שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

סמלים ביחסי שליטה

Lordpain​(שולט)
לפני 19 שנים • 21 במרץ 2005

סמלים ביחסי שליטה

Lordpain​(שולט) • 21 במרץ 2005
לסמלים יש הרבה עוצמה במיוחד לאלו שמשתמשים בהם ביחסי בדס"מ...

זה נראה שדרך הסמלים רגשותיו של האדם מתחזקים ואולי אפילו הוא נהיה מודע לרגשות חדשים.
לחלק מהאנשים סמלים כגון קולר הם חלק בלתי נפרד מיחסי השליטה
בעוד חלק אחר מהאנשים בכלל לא מרגיש את הצורך בהם...

לדעתכם האם השולטים שבוחרים לשים קולר על הנשלטת שלהם בעצם מונעים מעצמם ומהנשלטת להגיע לרמה גבוהה יותר של מודעות עצמית שבה אין עוד כבר את הצורך בסמלים למינהם, או שהאופן בו משפיע סמל כגון הקולר משתנה מאדם לאדם ?

אשמח לשמוע את דעתכם.
קליבר​(שולט)

זה רק סימלי

קליבר​(שולט) • 21 במרץ 2005
כי היה פה אחד שכתב "הקולר בנפש" ואכן זה כך ..
fuxia
fuxia • 21 במרץ 2005
אני חושבת שהאופן שבו משפיע סמל כמובן שונה מאדם לאדם

יש שיראו בסמל כעושה את כל "עבודת" השייכות ואינם צריכים להגיע למודעות עמוקה יותר,
יש שרואים בסמל כחפץ סימלי בלבד
ויש שרואים בו כמיותר ו"הקולר בנפש".

אישית אני חושבת שהסמלים נחמדים אך כשמם כך הם- סימליים בלבד
ומודעות השייכות היא עמוקה הרבה יותר.

אפשר להשוות את זה לטבעת נישואין
הרבה בני זוג מרגישים קרובים ומקושרים יותר כשעל ידם טבעת הנישואין
ויש כאלה שאף לא טורחים לענוד אותה
(...כל אחד וסיבותיו icon_confused.gif )
teacher​(שולט)

משמעות הסמל

teacher​(שולט) • 21 במרץ 2005
''
ציטוט: ..אני חושבת שהסמלים נחמדים אך כשמם כך הם- סימליים בלבד ..''

הסמל - בהגדרתו אינו אלא כלום ללא המשמעות המוצמדת לו.
קולר הוא סתם חתיכת עור ודגל הוא סתם חתיכת בד.
אך הראשון מייצג איזו שייכות, והשני - אנשים לפעמים מתים עבורו..

המשמעות היא מה שאנחנו נותנים. יש גם כאלה שיענדו את הקולר אך יחליפו אותו כל שני וחמישי, ויש כאלה שיעבור זמן רב עד שיענדו קולר אך לא יסירו אותו אף פעם.

היה מישהו שגם אמר, במקום אחר, שהשליטה המוחלטת היא רוחנית לחלוטין.
ללא שום סממן חיצוני או סמלים. לטעמו, תמצית השליטה היא לעצום את העיניים, ולהיות שולט.
אני לא חושב כך.

אבל ריבוי סמלים אינו דבר טוב. הכי קל זה לדבר בסמלים. הפוליטיקאים עושים את זה,
וג'ורג' קרלין היטיב לומר בנושא:
ציטוט: and the symbols - I leave to the ''symbol minded''...d

יום נעים
teacher
רפאל

Re: סמלים ביחסי שליטה

רפאל • 21 במרץ 2005
Lordpain כתב/ה:

לדעתכם האם השולטים שבוחרים לשים קולר על הנשלטת שלהם בעצם מונעים מעצמם ומהנשלטת להגיע לרמה גבוהה יותר של מודעות עצמית שבה אין עוד כבר את הצורך בסמלים למינהם, או שהאופן בו משפיע סמל כגון הקולר משתנה מאדם לאדם ?

