|
|
לפני 6 שעות •
23 ביולי 2026
א מיניות ובדסמ
לפני 6 שעות •
23 ביולי 2026
כרוב קייל • 23 ביולי 2026
אז קודם כל להבהיר, א מיניות זה ספקטרום, זאת אומרת, יש א מיניים שבחיים לא ימשכו מינית לאף אחד, ויש א מיניות שיכולות להימשך מינית לא.נשים במקרים מאוד נדירים ובתנאים ספציפים (greyace).
Gray Asexual - דוגמאות לא.נשים שעשויים להזדהות כא-מיניים א-פורים: א.נשים שחווים משיכה מינית רק לעיתים נדירות. א.נשים שחווים משיכה מינית, אך יש להם חשק מיני נמוך. א.נשים שחווים משיכה מינית וחשק מיני מועטים מאוד. א.נשים שחווים משיכה מינית רק בסיטואציות או בנסיבות מאוד ספציפיות. עוד משהו שחשוב להבהיר על א מיניות - א מיניות ולבידו לא קשורים אחד לשני. יש א מיניות שעושות ביד, יש א מיניים שעושים סקס משלל סיבות שונות ומגוונות, ויש א מיניים שלא עושים סקס ולא עושים ביד. חלק מהסיבות של א מיניים לשכב עם א.נשים גם ללא משיכה מינית יכולות להשתנות מאדם לאדם, אני יכולה להעיד על עצמי בתור א.מינית שלמרות שאני לא נמשכת מינית לגברים, אני יכולה להינות מאינטראקציה מינית אם אני מתרכזת בעצמי ולא בגבר שמולי (כי אליו אני לא נמשכת), אבל יש עוד המון סיבות לא.מיניים לשכב עם אנשים, מעבר לזה שיש א' מיניים שיכולים לפתח משיכה מינית בתנאים מסוימים/ לעיתים נדירות וכו'. .אוקיי אז קודם בואו נבדיל בין סוגי משיכה - משיכה רומנטית (Romantic Attraction): משיכה למערכת יחסים רומנטית עם מישהו (ראה "ספקטרום רומנטי"). משיכה אסתטית (Aesthetic Attraction): משיכה למראה החיצוני של מישהו. משיכה חושנית או פיזית (Sensual Attraction): משיכה למימוש אינטימיות פיזית (אך לא מינית) עם מישהו. לדוגמא - קרבה פיזית, חיבוק, נשיקה. משיכה אפלטונית (Platonic Attraction): משיכה למערכת יחסים של חיבה חברית, נטולת כל מרכיב מיני או רומנטי. משיכה מינית (Sexual Attraction): משיכה למימוש מיניות עם מישהו. יש אנשים שאומרים שיש גם משיכה אינטלקטואלית אבל זה בולשיט. אוקיי אז עכשיו, איך א מיניים יכולים להינות מבדסמ בכלל? קודם כל, לא כל הפרקטיקות הבדסמיות הן מיניות, הן יכולות להיות אבל באותה מידה גם לא, pet play, יכול להיות מיני ויכול להיות גם לא מיני, ddlg, יכול להיות מיני ויכול להיות גם לא מיני וכן הלאה וכן הלאה. אז יש א מיניים שיכולים להינות מדינמיקות בדסמיות שהן לא מיניות, ויש א מיניים על הקשת האפורה, שיכולים לחוות משיכה מינית בתנאים מסוימים ועל כן לחוות את החוויה הבדסמית גם בהקשר המיני שלה. מושגים בהרחבה | א-מיניות א-רומנטיות ישראל https://share.google/O3ZhVThfwvQELRqzW סרטונים נהדרים בעיניי בהקשר הזה - |
|
|