אמילי קייג'(אחרת) |
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
היו ימים...
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
אמילי קייג'(אחרת) • 29 במרץ 2005
משהו שקיבלתי במייל:
המדריך לרעיה הטובה
מאמר שהתפרסם בירחון לעקרת הבית בארה"ב, 13 במאי 1955 (רק לפני 50 שנה) יש לתלות ולמסגר במקום נגיש בבית... · דאגי שארוחת הערב תהיה מוכנה. תכנני מראש, אפילו ערב לפני, כדי שתהיה ארוחה טעימה מוכנה בזמן לקראת שובו. זוהי הדרך להראות לו שחשבת עליו ודאגת לצרכיו. · מרבית הגברים רעבים כשהם מגיעים הביתה והציפייה לארוחה טובה היא חלק מקבלת הפנים החמימה שהוא זקוק לה. · הכיני את עצמך: קחי לך רבע שעה לנוח כך שתהיי רעננה כשהוא מגיע. · תקני את המייק אפ, שימי סרט בשערך ותיראי רעננה. היה לו יום עמוס. · היי עליזה ומתעניינת. יומו המשעמם זקוק ל"הקפצה" ואת האדם לעשות זאת. · הוציאי את האשפה, עשי בדיקה אחרונה בבית, ואם יש צורך – העבירי סמרטוט אבק על השולחנות. · בחודשי החורף כדאי שתבעירי אש עבורו. בעלך יחוש שהגיע לגן עדן של חמימות, שלווה וסדר, וזה ירים את מצב רוחו. אחרי הכל, דאגה לנוחותו תגרום גם לך סיפוק עצמי (!). · צמצמי את הרעש בבית, כשהוא מגיע, אל תפעילי את המדיח, המייבש או שואב האבק. עודדי גם את הילדים להיות בשקט. · היי שמחה לראותו. ברכי אותו בחיוך חם והראי כנות בשאיפתך לרצותו (!). · הקשיבי לו. אולי יש לך תריסר דברים לומר לו, אבל רגע בואו איננו הזמן המתאים. תני לו לדבר תחילה. זכרי, נושאי השיחה שלו הם חשובים יותר משלך (!). · אל תקבלי את פניו בתלונות ובעיות. · אל תתלונני אם הוא מאחר לארוחת ערב או אפילו אם לא הגיע כל הלילה הביתה (!). ראי זאת כעניין פעוט יחסית למה שהוא עבר היום בעבודה. · גרמי לו להרגיש נוח. הניחי לו להשתרע בכורסא נוחה או לנוח בחדר השינה. הכיני לו משקה חם או קר. · סדרי את הכרית שלו והציעי לו לקחת את נעליו (!). דברי בקול שקט, רך ונעים. · אל תשאלי אותו שאלות על מעשיו, החלטותיו או יושרו. · זכרי, הוא אדון הבית (!) וככזה, הוא תמיד מפעיל את רצונו בהגינות ויושר. אין לך כל זכות לחקור אותו (!) · רעיה טובה תמיד יודעת את מקומה !!! |
|
האביר(שולט) |
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
חייכתי
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
האביר(שולט) • 29 במרץ 2005
קראתי וחייכתי ילדה.
חייכתי , כי הכתוב עוסק באוטופיה , שאולי היתה מעשית לפני 50 שנה. חייכתי, משום שאפילו השפחות..(רובן)אינן מגיעות לרמות ההתמסרות שנכתבו. חייכתי, משום שאפילו שזה לא אמיתי כיום--זה עדיין גורם לנו, הגברים לפנטז. ומי אמר שלפנטז זה רע? |
|
Aragorn(שולט) |
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
Aragorn(שולט) • 29 במרץ 2005
אחרי שקראתי את זה הבנתי למה חזרתי לונילית שלי
דרגת ההתמסרות שלה לא רחוקה ממה שתואר למרות שאנחנו עדיין עובדים על עינין הנעלים. דרך אגב, את צחקת כשאמרת שיש להדפיס ולתלות את המדריך במקום בולט בבית? כי זה בדיוק מה שאני הולך לעשות. |
|
אמילי קייג'(אחרת) |
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
אני לא צחקתי.
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
אמילי קייג'(אחרת) • 29 במרץ 2005
יש דברים שאני לא מסכימה איתם ויש דברים שאני כן מסכימה איתם.
