סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

שאלה לחברי הפורום

Dom Mati​(שולט)
לפני 20 שנים • 3 בספט׳ 2004

שאלה לחברי הפורום

Dom Mati​(שולט) • 3 בספט׳ 2004
שלום לכולם
שאלה לי לכותבים והקוראים בפורומים השונים
בתקופה האחרונה שמתי לב ותקנו אותי אם אני טועה שכמעט כל דיון שנפתח הופך מהר מאוד להכפשות העלבות הדדיות וכל המרבה הרי זה משובך, עד שבסוף לא זוכרים בכלל את נושא הדיון ויהיה מעניין ככל שיהיה.
מדוע אין אנו יכולים להיות סבלנים וסובלנים לזולת גם אם אנו חולקים על דיעותיו. מדוע אנו תוקפים אישית את הכותב במקום לשלול, להתנגד או לתמוך בדיעה או רעיון שהועלה.
במקום להפוך את הכלוב למקום כייפי ומהנה של החלפת חוויות דיעות וגם ויכוחים שונים אנו הופכים אותו לאט לאט לזירת התגוששות וחבל.
נכון בתוך עמי אני יושב והתנהגויות כאלו אנו רואים בכל מקום מהממשלה והכנסת ועד לגן הילדים.
אבל בואו ננסה לעשות מעשה ולשנות בביתינו, נגביר את הסבלנות והסובלנות לזולת.
שנה חדשה עומדת בפתח ותמיד אנו נוהגים לאחל שנה טובה בריאות ואושר ויש רושם לאחרונה שזה יוצא מהפה החוצה ללא כוונה אמיתית אחרת איך זה שאנו לא מצליחים לשנות כמעט כלום במדינתינו ובסביבה הקרובה לנו.
בואו כל אחד ואחד מאיתנו ונעשה מעשה לקראת השנה החדשה, נהיה קצת יותר סובלנים ומוכנים לקבל ביקורת. נברך בשלום לפחות אדם אחד שאיננו מכירים ביום וננקה סביבנו גם אם אנו לא אלה שלכלכו, אם כל אחד מאיתנו יעשה קצת אני מאמין שבסוף השנה נביט אחורה ונראה שיפור משמעותי בסביבה שלנו.
יתכן ואני תמים ונאיבי אבל אני מאמין שרק כך נוכל לשפר את החשוב לנו במדינה וכאן בכלוב.
ואסיים בברכת שנה טובה ורק אושר מכל הלב לכולם באשר הם.

מתי
ראש השבט​(שולט)
לפני 20 שנים • 9 בספט׳ 2004
ראש השבט​(שולט) • 9 בספט׳ 2004
תגיד,מה אתה חושב לעצמך? מעביר ביקורת על כול המדינה? אתה בכלל טועה ומטעה אחרים,אין סובלנות ואין סובלנות לדבריך...
אתה טועה ובגדול...

שתהיה לך שנה טובה...
נוריתE
לפני 20 שנים • 9 בספט׳ 2004
נוריתE • 9 בספט׳ 2004
"יפה" ראש שבט. icon_cool.gif
בהפוכה...nicely told

קיי, לעניין
בני אדם נולדו עם מוסכמה מוסכמת של לא להסכים.
וזה העניין בכל האתרים ולא רק כאן.

ישנם כאלו שרואים אולי בכל דבר,או בדברים ספציפיים, מתקפה אישית עליהם ואז הם ששים להגיב ולצאת לקרב
ישנם כאלו ,שלא אוהבים מישהו ספציפי ויוצאים חמס נגדו
ישנם כאלו, שסתם יוצאים חמס.

בני אדם ישארו בני אדם
ואנחנו, משתדלים ומנסים אבל תמיד ישנם היוצאים דופן וזהו.

וניראה... מי לא icon_twisted.gif יסכים איתי.

----------------------------
טופרים של נמרה -נשמה של אישה
בחיפוש, אחרי הלא נודע...
פטריק​(שולט)
לפני 20 שנים • 10 בספט׳ 2004

Re: שאלה לחברי הפורום

פטריק​(שולט) • 10 בספט׳ 2004
Dom Mati כתב/ה:
שלום לכולם
שאלה לי לכותבים והקוראים בפורומים השונים
בתקופה האחרונה שמתי לב ותקנו אותי אם אני טועה שכמעט כל דיון שנפתח הופך מהר מאוד להכפשות העלבות הדדיות וכל המרבה הרי זה משובך, עד שבסוף לא זוכרים בכלל את נושא הדיון ויהיה מעניין ככל שיהיה.
מדוע אין אנו יכולים להיות סבלנים וסובלנים לזולת גם אם אנו חולקים על דיעותיו. מדוע אנו תוקפים אישית את הכותב במקום לשלול, להתנגד או לתמוך בדיעה או רעיון שהועלה.
במקום להפוך את הכלוב למקום כייפי ומהנה של החלפת חוויות דיעות וגם ויכוחים שונים אנו הופכים אותו לאט לאט לזירת התגוששות וחבל.
נכון בתוך עמי אני יושב והתנהגויות כאלו אנו רואים בכל מקום מהממשלה והכנסת ועד לגן הילדים.
אבל בואו ננסה לעשות מעשה ולשנות בביתינו, נגביר את הסבלנות והסובלנות לזולת.
שנה חדשה עומדת בפתח ותמיד אנו נוהגים לאחל שנה טובה בריאות ואושר ויש רושם לאחרונה שזה יוצא מהפה החוצה ללא כוונה אמיתית אחרת איך זה שאנו לא מצליחים לשנות כמעט כלום במדינתינו ובסביבה הקרובה לנו.
בואו כל אחד ואחד מאיתנו ונעשה מעשה לקראת השנה החדשה, נהיה קצת יותר סובלנים ומוכנים לקבל ביקורת. נברך בשלום לפחות אדם אחד שאיננו מכירים ביום וננקה סביבנו גם אם אנו לא אלה שלכלכו, אם כל אחד מאיתנו יעשה קצת אני מאמין שבסוף השנה נביט אחורה ונראה שיפור משמעותי בסביבה שלנו.
יתכן ואני תמים ונאיבי אבל אני מאמין שרק כך נוכל לשפר את החשוב לנו במדינה וכאן בכלוב.
ואסיים בברכת שנה טובה ורק אושר מכל הלב לכולם באשר הם.

מתי

ערב טוב דום מתי!
בשלב ראשון הנני מאמץ את המלצתך ומברך אותך= אדם שאינני מכיר לשלום.
בשלב השני ברצוני להעיר כי בשל האנרגיות המיוחדות והאישיותיות של חברי הפורום
מעצם מהותו ומהותנו כבני אדם העוסקים ב-בדסם, ישנן הערות העלולות ל"הרתיח"את דמנו
ואם אתה דום ,תודה בזאת. לדוגמא הנני משוכנע שראש השבט לא היה מגיב כפי שהגיב
באם היית כותב ביתר עדינות ומבלי להטיף, הרי גם כשכתבת "דמך סמר" והדבר מורגש...
בשלב השלישי אתן לך דוגמא מעניינת שהחלה מחוסר סובלנות שהופנתה לגבי והפכה לידידות
מרתקת, הנך מופנה לפורום תרבות/ הבליינים, רד לסעיף 8 : מפגש הצפון בכרמל= ותתרשם.
חג שמח ומועדים לשמחה , לך ולכל חברי הפורום.
בידידות ,פטריק