| Salva |
לפני שבועיים •
25 באפר׳ 2026
איך מעמיקים ונמנעים מטעויות?
לפני שבועיים •
25 באפר׳ 2026
Salva • 25 באפר׳ 2026
היי,
אני באזור גיל ה-30 ונחשפתי לאחרונה לעולם ה-BDSM. אני יוצא עם מישהי כבר כמה חודשים, ולאט לאט התחלנו להתנסות בדברים בסיסיים יחסית - סטירות, יריקות, צביטות, נשיכות, השפלות. הדינמיקה בינינו מאוד מסעירה לשנינו, אבל אנחנו עדיין חדשים בזה ולפעמים מרגישים שאנחנו הולכים קצת לאיבוד. שנינו מגיעים לזה מתוך סקרנות ורצון הדדי, אבל גם עם חששות. חשוב לי מאוד שהחוויה שלה תהיה טובה, בטוחה ומרגשת. לאחרונה היא ביקשה מחברה להשאיל לה חבל ושעווה, אחרי שדיברנו על קשירות וכאב. דווקא בגלל שזה מושך אותנו, ברור לי שזה גם המקום שבו צריך לעצור, ללמוד, להבין גבולות, בטיחות, תקשורת, ואיך לא להיכנס מהר מדי למשהו שאנחנו עוד לא מבינים עד הסוף. אני מבין שאין “דרך נכונה” אחת שמתאימה לכולם, ושכל אדם מגיב אחרת. אני גם יודע שאפשר לקרוא עוד באינטרנט ובכלוב, אבל הייתי שמח לשמוע מאנשים מנוסים כאן - שולטים, נשלטות, וכל מי שיש לו ניסיון רלוונטי. מה הדברים הכי בסיסיים שזוג חדש צריך לדעת לפני שמעמיקים? איך נכון לגשת לקשירות, כאב, שעווה, והשפלות בצורה בטוחה ומכבדת? איזה דברים הייתם רוצים לדעת בתחילת הדרך? איך אתם בונים תקשורת לפני, תוך כדי ואחרי סשן? ואילו טעויות נפוצות כדאי לנו להימנע מהן? אפשר להגיב כאן, להפנות אותי לפוסטים טובים, או לשלוח בפרטי אם נוח יותר. קחו בחשבון שאני באמת חדש בזה, אז כנראה יהיו לי שאלות של חובבן. יש בינינו משהו מאוד חי, שובב ומסעיר. היא בודקת אותי, אני מגיב אליה, והמשחק הזה בינינו מרגיש חדש ועוצמתי. אני רוצה ללמוד איך להעמיק אותו בלי לאבד את הקשב, האחריות והאמון שבינינו. תודה שקראתם |
|
|
|
|
לפני שבועיים •
26 באפר׳ 2026
לפני שבועיים •
26 באפר׳ 2026
הלן הדוב • 26 באפר׳ 2026
תקשורת והסאמה מושכלת.
חשוב לדבר על דברים וללמוד למה מסכימים. שעווה למשל - איזה נרות? מה החומר? מה הסיכונים? ולהבין שלהגיד מילת ביטחון זה לא דבר רע, להגיד לא זה לא דבר רע. לא טוב? תקשרו. זה מאוד מאוד חשוב. בהתחלה זה קצת מביך ולא הכי נוח. לעצור כל שניה ולשאול אם זה בסדר מרגיש מוזר אבל בהתחלה זה אחד הדברים הכי נכונים לעשות. בהצלחה. |
|
|
|
|
לפני שבועיים •
26 באפר׳ 2026
לפני שבועיים •
26 באפר׳ 2026
זאלופון(שולט) • 26 באפר׳ 2026
האופן בו כתבת מצביע בעיניי על גישה מאד בריאה ואחראית, כך שחלק גדול ממה שצריך - כבר יש לך.
חלק גדול אחר הוא שכבר יש ביניכם תקשורת והיכרות ואכפתיות. הללו יבואו לידי ביטוי בזמן הסשן, מה שלא תעשו בו, והן חשובות יותר מכל כלל אצבע. מה נשאר? קודם כל, ידע טכני: איך לעשות את הדברים בצורה בטיחותית ואחראית. את זה אפשר ללמוד. אם תרצה, כתבתי פעם מדריך בסיסי שיכול לסייע: https://thecage.co.il/magazine,537.html שנית, תמשיכו את התקשורת הטובה שיש ביניכם אל תוך הסשן ואחריו. שימו לב זו לזה. דברו על הדברים אחר כך: מה הרגיש טוב, מה פחות. אין נכון ולא נכון ואין "כישלון". יש למידה, והיכרות עם מה שעושה לכם טוב. איך בונים את התקשורת? תלוי בכם. יש כאלה שמתאימה להם תקשורת רציפה במהלך האקט, וידוא מתמיד שהכל בסדר, ויש כאלה שמעדיפים להתקדם בזהירות ותוך תשומת לב לפרטנר מבלי לשאול מפורשות. אפשר שתהיה דרך לסמן לשולט שמשהו לא בסדר, בין אם מילת ביטחון או כל דרך אחרת שמתאימה לכם. תהנו ובהצלחה |
|
|
|
|
לפני שבועיים •
26 באפר׳ 2026
לפני שבועיים •
26 באפר׳ 2026
סנטוריון • 26 באפר׳ 2026
האינטרנט, הכלוב, פורנו, וכל אלה מספקים לכם מבט מאד מעוות לגבי בדסמ. זה כמו פרופילים בפייסבוק, שם האנשים תמיד מחייכים, הבית תמיד מסודר, הילדים בבגדים נקיים, והכל נוצץ. זה חארטה. אל תפתחו FOMO ואל תחשבו שזה מייצג את המציאות.
|
|
|
|
|
לפני שבועיים •
26 באפר׳ 2026
לפני שבועיים •
26 באפר׳ 2026
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 26 באפר׳ 2026
מסכימה עם קודמיי ומוסיפה:
פרקטיקות מורכבות (כתבת חבלים אז לא ברור לי אם מדובר בשיבארי או רק בנושא של הגבלת תנועה בסיסית) רצוי ללמוד במקום מסודר או אצל מישהו.י שאפשר לסמוך עליו.ה עם יידע וניסיון בפרקטיקה וגם באיך ללמד אותה (שווה לבדוק המלצות, את זה אפשר לעשות בהרבה קבוצות פייסבוק או עדיף אפילו מול מישהו.י שאתם סומכים על ההמלצות שלו.ה) . בעיניי חשוב לזכור שבהחלט יהיו טעויות אי אפשר להמנע מהן לחלוטין הדבר הקריטי זה איך ניגשים לטעות - זה מצריך תקשורת, הכלה, לקיחת אחריות ולמידה מתמשכת מכל הצדדים המעורבים . בכל מקרה, כל הכבוד על השרשור הזה, רואים שהבסיס החשוב קיים אצלכם |
|
|