ההבדל העיקרי הוא שהיום לא רק הגבר עובד קשה, ואנחנו לא נמצאות בבית כל היום. בשנות ה-50 זו היתה עבודתה של האישה, ואלה ה"נהלים" של איך "לבצע" את העבודה על הצד הטוב ביותר, אבל היום גם הנשים הולכות לעבודה ועובדות לא פחות קשה (ןלעיתים יותר) מהגבר, אי לכך ולכן, אני לא מסכימה עם זה שמדובר כאן על התמסרות אלא על משהו מעט שונה, משהו שהוא תלוי תרבות וחינוך (שהיא חלק מהתרבות). אני גם חושבת שהתמסרות היום מופיעה בתורה אחרת, בצורה שאז לא הופיעה, כך שלא בהכרח רמת ההתמסרות שונה, אלא הצורה בה היא מופיעה. |
|
המלכה לירז(שולטת){כ} |
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
המלכה לירז(שולטת){כ} • 29 במרץ 2005
ההבדל הוא, ששני בני הזוג צריכים לדאוג, לפנק ולהשקיע. ה"אשה" שמתוארת פה היא לא בנאדם אלא אובייקט!
|
|
Aragorn(שולט) |
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
Aragorn(שולט) • 29 במרץ 2005
אמילי
אן לי שום ספק שאת מתמסרת לאדונך בצורה הטובה ביותר. יתכן באמת שחלק מהסעיפים קשים למימוש מבחינה טכנית יתכן, למשל, שאת חוזרת הביתה אחריו. אבל אן לי שום ספק שאת יודעת לפצות אותו על כך ולירז, אני חושב שהתגובה שלך "ונילית" במידה מסוימת. החברה שלי היא אישה עצמאית ואינטלגנטית שעובדת ולומדת קשה במשך כל היום מה שלא מפריע לה להחזיק בדעות שמרניות לגבי החיים בכלל ולגבי היחסים בן בני זוג בפרט. חוץ מזה, אני לא ראיתי בכל המדריך הזה אף סעיף שאוסר על הגבר להביא פרחים לאישה שלו ולהראות לה שהוא מעריך ואוהב אותה. אם את רוצה את יכולה להחליף את המילה אישה, בכל מקום שהיא מופיעה, במילה גבר ולתלות אותו על קיר ביתך אולי אז המדריך הזה ימצא יותר חן בעיניך בבית שלי המדריך הזה יופיע בניסוח המקורי. באופן כללי, אני אשמח לשלם כסף למי שיכול לעצב יפה את המדריך הזה, להדפיס ולמסגר אותו. |
|
Anan-Sagol(שולט) |
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
התאמה לזמן
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
Anan-Sagol(שולט) • 29 במרץ 2005
אמילי האם יכולה להציג רשימה מקבילה התואמת את המקובל בתקופה הנוכחית
בקילתנו ובקהילת הונילים ?? ענן סגול |
|
ענתית |
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
ענתית • 29 במרץ 2005
היום האדונים והמלכות האמיתיים הם הילדים שלנו
שמשפיטים אותנו יומם ולילה..... והעולם שותק גם אני כמו אמילי חושבת שהניסוח הוא תלוי תרבות-חינוך וגיאוגרפיה. אבל גם היום יש משהו נעים בלתת לגבר שלך את ההרגשה הטובה כשהוא בא הביתה למרות שלדעתי יש ציפיה בימנו שזה יהייה הדדי יותר. ולחשוב שאישה שמתמודדת ב 2 חזיתות לפחות, עבודה וגידול ילדים, תהייה מלאת סבלנות וסובלנות לגבר שלה אחרי העדרות לא מוסברת של לילה... חחחחחחחחחחחח נו אני רוצה לראות |
|
המלכה לירז(שולטת){כ} |
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
המלכה לירז(שולטת){כ} • 29 במרץ 2005
התגובה שלי היא לא ונילית, והמנואל הזה הוא לא בדס"מ. לכל אשה יש צרכים משלה, רגשות משלה, חוויות ומחשבות, שהם לא יותר חשובים מאלה של גבר, אך בוודאי גם שלא חשובים פחות. אשה היא לא חפץ דקורטיבי ולא כלי למימוש צרכים. פנטזיות בידיאסמיות של החפצה ושירות כוחן יפה לזמן האינטראקציה הביסדיאסאמית, וכשהפעמון מצלצל, הסרט נגמר. תמיד מדובר באנשים, ולכל בנאדם, מהיותו אדם, יש את העולם שלו, שראוי לכבוד.
|
|
strikingamatch(שולט) |
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
strikingamatch(שולט) • 29 במרץ 2005
אם אני זוכר נכון, הרשימה הנ"ל אינה אמיתית.
|
|