חוץ מאפור ושחור. ויש המון רע בחיים. מכל הסוגים. אבל הפכתי את זה להרגל. כל יום להתמקד במה שטוב, בהתחלה פעם ביום ואח"כ יותר. לא רק בחוויות המיוחדות, לא רק ברגעים של אושר, אלא ממש בכל זמן להתמקד בחיובי. ולא, אני לא בנאדם אופטימי אני פשוט בוחרת לראות את החיובי גם כשאני יודעת שהתוצאה שלילית ולא טובה. |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
7 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
7 בספט׳ 2025
Master Bruce{©} • 7 בספט׳ 2025
אף אדם אינו אי.
אנחנו יצורים חברתיים בצורה קיצונית. זה כח העל שלנו. לנסות למצוא שמחת חיים שלא קשורה לאף אדם אחר נראה לי כמו רעיון שנוגד באופן יסודי ועקרוני את הקיום והחוויה האנושיים. מה שגורם לי לשמחה זה לעשות טוב למי שאני אוהב. בין אם זה חברים, בנות זוג, או אפילו חיות מחמד. |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
8 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
8 בספט׳ 2025
המכשפה בג'ינס(מתחלפת) • 8 בספט׳ 2025
לנגן בגיטרה נשמע שווה, אבל למה לבד? תבוא לאחד המאנצ'ים בדשא ותנגן לנו.
|
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
8 בספט׳ 2025
מסכימה לגמרי
לפני 4 חודשים •
8 בספט׳ 2025
איה74 • 8 בספט׳ 2025
Master Bruce כתב/ה: אף אדם אינו אי.
אנחנו יצורים חברתיים בצורה קיצונית. זה כח העל שלנו. לנסות למצוא שמחת חיים שלא קשורה לאף אדם אחר נראה לי כמו רעיון שנוגד באופן יסודי ועקרוני את הקיום והחוויה האנושיים. מה שגורם לי לשמחה זה לעשות טוב למי שאני אוהב. בין אם זה חברים, בנות זוג, או אפילו חיות מחמד. כשלוקחים בעלי חיים הביתה, אז המון פעמים אומרים שלא טוב להם לבד, אז בני אדם אמורים להסתדר לבד? אני טיפוס אקסטרוורטי, אני ממש מרגישה איך להיות בחוץ ועם אנשים מעלה לי את האנרגיות (זה שאין תמיד עם מי זה משהו אחר). גם אני אלופה ברישמות "המה עושה לי טוב" ואין לי בעיה לטייל לבד וללכת למקומות ולעשות דברים שבדר"כ עושים בחבורות. אבל ביקשת רעיונות, אז עושה לי טוב לקרוא, לצייר (אפילו שאני גרועה בזה), לחפש מציאות במרקטפלייס וקבוצות וינטג' 😄 (אני גם אוהבת מוסיקה, בכל התצורות שלה, ולרקוד. אבל כבר אמרו). |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
8 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
8 בספט׳ 2025
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 8 בספט׳ 2025
שמחת חיים היא לא רק פונקציה של מה אתה עושה, אלא גם מה אתה מפסיק לעשות:
* להפחית בצריכת חדשות. המציאות קורית בחוץ ועם כמה שהיא לא משהו היא לא באמת כזו נוראית כמו שהתקשורת מדבררת אותה. מה שבאמת חשוב יגיע אליך, אתה פשוט תסנן את כל הרעש והחרא המדכא, והתודעה שלך תהיה פחות במוד של חרדה ודיכאון. * לדפוק פחות חשבון לאחרים. לאנשים תמיד יהיה מה לומר על הבחירות שעשית בחיים, אבל רוב האנשים ממורמרים, לא מעזים לממש את עצמם ואת החלומות שלהם, הולכים בתלם וחסרי יצירתיות ומחשבה מקורית. שחרר את עצמך מהמחשבות על מה יגידו השכנים ותחייה את החיים שלך לפי מה שעושה לך טוב. שמחת החיים שלך תגדל משמעותית. * לא להתמקד בחסרונות. בכל חסרון טמון גם יתרון. למשל: אתה רווק? זה אומר שאתה זוכה לצאת לדייטים ולהכיר מלא נשים / אנשים מעניינים חדשים. חלק מהם יכולים להפוך לידידים/ות, יש לך הזדמנות לשפר את ההצגה העצמית שלך בכל פעם, ויש עוד ים הזדמנויות שהסיטואציה הזו מציגה. בנוסף, שמחת חיים היא נגזרת של הכרת הטוב. ככל שתוקיר תודה על מה הטוב שיש לך, היקום ישלח לך עוד ממנו ועוד סיבות להיות שמח. ממליצה לך לנסות את מדיטציית 21 ימים של שפע של דיפאק צ'ופרה ולבדוק האם אתה מתחבר אליה בהצלחה! |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
8 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
8 בספט׳ 2025
ve-ra • 8 בספט׳ 2025
להציב לעצמי אתגר כמעט הירואי ולעמוד בו תוך קשיים ברורים(לאחרונה עשיתי גמילה מקפאין לדוגמא, וכעת אני עומדת להתחיל גמילה מנייד)
הליכי גמילה גורמים לראש ולגוף ולנשמה דברים ייחודים שקשה לחוות אחרת |
|
|