סאב-לימינל |
לפני 19 שנים •
22 בינו׳ 2005
מה דעתכם על הכתבה הבאה?
לפני 19 שנים •
22 בינו׳ 2005
סאב-לימינל • 22 בינו׳ 2005
|
|
crazy_toast(שולט){אליס} |
לפני 19 שנים •
22 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
22 בינו׳ 2005
crazy_toast(שולט){אליס} • 22 בינו׳ 2005
המשפט חייב להתאים את עצמו לכל תקופה.
במובן זה- אפשר לקרוא לשופט הזה נאור. כן ירבו. |
|
השפוט של דוויל |
לפני 19 שנים •
22 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
22 בינו׳ 2005
השפוט של דוויל • 22 בינו׳ 2005
כנ"ל
|
|
Rocco(שולט) |
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
Rocco(שולט) • 23 בינו׳ 2005
לפי דבריך בשלב מסוים אונס קבוצתי
לשופטים מסוימים יהפוך לגינג בנג לגיטימי....! פסיקה בעיתית...פותחת צוהר לעוד הרבה כאלו...! |
|
סכיזופרניה של הילדות(נשלטת) |
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
סכיזופרניה של הילדות(נשלטת) • 23 בינו׳ 2005
Rocco כתב/ה: לפי דבריך בשלב מסוים אונס קבוצתי
לשופטים מסוימים יהפוך לגינג בנג לגיטימי....! פסיקה בעיתית...פותחת צוהר לעוד הרבה כאלו...! איפה ההגיון פה? מותר לפסוק בצורה הגיונית ונאורה גם בלי לתת לגטימציה לאונס. זה ממש מעצבן אותי שכל פעם שקורה משהו טוב בתחום הזה ישר ממהרים כל מני אנשים לקום ולהגיד "אז מה לאנוס זה גם בסדר?" ברור שלא. שימו לב להבדל. ברצינות, שימו לב להבדל. אדם שנכפה עליו אקט פיזי ואלים, מול אדם שנאמרה לו מילה שלא נשמעת טוב. לגבי כל אלה שיגידו שמי שמשתמש במילים לא יפות לתיאור נשים יש יותר סיכוי שהוא מסוגל לאנוס אותן (וכבר שמעתי הרבה אנשים אומרים את זה, גם כאן) אין טענה יותר מופרכת מזה. היא זהה לטענה שמי שאומר לאדם אחר "בא לי לרצוח אותך" או "אני אהרוג אותך" דבר לא ימנע ממנו לרצוח. אני אישית מאוד שמחתי לקרוא את הכתבה הזו, לדעתי אין שום דבר רע במילה הזו, ואני לא ממש לא נעלבת לשמוע אותה, יותר מזה אני מוחמאת כשאני שומעת אותה על עצמי, ובהחלט אשתמש בה כשארצה לתאר אישה יפה, או אישה שבא לי עליה, לצורך העניין. ממש שמחתי שיש שופט שבא ממקום לא שמרני ומכיר במציאות כפי שהיא. |
|
crazy_toast(שולט){אליס} |
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
crazy_toast(שולט){אליס} • 23 בינו׳ 2005
Rocco כתב/ה: לפי דבריך בשלב מסוים אונס קבוצתי
לשופטים מסוימים יהפוך לגינג בנג לגיטימי....! פסיקה בעיתית...פותחת צוהר לעוד הרבה כאלו...! לא הבנתי אותי , חבוב. התכוונתי שהמשפט חייב להתאים את עצמו למציאות החברתית ולא להיות מנותק ממנה. חוק הוא בעצם עיגון של נורמה חברתית. לא מזמן, אם אני לא טועה החליטו לבטל כמה חוקים שהיו קיימים עוד מתקופת המנדט הבריטי( שהרי דיני עונשין של ישראל מבוססים ברובם על חוקים שנשתמרו מהמשפט האנגלי). בכל אופן ידעת למשל שיש חוק שאומר שמותר להוביל גמלים רק בטורים של חמישיות? אז כמו שאמרתי, תנאים סביבתיים משתנים. משפט משתנה. אם פעם לשחורים ולנשים לא הייתה זכות בחירה(וזה היה חוק!) הרי שברור לך שזה השתנה. סלנג, הוא חלק משפה. שפה היא סממן של חברה. שפה היא דבר משתנה. ועכשיו, תחשוב על עצמך. היית מתפלא אם היית עוצרים אותך על זה שאמרת "כוסית" או כל מילה אחרת שתכ'לס אתה משתמש ביום יום. העניין של בית המשפט הוא לבחון את זה באופן עכשווי. שופט לא מנותק מהסביבה בה הוא חי ועוד יותר מכך שופט הוא גם לא אובייקטיבי. הוא אובייקטיבי רק לראיות. כשהוא מקריא את גזר הדין הוא מכניס גם נימות אישיות, אינטואיציות, אם שוכנע או לא שוכנע וכו'. לכן לפי דעתך, צריך לעצור 99 אחוז מהמדינה- כי מי לא אמר "כוסית"? מי לא אמר "זאת נראית בת זונה!" באותו האופן, היית גם מתקומם אם החוקים של תש"ח היו נשארים אותו דבר והיו עוצרים אותך על דברים שכבר לא רלוונטים בחברה של ימינו. |
|