אינני סבור שהתכלית של בדס"מ היא להביא אדם לאיחוד עם השכל הפועל, או להביאו לדרגות גבוהות של מודעות. אולי הדברים האלו אפשריים כשלעצמם, אולי הם אף ראויים, אבל בעיניי בדס"מ הוא עניין ארצי ופשוט. בדס"מ הוא צורת חיים. יש שם רגשות, יש שם תשוקות, יש שם מילים, יש שם איסורים, יש שם ציווים, יש שם מראה עיניים, יש שם שוט, יש שם אזיקים, יש שם קולר... וכך גם עוד הרבה דברים אחרים שהם בבחינת סמל.

אינני יודע כיצד לחיות, לחשוק ולאהוב על פני ארץ (ולא בשמיים) מבלי להשתמש בסמלים. בקיצור, הרעיון הזה הוא מעט פלצני בעיני.
DOM Perignon​(שולט)
לפני 19 שנים • 22 במרץ 2005
DOM Perignon​(שולט) • 22 במרץ 2005
מה היא מדליית זהב? האם היא ההוכחה שניצחת בתחרות? לא. העובדה שהגעת ראשון היא ההוכחה שניצחת בתחרות. המדליה היא סמל שבא לציין ולהזכיר, קודם כל לך ואחר כך למי שיראה אותה שאתה זה שניצח באותה תחרות.

כך אני רואה גם את הסמלים בעולם השליטה. אין הם המהות עצמה, הם באים להזכיר למשתמש בהם את המהות עצמה.
כאשר אני מרשה לנשלטת על ידי לענוד קולר וירטואלי, אני מאפשר לה שימוש בסמל שיזכיר לה את עובדת היותה משוייכת לי. השימוש בסמל הזה מאפשר לה לחזק את תחושת השייכות אלי. כמו גם הקולר הפיזי, שלא בא "לקשור אותה שלא תברח" אלא בא כדי לחזק בצורה סימבולית את הקיים בינינו.

כמו עוד מחוות רבים ושונים שכל כוונתם לתת אפשרות ביטוי חיצונית לקשר המאד מיוחד שבינינו.
ינואר​(נשלטת)
לפני 19 שנים • 22 במרץ 2005

ובאותו נושא -

ינואר​(נשלטת) • 22 במרץ 2005
שאלה שעלתה בראשי לאחרונה ומבחינה מסויימת שייכת לאותו נושא -
האם הלבוש הוא העושה את האדם?
כלומר, האם הבגד (או האביזר) שנלבש או נענוד, הוא המשפיע על התנהגותנו?

דעתי היא שלא. בסופו של דבר זה האדם הוא העושה את הבגד, ומכאן שהסמלים הם כפי שנאמר קודם, רק סמלים.
רפאל
לפני 19 שנים • 23 במרץ 2005
רפאל • 23 במרץ 2005
כן, מן הסתם סמלים הם רק סמלים. וכך גם כסף הוא רק כסף, סקס הוא רק סקס, ידע הוא רק ידע, בגדים הם רק בגדים, מראה חיצוני הוא רק מראה חיצוני, ומילים הם רק מילים. כל דבר, כשהוא לעצמו, אפשר לכפור בו ולהוכיח שאיננו העיקר. כי אחרי הכל - כל דבר הוא לעולם רק עצמו. והעיקר הוא הפנימיות העלומה של הדברים. אבל אם אספנו את כל הדברים האלו וכפרנו בהם - בשביל מה נאשר לנו לחיות?

אלו הם הסמלים שנותים טעם ותוכן לחיים. בדיוק אותם סמלים שאינם יותר מאשר "רק סמלים". כל אחד ולו טעם משלו, כל אחד והסמלים שמעוררים אותו לחיים. יש מי שלו פטיש לנעלי עקב, ויש מי שלו פטיש למילה "אהבה". אם מבטלים מתוך הרהור מעורפל את כל הדברים האלו, ואפילו שהם זוטות, מה נשאר להשקות בו את החיים?

אינני סבור שאפשר לנתק סמלים מהמשמעות שלהם. אני אוהב לבוש. ואני אוהב קולרים.