Faara(שולטת) |
לפני 19 שנים •
1 בפבר׳ 2005
נשים באדום
לפני 19 שנים •
1 בפבר׳ 2005
Faara(שולטת) • 1 בפבר׳ 2005
לכבוד פסק ההלכה של הרבי שלנשים אסור ללבוש אדום כי זה הצבע של בגדי הזונות, החלטנו ללבוש מחר (יום רביעי 2.2.05) אדום, תצטרפו תלבשו מחר אדום.
. In honor of the edict of the Rabbi, that women are forbidden to wear red because it is the color of prostitute's clothing, we call upon the females of the south to wear red tomorrow, Wed., 02/02/05 There are demonstrations in TelAviv, Jerusalem, and Haifa |
|
פייה{O} |
לפני 19 שנים •
1 בפבר׳ 2005
לפני 19 שנים •
1 בפבר׳ 2005
פייה{O} • 1 בפבר׳ 2005
אני לא כל כך מבינה מה הטעם להפגין על כזה דבר.
אני לא דתיה ומצידי שיפסוק שבימי רביעי לובשים טורקיז ובימי ראשון תכלת. זה לא חוק מדינה, זה פסק הלכה של רב מסויים שמי שבוחר לציית לו - זכותו. חסרות עוולות אמיתיות להפגין עליהן? |
|
TooT(נשלטת){פטרוניוס} |
לפני 19 שנים •
1 בפבר׳ 2005
לפני 19 שנים •
1 בפבר׳ 2005
TooT(נשלטת){פטרוניוס} • 1 בפבר׳ 2005
השאלה מה קורה לאלו שבוחרים לא לציית לפסק ההלכה של הרב .....
|
|
פייה{O} |
לפני 19 שנים •
1 בפבר׳ 2005
לפני 19 שנים •
1 בפבר׳ 2005
פייה{O} • 1 בפבר׳ 2005
השאלה היא ממה נובע הפטרנליזם החילוני הזה.
למה לא לכבד את העובדה שיש אנשים עם אמונות אחרות ודרך חיים אחרת? זה פולחן הדת שלהם. כפי שאני לא הולכת להפגין נגד רעלות אצל נשים מוסלמיות, או הבגדים המצחיקים שאנשי אמיש לובשים, אני גם לא הולכת להפגין כנגד בגדים של נשים חרדיות, גם אם זה נראה לי מגוחך ושרירותי. איש באמונתו יחיה. |
|
absolute zero(נשלט) |
לפני 19 שנים •
1 בפבר׳ 2005
לפני 19 שנים •
1 בפבר׳ 2005
absolute zero(נשלט) • 1 בפבר׳ 2005
וכך כתב אהוד אשרי במדורו "משחק מלים", חלק ב', הארץ, יום שישי, 28.1.2005:
הרב אליהו אברג'יל, אב בית הדין הרבני בבאר שבע, חושב שהצבע האדום הוא בלתי צנוע ולכן אסור לנשים ללבוש בגדים אדומים אפילו בבית. התגובות החילוניות התחלקו, כצפוי, בין צחוק פרוע למחאה נזעמת. כמה חברות כנסת אף התייצבו בפרלמנט עם בגדים אדומים, כדי להפגין את מחאתן. זאת לא הפעם הראשונה שדוברים חילונים מתקוממים על פסיקות הלכתיות שנשמעות להם "ריאקציונריות". הם שוכחים שהדברים לא נועדו להם, אלא לקהל היעד של הפוסקים. תגובת היתר האוטומטית מעידה שגם אנשים "נאורים" בעיני עצמם נגועים בחוסר סובלנות לתרבויות שונות משלהם. אם מישהו מגוחך כאן זה לא הרב אברג'יל שפנה לצאן מרעיתו, אלא חברות הכנסת שהפכו אותו למעצב אופנה חילונית. הנה חמישה דברים שלא ידעתם על הרב אברג'יל: הוא הציע להכיר דה פקטו בנישואים אזרחיים; הוא התיר להומוסקסואל שהתגרש לגדל את ילדיו; הוא מתנגד בתוקף לפסקי הלכה בעניינים מדיניים כמו נסיגה; הוא מכניס סדרתי של סרבני גט לכלא; הוא מציע להכיר במציאות הקיימת של פתיחת מוסדות תרבות בשבת. |
|
teacher(שולט) |
לפני 19 שנים •
2 בפבר׳ 2005
תזכורת
לפני 19 שנים •
2 בפבר׳ 2005
teacher(שולט) • 2 בפבר׳ 2005
the question is: what is a mana mana
no, the real question is: who cares נוסטלגיה למתקדמים, פרק ב' פסוק 4 |
|
Scorpio1120(שולט) |
לפני 19 שנים •
2 בפבר׳ 2005
לפני 19 שנים •
2 בפבר׳ 2005
Scorpio1120(שולט) • 2 בפבר׳ 2005
מענין למה הן לא מתקוממות על כך .. שהנוצרים רואים בבתולה קדושה ?
|
|